Şimdi Ara

FOBİMİZİ NASIL BİTİREBİLİRİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim kuş fobim var.Daha doğrusu kanatlı tüm hayvanlara fobim var.Bunun nedenini biliyorum.

4-5 yaşlarında sitenin parkına gidip oynamak için evden ayrılmıştım.Herkes bir yere toplanmış bir şeye bakıyordu.Koşup baktım.Herkes kuşun etrafında toplanmıştı.Kuş güvercindi.Kanadına birşeyler olmuştu ve ölmek üzereydi.Can ekiyordu.Titriyordu falann.Neyse 13-14 yaşlarında bir abla geldi kalabalığı açtı ve kuşun yanına geçti.Sonra bize gitmemizi söyledi ama gitmedik meraktan.İşaret ve orta parmağını tersten kuşun kafasına geçirdi ve sonrada hızlıca parmaklarını çekti.2-3 kere denedi ilkinde olmamıştı.Kuş daha fazla acı çekiyordu.Sonunda olan olmuştu kuşun kafası 3-4 metre ileri kadar gitti.Sonra o şokla gidip kuşun kafasına baktım sonra vücuduna baktım falan ve ağlaya ağlaya eve kaçtım.Ogün bugündür tüm kuşlardan korkuyorum.Korkmak mı denir tam bilmiyorum.Ama bir türlü yenemedim bu fobiyi.Sırf bu yüzden camları akşam açarım sabah-gündüz açamam içeri kuş girer diye.Bir kuş 2 metre yakınımdan uçuyorsa ani refleksle ellerim kendimi korumak için kafama gider falan...Bu durumu nasıl çözebilirim ? Nedenini de biliyorum ama olmuyor bir türlü geçmiyor.

• Git bir tane kuş al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 1 Temmuz 2010; 4:19:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

Git bir tane kuş al.

Evet, fobinin üstüne giderek kurtulabilirsin belki.Sonuçta bu da bir önyargıdır.Kırmak için uğraşmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

Git bir tane kuş al.

Bir tanede ev al
    Kuş bir evde sen diğer evde
  • Kuş alamam ondan çekiniyorken nasıl alayım.Daha doğrusu alsam ona değmem söz knusu bile olamaz.zaten çekiniyorum.Başka yöntemi yok mu?
  • Benim de böceklere karşı fobim var.Bunu yenmenin yolu kademe kademe üstüne gitmek sanırım.İzlediğim bir belgeselde öyle yapıp yenmişlerdi fobiyi.3 boyutlu bir sistemde örümcek modeli yaratmışlardı.Kadın ilk gün biraz yaklaştı örümceğe,sonraki gün biraz daha,sonraki gün dokundu falan.Sonra gerçek örümcek üzerinde denediler.İlk başta gerçeğine 2m yaklaşamıyordu bu denemelerden sonra yanında durabildi örümceğin.

Özet geçersek kademe kademe üstüne git fobinin.Tabi çok korkuyorsan tehlikeli sonuçlar da olabilir.
  • bencede kademeli olarak üzerine gitmelisin fobinin benimde yükseklik fobim var ama nasıl kademeli olarak üzerine gideceğimi bilmiyorum yüksekten bakınca hemen başım dönüyor çok garip bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu finalleri ne yapacağız
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evt yavaş yavaş fobinin üstüne gitmeye çalışıcaksın ilk olarak kuşlara karşı bi semati kurmayı dene (piskolojik olarak)
    sonra onlara yaklaşmayı uzaktan seyret yem ver falan ama bunları yaparken birden kuşların içine girme
    fobin'i azaltim derken artırma adım adım ilerlemen gerektigini düşünüyorum bende
    küçüken antropofobik'tim artık eskisi kadar sorun yaratmıyor
  • Psikologtan kısa süreli yardım alabilirsin. Fobiler genelde anne-baba yla yaşananların (korkuların) başka nesnelere aktarılmasıyla oluşur. Korkunun kaynağı bilinçdışında kalır, bilinçte kalan sadece korkudur. Dolayısıyla kendiniz bu işin içinden asla çıkamayabilirsiniz.
  • Yaz geldi kuşlar geldi mecbur yenmem gerek fobiyi.Böyle kuştan korkmak ve onu incitmekten korkma duygusu arasında sıkıştım.Kalabalıkta yürürken kaldırımda kuş görsem korkmam.Yanından da geçerim ama uçmaya başlarsa hemen ellerim siper alıyor sanki bana doğru gelcekmiş gibi...Sorunun nedenini bildiğim için kendim çözerim diyordum ama illede psikolog gerekir mi ?
  • Ben böcekten çok korkardım, Sonra üzerine gittim ve zararsız bir böceği elime aldım. Ama elime almam o kadar zor oldu ki anlatamam, ama böceği biraz tuttuktan sonra inanılmaz rahatladım. Sonra bu işleme devam ettim, şimdi ise artık böceklerden hiç korkmuyorum. Bu nedenle kuş al diyenlerin yaptığını yapabilirsin.

Eğer korkunun üzerine gitmeyi kendi başına başaramıyorsan, ya da korkun sana zarar verecek kadar çoksa en doğrusu bir psikologtan yardım istemek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

Yaz geldi kuşlar geldi mecbur yenmem gerek fobiyi.Böyle kuştan korkmak ve onu incitmekten korkma duygusu arasında sıkıştım.Kalabalıkta yürürken kaldırımda kuş görsem korkmam.Yanından da geçerim ama uçmaya başlarsa hemen ellerim siper alıyor sanki bana doğru gelcekmiş gibi...Sorunun nedenini bildiğim için kendim çözerim diyordum ama illede psikolog gerekir mi ?

İlk hikayeyi şimdi daha dikkatli okudum. 4-5 yaşında yaşanan bu olay seni derinden etkilemiştir. Yani şu an yetişkin bir insanın etkileneceğinden çok daha fazla. Muhtemelen kendini o kuşla özdeşleştirmişsindir, ya da kafasını koparan o diğer kişiyle. Olayı düşünerek ve üstüne giderek çözebilirsin. Niye bu kadar etkilendim? Niye bu kadar takıldım? Niye bunu zihnimde kazılı tutmaya bu kadar meyilliyim şeklinde. Ve tekrar söylüyorum ki bu olayın kafanda bu kadar yer etmesinin altında senin anne-baba ilişkilerin, çocukluk hatta bebeklik yaşantıların vardır. Şimdi tekrar kendine sor, o sahneye neden bu kadar takılı kaldım?

• Artı olarak, belki o kuşu kurtarma şansın vardı ve sen başaramadın.
  • Sadece onlada bitmiyor birde bir film vardı fatma girik oynuyordu.Boş beşik diye eski bir film.Orada da işte bu kadının çocuğunu akbaba kapıp yiyordu.Sonrada fatma girik dağa çıkıp akbabayı buluyor onla beraber yere dşüp ölüyordu.Buda derin etkilemişti.Öyle üzerine gitmekle yenemem ki kanat çırpıyor sonuçta yaklaşamam.O kanadı bir değişik ya.
  • Erkek bir muhabbet kuşu alın. Siz uzak dursanız da o size yanaşır zaten. Zamanlar korkunuzdan kurtulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Ben böcekten çok korkardım, Sonra üzerine gittim ve zararsız bir böceği elime aldım. Ama elime almam o kadar zor oldu ki anlatamam, ama böceği biraz tuttuktan sonra inanılmaz rahatladım. Sonra bu işleme devam ettim, şimdi ise artık böceklerden hiç korkmuyorum. Bu nedenle kuş al diyenlerin yaptığını yapabilirsin.

Eğer korkunun üzerine gitmeyi kendi başına başaramıyorsan, ya da korkun sana zarar verecek kadar çoksa en doğrusu bir psikologtan yardım istemek..

Bende böyle yaptım çok fazla çekinmiyordum ama tırstırıyordu. mesela peyganber devesini birçok insan zararlı sanar ama oynaması çok zevkli zeki bi böcek

• Bende bir ara psikratise gitmiştim karanlıktan flan korkuyordum şimdi %1 korkuyorum hiç korkmuyorum bile (babam yalnız gitmekten korkarken ben yalnız dışarı çıksam korkmadan dolanabilirim.:)
    Psikriyatrisin yaptığıda şu açıkçası habire konuşuyorsun habire sora resim yapıyorsun(ben küçüktüm giderken ondandır belki :)
    Ama bende çekirgeden arıdan tırsıyorum açıkçası :) Özellikle yaban arısı flan bide dün yeni yaban arı gördüm ya aynı sivri sinek gibi ama ayakları çok uzun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.