Merhaba Arkadaşlar Ben Mehmet Akif. Bende Sizlerle Sorunumu Paylaşmak Ve Fikir Almak İstedim..
FORD Aracım Sürekli Arıza Vermekte! 2009 model, garanti kapsamında Ford Fiesta (benzinli, otomatik vites) otomobil sahibiyim. Son üç aydır aracımın motor arıza ışığı yanmakta, aşırı yakıt tüketmekte, düşük performans göstermekte ve hırıltılı çalışmaktadır.
Araç stop edermiş gibi yapıyor ve sarsıntılı çalışıyor devir sayacı sıfırı gösteriyo, ancak motor aşırı derecede gürültülü çalışmakta ve vites değişimleri sırasında aşırı sarsıntı yapmakta (bu arada aracın sadece motor arıza ışığı yanmakta
Bu şikayetlerden dolayı üç kere çekici ile istanbul Gurbaşlar Ford servisine gittim, birincide ateşleme arızası olduğu ve bobin değiştirilip arıza giderildi dendi ve verildi, Aradan 2 gün geçti ve aynı arıza yine beni yolda bıraktı ve yine çekici ile servise gittim ,aracın beyni değişecek dediler 1 hafta araç serviste kaldı ve beyni değişti resetlenip sorun giderildi diye geri aldım, ancak sorun tekrarladı. En son aracımı 21 nisan 2011 perşembe gece tekrar aynı şikayetlerden servise götürdüm ve sorunu tamamen çözebilsinler diye bıraktım ..
Şimdi Aynı Arızadan iki kere servise gitti ve bi sonuç alınamadı şu anda aracım serviste ve bana bişey diyemiyolar.Ben bu araçla alakalı ne yapabilirim nasıl yol izleye bilirim..Bu mal ayıplı malmıdır ve Bu seçimlilik hakkımı kullanabilirmiyim ve ne kadar zaman sürer..
Ayıplı maldır aynı arızayı sürekli tekrar ediyor ve düzeltemiyorlarsa.Direk tüketici mahkemesine başvurun,Otosana yapacağınız hiç bir talep olumlu karşılanmıyacaktır çok ilgisizler bu konuda o nedenle hakkınızı arayabileceğiniz tek yer mahkemeler.