Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
863.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OGNİ

Selam M.POLAT
    Debriyaj sıyırdığında şanzıman hangi videste ise muhtemelen balataların parçalanmasında şanzıman dişli veye senkromençlere zarar vermiş olabilir.Vides geçişlerinde ses geliyormu.Eğere geliyorsa Garantılı iken mutlaka şanzımanada baktır derim.İlerde sıkıntı yaratırsa şanzıman işçilk ve yedek parcaları pahalı.
    Sonucu forumda yazarsan sevinirim.

İyi çalışmlar

Vitesler geçerken her hangi bir ses yok fakat servise döndüğümüzde ordaki teknisyenlerden birine verdik arabayı ve o da yokuşta aracı stop ettirdi. bu araçta bilgisayar hatası olduğunu byle olmaması gerektiğini söyledi. ayrıca araç kalkarken aracın önünden giderek azalan bir sürtme sesi geliyor yani vıt vıt vıt vıt gibi azalıp yok oluyor acaba alakalımı. benzinli araçların çektiği yerde çekmeyen bir dizelin nasıl bir bilgisayar hatası vardır yardım edebilirseniz sevinirim. bu arada araç tam yüklü 190' ı geçti turbo sorunu varmıdır bilmiyorum.

• Yeni c max 2010 eylülde parisde sergilenecek diye biliyorum.
    Yani 210 değil 2011 model olacak yeni c max.
    TR gelişi 2011 ilk çeyreği olabilir.
    1.6 T Benzin ----180 hp olacak.
    ama 1.6 TDCİ ne olacak belli değil.Eski motor 110 hp olarak kalırsa bana uymaz. Ama 130 hp ye çıkarılırsa mükemmel olur.
  • ben guncel 1.6 tdcı yenı kasada 110 hp kalacagını dusunmuyorum en az 120 - 130 olur fıat bıle tam emın degılım 120 hp yaptı galıba ee psa-ford da 130 hp yapsın bari
  • C-MAX İÇİN BİRKAÇ UYGULAMA :

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

• aRAÇ SANIRIM GHİA.
    aRACIN ÖN KAPI EİKLERİNDE ZATEN METEL KAPLAMALAR VAR.
    o NEDENLE GEREKSİZ OLMUŞ.
    Hemde unutmayalım aracımızın genleri focus olsa da kendisi c max.Cmax a vurgu yapılmalı yazılarda ve çıkertmalarda.
    Kişisel görüşüm şıklık katmadığı.Buna bir de kapı tutamaklarının kaplamasının çıkma riskini ekleyin : ıııh ben almayayım.
    Yapana da hayırlı olsun diyeyim.
    Bu güne dek yapma isteyip de aracımda yapamadığım tek uygulama : araç bagaj zeminine uygulanan plastik havuzdu. Kenarları 4 cm yuksekliğindeki plastik havuz zemine herşeyi korkusuzca koymayı sağlamakta,benim de gözüm bunda kalmakta.
  • Aklıma geldi: bizim 2004 c max 112.000 km ye geldi ve aküsü de 5.5 yıl oldu.Hala orijinal olan akü servisde teste sokuldu voltajı 12.6v ancak kırmızı uyarı ikazı verdi cihaz.
    Görevli servis çalışanı; voltajı iyi ama ikaz veriyor acil değişime gerek yok dedi yanı türkçesi idare eder dedi.
    Aku orj deyınce inanamadı:)
    Ama bu kışı çıkarması 100 yaşındaki amcamın hacca gidip sağ dönmesi ile aynı ihtimal.
    Akü öneriniz var mı?
  • Aklıma geldi: bizim 2004 c max 112.000 km ye geldi ve aküsü de 5.5 yıl oldu.Hala orijinal olan akü servisde teste sokuldu voltajı 12.6v ancak kırmızı uyarı ikazı verdi cihaz.
    Görevli servis çalışanı; voltajı iyi ama ikaz veriyor acil değişime gerek yok dedi yanı türkçesi idare eder dedi.
    Aku orj deyınce inanamadı:)
    Ama bu kışı çıkarması 100 yaşındaki amcamın hacca gidip sağ dönmesi ile aynı ihtimal.
    Akü öneriniz var mı?
  • tissot merhaba,

Benim Astra da üstündeki orjinal akü tam 8 yılı doldurmuştu, o nedenle 5,5 yıl gitmesi bana normal geldi..

Ayrıca cmax lı arkadaşlara bir sorum olacak. Yeni kasa cmax % 99 2010 eylülde çıkacak. Bu durumda şimdilerde sıfır cmax almak sizce ne kadar mantıklı olur. Bir bayi, abi yeni kasa en az 50.000 TL den çıkar, 7-8 bin lira fazla ödemektense şimdiden al der. Sizler ne dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 30 Temmuz 2009; 8:57:00 >
  • BU tamamen kişisel bir karar.
    beklentin ne ?
    mevcut c max temelde sağlam çekirdeğe sahip. İşte ben 112.000 km ye geldim, hala ilk günkü gibi.
    Bu güne dek 7 tane 0 km araç aldım. Hiçbiri bu kadar uzun süre hizmet etmedi.astram 94 modeldi ve 0 km almıştim 99.000 km de nerede ise haşat oldu motoru dışında.
    Alacağın c max sana hizmet eder, bebeklik hastalığı da kalmadı ama o yaşlı bir araç.
    1 yıl 1.5 yıl sonra yeni kasa gelince 2. eli ciddi kayıp yaşar. Eğer aracı 2-3 yıl sonra satma planın olursa hanene ciddi zarar yazar bilesin.
    Yok ama ben bunu İYİ FİYATA alır 6-7 sene minumum binerim diyorsan ,yenisine kabaca 50. 000 tl vermeyeyim diyorsan ok.
    Ben şahsen aldığım araçların ömürlerinin başında olmalarını istiyorum , bu sayede uzun yıllar yeni kasa araca binmiş oluyorum. Mesela c max da bu min 7 yıl olacak.Tabi bunun bir de maliyeti var oda senin yukarda zikrettiğin 7000 tl gibi bir rakam. Bana sorarsan 7 yıla 7000 tl az bile. Ama tabi aynı araca 7 yıl binmek söz konusu ise
    Umarım fikir verebildim

• quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Ayrıca cmax lı arkadaşlara bir sorum olacak. Yeni kasa cmax % 99 2010 eylülde çıkacak. Bu durumda şimdilerde sıfır cmax almak sizce ne kadar mantıklı olur. Bir bayi, abi yeni kasa en az 50.000 TL den çıkar, 7-8 bin lira fazla ödemektense şimdiden al der. Sizler ne dersiniz..

Bir soru sordum topic 2 gündür kitlendi yahu.. Arkadaşlar yokmu başka yorum..

tissot arkadaşım, değerli katkın için teşekkürler.. Beklentin ne derken neyi kastettiğini tam anlamamış olabilirim ama kısaca açıklamaya çalışayım. Benimde şu an kullanmakta olduğum ve oldukça memnun kaldığım Astra 9 yılını doldurdu, yani bundan sonra alacağım dizel bir aracı nasip olursa ve kaza bela olmazsa en az bu kadar kullanırım diye düşünüyorum. Çok sık araba değiştiren veya buna yeltenen biri değilim. Aslında şu andaki arabamı 1 yıl daha kullanıp yeni cmax ı görerek karar vermek en iyisi gibi. Bu durumda da oldukça ciddi bir fiyat farkı ortaya çıkarsa örneğin bugünlerde cmax ın 50-55 bin lira olması gibi bir durum olursa o zaman bu kadar para vermek istemem, veremem.. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 31 Temmuz 2009; 9:54:12 >

• yenı c-max ın fullunun 55 bınden asagı olmayacagı bence kesın gıbı bence eger o donemde araca okadar veremem dıyorsanız ve ıkıncı ele dusmesıde en ıyımser cıktıktan 6 ay sonra fln olur yanı 2 sene rahat beklemenız gerekecek bence suankı guncel kasa 0 ve txp paketlı almanız ıyı olur dıye dusunuyorum tabı temız ıkıncı ellerde bulunabılır altarnatıf cok tabı yenısı cıktıgında sızın aracınızın eskı durumuna dusmesı sızı etkılemıyecek ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

yenı c-max ın fullunun 55 bınden asagı olmayacagı bence kesın gıbı bence eger o donemde araca okadar veremem dıyorsanız ve ıkıncı ele dusmesıde en ıyımser cıktıktan 6 ay sonra fln olur yanı 2 sene rahat beklemenız gerekecek bence suankı guncel kasa 0 ve txp paketlı almanız ıyı olur dıye dusunuyorum tabı temız ıkıncı ellerde bulunabılır altarnatıf cok tabı yenısı cıktıgında sızın aracınızın eskı durumuna dusmesı sızı etkılemıyecek ise

Almayı düşündüğüm cmax, x paketsiz, sunroofsuz, cam tavansız dizel titanium olacak. Mayıs ayında 40 bine bir arkadaşım aldı, keşke bende alsaymışım diyorum şimdi. Şu anda 44 den aşağı veren yok, 40 a bulursam alacağım yoksa bekleyeceğim, belki bir kampanya olur veya hurda indirimi gelir bakacağız artık.. Eylül ayında da hurda indirimi gelecek diye ciddi ciddi konuşuluyor..

Bu arada smax da yenileniyormuş, cmax da bunun gibi mi olur acaba..

Detaylı görmek isteyenler için link;

http://www.worldcarfans.com/109070920360/mini1/2010-ford-s-max-facelift-spied-in-the-swiss-alps

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

• Bundan öte yorum yapamıyorum.
    Zaten kararını vermişsin . kolay gelsin.
  • cmax kesinlikle 2010 pariste değil 2009 frankfurtta yani 1.5 ay sonra gösterilecek ve muhtemelen 2009 son ayları ve 2010 başında satışta olacak....normalde kasalar 7 yıl kalır ancak VWnin golfü opelin astrayı 6. yılda yenilemesi dolayısıyla ford da 1 yıl önce yenilemeye mecbur kaldı..Eskiden cmaxler almanya saarlouis de üretiliyorken yeni kasada tek üretim yeri ispanya ispanya valencia olacak ayrıca yurtdışı forumlarda valenciaya iki ayrı kalıbın yollandığını ve dolayısıyla 5 ve 7 koltuklu 2 ayrı şasi olacağını iddia ediyorlar...

Bu autoexpress spy fotoları olan sayfa ..son cümleye dikkat
    quote:

Sales will start later this year.
    Deiğim gibi frankfurtta 17 eylülde başlayan fuarda üretim halinin sergileneceğini ve satışların bu yıl içinde daha sonra başlayacağını söylüyorlar..148 ve 178 hp 1.6 ecoboost benzinlilerden bahsediyor ve yeni dizel makineler de olacak diyor...

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/239305/new_ford_cmax_spied.html

Bu da kayar kapı içeren autoexpress spy fotoları..Kayar kapı hakkaten karizmayı çok çizmiş..

Yukarıdaki mesaımda dediğim gibi arka stoplar fiesta gibi diklemesine değil smax gibi aşağıda ve yatay...bu uzun şasili muhtemelen 7 kişilik form..

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

• Arkadaşlar yeni bir c max kullanıcısı olarak sizlere bir kaç sorum olacak.

1- Eski arabamdan dolayı ayağım çok fazla debriyaj üzerinde kalıyor özellikle durmaya yakın bunun bi sıkıntısı olur mu? Eski arabam eski model olduğundan debriyaja basmayınca stop edecek gibi oluyordu. BAzı dırumlarda özellik le yokuş yukarı olan durumlarda yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum. Bu acaba bi zarar verir mi forumda bazı arkadaşlar epb yi kullanıyoruz demişler bunu kullanmak mı daha mantıklı?

2- Aracımı oto kuaföre vermiştim. SAnırım tavan veya konsol temizleme sırasında sol klima göstergesine su kaçmış ve civa gibi duruyor. Acaba bunun arabaya bi zararı olur mu yada suyu nasıl çıkarabiliriz?

Cevaplarınız için şimdiden tşkler...
  • Berat Kandiliniz Mübarek Olsun Arkadaşlar..

Hep Beraber Nice Kandillere İnş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

cmax kesinlikle 2010 pariste değil 2009 frankfurtta yani 1.5 ay sonra gösterilecek ve muhtemelen 2009 son ayları ve 2010 başında satışta olacak....normalde kasalar 7 yıl kalır ancak VWnin golfü opelin astrayı 6. yılda yenilemesi dolayısıyla ford da 1 yıl önce yenilemeye mecbur kaldı..Eskiden cmaxler almanya saarlouis de üretiliyorken yeni kasada tek üretim yeri ispanya ispanya valencia olacak ayrıca yurtdışı forumlarda valenciaya iki ayrı kalıbın yollandığını ve dolayısıyla 5 ve 7 koltuklu 2 ayrı şasi olacağını iddia ediyorlar...

Bu autoexpress spy fotoları olan sayfa ..son cümleye dikkat
    quote:

Sales will start later this year.
    Deiğim gibi frankfurtta 17 eylülde başlayan fuarda üretim halinin sergileneceğini ve satışların bu yıl içinde daha sonra başlayacağını söylüyorlar..148 ve 178 hp 1.6 ecoboost benzinlilerden bahsediyor ve yeni dizel makineler de olacak diyor...

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/239305/new_ford_cmax_spied.html

Bu da kayar kapı içeren autoexpress spy fotoları..Kayar kapı hakkaten karizmayı çok çizmiş..

Yukarıdaki mesaımda dediğim gibi arka stoplar fiesta gibi diklemesine değil smax gibi aşağıda ve yatay...bu uzun şasili muhtemelen 7 kişilik form..

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

Ford Focus C-Max

ARKADAŞLAR öncelikle

1- kayan kapı olayı hakikaten yakışmaz. inşallah fuarda kayan kapı görmeyiz.
    2- arkası S-max a çok benzemiş önde bariz farklılıklar göremedim. sis farları yine eskiye dönüş (makyajlı kasya bakarak söylüyorum) yuvarlak sis farları konulmuş.
    inşallah donanımsal olarak yenilikler getirir temennisindeyin. herkese hayırlı kandiller.

• Ben 2010 eylül tarihini otomobil dergisinde okumuştum 6 ay evvel. autocar olabilir.
    Bir de 1 ay sonra frankfurtta lansmanı olacak aracın en az 6-7 testi çıkardı dergilerde.
    Henüz hiçbir ön test/test sürüşü/ tanıtım toplantısı/ firma bilgilendirme toplantısı yok.
    Bu da aracınn piyasaya sürümünün 1 yıl alacağının göstergesi bence.
    Her neyse gelecek ay kim haklı görürüz
    Yeni c max 1.6 tdci motoru yenilemezse vallahi halimiz duman. O kadar bekledik.
    Gerçi o zamanda bizim kasaların hükmü devam eder. Bu da bize yarar.
    Kayar kapı varsa : ÇİZER karizmayı
    Ayrıca karoser çok yuksek sürüş dinamizmi kötü etkilenir diye düşünüyorum.
    Son SÖZ: ZAMAN HERŞEYI GÖSTERİR

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

cmax kesinlikle 2010 pariste değil 2009 frankfurtta yani 1.5 ay sonra gösterilecek ve muhtemelen 2009 son ayları ve 2010 başında satışta olacak....normalde kasalar 7 yıl kalır ancak VWnin golfü opelin astrayı 6. yılda yenilemesi dolayısıyla ford da 1 yıl önce yenilemeye mecbur kaldı..
    .......................................

İnşallah ve keşke diyorum ama bir taraftanda 1.5 ay sonra gösterilmesi ve muhtemelen 2009 son ayları ve 2010 başında satışta olması ihtimalinin çok çok az olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten böyle olursa Ford u hiç bilgi sızdırmama konusundaki başarısı için tebrik etmek lazım..

Bu arada spy fotolardaki C-Max yukarıda fotolarını eklediğim S-Max ın ıslanmışta çekmiş hali gibi geldi bana, yani küçük S-Max olmuş..

Kayan kapı olmaz arkadaşlar, ticari araçmı bu yaww, onlar gerçek çizgilerin anlaşılmaması için yapılan şaşırtma çizgilerdir... ( İnşallah )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Ağustos 2009; 20:32:59 >

• bizde 2006 trend c max aldık
    bide resmi
     Ford Focus C-Max
  • 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.