Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
863.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastik maceram: Foruma ışık tutması dileğiyle.

2006 fiesta tdci aracımız var eşimde. üzerindeki OEM lastikler bridgestone B390. Bu yaz ona 4 adet cms jant alıp kışlıkları demir jantta tutup yazlıkları da bu cms lere takıp mevsim dönümlerinde lastiği jantta ayır balans vs uğraşmayayım dedim.

Cms lere B390 ları takan lastikçi 4 lastiğin 4 ünde de lastik taban desenindeoluklarda boydan boya çatlak tesbit etti.

Kafama kurt düştü. Kesinlikle normal olmayan bir durum. Ford bizim işimiz değil dedi. Bridgestone bayi ise hemen atladı: bu lastikler 2005 48. hf yanı garantı bitik HADİ GÜLE GÜLE

Yılmadım: bridgestone a mail attım exper geldi başka bir yetkili satıcıda lastiği gördü. Tabi çatlağı da : bu yüzeyel bi çatlak sorun olmaz dedi. Ben ısrar ettim söktürüp içten baktık: çok ilginç içte de çatlak varmış daha önce hiç rastlamadığım bi durum dedi.

19 yıl otomobil kullanmış 380.000 km yol yapmış belki 20 takım lastik kullanmışım ve bu olay üretim hatası adım gibi biliyorum.Lastikler max 25.000 km deler bu arada diş derinliği ise 5.5 mm.

Fabrikadan gelen expertiz raporu: lastiğinizin garanti süresinin dolduğu anlaşılmıştır ,lütfen 30 gün içinde lastiği gelip alın

Bayi sahibi ile bu yazıyı okuduk: Benim söylediğim: BÖYLE EXPERTİZ RAPORU OLMAZ.Lastiğin garantisinin bitik olduğunu lastiği göndermeden önce de biliyorduk. Lastik bu iş için mi gitti yani ? Raporda lastikte hata vardır yada yoktur yada kullanıcı hatası vardır denmesi gerekir.

Experi aradım yukardan aşağı giydirdim;tabi bayinin de burada bana destek verip cesaretlendirdiğini söyliyeyim.

Bu raporu alarak tüketici mahkemesinde dava açacağımı, böyle expertiz raporu olamayacağını söyledim.Adam hibir şey diyemedi, bana ticari ödeme yapacağını söyledi ve 70 tl ödediler.

Bayiden 4 adet lastik aldım(önce b250 önerildi beğenmedim 4 adet Turanza ER300 175 65 r14 TAMAMINA PEŞİN 420 TL ÖDEDİMmahsuplaşma ile cebimden 350 tl çıktı.)

Şimdi en azından kafam rahat hakkımı aldığımı düşünüyorum, lastiğe de diyecek yok sanırım.

SON SÖZ: Haklı olduğumuz konuda ısrarcı ve takipçi olalım. Çünkü satıcılar bit tek kendilerini akıllı sanıyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: efe74

Tekrar hayırlı olsun.Güle güle oturun.E artık yeni kasa alırsınız sizde

inş abi bende öyle düşünüyorum ama baya borç var bakıcaz artık

@tissot
    geçmiş olsun abi, her konuda hakkını sonuna kadar aramak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Mayıs 2009; 14:25:22 >
  • 70 TL yi ödeyen kim ben anlamadım? Lastik satıcısı mı? Expertiz vasıtasıyla firma mı? Çünkü ödemeyi yapan firma ise zaten hatasını kabul etmiş sayılıyor.Yani garanti süresi hikaye.Hata üretimle ilgili demiş oluyorlar.
  • Efe selam.
    parayı bridgestone ödedi.
    bayi de satış fiyatından düştü.
    Lastiğin hatalı üretimini kabul ettiler ama hem 3.5 yıl hem kullanılmış olduğundan kısmi ödeme yaptılar.
  • Tebrik ediyorum walla.hani derler ya "söke söke" hakkını almışsın.Budur diyorum
  • Yeni c-max le ilgili haber veya görüntü var mı arkadaşlar?
  • Tissot geçmiş olsun!

Gerçekten üretim hatası ise, garantinin bitmiş olması önemli değil bence,hattâ daha vahim bir durum, 4 yıldır tehlikede olduğun ne olacak?
    Bu durumu exper veya üretici firma tarafından göz önüde bulundurulmadımı acaba?
    Bunuda koz olarak kullansaydın keşke.
    Dava açıldığında,başka exper raporları ile hakim acaba nasıl karar verirdi?
    Birde yine aynı marka lastik almışsın,lastik konusunda çok hassa olduğunu bildiğim için, başka marka alırsın diye düşünmüştüm .
    Bu konu ile Kasko bile ilgilenebilirdi diye düşünüyorum, yani Lastiklerden dolayısı bir kaza olsaydı kasko para ödemek zorunda kalacaktı.
    Hattâ bir sürü başka arabalarda bu hatalı lastiklerden olabilir.
    Tüketici bilincini tebrik ediyorum (bu cümlem ironik değil yanlış anlaşılmasın).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 26 Mayıs 2009; 17:50:49 >
  • GMY sağolasın.
    Söyledikerin tamamen doğru fakat bu argümanları kullanmam için konunun yargıya taşınması gerekecekti.
    Ben istemedim.
    Eksper ödemeyi bayiye yapabiliyor. O nedenle yeniden bridgestone aldım.
    Ama eksper ve bayinin önerdiği b250 modeli seçmedim.
    Şu an avrupada kendi klasmanında yaz lastiklerinde 1 numara olan(Auto und motor spor 2009 nisan) ER 300 leri seçtim. Sanırım iyi bir seçim oldu.
    Aracın üzerindeki OEM lastiklere gelince -B390- bu lastikler ispanya valensiyadaki ford fabrikasına ispanya bridgestone tarafından verilen -ORANIN YOL VE İKLİM KOŞULLARINA GÖRE ÜRETİLMİŞ LASTİKLER- EKİPMAN. Öğrendiğim bu modelin TR piyasasında yok denecek kadar az olduğu.
    Nereden bakarsanız bakın üretim hatası olduğu kesin, kesin de garanti süreci dolduğunda bunun yaptırımının ne olduğu konusu açık ve net değil.
    Fabrikanın ekspertiz raporu da direkt garanti bitmiştir hadi hop , güle güle diyordu.
    Benim en büyük argümanım böylesi bir ekspertiz raporunun TEMELDEN YANLIŞ olduğu idi. Lastiğin üretim tarihini ben dahil bayi ve ekspertiz de zaten biliyordu. Bunun için mi lastik gitti dedim.
    Sonuçta BRİDGESTONE kötü bir marka değil.
    Sorun TR deki anlayış.
    ER 300 LERİ c max için de düşünmekteyim 2010 yazına, AMA DİKKAT ER 300 205 55 r 16 LASTİKLER standardında H GRUBU
    Bu modeli seçecekler kesinlikle H grubu almasınlar.
    Ben p7 lerde W kullanıyorum. er 300 w lar 250 tl leri buluyor.
    Sanırım yeni p7 CİNTURATO w grubu seçeceğim. En az er 300 kadar iyi hatta yakıt tüketimi ve sürtünma direncinde ve gürültüde ondan bile iyi. Frenaj ıslak/ kuru, suda kızaklama zaten 10 numara.
    Pirelli p7 cinturato 205 55 R16 91W ALINABİLECEK EN İYİ YAZ LASTİĞİ bizler için. Fiyat olarak da rakipsiz.
    Herkese iyi forumlar

• Sizlerin fikirlerinizi merak ediyorum.
    Aracım 110.000 KM YE GELİYOR.
    Ön amortisörler 36.000 de garantiden değişti.
    Yani ön amorrtisörler: 75.000km ye arkalar 110 .000 e geldi. Patlak vs yada sorunlu değiller.
    Bunları daha kaç km kullanmalıyım.
    Kullanımda hızlı girilen virajlarda bariz yana yatma fren mesafesinde uzama vs yok.
  • Orjinalden alıntı: jasberny

arkadaslar bugun aracımla ıstanbul - kocaeli -istanbul yaptım gıdıs gelıs toplam 300 km lık yolda ceyrek depo mazot harcadım

benım ıcın super bır deger olan 3.6 yı yakaladım

sevgili jasberny
    merhabalar 3.6 yı 90 km sabit hızla mı yakaladınız yoksa karışık mı?
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr112 -- 27 Mayıs 2009; 23:28:44 >
  • @ tissot senın kı 110 bın olmus benımkıde 119 oldu arabaların masallahı var

@dr112 hız sabıtleyıcı devrede degıldı genellıkle 90- 100 arası az da olsa 120 ye cıktıgım anlar oldu ben bu degerı 3.3 sevıyesıne cekmeyı planlıyorum tabı ayda bır enjektor temızleyıcı her depo fulledıgımde mazot katkı maddesı kullanıyorum.

Ford Focus C-Max

• slm arkadaşım focus c max a xetec dtm 630 taktırdı direksiyon kumandası ilede çalışıyor navigasyon bluetoth dvd mp3 tv hepsi var tavsiye ederim
  • Orjinalden alıntı: jasberny

@ tissot senın kı 110 bın olmus benımkıde 119 oldu arabaların masallahı var

@dr112 hız sabıtleyıcı devrede degıldı genellıkle 90- 100 arası az da olsa 120 ye cıktıgım anlar oldu ben bu degerı 3.3 sevıyesıne cekmeyı planlıyorum tabı ayda bır enjektor temızleyıcı her depo fulledıgımde mazot katkı maddesı kullanıyorum.

jasberny
    teşekkürler.arabamızı henüz teslim almadık ama hafif hafif öğrenelim ayrıntıları.bu enjektör temizleyici ve mazot katkı olarak tavsiyen var mı? faydası oluyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydın_efe

slm arkadaşlar..
    yurtdışından aşağıdaki dvd navigasyon sistemlerinden getirtsek burada monte ettirebilirmiyiz,kullanışlı olur mu yorumlarınızı bekliyorum..

http://cgi.ebay.es/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360158247173&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX_Stores&refitem=220409682930&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget&_trksid=p284.m185&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26ps%3D41#ebayphotohosting

bu navigasyon sistemlerini bazı satıcılar yurt dışından getirip internet üzerinden satıyorlar, çok kullanışlı cihazlar zaten direk focuslar için üretiliyorlar ve arka soketler c max a focus a fiesta lara kadar tam olarak uyuyor....yani kendiniz bile takabilirsiniz ama direksiyondan kumandayı çalıştırmak için bir iki işlem gerektiriyor...

• Uzun bir süre bu forumu takip ettikten sonra, 2006 model 70000 km'de bir c-max alıyoruz hayırlısıyla önümüzdeki pazartesi günü.
    Araçta AVT IM-936 SD DOUBLE DIN DVD TV NAV TUNER mevcut fakat birkaç dügmesi calismiyor. Ayrıca kafalık monitörlerinden de bir tanesi calismiyor. Istanbul'da bunların tamirinden anlayan bir lokasyon biliyormusunuz.
    Bu alım dolayısıyla eşimin aracını da satıyoruz. Eşi için (yada kendisi) düşünen var ise şiddetle tavsiye ederim. Ilan şurda:
    Sevgili Micramız

Saygılar

• Merhaba
    2006 sonunda cvt vitesli aracımın (2006 Ghia CVT GP) otomatik vites arıza ışığının yanması nedeni ile Egelife'ın önerisi ile Koşuyolu Doğan Otoda Sami ustaya gitmiştim. O zaman araç 9500km idi ve yağ keçesinde kaçak olduğu söylenerek düzeltilmişti. Şu an 43000 de ve benzer yada araçla ilgili başka bir sorun yaşamadım. Bu ÖTV kampanyası sırasında eşime ikinci bir araç bakarken , takas fiyatı olarak araca sadece 22000 tl önerdiler ve CVT şanzumanların sorunlu olduğunu söylediler. Her ne kadar eskiden kalma bilgilerle otomatik şanzumanın bir şans işi olduğu fikri bende hakimsede genede kısa bir internet yoklamasından sonra gerçekten bu şanzumandan sıkıntı çekenler okudum, özellikle İngiliz forumlarında var.Garanti 2yıl +1 ve ağustosta doluyor , uzatma yapmak lazım galiba. Sizlerden bu şanzumanlarla ilgili sıkıntısı olanlar oldu mu? Yada olanları biliyorsanız, ortalama bir km den sonra mı oluyor, yoksa tamamen şansmı?.
    Teşekkürler.

• biraz geç oldu ama teşekürler hayden.
    bu arada arkadaşlar aranızda c-max ghia için kolçağın arkasındaki bakalit cep (12 v cıkış olan yer değil, onun üzerindeki) için lcd ekran uygulaması yapan oldu mu aranızda? dışarıdan da çok belli olmayan bir yer olduğundan arka koltukta oturanlar için buraya bir ekran koymayı düşünüyorum.
  • C-max'ını satmayı düşünen var mı? Bir tanıdığım 2004-2005 (belki 2006) dizel GHIA ve herkes gibi az km'li, bakımlı bir araç arıyor da... Ege bölgesinde...
  • 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.