Şimdi Ara

focus tdci overboost bu mudur yoksa bu nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu gün ağva ya gittim geldim yol da bazen tam gaz yaptığımda özellik 5. viteste motor birden devir artırıp sanki aktarma yapmıyormuş hissi verdi bana ama hızlanma devam ediyordı nu şişmdi overboost mu yoksa baskı balata da falan bir sorunmu var . sıyırma falan söz konusu olabilirmi çünkü birden 2400 den 3000 lere çıkıveriyor araç. ama yol tutuşa birkez daha hayran kaldım o yolda. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler...

• "Overboost TDCİ motorun 1750-3500 devir aralığında 3,4,5 ci viteslerde ani yüklenmelerde anlık olarak 260 nm tork üretmesidir."

Şimdi benim şahsi görüşüme gelicek olursak ;
    Aslında bu overboost u ben daha çok3. viteste daha çok hissediyorum çünkü dişli oranı 5.vitese göre küçük olduğu için devirlenme ve yapıştırma hissi daha çok oluyor.Ama 5. vitestede hissediliyor ama 1750 devirde araba 90 la gidiyor, 2250 ye kadar hissettiriyor snra o kadar da etkili olmuyor 5. viteste zaten 3000 i geçince 140 ı aşmış oluyoruz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 18 Mayıs 2008; 10:18:26 >
  • bendeki olay o şekilde değil araba hız 120 falandı 2300-2400 devirden birden 3000 lere fırladı ama hız o şekilde artmadı yavaş yavaş normalde oldığu gibi hızlandı fakat devir saati uçtu motor sesi de uçuşa geçiyormuş gibi arttı birden...
  • Overboostta devir yavaş yavaş artarken hız çok daha hızlı artar...Bunu 5.te değilde 3. viteste bariz olarak anlayabilirsiniz.Mesala 1500 devirdeyken araç 60-70 km hızlarda oluyor.Devir 4 bine çıkana kadar araç 135 felan görüyor.4. vitestede 160 a kadar overboostu yaşayabilirsiniz.Ama 5, viteste çok belli olmaz çünkü 4 bin devire geline hızınız sabit 200 oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F93BE544A -- 18 Mayıs 2008; 11:29:41 >
  • senin debriyaj kaçırıyor bence servise başvur.
  • bende debriyajdan şüphelendim aslında. inşallah baskı balata değişecek demezler bana...
  • Overboost bi kere tadını aldın mı, depondaki benzine acımamak demektir, kızgın kumlardan soğuk sulara atlamak gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    civic mi focus mu?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: whiteee_shadow

kızgın kumlardan soğuk sulara atlamak gibi

hocam bnce tam tersi yaw
    overboost yapınca içim yanıo kavruluorum=)))
  • overboost bizim arabanın motorlarında özellikle 3. viteste arabayı ve anlık yakıt tüketimini () şaha kaldıran birşey işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

overboost bizim arabanın motorlarında özellikle 3. viteste arabayı ve anlık yakıt tüketimini () şaha kaldıran birşey işte

Bencede Ogs den çıkınca 3,viteste 23 litreye kadar çıktı anlık tuketim

• Hele birde dün 3.22 YTL lik pompa fiyatını görünce overboost gerekli mi değil mi diye düşünmeye başladım
    quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

overboost bizim arabanın motorlarında özellikle 3. viteste arabayı ve anlık yakıt tüketimini () şaha kaldıran birşey işte

Bencede Ogs den çıkınca 3,viteste 23 litreye kadar çıktı anlık tuketim

• 1.6 lt ve 260 nm.
    teşekkürler ford
  • quote:

Orjinalden alıntı: tissot

1.6 lt ve 260 nm.
    teşekkürler ford

Chip Box ile 135 hp ve 300 nm tork...
    %10 yakıt tasarrufu
    Zarar %0,01
  • Debriyaj balatanız kaçırıyor. Aman ihmal etmeyin ve bir an evvel kontrol ettirin ve gerekiyorsa değiştirtin. Eğer sıyırır ve volan dişlisini kırarsa çok ciddi bir maliyet ile karşı karşıya kalırsınız.
  • quote:

Overboost bi kere tadını aldın mı, depondaki benzine acımamak demektir, kızgın kumlardan soğuk sulara atlamak gibi

HACU NEREYE KIZGIN KUMDAN SULARA ATLIYON SEN TÜRKMENİSTANDA YAŞIYON HERALDE İŞİN ŞAKASI Bİ TARAFA BURASI TÜRKİYE NE OLACAK BU DİZEL ZAMLARININ HALİ ?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

quote:

Overboost bi kere tadını aldın mı, depondaki benzine acımamak demektir, kızgın kumlardan soğuk sulara atlamak gibi

HACU NEREYE KIZGIN KUMDAN SULARA ATLIYON SEN TÜRKMENİSTANDA YAŞIYON HERALDE İŞİN ŞAKASI Bİ TARAFA BURASI TÜRKİYE NE OLACAK BU DİZEL ZAMLARININ HALİ ?????

olacak birşey yok işte,tavuk gördüler bizi paso yoluyorlar nolcak,en ufak tepki yok trafik aynı şekilde devam,ama varya bu zamlar sigaraya yapılsa ne eylemler olurdu tahmin edebiliyorum,bütün içenler sokaklarda caddelerde.. bizim halkımız böyle işte,iyiden iyiye koyun olduk..

• Herkes 1 hafta marşa basmasın.İndirim olmazsa F.S.M'den atlarım...
  • Selamlar,

Aynen katılıyorum, millet 10-15 gün diesel almasın, özel taşımalar kontak kapatsın bak bakalım ne oluyor.
    Radyoda Alem Fm de bununla ilgili protesto var (nihatla sivrisinek, curcuna) sabahları görüyorum millet bırak kornayı flaşörleri bile açmıyor.
    Bazen bu kadar ruhsuz ve umursamaz bir toplum olduğumuza inanımıyorum. Ses çıkarmayana semer vuran çok olur.
  • Selamlar debriyaj kaçırma işi benide şimdi bir şizofrene soktu.Benim araç tdci cvt otoatik yani.Ama mesela 120 i,le giderken gazı koklesem devir zirve yapsa bile araba kalkmıyor sanki cok yavas hızlnıyor ve sanki kavramıyomus gibi bir his veriyor.Acaba bu cvt sorunumu yoksa kavramamı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: certac

Selamlar debriyaj kaçırma işi benide şimdi bir şizofrene soktu.Benim araç tdci cvt otoatik yani.Ama mesela 120 i,le giderken gazı koklesem devir zirve yapsa bile araba kalkmıyor sanki cok yavas hızlnıyor ve sanki kavramıyomus gibi bir his veriyor.Acaba bu cvt sorunumu yoksa kavramamı?

Selamlar,

CVT lerde manuelv eya klasik otomatiklerdeki gibi ara hızlanma beklemeyin, CVT de dişli yoktur. Kabaca karşılıklı iki konik silindirin üsütünde dönen kayışlı kavrama vardır. Normal bir durum. Korkutmak gibi olmasın ama fordun bu cvt şanzumanını ürettiği amerika ohaio daki zf le ortak tesisi kapandı artık üretilmiyor ve dikkate alınacak kadarda kullanıcı şikayeti yaşayan var. Otosanda bu yüzden Tr de bir ekip kurdu, bu şanzumanlarda arıza sorunu olanlarınkini revize ediyorlar, TR genelin bir çok Ford servisin bu şanzumanın tamiri yapılamıyor. Benim bildiğim 5-6 serviside geçmez.
    Zaten stoktakilerde bitdiyse ancak revizyonluyu verip bozuğu alırlar.
    Sandıkda orj. olanıda 15000 ytl civarındaydı.
    Bunun yerine VW deki DSG gibi çift debriyaj kavramalı 6 ileri otomatik şanzumanın benzeri yakında TR gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 26 Mayıs 2008; 18:37:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.