Şimdi Ara

(FM2008) 2008/2009 Sezonuna Biran Önce Başlamak Mı İstiyosunuz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
6.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  (FM2008) 2008/2009 Sezonuna Biran Önce Başlamak Mı İstiyosunuz ?

(FM 2008) FMTURKA 08/09 Season Update Patch

Uzun süredir üzerinde çalıştığım FmTurka Patch'in ilk versiyonunu sizlerle paylaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.

KURULUM
    Gecikmeden dolayı özür dilerim ama gecikmemin en büyük nedenide sizler için hazırladığım installdi. Her yaştan arkadaşımız bu yamayı bilgisayarına kolayca kurabilsin diye install hazırladım.

Yönergeleri takip ederek kurulumu otomatik olarak gerçekleştiriyorsunuz. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama olursa benimle paylaşın yardımcı olmaya çalışırım.

DİP NOT : Kurulumu gerçekleştirdikten sonra oyuna girin ve Yeni Oyun Aç seçeneğine tıklayın. Karşınıza bir pencere çıkacak. Bu pencereden "FMTURKA 08/09 Season Update Patch" seçeneğini seçin. Ve oyuna başlayın. Database'i Large yapmanızı öneririm. Ayrıca Oyun kurma seçeneklerinde "Transfer Bütçesi" bölümünü pasif yapın. Aksi takdirde takımlar kafalarına göre transferler yapar. İlk etapta transferi kapatıyoruz ve sadece oyunun kendi transferleriyle başlıyoruz.

Tabi bu size kalmış. İsterseniz aktif olarak da oynayabilirsiniz.

Yamanın Detayları:

8.0.2 üzerine yaptığım bu patch sayesinde şimdiye kadar yapılmış gerek yurt için gerekse yurt dışı toplam 400'e yakın transfer oyuna aktarıldı.

Bir çok oyuncunun transfer ücreti, sözleşme süresi, maaşı ve sözleşmeyi imzaladığı tarih birebir olarak oyuna aktarılmıştır.

5 Büyük Ligde (İtalya,İspanya,İngiltere,Almanya,Türkiye) ligden düşen ve lige yeni katılan takımlar güncellendi.

Avrupa Kupalarındaki takımlarımız güncellendi. (Galatasaray Tek Ön Eleme ,Fenerbahçe 2. Ön Eleme-Seribaşı, Beşiktaş UEFA Kupası, Kayserispor UEFA Kupası, Sivasspor Intertoto Kupası)

Turkcell Super Ligde şuana kadar yapılmış (15.07.2008) tüm transferler oyuna aktarıldı. Bankasya 1. lig takımlarında yapılan önemli transferlerin bir bölümü oyuna aktarıldı.

İngiltere ve İspanya ligi başta olmak bütün takımların şuana kadar yaptığı transferlerin % 90'ı oyuna aktarıldı.

Yeni yapılacak olan stadların kullanım tarihleri güncellendi. (Kayseri Kadir Has Stadı, Galatasaray Aslantepe Spor Kompleksi vs.)

Stadların Yeni Düzenlemeleri oyuna aktarıldı. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında yapılan yeni düzenlemeler ve koltuk sayısının artımı, Avni Aker Stadı genişletme çalışmaları bunlardan bazıları...

Turkcell Super Lig'deki teknik direktörlerin %90'a yakını güncellendi. (Aragones ve Skibbe gibi... ) Yardımcılar güncellendi (Ümit Davala gibi...)

Diğer büyük liglerdeki takımların teknik direktörleri güncellendi (Scolari- Chelsea, Mourinho - Inter,Klinsmann - Bayern gibi ...)

Bazı Büyük Liglerin İsimleri Güncellendi ve Türkçeleştirildi: (Ingiltere Premier Ligi, La Liga, Bundesliga,Serie A, Şampiyonlar Ligi, Uefa Kupası)

Futbol Ödüllerinin ve Yarışmalarının İsimleri değiştirildi. (Fanatik Gazetesi Haftanın Onbiri, Coca Cola Ayın Golü, Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması Yılın Oyuncusu, Yılın Teknik Direktörü,Yılın En İyi Çıkış Yapan Genç Oyuncusu, Yılın En İyi Yabancı Oyuncusu vs...)

DİPNOT: Normalde Lig İsimleri ve Ödül isimleri Türkçe yamaya yüklense bile değişmiyordu.

Sözleşmesi biten veya bitmek üzere olan oyuncularda aynen oyuna aktarıldı. (Hakan Şükür,Gökhan Zan gibi...)

Sözleşmesi karşılıklı fesh edilen Appiah, Hugian, Schieldenfeld gibi oyuncular oyuna aktarıldı.

Sezon öncesi çalışmalarda sakatlanan veya daha önceden sakatlığı bulunan oyuncuların sakatlıkları oyuna aktarıldı. (Örn: Deivid 5 ay, Nihat 3 ay)

Kiralık olarak gönderilen oyuncular tekrar düzenlendi.

EURO 2008'de çıkış yapan oyuncuların özellikleri update edildi. (Türkiye'den başlıcaları : Arda, Semih,Uğur Boral, Colin Kazım,Mehmet Topal. Diğer takımlardan : Luka Modric, Arshavin, Moutinho, Podolski,David Villa,Zhirkov,Ümit Korkmaz bunlardan bazıları)

Oyuncuların nefret ettiği veya hayranlık duyduğu kişiler oyuna aktarıldı : (İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman birbirinden nefret ediyor,Arda Turan Hasan Şaş'a sempati duyuyor, Alex ile Semih aynı takımda olmanın mutluluğunu yaşıyor ve birbirlerini çok seviyolar.)

Oyuna bazı genç yetenekler aktarıldı. Bunları bulmak tabiki size düşüyor(Örn: Beşiktaş'dan Muhammed, Galatasaray'dan Cem Sultan, Trabzonspordan Barış Memiş vs.)

Son Şampiyon ve Son Türkiye Kupası şampiyonu update edildi. Böylelikle Süper Kupa maçını Galatasaray ile Kayserispor oynuyor.

Bazı teknik direktörlerin; ofansif, defansif taktikleri güncellendi.

Kısacası mükemmel bir patch sizleri bekliyor.

Elbette daha ilk database güncellemesi olduğu için belli hatalar olmuş olabilir. Bu hataları tespit edip bizimle paylaştıkça hata sayısını en aza indireceğiz.

Patch her hafta güncellenecek. Tüm Fm Hastalarına Hayırlı Olsun.

Bugün Eklenen Gelişmeler:

Ronaldinho ve Hleb transferleri oyuna aktarıldı. Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Isaac Promise transferi oyuna aktarıldı. Isaac yeni sezonda Trabzonspor forması giyecek. Arkadaşlarımızın uyarı üzerine Fahri Tatan'ın kira sözleşmesi yeniden optimize edildi. EURO Vase > Intertoto Kupası olarak değiştirildi. Wederson'un dün yapılan kontrollerden sonra en az 2 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanması üzerine bu gelişmeyide oyuna aktardım.

16.07.2008 Erice Osasuna S.D. Huesca Onaylandı Kiralık
    16.07.2008 Ronaldinho Barcelona AC Milan Onaylandı Bonservisin tamamı
    16.07.2008 Sébastien Squillaci Lyon Sevilla Onaylandı Bonservisin tamamı
    15.07.2008 Joffre David Guerrón L.D.U. Getafe Onaylandı Bonservisin tamamı
    15.07.2008 J. Pantsil West Ham Fulham Onaylandı Bonservisin tamamı
    15.07.2008 B. Zamora West Ham Fulham Onaylandı Bonservisin tamamı
    15.07.2008 Gilberto Silva Arsenal Panathinaikos Onaylandı Bonservisin tamamı
    15.07.2008 D. López Libertad Pumas Onaylandı Bonservisin

DOWNLOAD Linki:http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/130106550/FMTURKA_v1.1.exe.html

LİNKTEKİ "-" İşaretlerini silin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queenstar -- 16 Temmuz 2008; 19:58:02 >

• İngiltere Ligi'nin başında 7 yedek seçebiliyor muyuz? Bir de ben 2000'li yılların başında yapılan yamalardan ötürü unofficial yamaları yüklemiyordum. Çünkü gereksiz yere her forvetimiz bir Ronaldo, her kalecimiz bir Buffon, her orta sahamız bir Veron idi. Böyle abartılar yok değil mi? Yani mantık sınırları içerisinde, gereksiz milliyetçilik yapılmadan oyunun temelleri hiçe sayılmadan bir yama ise yükleyip denemek istiyorum.
  • dave , söyledigin sey mümkün degil cünkü oyunun kodlariyla alakali database ile alakali degil , ayrica bende su siralar bir yama calismasi yapiyorum oyuncularin özelliklerine genelde dokunmuyorum ama gözüme carpan bir eksiklik varsa düzenleme yapiyorum bir kac özellikte ama bu hepsinde böyle degil örnegin bosingwa chelsea ye transfer oldu degilmi ama oyunda özellikleri düsük oldugundan chelsea de rezerv takima yollaniyor bir kac puan ca ve pa degisikligi ile ilk 11e girebiliyor. bunun gibi degisiklikler yaptim sadece ama genelde yeni transferleri oyuna giriyorum yeni teknik direktörler ve liglerdeki takimlari girdim , su anda 4 büyük ligin transferlerini bitirdim hafta sonuna yamayi büyük ihtimalle yayinlarim bir kac ligi daha gözden gecirmem gerekiyor , ama inanin ciktiginda indirmenize degecek bir yama olmus olacak cünkü özen gösteriyorum

• Valla deneyip görmek size kalıyor. 2000'li yılların başında yapılan yamalarla şuanki yamalar bir değil. O dönemde oyuncunun editlenebileceği seçenek sayısı çok azdı. Şimdi futbolcunun uyum kapasitesi bile çok önemli. Sevdiği kişiler, sevmediği kişiler bunların hepsi oyuna ve oyuncuya etki eden özellikler.

Sayılı oyuncuya update yapıldı. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem.Ama Turksportaldakilerin Sports Interactive e yaranmak amacıyla oyuncularımızı nasıl ezdiğini herkes biliyor. Ben buna karşıyım. Objektif davranmaya çalıştım.

Takımlarımızı ve Oyuncularımızı ezmedim. 400'e yakın transferi günü gününe oyuna aktardım. Oyundan kaynaklanan bazı hatalar olabilir. Ki şuana kadar böyle bir hatayla karşılaşmadım.

Türkiye Liginden bahsedecek olursak gayet çekişmeli bir lig oluyor. Trabzonspor ve Kayserispor takımları 3 büyükleri oldukça zorluyor.

Database sorunları nedeniyle bazı oyuncuların özellikleri oyuna yanlış yansımış olabiliyor. Şuana kadar böyle bir problemle karşılaşmadım. Farklı 2 takımla 2 sezon bitirdim. Düşen takımlarda. Şampiyon olan takımlarda gayet gerçekçiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queenstar -- 16 Temmuz 2008; 19:35:50 >

• İnşallah yamayı indirip kendine göre düzenleyip ben yaptım diye çıkanlar olurda onların o yamayı kendilerinin yapmadığını ispatlarım.

Çok uzun zamanımı aldı bu yamayı yapmak.
  • ben bilirim ne kadar zaman aldigini kolay degil , hersene update ile ugrasan biri oldugum icin neler cekdigimi bir tek ben bilirim kardesim
  • İndiren arkadaşların kurulumla ilgili sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Gerekli açıklamayı zaten yaptım. Ama sorunu olanlar buraya sorunlarını yazarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fifa 2008 beğenildi mi??
    18 yıl önce açıldı
    PES 2008 YAMA LAZIM
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarın deneyeceğim, şöyle 2-3 gün bakıp yorum yapabilirim. Oyuncularımızı ezmeyelim diye Hakan Şükür'ün hızına ve adam geçmesine 20 değeri basan zihniyet istemediğimden yamanın gerçekçiliğini sorguluyorum. Oyunda başarılı olacağımıza gerçekte olalım. Eğlence bu sonuçta, gereksiz yere damarımız kabarmasın. Bir özellikten 20 değer varsa Türkiye Ligi'nde gol kralı olan bir oyuncunun bitiriciliği ile İngiltere ya da İtalya Ligi'ndeki bir oyuncunun bitiriciliği aynı olmamalı. Sınırımız 99 değil, 20. Ve 20 çeşit golcü ya da artık hangi özelliğini kıyaslıyorsak onu yapan futbolcu yok. Haliyle bazı özellikler düşük bazıları yüksek gibi gelebilir gözümüze...
  •  (FM2008) 2008/2009 Sezonuna Biran Önce Başlamak Mı İstiyosunuz ?

Türkiye liginde türk oyuncular içersinde en fazla bitiriciliği olan oyuncu sanıyorum 16 veya 17

20 li değerler yok merak etmeyin. Hakan Şükür oyun başladıktan 1 hafta sonra takımdan ayrılıyor. Sözleşmesi bitiyor ve teklifleri değerlendiriyor.

Kimseyi abartmadım. Arda Ve Semih'in diğer oyunculara göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Semih'in bitiriciliği 16 kafası 17. Semih'e Avrupa'dan teklifler geliyor. Arda'nın da top sürme, hızlanma ve teknik gibi özellikleri 16-17-18 civarı. Bu 2 oyuncu Türkiye Liginin en değerli oyuncusu arasında kalite olarak.

Gol atmayı bitiricilik özelliğiyle de bağdaştırmanız doğru değil.Oyunu oynayanlar Aghahowa ile tanışınca bunu daha iyi anlıycak. Gol atmak için birden fazla özelliğin bileşkesi gerekiyor.

Önceden sezme, karar verme, pozisyon alma, fiziksel özellikler bunlardan bazıları. Uzun taç ve Penaltı özellikleri bile oyunda çok farklı özelliklere yansıma yapabiliyor.

Şuana kadar Ronaldinho transferi dahil yapılmış bir çok transfer günü gününe oyuna aktarıldı. Örneğin Güiza Fenerbahçe'ye 15 temmuzda imza attıysa oyunda da 15 temmuzda otomatik olarak Fenerbahçe'ye imza atıyor. Yani ligler başlar başlamaz Güiza Fenerbahçede olmuyor.

Oyunu oynayan arkadaşlar lig bitiminde oyunun ne kadar gerçekci olarak yansıtıldığını rahatlıkla görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queenstar -- 16 Temmuz 2008; 20:47:47 >

• Yok yanlış anlaşılmasın ben zaten yazdıklarımın hepsini sana yazmadım. Yine de açıklama yapmışsın neyse iyi olmuş. Ayrıca bitiriciliği etkileyen özelliklerin neler olduğunu(En önemlilerinden Composure) biliyorum.

Güzel görünüyor. Deneyip anlayacağız.
  • yeni oyun aç dedikten sonra o bahsettiğin fm turka patch seçeneği gelmedi
    yardım edermisin
  • kardeş emeğine sağlık şimdilik indirmedim ama soru sormak istedim.bu yamayı günbe gün güncellemen mümkünmü,yani cimbom Oliveira yı alıo,guiza daha dün geldi onu yaptığına göre bunuda yaparsın herhalde.cimbom 2-3 yabancı daha alacak ben onu beklesem veya tüm GS liler beklese mümkün olurmu
  • Yamayı şimdi kurdum. Gerçeği söylemek gerekirse oyuncuları biraz fazla abartmışsın. Özellikle hızlar konusunda. Öbür tarafdan bazı özelliklerde şişirilmiş. Gelecek güncellemede düzeltirsin
  • Her pazar güncelleme yapıcam. Fenerbahçe'nin Güiza'yı aldığını açıkladığı gün eklemiştim. Ronaldinho transferi dün açıklandı onuda dün ekledim. Isaac'de öyle.

Dünya'da olup biten ne varsa bu oyuna aktarıldı.

Wederson'un sakatlanıp 2 ay sahalardan uzak kalacak olması, Deivid'in 4-5 aylık sakatlığı, İbrahim Üzülmez, Toraman kavgası vs. vs.

Oyuncuları şişirmedim. Sizi şuana kadar hep kandırdılar. Kim kandırdı. Bu oyunun türkiye distürübütörlüğünü yapan site SI'ye yaranmak için oyuncularımıza gerçek değeri vermiyodu. Rusya ligi hollanda ligi gibi liglerdeki oyuncularla bizim ülkemizdeki oyuncular arasında uçurum vardı. Belçika liginin sıradan takımlarının oyuncuları bile 3 büyüklerdeki oyunculardan çok daha iyiydi.

Sizin tabirinizle şişirilen oyuncular zaten kendilerini EURO 2008'de şişirdi. Orjinal db deki takımlarımızın bırakın şampiyonlar liginde çeyrek finale kalması, ön elemeleri geçip guruplara kalması bile mucizeydi. Türkiye Milli Takımı EURO 2008'de guruplarda hep sonuncu oluyodu. Nihat'ın Hamit'in oyuna iyi aksettirildiğini
    kimse söyleyemez.

Kimsenin özelliklerini fullemedim. 20'si olan oyuncu yok. Büyük takımların Avrupa Standartlarındaki Lider oyuncularını güncelledim. Kimdir bunlar. Lincoln, Alex, Delgado ve Yattara. Bunun dışında Mehmet Topuz,Mehmet Yıldız gibi anadoludan çıkıp Milli Takımda oynayabilecek olan oyuncuların kapasitesini artırdım. Bunu yaparkende gayet hassas bir şekilde ön plandaki özelliklerini 1-2 değer artırdım sadece.

Bence sezonu bitirin ondan sonra değerlendirmenizi yapın. Yamayı kurup, oynayıp çok beğenen arkadaşlar var.

• saolasın
  • Nihat'ın oyuna iyi nüksettirildiği mi söylenemez? Nihat mevkisinin en iyilerindendir. Bakma sen biz tavsiye etmiyoruz yaşı sebebiyle. Yoksa oyunda da çok iyi özelliklere sahip bir futbolcu...

Neyse, seoucu yorumun iyi oldu. Ben de bunların olmasından şüpheleniyordum işte.
  • @queenstar beni yanlış anlama. Bende Turksportal'ın oyuncularımıza verdiği değerleri beğenmiyorum. Örnek olarak geçen siteye girdim. Biri yazmış "Bizim oyuncularımızın zihinsel özellikleri niye düşük?" diye. Cevap olarak "Bizim oyuncularımız daha o seviyeye gelmedi" denmişti(yanlış hatırlamıyorsam). Yazan arkadaş Luka Modric örneğini vermişti. Onun zihinsel özellikleri çok iyi. Arda Turan neden öyle olmasın. Ama yukarıda yazdığım gibi. Neredeyse çoğu oyuncunun hızı çok yükselmiş. Bazı oyuncularında diğer özellikleri. Arda'nın gerçekçi olarak hızlanması 15-16, hızı da 13-14 olabilir. Ama zıplama ve kafa vuruşunuda düşük ayarlarmışsın. 11-11 olsaymış daha iyi olurmuş.Tabi daha birçok özellik var değiştirilecek. Bu sadece Arda'da olmadığı için şişirilmiş tabirini kullandım. Ama bu konuya özen göstereceğine inanıyorum. Türkiye veritabanını daha gerçekçi hale getirmende destek olacağım. Eksiklerini yazacağım. Zaten her hafta güncelliyormuşsun. Böylece çok kaliteli bir veritabanı elde edebilirsin. Bende bu konuda çalışmalar yapmak istiyordum. Ama nasip olmadı. Eğerki kabul edersen FM 2009 Türkiye veritabanını en gerçekçi hale getirebilmek için sana yardım etmek isterim

• Yamayı tek başıma yaptım. Transfer sezonu başladığından bu yana hergün günlük yazar gibi transferleri oyuna aktardım. Ve birikme olmadı. Son haftalarda artan transferler beni biraz zorladı. Tüm dünyadaki transferleri takip edip tek tek oyuna aktarmak kolay olmuyor.

Kullandığım kaynaklar çok önemli kaynaklardı. Bazı anadolu takımlarımızın aldığı oyuncular veritabanında bile yoktu. Bu oyuncuların geçmişini araştırdım. Videolarını izledim. Nasıl bir futbolcu olduklarına karar verip oyuncuyu kendim yarattım. Yani böyleleride oldu.

Haklısınız bazı oyuncularda şişirme var. Neye göre şişirme. Turksportal'ın kendi veritabanına göre şişirildi evet. Çünkü turksportal'da Arda'nın top sürmesi 15. Arshavin'in 19, Ben bir Fenerbahçeli olarak bu yamayı ilk başta kendi zevkim için yapmaya karar vermiştim. Ama daha sonra paylaşıp oyuncuların bu oyundan daha çok zevk almasını istedim. Semih gibi bir oyuncunun şişirilmesi gereken özellikleri neresidir ? Zihinsel Özellikleridir. Ben şişirdiysem bu oyuncunun bu özelliklerini şişirmişimdir ki buna şişirme denmez. Semih'in şu oyunda bir sezonda 17 gol atması mümkün mü ? Cevap veriyorum İlhan'ın özelliklerinin bile Semih'den daha iyi olduğunu söyleyebiliriz orjinal db'de.

Siz oyuncuları şişirdiğimi söylersiniz ben buna update derim. Şişirmenin de bir dozu vardır. Ve o dozu çok iyi korudum. Ligimizden Ronaldolar, Rooneyler, Messiler çıkmıyor. Sadece 2-3 oyuncuya Avrupanın sıradan takımlarından teklif geliyor. Olay bu.

Benim diğerleri gibi kimseye yaranmak gibi bir kaygım yok. Rusya ligi, Belçika ligi pohpohlanıcak. Bizim ligimiz 3. sınıf bir lig olucak. Var mı böyle birşey.
    Hatalar veya eksikler vardır mutlaka olacaktır. Ama genel anlamda çok iyi bir yama olduğunu söyleyebiliriz. Bana database anlamında yardımcı olmak isteyen arkadaşlar özelden msn adreslerini atsın. Bu yamayı birlikte güncelleyelim. Bende bu oyunu 2000 yılından beri oynuyorum. Ve belli bir tecrübem var. Gelin beraber yapalım. Hatamız olursa hepimizin hatası olsun. Turksportal'a inat onlara Türk oyuncuların kapasitesini abartmadan gösterelim.

Türkiye Ligi Şampiyonu olan takımın, Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final oynayan takımın özellikleri belçikanın Anderletch takımından, Benfica takımından Rusyanın saçma sapan takımlarından daha kötü olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queenstar -- 17 Temmuz 2008; 1:28:08 >

• Hepimizin eleştiri ve yorumları bu yamayı daha iyi yapacak gibi gözüküyor, Güncellemelerini merakla bekliyorum ve emeğine sağlık.
  • en kısa sürede indirip deneyip yorumlarımı iletirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.