Şimdi Ara

Focus 1.6 Atmosferik Benzinli Yakıt Tüketim Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir fikir vermesi açısından yaklaşık 35 bin km'dir kullandığım Focus 1.6 100 bg atmosferik benzinli + lpg'li aracımın ORTALAMA tüketim değerlerini paylaşıyorum. Saygılarımla:

BENZİN (YOL BİLGİSAYARI)
    Şehir içi --->
    15 km/h ortalama ile 10-11 litre,
    20 km/h ortalama ile 9-10 litre,
    30 km/h ortalama ile 8 litre.

Şehir dışı --->
    90 km/h ortalama ile 5-5,5 litre,
    100 km/h ortalama ile 5,8-6,2 litre,
    110 km/h ortalama ile 6-6,5 litre.

L P G
    Şehiriçi ---> Sürüş şartları ve ortalama hıza göre 8-12 litre,

Şehirdışı ---> Sürüş şartları ve ortalama hıza göre 6,5-8 litre.

Sonuç olarak benim gibi yılda 10-15 bin km yapıyorsanız atmosferik benzinliye LPG şart, yoksa ....

• Hacı Zaten LPG ye uyumlu olduğu için tutuluyor o motor. Paylaşım için Saolasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 focus atmosferik motor bayiden 5 km de teslim aldık araç. 32 km ortalama Hız ile tüketim bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

2015 focus atmosferik motor bayiden 5 km de teslim aldık araç. 32 km ortalama Hız ile tüketim bu :)

Enescim selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Merhaba arkadaşlar, bir fikir vermesi açısından yaklaşık 35 bin km'dir kullandığım Focus 1.6 100 bg atmosferik benzinli + lpg'li aracımın ORTALAMA tüketim değerlerini paylaşıyorum. Saygılarımla:

BENZİN (YOL BİLGİSAYARI)
    Şehir içi --->
    15 km/h ortalama ile 10-11 litre,
    20 km/h ortalama ile 9-10 litre,
    30 km/h ortalama ile 8 litre.

Şehir dışı --->
    90 km/h ortalama ile 5-5,5 litre,
    100 km/h ortalama ile 5,8-6,2 litre,
    110 km/h ortalama ile 6-6,5 litre.

L P G
    Şehiriçi ---> Sürüş şartları ve ortalama hıza göre 8-12 litre,

Şehirdışı ---> Sürüş şartları ve ortalama hıza göre 6,5-8 litre.

Sonuç olarak benim gibi yılda 10-15 bin km yapıyorsanız atmosferik benzinliye LPG şart, yoksa ....

değerler klasik 1.6 atmosferik c segment değerleri aşağı yukarı bütün 1.6 atmosferikler artı eksi 1 litre bandında geziyorlar.
    paylaşım için teşekkürler.
    birde hiç yolbilgisayarının depo ile testini yaptınız mı?

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Benzinle depo testi hiç yap(a)madım hocam....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mda9

Atmosferik nedir

Turbo gibi ek beslemesi olmayan, atmosferik hava basıncıyla çalışan motor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Veriler fena değil, benim merak ettiğim şey şu; bizim 2004 Focus doluyken 120 km hızda 6.5 lt yakıyor. Benzin verileri aşağı yukarı aynı. Dün aldığımız 1.0 turbo Focus'un 120 km hızla CC kullandığımız, ama yol bilgisayarında 110 km ortalama hız gösterirken 5.8 lt yakalıyoruz. Bunda 6 ileri şanzımanın faydası büyük.

• quote:

2015 focus atmosferik motor bayiden 5 km de teslim aldık araç. 32 km ortalama Hız ile tüketim bu :)

2015 model otomatik benzinliler Lpg ye uyumlu mu bilginiz varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Veriler fena değil, benim merak ettiğim şey şu; bizim 2004 Focus doluyken 120 km hızda 6.5 lt yakıyor. Benzin verileri aşağı yukarı aynı. Dün aldığımız 1.0 turbo Focus'un 120 km hızla CC kullandığımız, ama yol bilgisayarında 110 km ortalama hız gösterirken 5.8 lt yakalıyoruz. Bunda 6 ileri şanzımanın faydası büyük.

üstat daha önce de mevzusu olmuştu, focus 1 lerin 5. vites oranı focus 2'ye göre daha uzun bu da uzun yolda ekonomi sağlıyor. Focus 1.0 ecoboostta da hem 6. vites hem de turbo desteği var...
  • Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Vites oranı gerçekten harika Focus'un. Kullandığım hiçbir 1.6 atmosferik benzinli 3000 devirde 120 km yapamıyor. 108-110 civarı genelde. Ama Focus 3'ün emisyon kurallarına uymak haricinde bir ekonomisi yok bizim araca göre. Bu şaşırttı beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dream Cars

quote:

2015 model otomatik benzinliler Lpg ye uyumlu mu bilginiz varmı?

Uyumlu sayılır tek sıkıntı magnezyum subaplar erime yapıyor. Ancak Çelik ile değiştikten sonra sorun kalmıyor senede 10 binden fazla km yapıyorsanız LPG mantıklı.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

• Fabrika çıkışı lpg li olmayan euro5 ve euro6 motorlu araçların hepsi lpg uyumsuzdur, mutlaka zarar verecektir, uyumlu diyenlere inanmayın.

• quote:

Vites oranı gerçekten harika Focus'un. Kullandığım hiçbir 1.6 atmosferik benzinli 3000 devirde 120 km yapamıyor. 108-110 civarı genelde. Ama Focus 3'ün emisyon kurallarına uymak haricinde bir ekonomisi yok bizim araca göre. Bu şaşırttı beni.

Auris 1.6 atmosferik 110 km de 2000 devir ceviriyor

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    O da çok iyiymiş hemşerim, 120'de kaç devir yapıyor?

• Avensis 1.6 atmosferik 120 de 3000 devir çeviriyor. Tüketim lpg ile 8 lt civarında oluyor bu hızlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Bu arac cvt ama. Manuel o devirde o hizi yapamaz. 2 bin devirde olsun olsun 90 km/s yapar manueli.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

Bu arac cvt ama. Manuel o devirde o hizi yapamaz. 2 bin devirde olsun olsun 90 km/s yapar manueli.

Evet @umutsirvan haklı , @Aytürk . cvt 7 ileri olduğu için 110 da 2000 devirde. bugün 3000 devirde ne kadar km/hız yaptığına bakayım. Düz yolda tek kişi ile 3000 devirdeki anlık tüketim değerini de paylaşarım

• quote:

quote:

çok çok iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.