Şimdi Ara

ford fıesta kullanıcıları eac ikaz sorunu !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 senedir ford fıesta 1.4 comfort sahibiyim araçtan genel olarak çok memnunum..Yakıtı ,servis masrafı vs.oldukça makul,2 sene içerisinde yaşadığım tek bir problem var, ortalama 2 ayda bir yolda giderken araçta EAC'yazısı belirip ikaz veriyor..Bu aşamada araç gaz almıyor hızı ortalama 20 km.civarına kadar düşüyor..Trafik yoğunsa ufak tefek kornalara maruz kalarak uygun bir yere çekiyorum aradan 2-3 dakika geçip tekrar çalıştırınca hiç bir sorun olmadan çalışıyor..

    Aracın kitapçığında EAC için elektronik arıza sinyali araçta bir sorun olduğunu gösterir diyor son olarak servise gittiğimde çok sık olmasada bu sorunun yaşandığını söylediğim her yerine baktılar hiç bir problem yok dediler..Ama iki gün önce yine aynı sorunu verdi..Bu sorunu yaşayan ve gideren arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..







  • ASM şanzıman mı?
  • Manuel vites ama oradanda sorun çıkmadı
    quote:

    Orjinalden alıntı: x-rayted

    ASM şanzıman mı?
  • tamam manüelse bu size uyar..

    Bir zamanlar üyesi olduğum fordum.net te eski zamanlarda yazılan şu başlığı baştan sona okuyunuz.

    Burada yazdığına göre "elektronik gaz kelebeğini denetleyen sensörün" değişmesi gerkiyor. Eğer araç garantide ise garanti dahilinde yapılmalı..

    http://www.fordum.net/showthread.php?t=710
  • Bu sorun benim aracımda da olmuştu. Benim aracım dizel, serviste herhangi bir sorun bulamadılar bilgisayardan hatayı silip ,mazot filtresini değiştirip, 130 tl mi alıp yolladılar fakat ertesi gün sorun tekrar çıktı. Araç çok uzun süredir bu hatayı vermiyor. Bundan mı kaynaklandı bilmiyorum ama ilk yaptığım şey mazot aldığım istasyonu değiştirmek oldu(total,opet yada shell) ve marketlerde satılan 10 tl lik enjektör temizleyicilerden koydum yakıta ve araçta bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.