Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
28
Favori
855.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • surucu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yusufk

    surucu sen servis vb bi problem olduğunda duğles a gidiyosun demi memnunmusun ilgiden falan


    Yusuf merhaba

    Aslında duğlese ilk defa aracı götürdüm. Daha önce otokoça götürmüştüm.
    Kaporta hasarını düzeltmeleri için randevu aldım. Servise girip çıksın düşüncelerimi yazarım. Sen aracını nereye götürüyorsun.
  • ben yakın diye otokoça gidiyorum ama ford park sensörünü duğlesta taktırmamı önerdi
  • ama ben nefret ediyorum otokoçun servis kısmından muhammele kötü bir işi yürümüyor iki
  • Aslında sorun belli araç satışı inanılmaz rakamlara ulaşmış, yetkili servis sayısı aynı sonuç olarak kağıt üzerinde kalan müşteri memnuniyeti.
    Gerçekte kimsenin aldığı hizmetten dörtdörtlük memnun olduğunu sanmıyorum.

    Duğles hemen aracı kabul edemiyor sadece kaporta hasarının düzeltilmesi için sırada 50 araç bulunduğunu söylüyorlar.

    Fena iş değilmiş doğrusu hep söylüyorlardı biz asıl parayı servisten kazanıyoruz diye hakikaten öyleymiş.

    İzmir de duğles ve otokoç dışında yetkili servis varmı?
  • Ford binek otomobil satışlarında ummadığı bir başarı yakaladı (başarılı dizeller sebebiyle).2005 in en çok satan İTHAL binek otomobil markası FORD ve açık ara birinci. Otomobil satışları 2-3 yıl öncesine göre bir misli arttı ama - dikkat- servis noktaları hemen hemen hiç artmadı. Bu da serviste bekleme, aceleye getirilen üstünkörü iş yapmaları da beraberinde getirdi. bu da hata demek...

    Şimdiden ford servisleri genel olarak olumsuz yorumlar alıyor. Bu böyle sürerse servis rezaleti nedeniyle yavaş yavaş 1. el satışları satışları azalacak. Bunu nasıl göremiyorlar anlamıyorum .

    Otosan acil olarak tüm yetkili bayiilere en az birer adet (mesela kiralanan başka bir bina içinde ) ikinci servislerini açma zorunluluğu getirmeli diye düşünüyorum....Geçen seneye kadar otomobillere yılda iki bakım zorunlu kılıyorlardı . Ne oldu da tek bakıma düştüler ? amaç servis yoğunluğunu azaltmak tabii ki. Ama yetmedi bence servis sayısı artırılmalı..




  • Merhaba az önce focusla ilgili forumlara bakarken 2005 yılında yazılmış bir bilgi gördümn aşağıya aynen kopyalıyorum..

    selam,bir arkadaşımız focus c-max ler için ne kadar yakıyor diye falan sormuş hazır ona cevap vermişken cmax ler için FORD tarafından kabul edilen 2 sorun dan sizlerede bahsetmek istiyorum belki haberiniz vardır veya yoktur araştırma benim gibi bayan sürücüden:)1.sorun silecekleri ile ilgili çabuk bozuluyorlar.silecekler belçika da imal ediliyormuş ve lastikleri de oranın hava şartlarına uyumluymuş sıcak ülke şartlarına göre dill bu yüzden FORD 3 yıl ücretsiz silecekleri değiştirecekmiş.benim silecekleriminde lastikleri hemen bozulmuştu ve garanti kapsamında olmayabilir diye para bile almaya kalkmışlardı e cadılıkla ödememiştim:)tabii bu şartları bilmiyordum ama servislerin çoğu bunu biliyorlarmış işlerinde gelmiyor söylemiyorlar.2.sorun torpidolar.bunlarda da hız yapınca torpido gözlerinden çok ses gelmesi,kapaklarının bozulması ve açılması gibi sorunlar varmış bunlarda ücretisiz değiştiriliyormuş.

    Bilginize..

    quote:

    Orjinalden alıntı: artsa1114

    gecmiş olsun
    ayrıca silecekleri tııırrrrrrrtttttttt
    diye ses cıkaranlar varmı???servis c max sileceklerini 110 ytl ye satıyorbende 5 ytl ye silecek lastigi alıp eskisinin yerine taktım orjinal gibi oldu ama bazen ses genede oluyor...





  • ilgili adreside verelimde isteyen ordanda okuyabilsin...

    http://www.autoclubturkey.com/forum/archive/index.php/t-8083.html
  • Senenin sonunda ben de silecek değiştirdim. Ön silecekler aerotwin (arkalar değil); gittiğim serviste beni çok severler..Eğer silecek değiştirilmesi sözkonusu olsaydı bana ücretsiz değiştirirlerdi . Ancak 100 kaada yakın para bayıldım. Aerotwinleri yaz güneşi bozuyor (belçikada da yazın hava güneşlidir). Bu yüzden bozulan takımı atmamak ve her yaz yeniden kullanmak lazım. En azından ben öyle yapıyorum size de öneririm. Şu an üstünde güneş görmemiş aerotwinler var. Nisan gibi falan bunları çıkarıp geçen yaz taktıklarımı koyacağım...

    yurtdışı ve yerli pet çok ford forumuna giriyorum. Torpidolar ile ilgili hiç birşey duymadım, başıma gelmedi..

    Ama mesela arka silecek izolasyonu ile ilgili Avrupada tüm Cmaxleri geri çağırdılar (izolasyon zayıfmış kar suyu içeri kaçarsa kısa devre yapabilirmiş falan ) ama otosan çağırmadı...
  • Aslında bende araştırmadım ama yazdıklarına bakılırsa önümüzdeki kışa yeni cam silecekleri ile girmek zorunda kalacağız gibi o zaman servisi biraz sıkıştırmayı düşünüyorum.

    Nedense bu tür konularda servislere duyuru geçmek yerine talep halinde servisi bilgilendirmeyi tercih ediyor gibi geliyor bana.

    Senin yalıtım ile ilgili çağrının Türkiyede henüz yapılmamış olmasıda ayrı bir örnek.

    Neticede bu iş maliyet hesabı üzerine kurulu başvuru geldikçe sorunu gidermek te bu işin en ucuz yolu.

    Kaldıki yukarıda belirttiğin gibi servis konusunda çok geride kalmaya başladılar bile birde bu yığılmada binlerce aracı geri çağırmak ve onlara zaman ayırmak pek mümkün görünmüyor.

    Bu arada senin tanıdığın servise geri çağırma konusunda bir bilgi gelmiş mi veya sen bunu hangi kaynaktan öğrendin bilgi verirsen bende bir araştırırım.




  • Cuma günü yoğun yağmurda sileceklerim beklenen sesleri ve atlamaları yaptı. Bende İzmir otokoça giderek garantiden değiştirilmelerini talep ettim. Önce mümkün değil dediler ancak aracın daha 2800 km olduğunu belirtip biraz diklenince yazışıp bilgi vereceklerini söyleyerek süre istediler ve 2 saat sonra arayarak silecekleri garantiden değiştireceklerini belirttiler. Asıl sorun silecekler için otokoça giderken başladı araç kendi kendine selektör yapıp sinyal vermeye cam sileceklerini çalıştırmaya başladı. Cam silecekleri değişti, otokoçta yapılan incelemede herhangi bir soruna rastlanmadığı cam sileceklerinin istem dışı çalışması ise akünün zayıflamış olabileceğinin işareti sayılarak pazartesiye randevu verildi. Ancak o akşam araç park yerinde çoşunca ( dörtlüleri yakıp söndürme, silecekleri çalıştırma, sola sinyal verme gibi ) ford yol yardımı arayarak yardım istedim ve araç çekici ile gece 22:00 da Duğlese gitti ve Cumartesi günü servis ile yapılan görüşmede kumanda modülünün araç üzerinde henüz tespit edilemeyen bir kısa devre nedeniyle sorunlu çalıştığı ve değişmesi gerektiği belirtildi. Sorunun özellikle arka cam sileceğinin yalıtımından kaynaklabileceğide ( bu konuda kendilerine bilgi geldiğide ) özellikle belirtildi netice olarak c-max kullanıcısı arkadaşlar lord of the potatoes in belirttiği üzere yoğun yağışta elektirik tesisatı üzerinde sorun ile karşılaşmaları mümkün fırsat bulurlarsa servisleri ile bir görüşsünler...




  • ne değişik arızalar çıkarıyor arabalarınız...bende öyle bir sorun yok hiç bir ford aracımda bu tür sorunlar çıkarmadılar...şans sana gülmüş sanırım ama üzülme anladığım kadarıyla büyük bir sorun değil...Allah daha beterlerinden korusun garantiden olur biter hepsi...
  • ee surucu gittinmi servise noldu
  • Sonuç olarak serviste, otosandan bugün gelmesi beklenen yeni modülünü bekliyor. Aracın çamurluğundaki eziğinde düzeltilmesi gerekiyordu fırsat bu fırsat diyerek servise bıraktık komple elden geçiyor. Anladığım kadarıyla arka cam silecek yalıtımını sağladıktan sonra yeni modül ile tekrar cihaza bağlanarak test edilecek.

    Pegasuss senin şikayetçi olduğun gaz yememe olayınıda sordum potansiyemetre veya ona benzer bir ismi olan bir parçadan bahsettiler araçlarımızda gaz teli olmadığı için gerekli işlemi yürüten parça buymuş istersen serviste onada bir baktır bir ihtimal ondan kaynaklanabileceğini söylediler.

    Yusuf daha önce duğles hakkında görüşlerimi sormuştun anlaşılan o ki otokoçtan daha ilgililer gerçi yoğun bir servis ama şu ana kadar daha ilgili davrandıklarını söyleyebilirim. Bir de nacizane tespitim firmaya direkt bağlı olmayan servisler parçayı yenilemekte daha cömert sanki.

    Araç tamirde olduğu için sigorta şirketim araç temin etti aracımın niteliği gereği 2006 model 2000km de benzinli sedan focus verdiler. Diğer topicteki arkadaşların gözünden aracı şöyle bir inceledim sonuç olarak c-max e ilk bindiğimde çok geniş gelen o öngöğüslüğün ve büyük camın, yüksek tavanın ne kadar ferah bir hava yarattığını farkettim evet ilk zamanlar burunla birleşince rahatsız etmişti ama alışınca insan o genişliği arıyormuş meğer.

    Diğer her şey zaten aynı birde vites kolu çok aşağıda geliyor insana

    Kazasız ve sorunsuz günler...




  • çok sağol sürücü...kimse anlamadı beni bi sen anladın
  • pegasus sen gittinmi servise kapı gıcırtıların sonradan başlamıştı demi benimde değidiğnm gibi oynuyomuş gibi oluyo.
    bu arada ben de gazıgeç alma yok gibi ama bana öyle geliyoda olabilir
  • Yusuf ve pegasuss kapı gıcırtıları aracın yalıtımı için çift olarak konulan kapı fitillerinden geliyor fitilin baskı yaptığı yere servis şeffaf silikon bant çekiyor kapı fitillerinide özel bir spreyle yağlıyorlar bunun neticesinde ses bir anda kayboluyor ve bu sesi çoğu insan farketmiyor ses zaten düz yolda değil özellikle araba esnerken ( kasislerden geçerken vs.) çıkıyor hemen hemen hepsinde var şuanda kullandığım sedan focusta bile mevcut daha araç 2000 km de..
  • evet haklısınız sanırım...KApı ayarlarını yapınca biter diye diye düşünüyorum bu ses olayı...servise işlerimden dolayı daha gidemedim...araba esnerken çok sinir bozucu ses haline dönüşüyor...bunun haricinde tümsek tarzı yerlerden biraz hızlı geçince de ön arka süspansiyonlar gıcırdıyo bu da var mı sizde?
  • Yollarda ya hitaben

    Ben istanbuldayım ama alırken Aydın da bulunan dostlarım sayesinde ordanda fiyat aldım, fiyatları yüksekti, istanbulun bir çok servisinden fiyat aldım hatta çanakkaleden focus sedan alan arkadaşım vardı onun aldığı bayiden fiyat aldım, ilk fiyat pahalıydı. Fakat ben aldıktan sonra uygun fiyat verdiler 33.000 ytl ama iş işten geçti. İstanbulda 33.362 ila 33950 arasında değişen fiyatlar aldım. Ucuz fiyat aldığım yerlerde Ya ghia yoktu. Ya istediğim renk yoktu. Dolayısıyla istediğim rengi otokoç istinyede buldum. Orada karar kıldım. Fiyat konusunda zorlasam belki daha aşağı indirirdim ama çokta fazla üzmek istemedim satıcı hanımla baya telefon trafiği yaşamıştık almadan önce. O sattı mutlu, ben istediğim rengi aldım mutluyum....İyi niyet sunan tüm herkese teşekkür ederim.

    Dikkat etmemi önerebileceğiniz noktalar varmı. ?

    Bu gün itibariyle, peşin koç indirimiyle C-max Ghia 37000 Ytl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorius -- 16 Şubat 2006 14:08:47 >




  • Güle güle kullanın kazasız belasız..

    Bence aracın dış yapısını iyice inceleyin çizik ve ezik kısım varmı?
    Sonra aracı size iyice tanıtmaları gerekiyor. Özellikle anahatrın tüm işlevlerini test ettirin. ( tüm camları açma ve kapama bölümünü özellikle )
    Aracın tüm belgelerini teslim alın klavuzlar (kullanım kılavuzu + garanti belgesi bakım kılavuzu + cd çaların kullanım kılavuzu ) Aracın yol belgesi ( teknik belgesi ), fatura, vergilere ilişkin makbuzları teslim alın.
    Son olarakta genelde bayilerin insiyatifinde olmakla beraber trafik seti + yangın söndürücü + paspaslar
    Benim aklıma gelen bunlar..
    Bu arada ne renk aldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.