Şimdi Ara

FORD B-MAX 1,4 TREND ALDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bir hafta önce sıfır km 2013 model 1,4 benzinli ford b-max trend aldım , arabayı çok araştırdım inceledim ve +/- lerine baktım ve içime sinerek aldım. iyikide almışım diyorum şuan için çok memnunum, burdan bu arabayı almak istiyenlere belki yardımcı olmak bakımından araba ile ilgili bilgiler verebilirim.
    istanbul içi yıllık kilometrem 10 bini geçmediği için benzinli tercih ettim , daha önceki arabalarım küçük motorlu hatcback arabalar idi , b-max e geçince inanın uçak konforu gibi oldu bana . arabanın içi çok ferah ve çok rahat , arka koltuklarda gayet fazlaca yeterli , kapıların sürgülü olması çok kolaylık sağıyor ve ford bu sistemi çok iyi şekilde yapmış yani ne kullanım zorluğu var nede ses izalasyonu sıkıntısı, sürgülü kapıların içine euroncap 5 yıldız etiketini yapıştırmışlar :)
    arabanın çekişi gayet yeterli 90 beygir motor hiç sıkıntı çıkarmıyor, kliması gayet iyi soğutuyor ikinci kademede bile arabnın içi buz gibi, lastikleri continental premium2 seçmişler , direksiyon yumuşaklığı çok rahat ve frenlerde gayet yeterli, yani arabanın kullanımı çok zevkli hem şehir içi hemde uzunyol için uygun gibi.
    şimdilik anlatacaklarım bu kadar merak eden arkadaşların sorularını cevaplayabilirm , arabanın yakıt durumunu henüz hesaplamadım çünkü 250 km de şuan ama yol bilgisayarında gözüken rakam hiç fena değil eğer 5000 km den sonra da düşerse daha önceki küçük arabalarımın yakıt değerlerini yakalayacak gibi.
    trend versiyon arabanın en standart modeli ama kesinlikle tavsiye ederim birçok özellik içinde geliyor ( esp , hız sabitleme , lastik basınç kontrol , fonksiyonel deri direksiyon , dinamik tork kontrol, 4 cam otomatik vsvsvs... ) bu arabayı düşünenler kesinlikle alabilir.

    arabanın hiçmi eksi yönü yok derseniz ben hep önceki arabalarıma göre kıyasladığım için şuan için gözüme takılan birşey yok gibi , elbet her arabanın iyisi vardır ama b-max beni çok memnun etti gibi şimdilik, sadece orta kol dayama kolçak olsa idi daha iyi olurdu.







  • Sevgili erdenist, bende 1.6 titanium powershift almayi dusuyorum ama bmax forumlarindaki bu cansizlik beni urkutuyor. Birde acaba diyorum ilerde bu surgulu kapilar tikirti vs. Soruna yol acarmi acaba? Birde forumlarda okudugum kadariyla kronik bir arka cam sorunu varmis galiba. Ne yapacagimi sasirdim cok kararsizim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackgry B kullanıcısına yanıt
    arabayı kesinlikle tavsiye ederim , sürgülü kapı konusuna gelince en ufak bir endişen olmasın kullanımı ve sağlamlığı inan üst seviyede. bmax forumlarında olan arabaların çoğu 2012 model senin alacağın sıfır km ise 2013 model olacak eminimki porblem yaşamazsın. ek garanti almayı unutma .
  • Valla ne yalan soyleyeyim korktum biraz ertelemeye karar verdim. Korkmamin bir sebebide bmax forumlari nedense ölü durumda. Hakkindaki yorumlar oldukca yetersiz. Bilemiyorum... takibe devam edecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki haftalık değerlendirmelerimi paylaşayım:

    - Bir çok kişi B sutunun olmamasına kafayı takmış. Oysa bu arabada 2 adet b sutunu var. Kapı içlerine gizlenmiş vaziyette. Bu b sutunu diğer araçlarda kullanılandan daha güçlü bir çelikle yaptıklarını ifade ediyorlar. Euroncap test sonuçları ortada,arka koltuk yolcuları ve yandan çarpma testlerinden başarıyla geçti.

    - Dıştan bakınca çok derli toplu bir araba görünüyor, iç hacmi ise gayet geniş. Aldığımda ilk yaptığımız şey arkada 3 yetişkin rahat oturabilir mi diye bakmak oldu. Jetta-Golf'ten pek farklı değil. Hatta VW'lerdeki aradaki vites şaftıda alçak olduğu için daha konforlu. Ama bir Grand-Cmax değil tabi.

    - Arabayı aile arabası olarak tasarlamışlar. Beklentilerinizi bu tasarıma göre yüksek tutabilirsiniz. Yüksek performans bekleyenler, asfaltın tozunu attırırım tarzı sürüşü benimseyenleri bu araç tatmin etmeyecektir.

    - Yol tutuşu gördüğüm kadarıyla makul seviyelerde, öyle savrulma devrilme efekti hiç yaşamadım. Era ile karşılaştırınca müthiş diyebilirim. Ama diğer arabalarda nasıldır bilmiyorum. Zaten satın alırken standart olarak sunulan güvenlik donanımı beni mest etti.Kopyalayım şunlar:

    • + ABS
    • + Elektronik Denge Programı (ESP), Acil Durum Fren Desteği (EBA)
    • + Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD)
    • + Dinamik Tork Kontrolü
    • + Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HLA)
    • + Lastik Basınç Takip Sistemi (DDS)
    • + Hız Kontrol Sistemi

    Hanım için yokuş kalkış olması tam isabet oldu. Bende geri kaçırması stresinden kurtuldum. Kadınlar; elfreni, gaz, debriyaj, direksiyon senkronunu tuturmada bariz zorlanıyor. Fizyolojilerine veriyorum.

    - Yakıt tüketimi makul seviyelerde sürekli klima açık, sabah işe akşam eve modunda sürüyorum. Bu yaz günlerindeki değerler 5.4 genel gösteriyor. 110 beygirlik Accent Era'dan kalma alışkanlıklarımı değiştirirsem bu değer daha da düşer diye düşünüyorum. Zaten klimayı kapat bir litre düşer

    - İç tasarımı ve malzeme kalitesi yüksek. Yüklemede sorun yaşarmıyım diye düşünüyordum. Bu hafta sonu bunun hiç sorun olmadığını gördüm. Yükleme aralığı çok yüksek. Focus'tan farkı bu diyebilirim. Focusun bagaj büyük ama herşeyi ufacık bir aralıktan geçirip koymaya çalışıyorsun. Eller doluyken bu işleri zorlaştırıyor. Oysa B-Max'ta arka kapıyı aç, bırak, bitmiştir. Sığmadı mı tek bir butona bas, arka ile aynı hizada koltuk yatsın, yükle gitsin.

    - Sürücü ve ön sürücü koltuğunun arkasını plastik olması faydalı olmuş, böylece arkada oturan çocukların ayakları koltukları kirletmiyor. Orta sutunun olmaması annelerin işini gerçekten kolaylaştırıyor. İnerken ve binerken gayet rahat,

    Taze heves olumsuz pek birşey yazmadım. Çünkü şu ana kadar olumsuz birşey görmedim.Neyse biraz daha kullanayım. değerlendirmelerimi yazarım. Yazılanları taze bir babanın yazdıkları olarak okumanız daha faydalı olacaktır. Çünkü arabalara bakışı değiştiriyorum. Çocuk için hanım için en kolay, hızlı çözümleri bana sunuyor mu diye bakıyorum şu an.




  • dxantery D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.

    Motor bu kasada performans beklemeyenler için yeterli.Fakat katalogda en çok dikkatimi çeken şey,yeni gelen EcoBoost motorda da sizin aracınızda da 5 ileri manuel kullanılması.Sanki 6 ileri manuel daha iyi olurdu.

    Özellikle 1.6 TDCi ve 1.0 EcoBoost motorda 6 ileri manuel kesinlikle olmalıydı.
    Sizin aracınızda da kullanılması taraftarıyım fakat nasıl olur bilemem.

    Tabi ki,motor ve şanzıman uzun testler sonucu belirleniyor fakat,günümüz şartları düşünüldüğünde,biraz daha ekonomik araçlar üretip bir adım öne çıkmak için böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor.

    Aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.