Şimdi Ara

Ford focus mu Toyota corolla mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Uzun zamandır araba almayı düşünüyordum ve almam gereken arabalar arasında çok kararsız kaldım.2023 Ford focus 1.5 ti-vct titanium 54 km yada Toyota corolla 1.5 dream x pack 2023 76km arada çok bir fiyat farkı yok nerdeyse fiyatları aynı. Ve bir sorum var acaba neden toyota bu kadar pahalı mesela aynı yıl aynı km başka model araca bakıyorum o daha ucuz. Bunu bilenlerden cevap verirse sevinirim teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Corolla daha bütün bir otomobil, arka havalandırma kanalları, bağımsız arka süspansiyonu, sorunsuzluğu, arıza olasılığının düşük olması, bakımların kolay olması vesaire.

Ancak Focus'da daha sessiz, daha oturaklı (otobanda düz gidiyorsanız), direksiyonu daha net, bakımı zor ve arızaya yatkın. (Bir iki tane saçma sapan elektronik arıza verdi.)

Tamamen zevk ve tercih meselesi birbirlerine aman aman bir üstünlükleri yok, ancak ilerde ikinci el söz konusu olduğunda Focus'un üretiminin duracak olması, Otosan'ın binek otolara bakışı ve Corolla'nın devam edecek olması tercihi etkileyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Ekim 2025; 9:45:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Focus alırdım, Toyota kötü demiyorum tabi.
    3.5 kasa Focus u 7 sene kullandım. Rutin bakımları hariç tek bir arıza vermedi.
    Yolda hep güvende hissettim, keyifli ve güven veren bir sürüsü vardı.
    2015 Corolla da kullandım kısa bir süre, ama asla Focusun sürüş rahatlığını vermedi bana.
    Senin dediğin sonraki kasalar onlar farklıdır bilemem
    Ama ben Focus u seçerim, para lazım oldu sattım yoksa daha bı 10 sene binerdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Toyota Corolla mı Honda Civic mi?
    14 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Focus kapısı bacası sağı solu daha tok bir otomobil. Camı yarıya indirince her çukurda ses yapmaz, arka kapılar 0.0001 mm sac gibi kapanmaz, bagaj plastikleri, kumaşı orası burası daha kalın, daha ele gelir. Yalıtım daha iyidir.

Direksiyon bir tık daha ağır ve yol hissi geri bildirimi daha güzel, yana daha az yatar ve geri bildirim verir, virajlı yollarda daha keyifli.

Ama viraja o şu hızla girer o bu hızla girer yok öyle eskisi gibi fark. Corolla geride kalmaz o konuda eskidendi o işler. Toyota'nın süspansiyonu, genel geometrisi falan da çok iyi.

Ford'un 1.5 motoru aslında hint pazarı kökenli, bütçe motorudur. Sıkıştırması daha düşüktür, port enjeksiyondur, kademeli VVt kullanır, Toyota motoru gibi ileri teknoloji değildir. Ford'daki eski tam otomatik şanzımanla da birleşince tüketim epey yüksektir Corolla'ya göre. Performansları benzerdir.

Arıza olasılığı, bakım kolaylığı, parça ikinci el falan filan Toyota iyi olabilir ama çok da fiyat farkı var arada, hak edilen bir fark da değil bu. Ford'da temiz düzgün biner bakımını yaptırırsan bir şey olmaz. Focus dururken Corolla almam ben açıkcası. Hatta yakıt tüketimi açısından eğer çok trafiğe de girmiyorsanız Focus 1.5 manuel en iyi seçim bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 29 Ekim 2025; 13:11:18 >

• toyota,

en alt donanimlarda bile,

güvenlik ekipmanları daha dolu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 29 Ekim 2025; 23:5:20 >

Focusunda direksiyon sertliği. Bir iki saat kullanınca yük taşımış gibi oluyorsun.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.