Şimdi Ara

focus, corolla, cruse sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Aydır araç arıyorum 1.5 dci fluence den vazgeçirdiçevrem antireno heralde etrafım toyota corolla dediler ama d4d corolla 2008 modele 44-45 istiyorlar 2010 una 52 bin tl istiyorlar.

Arkadaşlar üstadlar bu motor alınır mı ? Valla çok güzel kağıt üzerinde trend x 2012 model 55bin km de 45 bin tl istiyorlar sedanına

Bu motoru alsam sonra satamama gibi durum olur mu?

Yakıtı nasıl?
    Benzin galiba 4-8Litre arası yakılıyormuş 100km de Değerler doğruysa bana yeter aylık 400ş içi 200 ş dışı birde yıllık 3000km şehirler arası giderim en fazla.

Bir diğer konu sağlam mı? Aslında sistemi incelediğimde sağlam olmayacak pek bir durum yok ama tsi motorların çok piston kırdığını okudum bunda böyle bir durum oldu mu?

2. el de alırken nelerine dikkat etmeliyim servise götürsem direk demeden bakarlar mı? mesela turbo mili en fazla sorun vermesi muhtemel parçay imiş.

Diyelim aldık saf saf servisde bilemedi bin km sonra turbo ve triger değişecek dediler kaç tl ye patlar risk nedir? Başka riskler var mıdır?

Bunların hepsi ecoboost mudur birde? ben ilk gördüğüm gtdi yazıyor forumda arayınca ecoboost diyorlar. start stop hepsinde var mı acaba.

EDİT///

Olay tercihe döndü biraz.

Bulduğum araçlar.

2008 1.4 d4d corolla comfort (çok temiz) 75bin km 45 bin tl
    2011 1.4 d4d corolla elegant (çok temiz) 55bin km 53 bin tl
    2012 1.0 ecoboost focus 55bin km 45bin tl
    2013 1.33 corolla life 35bin km 48 bin tl

açıkçası 2011 fluence 1.5 dci previllege ye geri mi dönsem diyorum. 60bin km 44 bin tl ye iki tane buldum ikisinide almamıştım.

Hadi bir akıl verin. 2008 model corolla 2009-2010 olsaydı yada 43 bin lira olsaydı belkide almıştım şimdiye

Edit Bugün bir teklif geldi üye olduğum bir yerden sıfır Citröen c elisee 1.6 hdi Exculutive 51.250.00tl acaba bunu mu alsam sahibindende en ucuzu 53bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 8 Eylül 2016; 21:19:55 >

• Evet 1.0 lar ecoboost 2011 modelini 2 yıl kullandım. Tüketimde kullanıma göre değişir mucize beklemeyin ama seri bir motor. Ben arıza yaşamadım hiç ikinci eli zor bir araçtır. Start - Stop hepsinde var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 beygirin hakkını 1.4 TSI kadar veremiyor ama hacim düşük ve 3 silindirli bir makine neticede. Bence o fiyata rakibi yok o aracın, tahminim 6.5 7 litre yakar. Şehirdışı 5 litrelere düşer. Fakat turbosunun ömrü hakkında yorum yapamıyorum uzun vadeli kullanıcı yorumu lazım.

• Bulduğum araçlar.

2008 1.4 d4d corolla comfort (çok temiz) 75bin km 45 bin tl
    2011 1.4 d4d corolla elegant (çok temiz) 55bin km 53 bin tl
    2012 1.0 ecoboost focus 55bin km 45bin tl
    2013 1.33 corolla life 35bin km 48 bin tl

açıkçası 2011 fluence 1.5 dci previllege ye geri mi dönsem diyorum. 60bin km 44 bin tl ye iki tane buldum ikisinide almamıştım.

Hadi bir akıl verin. 2008 model corolla 2009-2010 olsaydı yada 43 bin lira olsaydı belkide almıştım şimdiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmuraY

Evet 1.0 lar ecoboost 2011 modelini 2 yıl kullandım. Tüketimde kullanıma göre değişir mucize beklemeyin ama seri bir motor. Ben arıza yaşamadım hiç ikinci eli zor bir araçtır. Start - Stop hepsinde var.

Mucize derken mesela şehir içi 8 in üstüne çıkar mı? bir de ikinci eli zor demiştiniz 55 bin kmde trend x kaç eder boyası vuruğu yok diyelim
  • Benzinli alacaksanız düşünülebilir ama ben olsam 1.5 dci Privilage Fluence alırdım.
    Motor ve donanım olarak tatmin eder.
    Aklınızda şüphe kalmaz hem ikinci eli de iyi.

• pcqlock P kullanıcısına yanıt
    Trafik durumu ve kullanıma göre çıkabilir genel ortalamam şehir ağırlık ve sakin kullanım 6.4 lt civarıydı. İkinci elde fiyattan öte insanların bu motora biraz uzak durduklarını gözlemledim 1.6 atmosferik lpg etkisi ile daha kolay satılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende Konuda gördüm ve merak ettim fiyatları genel seviyede ucuz ama çok kullanıcısı yok herhalde ve tüketim muamma

• Konuyu editledim kusura bakmayın.

Focus u satacak arkadaş 7-5 litre yaktığını söyledi belki 1 litre az söylemiştir. ama yinede onu üzecek bir yakıtı yoktur diye düşünüyorum. ev yaptırmak için satıyordu inandımda.

Bugün bir teklif geldi üye olduğum bir yerden sıfır Citröen c elisee 1.6 hdi Exculutive 51.250.00tl acaba bunu mu alsam sahibindende en ucuzu 53bin tl yarına karar vermem gerek
    İki araç arasında bariz kalite farkı var. Focus' un iç hacmi daha dar olabilir ancak kalite olarak daha üstün. Diğer araç dizel ve ikinci eli daha kuvvetli olabilir. Focusu cc ile 90 -100 km civarı şehirdışı 5 lt rahat yakalanır ama şehir içinde seri kullanımda dediğim gibi 8 de olur belki üstüde. Bağaj biraz kullanışsız. Bence iki aracı canlı görüp karar verin.

• SmuraY S kullanıcısına yanıt
    iki araç derken c elisse ve focus mu. c elisenin ikinci eli kuvvetliyse ne bileyim peynir ekmek gibi yada az biraz kötü falan derseniz hemen alırım. ne olacak en kötü beğenmez 3 yıl sonra satarız 3 aşağı 5 yukarı
  • Focus yol tutuş çok iyiydi ve hiç yormuyordu
    Corolla çok sorunsuzdu sapasağlam yani
    Şirkette c elisee vardı Süren kimse memnun kalmadı ama ben kullanmadım
    Benzinli focus ile dizel Toyota kıyaslamak doğru olmaz
    Senin için çok zor olmayacaksa iki aracı da 2 şer günlük kirala aynı yolda aynı şartlarda kullan
    Kendi gönlünden geçeni seçer ve doğru kararı vermiş olursun
    Belki 500 tl fazla maliyet olur ama
    Hem de aklın acaba diğerini mi alsaydım diye diğer araçta kalmaz
    Çünkü burda her aracı hem sorunsuz kullanan hemde lanet olsun diyip satan vardır
    Mesela ben Corolla ile dağa taşa çıkıp 165.000 km sorun yaşamadım ama şirketteki başka arkadaş şanzıman dağıtmıştı
    O biraz Kullanım biraz da şans işi
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreelci -- 7 Eylül 2016; 22:30:39 >
    Citroen az biraz değil malzeme ve işçilik olarak Focustan bayağı kötüdür. Ama dizel olması sebebiyle daha hızlı elden çıkar diye düşünüyorum. Birde güvenlik citroen de sıkıntı eğer ailece kullanayım derseniz Focus çok daha güvenli bir araçtır. İhtiyacınızı ve kullanım şeklinizi net belirlemelisiniz. 2012 model ve km si çok bir Focus u tahminen zor satarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcqlock

Konuyu editledim kusura bakmayın.

Focus u satacak arkadaş 7-5 litre yaktığını söyledi belki 1 litre az söylemiştir. ama yinede onu üzecek bir yakıtı yoktur diye düşünüyorum. ev yaptırmak için satıyordu inandımda.

Bugün bir teklif geldi üye olduğum bir yerden sıfır Citröen c elisee 1.6 hdi Exculutive 51.250.00tl acaba bunu mu alsam sahibindende en ucuzu 53bin tl yarına karar vermem gerek

ben iş aracı olarak 2016 c-alysee 1.6 hdi attraction yani en boşu olan modelini kullanıyorum.

aracın en dikkat çeken kısmı fiyatına göre yol tutuşu ve konforunun tatmin edici olması. geçen haftalarda bu araçtan şirkete bir tane daha almak istedik, exculutive'e en aşağı 52.500 tl fiyat aldık.

aracın piyasa durumuna da gelince, bir tanıdığımda 2015 citroen c-elysee attraction modeli var, benden rica etti internette ilana koyar mısın diye koyarım dedim. aynı gün babamın aracı olan 2012 fluence business aracını da internete koydum. c-elysee'ye bakan ve inceleyen sayısı fluence'inkinden 7-8 kat daha fazlaydı. ve kısa zaman içerisinde satıldı.

eğer binmek için alacaksanız hiç düşünmeyin alın derim yakıt tüketimi, konfor, servis ve yedek parça, piyasa... bu konularda sizi kesinlikle üzmez. symbol'e 5 basar mesela şahsi görüşümdür.

• Bugun corolla 1.33 c elise ve egea dizel denedim birde titanyum focus.
    Yahu bu egea benim 2001 fabianin seviyesine anca erismis. Ses yalitimi yol tutusu ne bileyim guven hissi cok fark yok ve 65bin tl bence etmez. Celise de oyle.
    Focus araba tabi ama 50bin verip 30bin borclanmak mantikli gelmedi ev aliniyor o paralara :)

Corollada araba iste sessiz. Bej rengi cok kotu bence tonu sari gibi. Siyahini begendim. Benim 75hb fabiamin yokus performansindan kotu olmasa yeter. 99hb ama torklari ayni. Fabianin iki kati olan bagaji dolunca performasi bagaji dolu fabiamdan daha kotu olursa gene olmaz. Bilemiyorum cogu yer duzluk buralarda test edemidim.

Birde 38bin tl ye 45bin km chavrolet cruse lt plus 1.6 benzinli gordum ful orjinal. Tank gibi arac kapiyi zor kapattim. Valla fabiamdan cok memnundum ederinin altinda kemikli diye 14bin tlye almistim pisman olmadim. Ayni mantikla dusunsem bu cruseyi almam gerekir ne dersiniz.

• d4d motor olarak 10 yıldır aynı motor sağlamlık ve ekonomi olarak kendini kanıtlamış.
    fakat çok hantal 90bg. hızlanmaları felan çok yavaş herkezi tatmin etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfcmr -- 9 Eylül 2016; 11:57:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.