Şimdi Ara

FORD B MAX ALMAK İSTEYENLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
3
Favori
37.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cafercan2633

Sonu inşallah fusion gibi olmaz. Kayınbiraderimde 2004 model 1.6 LPGli fusion var. 90bin kmde. Takas için gittiği yerlerde 13bin liradan fazla veren olmamış. 2004te fusiona verdiği parayla opel astra classic ve toyota corolla alabiliyprmuş. Siz söyleyin şimdi ne kadar zararda olduğunu. 2004 corolla ve astra en az 23-24 eder. Kaldıki bu fusion öyle iyi bir araba da değil.. Ben olsam bu B-max yerine fiat fiorino, pejo bipper veya citroen nemo alırım. Bagaj aynı bagaj. yükseklik aynı yükseklik, vb. Hiç olmazsa 28-30 bine dizel aracım olur. Şimdi diyeceksiniz B-max ile onlar bir mi. Bir değil ama biri 28bin lira dizel. B-max Trend 1.5 TDCi 75PS 46.200 lira. arada nerden baksan 18 bin lira var.18 bin lira benim 5 yıllık yakıt param. Benzinli B-max alırsan zaten yandığın gündür.

2004 model lpg li fusionumuzu 1.5 yıl once 17 milyara sattık 70bindeydi

• O sınıfta jazz varken b-max'e dönüp bakmam bile.

B-max'den çok daha seri, çok daha ekonomik, yan-perde havayastıkları standart, daha geniş bagaj. 2. eli de en kuvvetli araçlardan birisidir.

Dayanıklılk konusuna girmiyorum bile...

B max'de güvenlik açısından b sütunundan evvel trend'de opsiyon olarak bile alınamayan bir yan-perde havayastığı sorunu var.
  • Hocam ne kadar eminsiniz tutmayacagından :)) Ama unutma her zaman 2+2 = 4 etmeyebilir :))
  • Honda JAzz tip olarak hoşuma gitmiyor hocam yoksa güzel araç gerçekten de. ama B MAX cok daha güzel görünüyor açıkcası. Ha param yeterli olsa Focus ya da C-Max alırım hiç düşünmeden ama :((
  • Dün Adana real de gördüm 1.5 75 bg 55.000 tl. 16.5 sn de 100 e vuruyor. Bizdeki daciadan farkı yok. bu hacimde 75 bg neredeyse ancak ucuz araçlar ile ford da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

B max'de güvenlik açısından b sütunundan evvel trend'de opsiyon olarak bile alınamayan bir yan-perde havayastığı sorunu var.

Yok artık... Direk tercih dışı olması için yeter bile ....
  • alan yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 ecoboost titanium x paket + plus paket = 44 bin
    1.5 dizel titanium x paket + plus paket = 47 bin
    aldığım fiyatlar bu şekilde.

arkadaşlar dizel motor bu aracı kaldırırmı ve yokuşları çok olan bir yerde 1.0 ecoboost motor ne yakar 8 i geçermi sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: engineer7734
    . 2.el ne olur?

arkadaşımızın mevzusu bariz.
    diyor ki alayım alayım değerini kaybetmeden kolayca satayım.
    Yani?
    Piyasa arabasi istiyor.
    Yani?
    Galerici detected.
    Piyasa arabası isteyen adamın yolu nereye çıkar:
    Eyvallah forda çıkar amma velakin:
    MPV arabaya çıkmaz.
    Ne alır bu tarz kullanıcı?
    Focus alır,fiesta alır.
    Biz forumdaşlarını yormaz böylelikle.
    Saygılar.

Hocam aracı daha almadan satmayı düşünenlere olan tepkinizi daha doğrusu bu düşünce tarzına olan tepkinizi takdir ediyorum fakat bu ülkenin gerçeği olduğundan, para kolay kazanılmadığından, 0km araç zor alındığından ve bu ülkede şahsi olarak istikrarlı bir ekonomi sürdürmek zor olduğundan tabii insanlar her an satabilirim düşüncesiyle ikinci eli güçlü araçlar alıyor, çoğu da beğenmeye beğenmeye alıyor malesef.

Bmax la ilgili olarak çok ilgimi çekti, bugün de showroomda inceledim, çok hoşuma gitse de cmax kadar kaliteli bulmadım. Tabii fiyatına göre normal kalite diyebiliriz. Cmaxla arasında dizel olarak 10bin tlye yakın fark var. Direk olmaması belki güvenlik olarak düşündürücü olsa da forda güvenirim çünkü avrupalı tüketiciler güvenlik konusunda bi eksiklik gördükleri anda bu aracı almazlar, ford da hedef müşteri kitlesine böyle bi eksiklik yaşatmaz mutlaka bi önlem alınmıştır diye düşünüyorum.

Fiyatlandırma tuhafıma gitti, 1.6 powershift araç 43, 1.4 manueli 40bintl.

Neden 1.6tdci yok onu anlamadım. Araç 1300kg civarı ama yeni bi motor koymuşlar 1.5tdci. 75hp ve 0-100km 16.5 saniye. Bu da keyifsiz sürüş demek bence. Eğer 1.6tdci gelirse benim de listeme girebilecek bi araç.

Astra 1.3 dizeli beğenmeyenler bu b-max dizelin 16,5 sn ne diyecekler acaba. Ben olsam bu arabayı alacağıma ticari alırım daha iyi. Pejo partner tepee, citroen berlingo renault kangoo, hatta tipsiz fiat doblo bile alırım.

• b-maxi cumartesi incelemeye test sürüşü yapmaya gideceğim. Düz vites pratiğim çok yok ama önce onu gidereyim sonra incelemeye gideyim... benimde kafamda olan bir araç. takasla 24 bin 24 ay 0 faiz krediyle almayı düşünüyorum. 1.0l ile hem vergiden kaçarız o parayla yakıt alırız. 120 ps bir araç.

Aracı olanlar fotoğraflar ve bilgilerini paylaşırsa bu başlık altında güzel olur
  • Merhaba
    Aralık ayı başında b-max titanium x paket 1.6 otomatik şanzumanlı aracımı aldım izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim
    eşimin kullanması için 2004 yılında honda jaaz almıştım bu aracı 2011 yılında 2005 model c- max otomatik şanzuman ile takas ettim fakat rahatsız edici sert süspansiyon ve şanzuman sıkıntıları yüzünden 2012 6.ayda ford fiesta titanium x paket otomatik şanzuman ile değiştirdim fiestadan genel olarak memnun idim
    ancak fiestayı bakım için servise götürdüğümde b-max gördüm ve test sürüşüne çıktım aracı fiesta ile mukayese etmek mümkün değil şöyleki fiesta 4 ileri b max 6 ileri b-max 1.6 motor olmasına rağmen şanzuman dan dolayı daha az yakıyor süspansiyon olarak b-max daha yumuşak hacim olarak daha iyi yüksek olması daha iyi bir sürüş sağlıyor görüş açısı çok daha iyi kısacası sürüşü keyifli ve aldığım için pişman olmayacağım bir araba

• quote:

Orijinalden alıntı: akgolo

1.0 ecoboost titanium x paket + plus paket = 44 bin
    1.5 dizel titanium x paket + plus paket = 47 bin
    aldığım fiyatlar bu şekilde.

arkadaşlar dizel motor bu aracı kaldırırmı ve yokuşları çok olan bir yerde 1.0 ecoboost motor ne yakar 8 i geçermi sizce

125ps turbo motor var araçta üzmez sizi merak etmeyin.
    tüketimi de eğer sağ ayağınıza hakim olursanız 8 litreyi bulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun eki

Merhaba
    Aralık ayı başında b-max titanium x paket 1.6 otomatik şanzumanlı aracımı aldım izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim
    eşimin kullanması için 2004 yılında honda jaaz almıştım bu aracı 2011 yılında 2005 model c- max otomatik şanzuman ile takas ettim fakat rahatsız edici sert süspansiyon ve şanzuman sıkıntıları yüzünden 2012 6.ayda ford fiesta titanium x paket otomatik şanzuman ile değiştirdim fiestadan genel olarak memnun idim
    ancak fiestayı bakım için servise götürdüğümde b-max gördüm ve test sürüşüne çıktım aracı fiesta ile mukayese etmek mümkün değil şöyleki fiesta 4 ileri b max 6 ileri b-max 1.6 motor olmasına rağmen şanzuman dan dolayı daha az yakıyor süspansiyon olarak b-max daha yumuşak hacim olarak daha iyi yüksek olması daha iyi bir sürüş sağlıyor görüş açısı çok daha iyi kısacası sürüşü keyifli ve aldığım için pişman olmayacağım bir araba

2006 mondeo yu satıp bunu almaya değer mi ? donanım olarak bizim aracı katlıyor ama sürüş ?

4 kişiyiz misafir falan gelirse 5-6 en fazla. 6 sığmaz sanırım çocuk falan olursa bagaja postalama durumu nedir :) Ben c.tesi incelemeye gidiyorum 2013 5.6. aylarında alabiliriz ama mondeo dan b-max e geçişte zorlanma durumumu merak ediyorum. Araba aklıma çok yattı.

1.0l için ort 6 litre diyor. 4.5liradan 27 lira yapar. Benzin performansına göre gayet iyi bence. Vergiden de kaçıyorsunuz sonuçta. Bize fotoğraflarla destek olursanız seviniriz

• bence değmez gibi,kısa bir süre mondeo kullandım yol tutuşu sessizliği daha farklı,hacim olarak aralarında fazla fark yok yakıt olarak mondeo dan daha az yakacağı kesin test eederek karar vermek daha iyi
  • b-max benim de ilgimi çekmekte.ya forumda şu arabadan birisi bir tane alsın kullansın yorumlasın da biz de nasıl bir araçmış bu bmax anlayalım.yok mu alan?
  • Merhaba Arkadaşlar!

Ford B-Max 1.0 Titanium+X paket aracımı geçen hafta teslim aldım. Tam anlamı ile maksimum 4 kişiden oluşan bir aile için ideal araba. Araç ile birlikte verilen donanımlar bir çok üst segmentte bulunan araçlarda bulunmuyor. Sadece bu amaçla bile tercih edilmesi gereken bir araç.

1.0 motor ile ilgili gerçekten çok güzel olmuş. Araçla giderken motor sanki spor bir aracın motoru gibi ses çıkarıyor. 2. viteste 100 km yi görebiliyorsunuz. Araç kabininde motor sesi hemen hemen hiç işitilmiyor. Beraber test ettiğim arkadaşlar (Türkiye'nin önde gelen bir otomotiv şirketinin çalışanları (Ford değil :-)) aracın 1.0 motor olmadığına inanmadılar bu aracı almakla çok iyi bir iş yaptığımı aktardılar. Yol tutuşu çok iyi. Araç 1287 kg ve araçta 4 adet iri yarı erkek olmasına rağmen araç çok seri.

Yakıt sarfiyatı ile ilgili konuşmak henüz erken. Bir süre sonra bu konuda bir şeyler yazabilirim.

Ford'a ürettiği araç için teşekkürler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• B-Max 'in en mantıklı seçeneği 1.0Ecoboost bence...Hem az yakar hemde performansı iyidir...1.5TDCİ'de en mantıksız olanıdır performansı çok kötü...
    Honda Jazz ile kıyaslarsak hem daha donanımlı hemde daha ucuzdur...

Jazz 1.4 joy 40.510TL ----B-max 1.4Trend 37.800TL
    Jazz 1.4 fun 44.190TL ----B-max 1.4Titanium 40.770TL ve 1.0Ecoboost Titanium 43.730TL Bunlar liste fiyatı...
    1.0 ecoboost titanium+ x paket + plus paket = 44 bin bu fiyatlara alınabiliyormuş...Artık donanım farkını siz bir düşünün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurtulush78

Merhaba Arkadaşlar!

Ford B-Max 1.0 Titanium+X paket aracımı geçen hafta teslim aldım. Tam anlamı ile maksimum 4 kişiden oluşan bir aile için ideal araba. Araç ile birlikte verilen donanımlar bir çok üst segmentte bulunan araçlarda bulunmuyor. Sadece bu amaçla bile tercih edilmesi gereken bir araç.

1.0 motor ile ilgili gerçekten çok güzel olmuş. Araçla giderken motor sanki spor bir aracın motoru gibi ses çıkarıyor. 2. viteste 100 km yi görebiliyorsunuz. Araç kabininde motor sesi hemen hemen hiç işitilmiyor. Beraber test ettiğim arkadaşlar (Türkiye'nin önde gelen bir otomotiv şirketinin çalışanları (Ford değil :-)) aracın 1.0 motor olmadığına inanmadılar bu aracı almakla çok iyi bir iş yaptığımı aktardılar. Yol tutuşu çok iyi. Araç 1287 kg ve araçta 4 adet iri yarı erkek olmasına rağmen araç çok seri.

Yakıt sarfiyatı ile ilgili konuşmak henüz erken. Bir süre sonra bu konuda bir şeyler yazabilirim.

Ford'a ürettiği araç için teşekkürler!

hocam fotoğraflarla destekler misiniz bizi ? Aslında annem diyor bir kaç ay sonra arabayı forda verelim b-maxi alalım diye. Sonra c-max gördü ama c-max büyük biraz. Bende onu seviyorum aslında hem ileride satışı da kolay olur ancak daha tuzlu...

sizde tam benim istediğim araç var. 1.0 + extra donanımlar. Fotoğraflarla başlığı hareketlendirelim. Bir kaç ay sonra bizde alabiliriz

• bende aralık sonunda siyah renk 1.0 titanium x paket+ plus paket 45000 tlye aldım. beğenerek aldıydım ve aldıktan sonrada pişman olmadım. araç donanımıyla yol tutuşuyla konforuyla iç hacmiyle ve yakıt sarfiyatı ile mükemmel diyebilirim. özellikle donanım olarak çok zengin ve hepsi sorunsuz çalışıyor. jazz da bu kadar donanım varmı onu bilmiyorum ama golf olsun jetta olsun astra olsun bu donanımda aracı 55000 tlden aşağı değil üstelik 1.4 yada 1.6 benzinli motorları. bu motorların yakıt sarfiyatını sanırım herkes biliyor ve 1.0 ecoboost motor bunlara göre çok daha az yakıyor. geçen hafta aracımla uzun yola gittim bir depo (225 tl) ile 750 km yol yaptım hızımda genelde 110-120 km idi.motor 5000 km yi bulunca hızda 100 km civarı olursa 900 kmye yaklaşır diye düşünüyorum buda bence gayet iyi bir rakam. almayı düşünenler umarım biraz fikir sahibi olmuşlardır.
  • arkadaşlar araç ile ilgili bir tane hızlanma videosu buldum ve paylaşmak istedim.

http://www.youtube.com/watch?v=aysmScFpuPA
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.