Şimdi Ara

Focusların diğer rakiplerine göre çok daha ucuz kalması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
4.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Altyapı ve kasa olarak yeni model eski model farketmeksizin ford grubu binek araçların pejo grubu binek araçlarla hiçbir bağlantısı yok diye biliyorum ben hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Pejo ile fordun çok bi kalite farkı yok. Pejo kalitesiz değilki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Evet hocam kesinlikle haklısınız, bir markanın bir ürününün modeline binip deneyimlemeden onun hakkında yorum yapmak çok yanlış.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    Kasa bağlantısı tabiki yok. Ama ben kasa bakımı yaptırmaya giden görmedim daha. İnsanlar aracı alırken aklında hep motor vardır :))

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Evet hocam belki de bu algı yüzünden böyle, ama bilmiyorlar ki en iyi dizelleri de Fransızlar yapıyorlar, hatta bu motor cidden sorunsuz olarak bilinen dizellerden, ki bilinen büyük bir kronik problemi de yok, sırf bu sebeplerden kötü algı yerine aksine iyi algı olması gerekiyor diye düşünüyorum fordun dizelleri için 😃

Hocam açın 308 dizellere bakın. 300 bin km ye gelmemiş çok nadir araç var. Adam 300 bin km yapmış arabaya hede hödö diyor

Daha ne yapsın be adam. PSA dizel motorun ustasıdır. O motor sayesinde araçları kendini hep amorti eder. Ederdi diyim daha doğrusu mazot ucuzken

Hocam siz yürüyen deyince herkesin aklına altyapı geliyor, motor olarak benzer motorlar kullanılmış olabilir belki o dönemde ama kasa olarak hiçbir bağlantısı yok diye biliyorum

• focuslar ucuz degıl sıfır alanlar hep kazıklandı... turkıyede herzaman pahalı satılan bir arac oldu. Siz sıfırın atıyorum 100e alırken koc aılem çalışanları 80den alıyordu sonra ıkıncı elde de 3 senede bır deger kaybetmeden satıyorlardı durum bundan ıbaret. hiçbir firma koç aılem ındırımı kadar ındırım yapmadı bu konuda koç grubu lıderdı. Fiat ta da benzer surum vardı ama oradakı ındırım ford kadar olmadı hıcbır zaman. Benzer sekılde oyak da renaultları askeri personele buyuk ındırımle verıyordu yıllarca. Ne zmn feto olayı oldu memlekette enflasyon uctu hersene devaluasyon oldu ısler ıyıce karıstı

Bu olay ıkıncı elıde etkıledı sadece corolla ıle kıyas yapmayın civic var vs vs ... ıkıncı el pıyasası zaten galerıcılerın elınde onune gelen al sat yapıyor.. vatandas bazı markalara kustu arz talep yonu farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 27 Ocak 2023; 23:14:19 >

Evet hocam kesinlikle katılıyorum dediklerinize ama toplumdaki algı psa grubunun araçlarının sorunlu olduğu şeklinde 😃

psa turkıyede mlsf egıtım sıkıntısı var . Egıtım ucretlerı cok yuksek ve katılsalarda egıtımı anlamıyorlar ama a4 kagıt basıp sertıfıka dagıtmaya devam edıyorlar. Psa bundan dolayı guvensız. Burda hiçbir arızayı cozebılecek usta yok yetkılı servıslere arızalı arac gelınce fransa merkeze mail atıyorlar bı araba geldı bunu nasıl cozerız dıye sonra fransadan sunu sunu degıstırın dıye mail gleıyor olay bu. Usta yok turkıyede psa da. Ha kendını gelıştırıen 5-10 kişi istisna

Hocam onlar sayesinde ben bir 206 aldım 10 sene önce mecburiyetten düşük fiyat diye. Yaptığım en iyi hamle diyebilirim hayatımda. Borçlu dönemimde ayağımı yerden kesti, beni hiç mağdur etmedi. Aramızda duygusal bağ geliştiği için arabayı hurda olana kadar satmama kararı aldım.

Elimden sıfır bmw de geçti audide geçti yani parasızlıktan değil tamamen aracı sevdiğim için böyle bi karar aldım. 150 bin km dir biniyorum. Muayeneden kalıncaya kadar devam.

Aynen öyle hocam belki de bu yüzden, bu algı yüzünden piyasası değerinin altındadır :), ama aslında gerçekte focus 3 kasa dizellerin motoru gerçekten sorunsuz ve performanslıdır :).

Ama son cümleniz ilginç geldi Türkiye de genelde sorunsuzluk anlamında motoru seçerlerken alma aşamasında bakımlı mı diye motora bakılmaz kaportası hatasız boyasız mı ona bakılır 😂😂

• Maalesef öyle, herkese tamir ettirilecek bi araç değil. Özellikle elektrikciler canına okuyor arabanın. Çünkü bilmiyorlar.

Kaporta boyanın bakımsızlığına bakılır :)) Kaporta boya bakımı görmüş araç değer görmez tam tersine değer kaybeder bu ülkede :))

Kesinlikle katılıyorum hocam dediklerinize, psa dizelini kullanmış biri olarak.

• Hocam şu anda piyasada ford sıfır liste fiyatlarının çok yüksek olduğu konusunda hemfikiriz sizinle ama 2. Elde durum tam tersi oluyor örneğin focusların diğer rakiplerine göre değerinden düşük fiyatlarda 2. Eli var. Bu arada corolla sadece örnekti dediğiniz gibi civic vs. Gibi aynı segmenti rakiplerine göre 2. Elde değerinden daha düşük kalıyor. Sorun tam da bu yani focusların 2. Elde rakiplerine göre değerinin düşük kalması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 27 Ocak 2023; 23:39:56 >
  • 3ün arkası çok dar diz mesafesi olarak, bagaj 420 litre. sedan formunda araç olunca iyice kullanışsız hale geliyor.

206 döneminin efsanesidir hocam :), piyasada oluşan sorunlu algısı temiz olmayan içinden geçilmiş araçların yüzünden oluşmuştur, yoksa size denk gelen gibi temiz bir 206 çok iyi araçtır döneminde :), söylediğiniz gibi duygusal bağ oluşturan bir modeldir o dönemin 206 sı :), güle güle kullanın kazasız belasız inşallah 😊

Aynen öyle hocam 😂

Teşekkürler :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.