Şimdi Ara

Focus'a performans egsoz taktırdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.bugün 2004 focus ghia hb aracıma performans egsoz taktırdım bu konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ama bursanın en iyi egsozcusuna gittim.focusların arkadaki egsoz kısmı çok dar ve bu yüzden böyle kalın egsozlar var bilirsiniz egsozcuların vitrinlerinde durur genelde onlardan takılmadığını söylediler ve bana 2 tane model gösterdiler.tekinin bana maliyeti 150ytl öbürkünün ise 250 ytl olacağını söylediler aradaki farkı sordum pahalı olanın içinde garip bişiler vardı diyorum pek anlamıyorum bu iştenneyse biz dedik olmuşken iyisi olsun sıkı bi pazarlıkla 200 ytlye hallettik olayı.2 tane egsoz takıldı bi aracın altında orta kısımdaki değişti 2 uc kısmındaki.ve birtanede hava filtresi taktırdım.şuan performans olarak gerçekten aracın değiştiğini bariz hissediyorum.ve ses konusuda gerçekten inanılmaz bağırıyor araba.ama kafama takılanlar 200 ytl bu iş için nasıl bir fiyat+aşırı ses polis konusunda beni düşündürdü acaba böyle Allaha emanet kullansammı sonuçta polis bi durdursa direk bağlıcaklar arabayı.sesi azalttırsam 200 ytl para verdim ne anlamı kalıcak bu işin kafam çok karışık.cümleleri bile kuramadım doğru düzgün kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum çok saolun.

• polis gördünmü devir dü$ür gaza yawa$ bas en ii cözüm madem ses istiyosun
  • Aşırı ses derken nasıl bir ses veriyor? Sakın dışarıdaki Doğanlar şahinler gibi ses veriyor deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aTTra -- 29 Ocak 2007; 3:06:07 >
  • abi subaru wrx gibi ses veriyo ya
  • egzozdan vazgecip sadece hava filtresiyle hem seni hem polisi rahatsız etmeyecek sekılde yuksek devirlerde cok guzel ses alırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapezoid

egzozdan vazgecip sadece hava filtresiyle hem seni hem polisi rahatsız etmeyecek sekılde yuksek devirlerde cok guzel ses alırsın

200 ytlyi sokağa at diyosun yani.
    devrinde kullanarak ses kesiliyo evet ama ışıklardan kalkarken napcaz araba deli bağırıyo ya.ciğerden geliyo resmen ses
  • walla ben oncekı aracıma yaptırmıstım hemde cok kaliteli remus marka ama bi noktadan sonra kafa bırakmıyo o yuzden bu sefer K&N hava filtresi taktım basınca ses veriyo basmayınca sıfır ses..beni tatmin ediyo walla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Focus 3 lpg uyumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 200 YTL.ye performans egzosu mu? Senin bir yanlışın var. Markasını belirtir misin? Bana göre sizin yaptığınız işlem orta susturucu yerine direkt boru ve son susturucu yerine abarth egzos kullanmanız. Size kesin birşey söyleyeyim yeni muayene işleminden aracınızın geçmesi bu şekilde mümkün değil. Hem ses olarak hem de emisyon olarak. Emisyon oranınız inanılmaz artmıştır.

Orta susturucu egzos gazlarının çıkışı sırasında sesi oldukça boğarlar. Tabi siz bunu iptal ederek egzos gazlarının çıkışını kolaylaştırdığınız için silindirlerde daha fazla zengin karışım sağlanmasına neden oldunuz. Bunun neticesinde performansınız arttı.
  • o kadar dert etme bende taktırmıştım bir sorun yaşamadım.sanki her daim bağırta bağırta gezecek halinmi var.benzin dayandıramazsın buda cabası
  • egzos hayırlı olsun. benim focusa da istiyorum ama ses istemiyorum açıkcası. sadece görüntü olsun. bunun için de sebring veya remus markalarının ses çıkarmayanı olduğu söyleniyr. onları düşünüyorum. 500-600 ytl civarı tutuyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

200 YTL.ye performans egzosu mu? Senin bir yanlışın var. Markasını belirtir misin? Bana göre sizin yaptığınız işlem orta susturucu yerine direkt boru ve son susturucu yerine abarth egzos kullanmanız. Size kesin birşey söyleyeyim yeni muayene işleminden aracınızın geçmesi bu şekilde mümkün değil. Hem ses olarak hem de emisyon olarak. Emisyon oranınız inanılmaz artmıştır.

Orta susturucu egzos gazlarının çıkışı sırasında sesi oldukça boğarlar. Tabi siz bunu iptal ederek egzos gazlarının çıkışını kolaylaştırdığınız için silindirlerde daha fazla zengin karışım sağlanmasına neden oldunuz. Bunun neticesinde performansınız arttı.

sanırım aynen dediğin gibi oldu.muayene konusunda ben en son egsoz muayenesi yaptırdığımda adamlar hiçbişeye bakmadılar direk imza mühür tamam.fenni muayenede yine aynı adam şase noya baktı tamammı tamam hadi geç.

• quote:

sadece görüntü olsun. bunun için de sebring veya remus markalarının ses çıkarmayanı olduğu söyleniyor. onları düşünüyorum. 500-600 ytl civarı tutuyormuş.

Aynen öyle. Sebring ve Remus performans egzosları üretir. Ses yapmazlar ama düşündüğün gibi sadece görüntü amaçlı değildirler. Performans olarak bir beklentin olmasın ancak en azından son susturucuda meydana gelen aşırı geri tepmeyi engelleyerek yanma verimini arttırır. Son susturucular sesi borular içinde çevirerek ya da susturucu içinde birden çok odaya sokarak keserler. Tabi bu motorun ihtiyaç duyduğundan daha fazla bir geri tepmeye neden olur. Performans egzosları ise sesi kesmek için özel malzemeler kullanılır. Ayrıca bu pahalı malzemler egzos gazlarının çıkışını kolaylaştırır.

Egzos sistemi ile %5 - %10 civarlarında performans alınmak isteniyorsa yapılması gereken egzos manifoldundan itibaren komple sistem yenilenmesidir. Header, katalitik konvertör iptali, orta susturucu, son susturucu komple sistem yani. Bu tabi çok yüksek bir maliyet getirecektir. Ayrıca katalitik konvertörün iptali emisyon oranının inanılmaz artmasına yol açacaktır. Tabi bu çevre için büyük zarar. Üstelik her gaza basıldığında aracınızın siyah dumanlar resmen tütecektir. Eğer aracınız yeni nesil turbo dizel ise daha ucuz maliyetle chip tuning yapılabilir hem de daha fazla performans alınabilir.

• O araç bağırmıyo ötüyo
  • fiyat normal
    mecbur polis gördün mü gazdan çekeceksin ayağını ve gaz vermeden geçeceksin polisin yanından
  • MUHTEMELEN EGZOST KURUM BAĞLADIKTAN SONRA SESTE BİR NEBZE DÜŞÜŞ OLACAKTIR

KEŞKE BİRAZDAHA BÜTÇE AYIRIM ADAM AKILLI Bİ EGZOST ALSAYDIN SUPERSPRINT REMUS VS GİBİ AYRICA EĞER KATALİTİK KONVEKTÖRÜ İPTAL EDİLİP YERİNE UYGUN SUSTURUCU MONTE EDİLMEDİYSE İLERDE ÇOK CIRTLAK Bİ SES VEREBİLİR

YİNE DE HAYIRLI OLSUN
  • Bende hava filtresi var da, hava filtresi dışarı ses vermiyor içeriden duyuyorsun sesi, ekzos gibi değil...
  • hocam anlaşılan egzos konusunda oldukça bilgin var. ben benzinli focusuma sadece iyi bir marka son susturucu takarak görünüşünü güzelleştirmek istiyorum. malum focusun egzosu su borusundan beter. kimisi sadece egzos ucu tak diyor ama o uçlar berbat bence. sadece sessiz sebring veya remus son susturucu takarsam arabanın düzeninde bir değişiklik olur mu sence? (katalitik konvektörde sorun yaratır mı veya yakıt artışı vs.)performans olarak bir beklentim yok zaten sadece görüntü.
    quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

quote:

sadece görüntü olsun. bunun için de sebring veya remus markalarının ses çıkarmayanı olduğu söyleniyor. onları düşünüyorum. 500-600 ytl civarı tutuyormuş.

Aynen öyle. Sebring ve Remus performans egzosları üretir. Ses yapmazlar ama düşündüğün gibi sadece görüntü amaçlı değildirler. Performans olarak bir beklentin olmasın ancak en azından son susturucuda meydana gelen aşırı geri tepmeyi engelleyerek yanma verimini arttırır. Son susturucular sesi borular içinde çevirerek ya da susturucu içinde birden çok odaya sokarak keserler. Tabi bu motorun ihtiyaç duyduğundan daha fazla bir geri tepmeye neden olur. Performans egzosları ise sesi kesmek için özel malzemeler kullanılır. Ayrıca bu pahalı malzemler egzos gazlarının çıkışını kolaylaştırır.

Egzos sistemi ile %5 - %10 civarlarında performans alınmak isteniyorsa yapılması gereken egzos manifoldundan itibaren komple sistem yenilenmesidir. Header, katalitik konvertör iptali, orta susturucu, son susturucu komple sistem yani. Bu tabi çok yüksek bir maliyet getirecektir. Ayrıca katalitik konvertörün iptali emisyon oranının inanılmaz artmasına yol açacaktır. Tabi bu çevre için büyük zarar. Üstelik her gaza basıldığında aracınızın siyah dumanlar resmen tütecektir. Eğer aracınız yeni nesil turbo dizel ise daha ucuz maliyetle chip tuning yapılabilir hem de daha fazla performans alınabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Bende hava filtresi var da, hava filtresi dışarı ses vermiyor içeriden duyuyorsun sesi, ekzos gibi değil...

zaten hocam spor hava filtresini amacı dışarı değil asıl arabanın içine ses vermektir
    insanlarda yanlış bir kanı var,filtreyi dışarı ses verip vermemesine göre iyi-kötü ayırıyorlar
    hayır aslında yanlış bu düşünce
    filtrenin asıl görevi arabanın içine ses vermektir
    dışarı ses çıksın istiyorsan son susturucunun performans tipi ile değiştirilmesi lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hawk25

arkadaşlar merhaba.bugün 2004 focus ghia hb aracıma performans egsoz taktırdım bu konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ama bursanın en iyi egsozcusuna gittim.focusların arkadaki egsoz kısmı çok dar ve bu yüzden böyle kalın egsozlar var bilirsiniz egsozcuların vitrinlerinde durur genelde onlardan takılmadığını söylediler ve bana 2 tane model gösterdiler.tekinin bana maliyeti 150ytl öbürkünün ise 250 ytl olacağını söylediler aradaki farkı sordum pahalı olanın içinde garip bişiler vardı diyorum pek anlamıyorum bu iştenneyse biz dedik olmuşken iyisi olsun sıkı bi pazarlıkla 200 ytlye hallettik olayı.2 tane egsoz takıldı bi aracın altında orta kısımdaki değişti 2 uc kısmındaki.ve birtanede hava filtresi taktırdım.şuan performans olarak gerçekten aracın değiştiğini bariz hissediyorum.ve ses konusuda gerçekten inanılmaz bağırıyor araba.ama kafama takılanlar 200 ytl bu iş için nasıl bir fiyat+aşırı ses polis konusunda beni düşündürdü acaba böyle Allaha emanet kullansammı sonuçta polis bi durdursa direk bağlıcaklar arabayı.sesi azalttırsam 200 ytl para verdim ne anlamı kalıcak bu işin kafam çok karışık.cümleleri bile kuramadım doğru düzgün kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum çok saolun.

Dostum fıyatta sankı bıraz garıplık varmıs gıbı geldı bana markası duyulmamıs fazla populer olmayan egsozlar (sadece son susturucu) 70 ile 80 mılyon arasında senınkı ortadakı susturucuyla da ılgılenmıssın
    ama sadece tuhafıma gıttı yanı herangı kotu bı nıyetle bısey soylemedım
    buarada benım dayımdada focus vardı oda yapmak ıstedı ama ford'un kendı servisinden soyledıklerıne gore aracın beynı performans ıslemı yapıldıktan sonra benzın puskurtme ayarlarıyla oynayıp daha az benzın puskurterek artan performansı tekrar fabrıkada ayarlanan duzeye getırıyomus.Adamın dedıgıne gore bu herangı bı problemde fazla benzın tuketımını onlemek ve ekonomı yapmak içinmiş.Ancak beyne yuklenen yenı bı program sayesınde aractan ıstenıldıgı kadar performans alınabılıyormus.Istersen bır yetkılı servıse danış dostum

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrousoxide -- 29 Ocak 2007; 19:44:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nitrousoxide

quote:

Orjinalden alıntı: hawk25

arkadaşlar merhaba.bugün 2004 focus ghia hb aracıma performans egsoz taktırdım bu konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ama bursanın en iyi egsozcusuna gittim.focusların arkadaki egsoz kısmı çok dar ve bu yüzden böyle kalın egsozlar var bilirsiniz egsozcuların vitrinlerinde durur genelde onlardan takılmadığını söylediler ve bana 2 tane model gösterdiler.tekinin bana maliyeti 150ytl öbürkünün ise 250 ytl olacağını söylediler aradaki farkı sordum pahalı olanın içinde garip bişiler vardı diyorum pek anlamıyorum bu iştenneyse biz dedik olmuşken iyisi olsun sıkı bi pazarlıkla 200 ytlye hallettik olayı.2 tane egsoz takıldı bi aracın altında orta kısımdaki değişti 2 uc kısmındaki.ve birtanede hava filtresi taktırdım.şuan performans olarak gerçekten aracın değiştiğini bariz hissediyorum.ve ses konusuda gerçekten inanılmaz bağırıyor araba.ama kafama takılanlar 200 ytl bu iş için nasıl bir fiyat+aşırı ses polis konusunda beni düşündürdü acaba böyle Allaha emanet kullansammı sonuçta polis bi durdursa direk bağlıcaklar arabayı.sesi azalttırsam 200 ytl para verdim ne anlamı kalıcak bu işin kafam çok karışık.cümleleri bile kuramadım doğru düzgün kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum çok saolun.

Dostum fıyatta sankı bıraz garıplık varmıs gıbı geldı bana markası duyulmamıs fazla populer olmayan egsozlar (sadece son susturucu) 70 ile 80 mılyon arasında senınkı ortadakı susturucuyla da ılgılenmıssın
    ama sadece tuhafıma gıttı yanı herangı kotu bı nıyetle bısey soylemedım
    buarada benım dayımdada focus vardı oda yapmak ıstedı ama ford'un kendı servisinden soyledıklerıne gore aracın beynı performans ıslemı yapıldıktan sonra benzın puskurtme ayarlarıyla oynayıp daha az benzın puskurterek artan performansı tekrar fabrıkada ayarlanan duzeye getırıyomus.Adamın dedıgıne gore bu herangı bı problemde fazla benzın tuketımını onlemek ve ekonomı yapmak içinmiş.Ancak beyne yuklenen yenı bı program sayesınde aractan ıstenıldıgı kadar performans alınabılıyormus.Istersen bır yetkılı servıse danış dostum

edit: harf hatası

bende birisinden duymuştum focusları serviste 15 bg yükseltebiliyosun demişlerdi.servise gittim adam yok öyle bişey dedi anlamadım bende

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.