Şimdi Ara

Focus powershift ve Civic A/T karşılaştırma - AMS Dergisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
10.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda'nın motor-şanzıman yine iyi iş çıkarmış,

mukayese açısından: 0-160'ı mini 1.6 120 hp 6 ileri steptronikten iyi.

focus 3'ün tutar yanı yok o yüzden şunu alırdım vs gibi bir yorum yapamıycam ama geyik testinin çıkış hızları arasındaki fark fordun arka aksındaki multilinkin, civicteki double wishbonedan ne denli üstün olduğu gösteriyor.

bana göre çift kavrama patlamak üzere olan bir balon, zaten şu anda kuru tip tsg ve tct haricindekiler daha iyi performans ve ekonomi sunamıyorlar, kuru dsgnin de hali ortada.

önce aisin 8 ileri, sonra zf 8 ileri, yakında volvolarda kullanılacak aisin 6 ileri, mazdanın skyaktiv'i, hepsi tork konvertörlü hepsinin de hızlanma performansları manuellerinden iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 1 Mart 2012; 22:37:21 >
  • Maliyet katılmadığında civic yine birinci ama bir puan farkla
  • 0-100 km performansı neyse de tüketim değerlerindeki farka hiç şaşırmadım. Her iki modeli de kullanan biri olarak; hem önceki kasa hem de yeni çıkan kasaları kıyaslandığında Civic, Focusa göre daha önde bana göre..
  • Bu yeni civicler rüzgarlı havalarda nasıl savrulma oluyor mu ya da otobanda yanınızdan sizden daha hızlı bir araç geçtiğinde yine savrulma oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekanikizm

Bu yeni civicler rüzgarlı havalarda nasıl savrulma oluyor mu ya da otobanda yanınızdan sizden daha hızlı bir araç geçtiğinde yine savrulma oluyor mu ?

600 km'lik uzun yol tecrübemde öyle bir şey dikkatimi çekmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

quote:

Bu yeni civicler rüzgarlı havalarda nasıl savrulma oluyor mu ya da otobanda yanınızdan sizden daha hızlı bir araç geçtiğinde yine savrulma oluyor mu ?

98 model civicte epey bi sağa sola uçuyorum da teste yazılanlara göre gören de dağlar kadar fark var sancak garipsedim yazıldığı kadar fark olmasını.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

quote:

98 model civicte epey bi sağa sola uçuyorum da teste yazılanlara göre gören de dağlar kadar fark var sancak garipsedim yazıldığı kadar fark olmasını.

Benim focusum da vardı o rayda gider gibiydi ama bunun da ondan aşağı kalır yanı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: autoholic

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

honda ezmiş dağıtmış parçalamış

ama ben yine de tercih edecek olsam ön konsolu havaya dereye bakan civic'i değil focus'u tercih ederim orası ayrı.

hondanın ön konsolu havaya dereye bakmıyor. hepsi işlevinin olduğu bölgeye bakıyor. simetri değil kullanışlılık ve fonksiyonelliğe önem verilmiş.

yazıyıda okursanız ilk binen bir kişi bile kumandaları kullanmakta yabancılık çekmiyor denmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Derginin ne dedigi umrumda degil ama benzinli C segmenti bir otomobil ariyor olsam, Civic varken Focus aklima bile gelmez.

İc mekanda kullanilan janjanli malzeme, focus'un kabak gibi belli iscilik hatalarini ortmeye yetmiyor. Cift kavramali sanzimana sahip olmasina ragmen daha fazla yakmasi ile ilgili yorum bile yapmiyorum.

Janjan a laf mi caktin haci!?

:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar focus biraz daha ağırda olsa civic çok iyi iş başarmış.Powershift zaten çok eleştiriliyordu hem performans hemde yakıt konusunda.Yabancı sitelerdede bu testtekilere paralel yazılar var.

Kullandığım çift kavramalar içinde DSG ve TCT yi 1. EDC yi 2. seçerim.Powershift kullanmadım hiç.

2 aracında birbirine üstün olduğu yerler var.Zor bir seçim bana göre.Fiyattan dolayı civic seçerdim büyük ihtimalle ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoholic

Çift kavrama ile konvansiyonel otomatiği kıyaslamak, dizel ile benzinliyi kıyaslayıp, benzinli daha ucuz bu yüzden kazandı demek gibi birşey.

yazılanları ve puanlamaları okursanız fiyata bakılmadanda zaten civic in önde olduğunu görürsünüz.

ayrıca dediğiniz şey biraz saçma olmuş bir tarafta son zamanların modası olan ve hem performanstan çalmayıp hemde yakıtı arttırmadığı savunulan çift kavramalı şanzıman diğer tarafta ise tam otomatik bir şanzıman. sonuçlar ise hondanın tam otomatik şanzımanı daha başarılı. hem daha performanslı hemde daha az yakıt tüketimine sahip sonuçlar ortaya çıkmış. üstelik bu sonuçlar bir çok insanın çok yakıyor diye şikayet ettiği v-tec motorun verileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Derginin ne dedigi umrumda degil ama benzinli C segmenti bir otomobil ariyor olsam, Civic varken Focus aklima bile gelmez.

İc mekanda kullanilan janjanli malzeme, focus'un kabak gibi belli iscilik hatalarini ortmeye yetmiyor. Cift kavramali sanzimana sahip olmasina ragmen daha fazla yakmasi ile ilgili yorum bile yapmiyorum.

Mümkün değil çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz

Artık sende yakın takip listemdesin Arda çünkü Haluk Abi'nin koydugu bulusma videosunu izledim, yüzü gözüken tek sen vardın

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

Artık sende yakın takip listemdesin Arda çünkü Haluk Abi'nin koydugu bulusma videosunu izledim, yüzü gözüken tek sen vardın

Sen ilk videoyu izlemissin, Haluk abi onu revize etti :))

Yeni videoda herkesin yuzu var.

Gecen yaz naptigimi da biliyor musun peki? :p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

İlk sayfadaki videolarda herkesin yüzü gayet de nurlu bir şekilde çıkıyor Janjancım.

Videoları resize yapınca öyle çıkmışlar.

"Ardanın boyu kısa" demeye getiriyorsan onu bilemem bak.

• quote:

I know what you did last summer.
  • AMS'yi hala para verip alıyor musun Haluk Abi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

I know what you did last summer.

Su an cok utandim :(

:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

AMS'yi hala para verip alıyor musun Haluk Abi :)

En büyük hobim otomobiller olduğundan aylık 3 adet otomobil ve 1 adet motosiklet, haftalık olarak da 2 adet otomobil dergisini alıyorum Çağrcım.

Puanlamayı kaale almadan testlerini ve diğer bölümleri takip ediyorum işte. :)
  • Aynı şekilde benim de en büyük hobim bu ama 5-6 yıldır düzenli olarak dergi almayı bıraktım.
    Kapakta çok çarpıcı bir şey olunca Car-Top Gear falan alıyorum ancak yılda bir falan.
    Onun dışında DH-Sahibinden-Youtube üçlüsü bana yetiyor
  • Civic araç ağırlığında yanlışlık var galiba,
    benim otomatik premium da 1316kg yazıyor,
    bunla 1241 kg yu nerden çıkarmışlar?
    Eğer, yanlış yazdılar ise,
    1316 ve 1324kg ağırlıklar eşit olunca,
    yakıt farkı daha bir ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.