< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ford fiesta 14.tdci motor suyu sıcaklığı
-
-
Normal hocam…100 ü geçerse sorun olur geçmiyorsa sorun yok…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
105 e kadar normal diyenler oldu ama bilemiyorum artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam albeada 80 derecede gösterge ortaya geliyor, 100 ü geçince ibre oynuyor yani o aralık normal çalışma bandı oluyor…208 de fix yaz-kış ortanın az üstü dururdu hep sorun olmadı…
Normal hocam. 2012 modelini 250bin km kullandım. headup display ile herzaman takip ederim. Değerleriniz normal
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sıcaktan ne yazmışım ben ya...
soğutma sıvsı sormuşsun
yazdıklarımı sildim... çünkü bilgi doğru değil
soğutma sıvısına iyi baktırın 88-92 derece ideali...üzeri sıkıntı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 13 Temmuz 2023; 8:49:11 > -
Bir kere conta yakınca korkar olduk hocam şuan dediginiz gibi değerler bu şekilde oynuyor ama 100e gelince korkuyorum yinede
Conta yandığında derece kaça kadar çıkmıştı hocam dikkat ettiniz mi?
Bende 1.4i benzinli Fiesta var bu günlerde 115 e kadar çıkıyor trafikte. Kaçta yanıyor onu merak ediyorum
İbre sona geldi ama 2 defa hararet yaptı götürdüğüm usta arabaya önceden motor yapılmış ama kalpazan işi olmuş dedi yani sorun bende mi oldu aldiğimda mı vardı bilmiyorum hararet yaptığında tüm önlemleri aldım kaloriferi açtım araç çalışır vaziyette iken su ekledim ama sonuç değişmedi. Eğer sizin araçta su deposunda çok basınç oluyorsa ve radyatör hortumları taş gibi oluyorsa conta yanmış gibi düşünüyorum
Daha önce hararet yapmış benim araç da, forumlarda okudum 117 ye kadar çıkıp düşen oluyormuş.
Kaçta hararet yapıyor onu merak ettim ama sizin araç dizel olduğu için farklı olabilir.
Evet dizel ama sıcaklığın farklı olacağını düşünmüyorum ya
Ortalama 100 derecede su kaynıyor. 105 dereceye normal demişler. Antifirizsiz soğutma suyu kullanılsa suyu kaynatıp kaynatıp gezecek yani öyle mi? (Genleşme kapağı basınç tutma görevini yapabilirse kaynama noktası biraz daha yükselebilir!) Motorlar çok soğuğu ve çok sıcağı sevmezler. 105 yüksek. Fan müşürü daha düşük derece olanıyla değiştirilebilir. Daha erken fan açarsa hiç 100 dereceyi görmeyebilir. İnternette baktım biraz 90-105 arası gezer diyorlar ama bana mantıklı gelmedi hiç. Bu yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerime dayanmaktadır.
-
kesinlikle haklsın
çok yanlış yazmışım, bir fan'da bana lazım...fan açmadan soğutma sıvısı yerine motor yağ sıcaklığına cevap vermişim
yanlış bilgi için özür,
88-92 derece ideal soğutma sıvısı sıcaklığı olarak düzeltelim... aksi bir durum varsa tesisat sıkıntıda demektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X