< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Uzun süre Focus 1.0 GTDI sahibi olmuş ve şu an hybrid Corolla kullanan bir kullanıcı olarak; Corolla daha bütün bir otomobil, arka havalandırma kanalları, bağımsız arka süspansiyonu, sorunsuzluğu, arıza olasılığının düşük olması, bakımların kolay olması vesaire. Ancak Focus'da daha sessiz, daha oturaklı (otobanda düz gidiyorsanız), direksiyonu daha net, bakımı zor ve arızaya yatkın. (Bir iki tane saçma sapan elektronik arıza verdi.) Tamamen zevk ve tercih meselesi birbirlerine aman aman bir üstünlükleri yok, ancak ilerde ikinci el söz konusu olduğunda Focus'un üretiminin duracak olması, Otosan'ın binek otolara bakışı ve Corolla'nın devam edecek olması tercihi etkileyebilir. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Ekim 2025; 9:45:20 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Focus kapısı bacası sağı solu daha tok bir otomobil. Camı yarıya indirince her çukurda ses yapmaz, arka kapılar 0.0001 mm sac gibi kapanmaz, bagaj plastikleri, kumaşı orası burası daha kalın, daha ele gelir. Yalıtım daha iyidir. Direksiyon bir tık daha ağır ve yol hissi geri bildirimi daha güzel, yana daha az yatar ve geri bildirim verir, virajlı yollarda daha keyifli. Ama viraja o şu hızla girer o bu hızla girer yok öyle eskisi gibi fark. Corolla geride kalmaz o konuda eskidendi o işler. Toyota'nın süspansiyonu, genel geometrisi falan da çok iyi. Ford'un 1.5 motoru aslında hint pazarı kökenli, bütçe motorudur. Sıkıştırması daha düşüktür, port enjeksiyondur, kademeli VVt kullanır, Toyota motoru gibi ileri teknoloji değildir. Ford'daki eski tam otomatik şanzımanla da birleşince tüketim epey yüksektir Corolla'ya göre. Performansları benzerdir. Arıza olasılığı, bakım kolaylığı, parça ikinci el falan filan Toyota iyi olabilir ama çok da fiyat farkı var arada, hak edilen bir fark da değil bu. Ford'da temiz düzgün biner bakımını yaptırırsan bir şey olmaz. Focus dururken Corolla almam ben açıkcası. Hatta yakıt tüketimi açısından eğer çok trafiğe de girmiyorsanız Focus 1.5 manuel en iyi seçim bence. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 29 Ekim 2025; 13:11:18 > |
|
toyota, en alt donanimlarda bile, güvenlik ekipmanları daha dolu geliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 29 Ekim 2025; 23:5:20 > |
|
Ben 2023 model arabada sinir olduklarımı yazayım. Corolla o motordan oldukça iyi bir beygir gücü üretiyor ama sesi cidden rahatsız edici. Focusunda direksiyon sertliği. Bir iki saat kullanınca yük taşımış gibi oluyorsun. |
|