Şimdi Ara

Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anneme ufak ve ekonomik fiyatlı araba aradığımız ve annem de sabahtan akşama kadar çalıştığı için ben de önden fiyat bilgisi katalog vs almak için ve ön eleme yapmak için showroomları gezmeye başladım.
    Çok fazla donanım istemiyoruz, annem 4 cam otomatik istiyor sadece, bu da soruna neden oluyor.

Annem ilk olarak Ford fiesta ve fiat 500 istiyorumla başladı, sonra da sadece Fiat 500 e döndü o, hatta forumda bir konu açtımdı bununla ilgili. İlk başlarda a sınıfı da aramamıza dahildi sonra babam ve benim güvensiz diye söylenmeye başlamamız yüzünden a sınıfından vaz geçildi.

Kısacası şunu gördüm ki bu ülkede şehir içi kullanılacak a ve b sınıfı araba bulmak çok zor.

Fiat 500

Annem bu araba konusunda çok istekliydi, o yüzden ilk önce annemle birlikte Enriko alibertiye gittik saat 17:30 da, gittiğimizde kapandığı söylendi. Ertesi gün ben konuşmaya gittim ve ellerinde Fiat 500 olmadığını söylediler, showroomda incelemek için de 500 yoktu, ama fiat 500L vardı. Ne zaman geleceğini sorduğumda 2 hafta falan dendi, ama geldiği falan yok, yani ortalıkta bakılacak araba da yok alınacak araba da. Aradan 1 haftadan fazla geçtikten sonra yani bu gün de Birmot'a uğradım, ne zaman geleceğini sordum, siparişle getirdiklerini söylediler, ben de arabayı görmek istediğimi söyledim, arabanın olmadığını ve olmayacağını söylediler, ama sipariş verebilirsiniz dediler, ben de sağ olun dedim çıktım. Bu nasıl bir mantık anlayamadım gerçekten, fiat 500 ucuz bir araba değil, ve ne aldığına bakamadan alman gerekiyor hayatımda böyle saçma sapan bir şey görmedim, ve Fiat 500 ü bu şekilde eledik.

Ford Fiesta:

Ford fiestaya ilk başta çok önyargılı yaklaşıyordum tanıdığımızın 2005 model fiestası yüzünden, ama gördüm ki sınıfının en iyilerinden birisi. İlk başta çok ilgililerdi, test sürüşü isteğinde bulunmasam da beni test sürüşüne de çıkarmayı teklif ettiler ve test sürüşüne de çıktım. Araba yol tutuş olarak, sürüş pozisyonu olarak harika, dizel olanını kullandığımdan gücüne söyleyecek bir şey de bulamadım, bir miktar gürültülüydü ama o da aşırı değildi. Arka taraf biraz boğuk geldi, ama sınıf normallerinde bence. Kabin içinde koyu renk fazla kullanılmış gibi geldi, siyah çok olduğu için de az biraz boğucu olmuş.

Trend 1.25i 82 beygirlik modeli için 32.750 lira fiyat aldım, trend donanım bana gayet yeterli geldi, malzeme kalitesi olarak da çok hoş, bu fiyat seviyesinde en kaliteli hissi veren ford fiesta idi. Yalnız şöyle bir sorun var:4 cam otomatik değil, eğer 4 cam otomatik istiyor isek en az 37.000 lirayı cepten çıkarmamız gerekiyormuş, aslında titanium donanım farkı 5000 lirayı hakedebilir gibi görünüyor (1.4 96 bg motori otomatik klima, kolçak, led gündüz farları, alüminyum jant, sis farları, ) ama biz olabildiğince ucuza istiyoruz, ve o olsun bu olsun derken işin içinden çıkılmıyor, sonuçta 4 cam otomatik olmayışı haricinde gayet güzel baz paketi, ve 1000 lira daha verip güvenlik paketi almakta fayda var, güvenlik paketinde ESP, Çekiş kontrol sistemi, fren desteği, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü ve ön yolcu yan hava yastıkları, yan perde hava yastıkları ve sürücü diz hava yastığı var.

kısacası fiesta tasarımı, donanımı kalitesi ile bayağı ilgimi çekti.

Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim

Peugeot 107

Fordun hemen yanında olduğu için annemin beğendiği arabalardan biri olan peugeot 107'ye de bakmak için durdum, ilk başta mobil site için konuşuyorum, peugeotun sitesinde fiyatlar yok, bence çok yanlış bir hareket, ama gene de peugeot 107 görünüş olarak ucuz durduğu için bakmadan edemedim.

Tek bir donanım paketi var, 1 litre motorlu, 3 silindirli, ve 6000 devirde 68 bg, 3600 devirde de 93 nm tork veren bir motoru var, şehir içi 5.4 litre yakıyor ve 100 km ye 14 saniyede çıkıyor ayrıca otomatik vites ve direksiyondan vites değişimi var.. test sürüş aracı olmadığından deneyemedim. boş ağırlığı ise 840 kilo. 3.5 metreden kısa bir araba, o yüzden makul yaklaşmaya çalıştım.

Özetlemem gerekir ise rezalet. Ön tarafta 1.78 boyu olan birisi rahatça oturabilse de oturma pozisyonunda bir tuhaflık var, koltuğu ne kadar ayarlarsam ayarlayayım otobüs koltuğunda oturuyor gibi hissettim, eşya saklama çözümleri bol olsa da hiç bir eşya gözünün kapağı yok, torpido gözü yeri olsa da kapağı yok, her şey açıkta böyle bir saçmalık olamaz.

Araba güya 4 kapı olsa da arka kapılardaki camlar aşağı inmiyor, dışarı doğru açılıyor. Arkaya oturduğum zaman kafam tavana değiyor ve her türlü sıkışık oturuyorum. Bagaj ise şaka gibi, zaten bagaj kapağı yok, camı var.

Fiyatı ise 32.500 lira maşallah, albenisi olsa kalitesi olsa pek diyeceğim de saçma sapan bir araba. 15.000 lira civarında olsa bayağı düşünülebilir araba olurdu aslında, otosiklet çünkü bildiğin.

Citroen C3

Annem citroene ön yargılı olduğu için araştırmadan gittim citroene, fiyatına da şaşırdım açıkçası 1.4 vti 95 bg collection bmp için 37.000 lira fiyat aldım.

motor gücü, direksiyondan vites değişimi kolları, otomatik olduğu göz önüne alınırsa çok pahalı değil, ama citroen uygun fiyata bol donanım vermesi ile aklımdaydı pek de donanımlı değil, 37 bin liraya arka camları otomatik olmayan, espsiz ve de deri direksiyon simidi olmayan bir araba alıyorsunuz, bu fiyata dediklerimin olmasını beklerdim.

Onun dışında sınıfına göre çok ferah ve malzeme olarak kaliteli bir araba. B sınıfında bana göre en rahat arka taraf c3 de. Tavanı yüksek olduğu için çok ferah bir araba, tasarım ve renk seçimi itibari ile de çok ferah. Torpido gözü de kocaman.

Chevrolet Spark

Annem aveonun tasarımını beğenmediği için listemizde olmayan bir markaydı, ama yol üstünde görünce durmadan edemedim, ve orada sparkı gördüm. En donanımlı spark için 27.000 lira fiyat aldım. LTZ paketiymiş, internet sitelerinde ltz paketi bulamadım. sınıfında en uygun fiyata chevrolet veriyor ve bence fiyatına göre güzüel bir araba, 4 cam otomatik, güvenlik donanımları dediğine göre tam, ve malzeme kalitesi de fena değildi, tasarımı da hoşuma gitti. Arka tarafa oturmak ise mümkündü, ama inerken kaya kaya inmem gerekiyordu, ve kapı açma kollarının cam tarafında olması yüzünden arka taraf zaten dar ve rahatsız daha da dar ve rahatsız olmuş.

• Fiesta'da standart donanımlar çok yeterli seviyede.
    Paket halinde (600-1000 TL civarı) opsiyonlarda var.

Benim tercihim Fiesta'dan yana.Yol tutuş,güvenlik olarak iyi seviyede.
    Parayı hak ediyor diye düşünüyorum.

Tercih size kalmış.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.
  • Emre Guven kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum. 1.25 85 beygirlik motorunu deneyen birileri olsa forumdan çok iyi olacak. Aslında genele bakılırsa titanium paketi daha mantıklı. Seat ibiza da iyi diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 23 Ağustos 2013; 19:09:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. 1.25 85 beygirlik motorunu deneyen birileri olsa forumdan çok iyi olacak. Aslında genele bakılırsa titanium paketi daha mantıklı. Seat ibiza da iyi diyorlar.
    quote:

Orijinalden alinti: Gamli Baykus

Ben de ayni sekilde düsünüyorum. 1.25 85 beygirlik motorunu deneyen birileri olsa forumdan çok iyi olacak. Aslinda genele bakilirsa titanium paketi daha mantikli. Seat ibiza da iyi diyorlar.

Motor yeterli çeki?i sunuyor.(Atmosferik motor olmasyna ra?men)
    Ysterseniz ben size motorun özelliklerini vs. gönderebilirim. Ama ?undan emin olun ki,1.25 motordan performans beklentiniz yoksa,ben 110'dan yukary çykmam derseniz,fazlasyyla yeterli ve ekonomik bir motor.

Umarym istedi?iniz aracy alyrsynyz,

Hayyrly ak?amlar,
    Emre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Guven -- 23 Ağustos 2013; 19:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Ben de ayni sekilde düsünüyorum. 1.25 85 beygirlik motorunu deneyen birileri olsa forumdan çok iyi olacak. Aslinda genele bakilirsa titanium paketi daha mantikli. Seat ibiza da iyi diyorlar.

Ysterseniz ben size motorun özelliklerini vs. gönderebilirim. Ama ?undan emin olun ki,1.25 motordan performans beklentiniz yoksa,ben 110'dan yukary çykmam derseniz,fazlasyyla yeterli ve ekonomik bir motor.

Hayyrly ak?amlar,
    Emre.

Sadece sehir ici kullanim olacak, 1.4 neden almadik dedirtmez yani? Babam cok on yargili kucuk hacimli motorlara da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

quote:

Hayyrly ak?amlar,
    Emre.

Sadece sehir ici kullanim olacak, 1.4 neden almadik dedirtmez yani? Babam cok on yargili kucuk hacimli motorlara da.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Orijinalden alinti: Emre Guven

quote:

Hayyrly ak?amlar,
    Emre.

Küçük hacimli motorlara ön yargy bende de vardy inanyn.Fakat ?ehir içinde ikisinin de farky yoktur.?ehir dy?y fark belki fark eder ama ?ehir içi sykynty olmaz.

• Seat ibiza aklimi bayagi çeldi, bir de ona bakmak lazim.

• Bence c3 cok daha tercih edilesi. Arka camların otokatik olması istenirse 600 kusur liraydı sanırsam. Elektrikli katlanır ayna , arka otomatik cam geliyor pakette. Gunduz led i de standart galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bence c3 cok daha tercih edilesi. Arka camların otokatik olması istenirse 600 kusur liraydı sanırsam. Elektrikli katlanır ayna , arka otomatik cam geliyor pakette. Gunduz led i de standart galiba.

Bana sadece ust pakette oldugu soylendi, keske belirtselerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bence c3 cok daha tercih edilesi. Arka camların otokatik olması istenirse 600 kusur liraydı sanırsam. Elektrikli katlanır ayna , arka otomatik cam geliyor pakette. Gunduz led i de standart galiba.

Bana sadece ust pakette oldugu soylendi, keske belirtselerdi.

Ben ilk cıktıgında sordugumda standart demislerdi.Birdaha da bakmadım O yuzden kesin emin konusamıyorum. Ancak marka takıntınız yoksa alınabilir. Tek sorunu tüm citroen ler gibi parcaları pahalı.

Ama alınacaksa arka camlar bile manuel olsun ama yeterki zenith cam olsun. Bu sınıfta bu aracı hepsinden ayıran farkı zenith cam.

• Clio Joy 1.2 16v 75 bg benzinli 32.500 3 opsiyon eklersek 1400 TL daha geliyor 33.900 oluyor
     Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoTingMan -- 23 Ağustos 2013; 19:38:24 >

• Sizinde yorumlarinizdan aslinda Fiesta nin aklinizi celdigini soyleyebiliriz. Sahsen bende Fiesta derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoTingMan

Clio Joy 1.2 16v 75 bg benzinli 32.500 3 opsiyon eklersek 1400 TL daha geliyor 33.900 oluyor
     Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim Ford fiesta, peugeot 107, citroen c3, Chevrolet spark, nissan micra ve dahası yüzeysel incelemelerim

Bu gun yeni clioya da bakmaya gittim, arka cam otomatik sadece en dolu donanimda var dediler, bir de annem buyuk bulmus clioyu, bu yuzden seat ibizayi da daha gormeden eleyecegim sanirim.

• Ne uğraşıyosunuz bu kadar alın fiestayı gitsin güzel araba zaten clio heybetli duruyor biraz ama o kasarda büyük değil ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoTingMan -- 23 Ağustos 2013; 20:03:20 >
  • Yeni Yaris ve Yeni i20 bakmanızı da öneririm hocam. Şimdiden hayırlı olsun.
  • 107 yerine 208 bakmalıydın.

Yanlış yapmışsın.
  • Öncelik 500 konusunda bahsettiğiniz aracın 500L olduğunu sanıp bana sordugunuz soruya yanlış bilgi vermiştim onun için özür dileyim.

500'ü elemeniz çok iyi olmuş bana göre parasını hak etmeyen bir araç. Aynı şekilde 107 hakkında yazdıklarınıza tamamen katılıyorum otomobil değil resmen motorsiklet. 19-20 bin tl olsa belki alınabilir.

Benim tercihim manuel vites anneniz için sorun olmayacak ise 1.25 fiesta. tabii ki güvenlik paketi ekstra olarak alınmalı.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Bu seçenekler arasından ben fiesta alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

Yerinizde olsam fiat 500 alırdım.Albenili bir araç

Albenili olsa da,
    1) ucuz bir araba değil.
    2)ortalıkta test sürüşü yapacak araba yok
    3)ortada inceleyecek araba yok
    4) siparişle getiriyorlar.

Oldu ya gozu kararttik ve aldik, ve kaza yaptik tampon degisecek, sizce bir tampon icin kac hafta bekleriz? Cunku yetkili saticisinda araba bile yok.

Bence saydiklarim albenisini kaybetmesi icin cok yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Yeni Yaris ve Yeni i20 bakmanızı da öneririm hocam. Şimdiden hayırlı olsun.

Toyota plaza biraz terste kaliyor, ama yarise bakmakta fayda var, hyundaiyi de begeniyordu, bir bakayim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.