Şimdi Ara

Fonksiyon Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim burda soracağım.. şimdi örten diyor ya yani örtense ne oluyor ? neyi bilmem gerekiyor extra olarak? yada birim diyorsa veyahut birebir diyorsa hatta örten ve birebir diyorsa?

Fonksiyon Sorusu

sen bu soruyu çözdün mü bunun çözümü biraz farklı da ordan daha iyi anlaşılır

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • Örten demek tanım kümesinin eleman sayısıyla değer kümesinin eleman sayısı eşit demek. Yani açıkta eleman kalmayacak. Birebir, her eleman farklı bir elemana gidecek. İçine , açıkta eleman kalacak. Bir fonksiyon birebir ve örtense bu fonksiyonun tersi vardır ve bir fonksiyon örtense o fonksiyonda x^2 li bir ifade olmaz. Birim fonksiyon f(x) = x şeklindeki fonksiyonlar. Yani sabit terimi kaybediceksin.

Örten Fonksiyon:Değer Kümesinde hiç bir eleman açıkta kalmamalı.

Birim Fonksiyon:Sabit sayı yoktur tek dereceli x terimi olmalı ve katsayısı 1 olmalı.

Sabit Fonskiyon: x li terim(değişken) olmamalı ve ax+b/cx+d fonksiyonu sabit fonksiyon ise a/b=c/d

Birebir Fonksiyon:Tanım kümesindeki her eleman bir tane değer alır.tanım kümesindeki her sayı değer kümesinde farklı bir elemana gider.

Birebir ve örten fonksiyon olması demek fonksiyonun tersi vardır demek bi anlamda.tersinden düşünürsen fonksiyonun tersi varda birebir ve örtendir.

lys sorusunda sadece fonksiyonun tanımlamasınıyapmış bi olayı yok.

3 e soldan yaklaştıkça fonksiyon 5+
    3ten büyük ve eşit olması durumunda 5 ve 5+ değer alır bu yüzden fonskiyonun değer kümesi [5,+sonsuz)

• teşekkürler beyler

Orijinalden alıntı: MetaLoqy

İçine Fonksiyon:Değer kümesinde en az bir eleman açıkta kalırsa olur.

Örten Fonksiyon:Değer Kümesinde hiç bir eleman açıkta kalmamalı.

Birim Fonksiyon:Sabit sayı yoktur tek dereceli x terimi olmalı ve katsayısı 1 olmalı.

Sabit Fonskiyon: x li terim(değişken) olmamalı ve ax+b/cx+d fonksiyonu sabit fonksiyon ise a/b=c/d

Birebir Fonksiyon:Tanım kümesindeki her eleman bir tane değer alır.tanım kümesindeki her sayı değer kümesinde farklı bir elemana gider.

Birebir ve örten fonksiyon olması demek fonksiyonun tersi vardır demek bi anlamda.tersinden düşünürsen fonksiyonun tersi varda birebir ve örtendir.

lys sorusunda sadece fonksiyonun tanımlamasınıyapmış bi olayı yok.

3 e soldan yaklaştıkça fonksiyon 5+
    3ten büyük ve eşit olması durumunda 5 ve 5+ değer alır bu yüzden fonskiyonun değer kümesi [5,+sonsuz)

eyvallah. 3 e soldan yaklaştıkça -6 ya kadar değer alabiliyor onlar dahil olmuyormu çözüm kümesine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 17 Haziran 2011; 14:01:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gespenstfahrer

eyvallah. 3 e soldan yaklaştıkça -6 ya kadar değer alabiliyor onlar dahil olmuyormu çözüm kümesine?

bak çözümü böyle olacak

Fonksiyon Sorusu

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polinom sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: gespenstfahrer

bak çözümü böyle olacak

Fonksiyon Sorusu

niye böyle örten demek ikisinin kesiştikleri noktanın üstü mü demek anlamadım bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 17 Haziran 2011; 15:45:02 >

• yok kardeş o parçalı fonksiyonun çizimini yapmış direk.. örtenle alakası yok

• quote:

Hayır. Soruda verilen tanımlara göre ÖZEL TANIMLI FONKSİYONLARDAKİ gibi çizip taracayacağımız yerleri tarıyosun. Açıkta eleman kalmayan yer 5 ve üzeri

işte bana neden 5 ve üzeri olduğu lazım.

Fonksiyon Sorusu

• quote:

Bak kaç verirsen 5 ve üzerini örtüyor

Fonksiyon Sorusu

pardon zıçmışım resmen kafam yerinde değil :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 17 Haziran 2011; 15:40:52 >

Tamam anladım gerek kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtntk -- 17 Haziran 2011; 15:35:20 >
    Happy with what you have to be happy with, you have to be happy with what you have, to be happy with what you have, you have to be happy with what you have to be happy with what you have to be happy with...
  • N den N ye f(x)= x + 1 diyelim. Tanım kümesi N deger kümesi'de N. verilebilecek degerl 0,1,2,3... diye gider. 0 icin f(x)=1. 1 icin f(x)=2 diye gider. Ancak f(x) hiçbir zaman 0'a eşit olmaz cünkü N'den N'ye tanımlı. Deger kümesinde 0 N'nin bir elemanı oldugu ve eşlenemedigi icin örten olmayan fonksiyondur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nba_ -- 17 Haziran 2011; 18:17:30 >

Orijinalden alıntı: scorpion9
    Örten demek tanım kümesinin eleman sayısıyla değer kümesinin eleman sayısı eşit demek. Yani açıkta eleman kalmayacak. Birebir, her eleman farklı bir elemana gidecek. İçine , açıkta eleman kalacak. Bir fonksiyon birebir ve örtense bu fonksiyonun tersi vardır ve bir fonksiyon örtense o fonksiyonda x^2 li bir ifade olmaz. Birim fonksiyon f(x) = x şeklindeki fonksiyonlar. Yani sabit terimi kaybediceksin.

x kare de tanım aralığına göre örten olabilir dikkat edelim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.