Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (750. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.480.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Varsınlar bizi lüks dinlenme tesislerine almasınlar, tesis girişlerine "Kamyon giremez" yazsınlar, bizim yol üstü kamyoncu lokantalarımızda daha doğal, daha lezzetli yemeklerimiz var.
    Dışlanma konusu da aynı. Varsınlar bizi sevmesinler; bizim, bizi anlayan, sorunumuzu bilen candan arkadaşlarımız var.

Tekrar teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

Abi o lüks dinlenme tesislerine gel deseler sanki girecek misin ki? Valla bir abi vardı mng kargoda samsun - istanbul gidip geliyordu devamlı. Öğrenciyken beni istanbula az getirmedi sağolsun. Onun bana kamyoncu tesislerinde ısmarladığı yemeklerin tadı hala damağımda. Ki o kalitedeki yemeklerin fiyatları o kadar uygun du ki insan kazık mı yedim yemek mi yedim diye hiç düşünmüyor.

İlla ki hepsi güzel değildir içlerinde kötüler de vardır ama benim gittiklerim (götürüldüklerim) iyiydi.

Paylaşımlar ve muhabbetler için tekrar tekrar teşekkür ederim.

iyi akşamlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: shelby_88

Walla Eray abi dediğin gibi hava kesiyo, Aallah'tan garaja koyuyorumda benimkini kırağıdır,çiğdir görmüyo ama bu sefr kedilere maruz kalıyo ben ayar oluyorum bu sefer kaputta kedi pençeleri pisliği ve çizikleirnden.Sıcak ya, gelip yatıyorlar arabanın üstünde meretler...

Paylaşımlar çok iyi, artık mecburen euro diesel kullanmak zorunda kalıcaksın, en iyisi bi motorcu arkadaş bul 1,75 den al mazotunu bak işine

Balıkesir-Bandırma boşver gitsin aldırma ;)

Ha b arada, balıkesire hiç gitmedim, nerden gitsem daha uygun olur İzmir tarafındanmı, biga tarafından mı?

Vallahi sabahın ayazında arabadan indim, gazeteyi yaktım ve ön camın sadece 30 cm'lik kısmını çözebildim. Bu eziyeti çekmektense, o şirin kedi patilerini süngerle teker teker silmeyi tercih ederim.

Teşekkür ederim bu arada.
    Evet, artık mecburen euro dizel kullanacağız. Bizim PRO 827'lerin motoru(CUMMINS C 8.3) kara düzen bir motor. Yani ne koysan yakar, kızartma yağı koy yine gık demez.
    Kara düzen motor olduğu için euro dizel biraz ince geliyor. Dolayısıyla tüketim de bir hayli fazlalaşıyor.
    Bu akşam bir yazı okudum, beni ilgilendiren kısmı yapıştırayım buraya.
    quote:

"Euro dizel yakıtın Kırsal motorin kullanılan diğer araçlarda da sorun çıkarmayacağını hatta araçların performansının artacağını belirten uzmanlarca, eski nesil dizel motorlarda euro dizel yakıt sarfiyatının yeni nesil dizellere göre daha fazla olacağı da kaydedildi."

Yakıtı düşürmek için değişik yollara başvuracağım ama ilk önce teknik olarak birkaç iyileştirme yapacağım.
    Bunlar pompa ayarı, sibop ayarı ve enjektör ayarı. Eğer bunlardan sonra yine düzelmezse, bir depoya 18 litrelik 2-3 teneke 10 numara yağ ekleyip, mazotu kalınlaştıracağım. Bu fazla tüketime çözüm olur.

Yol güzergahına gelirsek...

Yılları yanlış hatırlamıyorsam 2006-2007 yılında ÇAN'dan BALIKESİR'e 1 ay kadar çalıştık, seramik madeni çektik. O 1 ay boyunca devamlı ÇAN-YENİCE-BALYA yolunu kullandık. Bu yoldan geçmeyeli 3-4 yıl oldu, en son yol biraz dardı ama çok da kötü bir yol değildi. Biz kamyonlarla o yolda zorluk çekiyorduk fakat senin altında 75'lik aslanın var, daha zahmetsiz gidersin.
    Ben sana ÇAN-YENİCE-BALYA yolunu tavsiye ederim, daha kısa.
    Zaten ÇANAKKALE-ÇAN arasında yol çalışması vardı ve yol 2010 KASIM gibi tamamlandı. Önceden tek şeritti, şimdi ÇANAKKALE-İZMİR Karayolu gibi oldu. Bu yolda zorluk çekmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 4 Şubat 2011; 3:23:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemrek
    Abi o lüks dinlenme tesislerine gel deseler sanki girecek misin ki? Valla bir abi vardı mng kargoda samsun - istanbul gidip geliyordu devamlı. Öğrenciyken beni istanbula az getirmedi sağolsun. Onun bana kamyoncu tesislerinde ısmarladığı yemeklerin tadı hala damağımda. Ki o kalitedeki yemeklerin fiyatları o kadar uygun du ki insan kazık mı yedim yemek mi yedim diye hiç düşünmüyor.

İlla ki hepsi güzel değildir içlerinde kötüler de vardır ama benim gittiklerim (götürüldüklerim) iyiydi.

Paylaşımlar ve muhabbetler için tekrar tekrar teşekkür ederim.

iyi akşamlar dilerim

Lüks dinlenme tesislerine girmeyeceğiz belki ama o psikolojik baskı yetiyor da artıyor :)

Bir laf vardır, hangi lokantanın önünde kamyon çoksa oraya gir. Her kamyon şoförünün gittiği her bölgede durduğu yer vardır.

Tabiî bu kamyon çokluğu her yerde tutmuyor.

Uzun yola çalışırken AKHİSAR'da ABLA'nın yeri diye bir yer vardı, saat kaç olursa olsun hep orada dururdum. Hem hesaplıydı, hem de yemekler iyiydi.
    2010 HAZİRAN'ında hususî aracımla DENİZLİ'den dönerken "Tekrar şurada durayım, yaklaşık 3 yıldır durmuyorum" dedim ve girdim. Amacım yemek değildi, sadece çay içecektim ve dinlenecektim.
    İçeriye bir girdim, anam o nasıl bir kokudur öyle ! Mesleğin yüz karası kamyon şoförü arkadaşlar ayakkabılarını çıkarıp, bacaklarını altlarına almış oturuyorlar. Ee içeride de ağır bir yemek kokusu var, onunla karışmış. Bir çay içtim, 10 dakika durdum durmadım tekrar arabaya atlayıp yola çıktım.
    Forumdaki arkadaşlar bu tesis için "Eskisi gibi değil, içerisi kötü kokuyor, yemekler iyi değil,artık biz de durmuyoruz" diyorlardı, gözümle gördükten sonra inandım.
    Zaten artık tesis lokantadan çıkmış, aksesuar dükkanına dönmüş. Kamyon kornası mı ararsın, paspas yazıları mı ararsın, koltuk kılıfı mı ararsın...
    Eskiden daha nezih bir mekan olan bu yer kendini bozmuş.
    Ama tesisin önüne bir çık, en az 20-25 tane kamyon ip gibi dizilmiş.

Asıl ben muhabbet için teşekkür ederim, iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 4 Şubat 2011; 2:13:41 >

• Eray abi uzmanlar haklı olabilir, yeni nesillerde yapıldıktan sonra euro diesel muhabbeti çıtkı ki bunlara uygun oalrak.Nasıl bana kırsal önermiyorlarsa, sanada kırsal uyuyor.Normali budur tabi sen çözümü bulmuşsun.

Ben şu kızartma yağ muhabbetini anlamıyorum, nasıl patlarki yağ sonuçta bi yakıt değil varmı bilgin?
  • quote:

Eray abi uzmanlar haklı olabilir, yeni nesillerde yapıldıktan sonra euro diesel muhabbeti çıtkı ki bunlara uygun oalrak.Nasıl bana kırsal önermiyorlarsa, sanada kırsal uyuyor.Normali budur tabi sen çözümü bulmuşsun.

Ben şu kızartma yağ muhabbetini anlamıyorum, nasıl patlarki yağ sonuçta bi yakıt değil varmı bilgin?

Yok zaten haklılar, ona birşey dediğim yok.
    Şöyle bir PRO 935'i (Yeni nesil COMMON-RAIL motorlu) baz aldığımızda bizim motordaki parçaların çoğu yok ve daha başka sistemler kullanılmış. Örneğin pompa yok, santrafiş ve kablolu enjektör sistemi var.
    Mazotu beyin dağıtıyor. 1800 bar basınç var, bu sayede duman yapmıyor.
    Durum böyleyken yakıt tüketimi tabiî bizim kara düzen motorlardan farklı olacak.

Kızartma yağ muhabbeti şöyle; hatırlarsan bir ara, özellikle 2006-2007 yıllarında biodizel modaydı. Bildiğim kadarıyla kızartma yağı ile mazot karıştırılıyordu, ondan yakıt elde ediliyordu, makinası vardı. Bir süre kullanmıştım, bileşenini ve nasıl elde edildiğini araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 4 Şubat 2011; 2:11:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

Kar nerede yaw bizde pırıl pırıl ama soğuk bir hava var

YILMAZ Bey, merhaba...

SALI ve ÇARŞAMBA günü ÇANAKKALE'deydim.
    Akşam üzeri işim bittikten sonra kordona gidip biraz gezmek istedim ama soğuktan mümkün olmadı, hemen kendimi SAHİL CAFE'ye attım(ÇANAKKALE'de gittiğim iki yerden birisidir, diğeri GOLF) ÇANAKKALE, BANDIRMA'dan da soğuktu. Sabah kamyonun camındaki kırağıları çözmek için çok uğraş verdim.
    DÖRTYOL'daki o dar yoldan geçerken camın içine girdim diyebilirim. Sağ taraf ne yaptıysam erimedi, sol tarafı yani önümü 30 cm kadar açtım, öyle gidebildim.

Fotoğrafları birazdan koyacağım.

evet Eray bey gerçekten çok soğuk rüzgarda var geceleri kırağı çok berbattı ama bugünlerde rüzgar var kırağı olmuyor soğüuk çok

• quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Aaaa bakın arşivde ne buldum, benden başka birileri daha Passat hayranıymış.

Tarih: 7 Eylül 2007

quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

tüm passat sevdalısı arkadaşlardan yardım bekliyorum,
    bütçe denkleştirebilirsek 16-18000 ytl arası 97-98-99 model passat alabilir miyiz düşünüyoruz,
    bir de sorum olacak,
    passatın basicline modelinde turbo olmadığını duydum, doğru mudur acaba, 1,8t yazan yerde 1,8 yazıyor sadece.
    kaç km ye kadar tavsiye edersiniz?
    98 basicline modeline 16250 istiyorlar, turbosuz olması yakıt tüketimini ya da performansı ne kadar etkiler,

bunun dışında tüm tavsiyelere açığım. fiyat, model, aksesuar vs.

http://forum.donanimhaber.com/m_9277191/mpage_16/key_/tm.htm

tabii ki si,

hiç saklamadım ki zaten, her zaman beğendim passatı, hatta bir tane alıyorduk az daha o ara, kısmet olmadı. connectinoymuş kısmetimiz. bi yerden par çıksa da satmam aslında bizim oğlanı da işte ..... tarihe baksana eylül 2007, 3 ay daha aramışız, connect almışız..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Aaaa bakın arşivde ne buldum, benden başka birileri daha Passat hayranıymış.

Tarih: 7 Eylül 2007

quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

tüm passat sevdalısı arkadaşlardan yardım bekliyorum,
    bütçe denkleştirebilirsek 16-18000 ytl arası 97-98-99 model passat alabilir miyiz düşünüyoruz,
    bir de sorum olacak,
    passatın basicline modelinde turbo olmadığını duydum, doğru mudur acaba, 1,8t yazan yerde 1,8 yazıyor sadece.
    kaç km ye kadar tavsiye edersiniz?
    98 basicline modeline 16250 istiyorlar, turbosuz olması yakıt tüketimini ya da performansı ne kadar etkiler,

bunun dışında tüm tavsiyelere açığım. fiyat, model, aksesuar vs.

http://forum.donanimhaber.com/m_9277191/mpage_16/key_/tm.htm

Cevap veren olmamış heralde, eh her forumda burası gibi değil :p

Ben cevap vereyim 1,8t çok kral bi araç Ki turbosuz tabiki çoook yakıt ve perfdormans farkeder hoş dragotreis abimiz artık anlamıştır bunu, 2008 di sanırım glx i...

acemilik zamanlarım işte

foruma da üyeliğim aşağı yukarı aynı tarihler, temmuz mu neydi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

eray abinin paylaşımlar maşallahlık yani. maşallah.

kimisi kamyoncu lafını aşağılamak icin kullanır onu önce bi güzel sevip eray abiyle tanıştırmak lazım bence.

Çok teşekkür ederim Mustafa kardeşim.

Ah bu forumda şu meslek için neler duyduk neler...

"Sen kamyoncusun, konuşma"
    "Kamyoncuları mı muhattap alacağız yaa ? "
    "Kaç paralık insansınız ki siz ?"
    "1 ton yük için kapımızda(vatandaş komisyoncu) köpek olursunuz"

Sizler gibi insanın mesleğini sevdiren insanlar oldukça, bu saatten o lafları duysam da çok farketmiyor artık. Belki bu lafları duya duya kaşarlandık, belki de olgunlaştık.

Yine de ne olursa olsun sevdiğin meslek gibisi yok. Eleştiriler, küçük görmeler, dışlanmalar olsa da hayatta sadece bu mesleği biliyoruz, bu meslekle mutluyuz.

Varsınlar bizi lüks dinlenme tesislerine almasınlar, tesis girişlerine "Kamyon giremez" yazsınlar, bizim yol üstü kamyoncu lokantalarımızda daha doğal, daha lezzetli yemeklerimiz var.
    Dışlanma konusu da aynı. Varsınlar bizi sevmesinler; bizim, bizi anlayan, sorunumuzu bilen candan arkadaşlarımız var.

Tekrar teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

Allah o .........' ları bildiği gibi yapsın!!!!!

• BmCpRo827 arkadaş gene resimlerde ne güzel anlatmışsınız bir günü.

Bu arada bizim connect'ciklerde dışarıda donmakta - ler havalarda uçuyor...
  • Connectime iç aydınlatmaya silikon led lambalardan ilave ettim

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonavrupali17 -- 5 Şubat 2011; 18:27:29 >

• BmCpRo827

Eray abi shell'in yeni çıkardıgı tasaruflu yakıtını test ettinmi??
  • jönavrupalı
    Led olayını birazcık abartmışsınız, yerinizde olsam onları söker aynı ledleri tavandakı lambaların içine monte ederdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

BmCpRo827

Eray abi shell'in yeni çıkardıgı tasaruflu yakıtını test ettinmi??

Adı nedir onun?
  • Merhaba Arkadaşlar;

Sizlere bir sorum olacak.
    Belki bu konu daha önce burada gündeme gelmiş olabir.
    Bizim araçların Debrajı ayarlanabiliyormu.hidroliktir kendi kendine ayarlıyor demeyin sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmenx

Merhaba Arkadaşlar;

Sizlere bir sorum olacak.
    Belki bu konu daha önce burada gündeme gelmiş olabir.
    Bizim araçların Debrajı ayarlanabiliyormu.hidroliktir kendi kendine ayarlıyor demeyin sakın

Hidrolik ayarlanmıyor malesef, şaka şaka

Bildigim kadarıyla hidronik değil ama ayarlanabiliyormu o konuda bilgim yok...

• quote:

CONNECT SÜRÜŞ İZLENİMİ

Bi arkadaş ilk kez dh ta yayınlaığını söylemiş fakat ben oradan değil, farklı yerden alığım içim için Alıntıdır yazma gereği duymadım.İlgili arkadaşlara duyrulur,
    + Biz aldığımız için HİÇ PİŞMAN DEĞİLİZ buda ilgilei arkadaşlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

jönavrupalı
    Led olayını birazcık abartmışsınız, yerinizde olsam onları söker aynı ledleri tavandakı lambaların içine monte ederdim

uğur tavsiyem sende dene bir bak gerçekten abartılmış ise sökmek kolay yada kısaltmak tavan lambalarında da 7 şer adet var gerçekten çok iyi aydınlatıyor ben hep bagaj bölümünün karanlık olmasından şikayetçi idim bu şekilde çözdüm diyorum .şimdi sırada torpido gözü var.fotoğraflardaki görüntüler itici olabilir ama benim çok hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

uğur tavsiyem sende dene bir bak gerçekten abartılmış ise sökmek kolay yada kısaltmak tavan lambalarında da 7 şer adet var gerçekten çok iyi aydınlatıyor ben hep bagaj bölümünün karanlık olmasından şikayetçi idim bu şekilde çözdüm diyorum .şimdi sırada torpido gözü var.fotoğraflardaki görüntüler itici olabilir ama benim çok hoşuma gitti

Evet ya Torpıdo gozune aydınlatma Koymamıslar .
    Oraya bı goze carpmayacak sekılde Led yapmak gerekırde NasıL Olur bıLmem
  • 
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.