Şimdi Ara

Flight Simulator Uçuş Eğitimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son dönemde sanal havacılığa takıldım ama fsx e yeni başlıyorum. Nereden başlamak lazım? Bu için video vs.. var mıdır?

Sanal havacılık için nasıl hazırlık yapılır? Destek olabilirseniz sevinirim..

• Ne demek tabiki destek oluruz;

Siz böyle güzel bir karar verdikten sonra biz her zaman yanınızda oluruz yeterki gerekli çabayı sarfedin.

Nerden başlayacagınıza gelirsek;

--Sanal Havacılıgı ögrenmek için ilk önce meraklı olmanız gerekiyor. Ayrıca bol zamanda gerekiyor.

İlk cevabı ben vereyim:
    Sanal havacılık nedir?
    Sanal havacılık uçmayı seven insanların gökyüzüne duydukları hasreti pc basında bastırdıkları bir ugrastır (HOBİDİR).
    Ayrıca havada uçarken pilotların neler yaptıgını, bir uçagın zifiri karanlıkta yolunu nasıl buldugunu, uçakların birbirine olan farklarını, nasıl bu kadar güvenle hatasız inip kalktıklarını, dünyadaki en güvenli tasımacılıgın hava tasımacılıgı olmasının sebeplerini merak eden, sonuç olarak bir sanal pilot gözüyle havacılıgı ögrenmek isteyen kişilerin HOBİSİDİR sanal havacılık. Uçmaktan ziyade buna ayrıca ONLİNE UÇUŞLAR için hava kontrolörlügüde (ATCO) eklenebilir.

--İlk olarak simulatörü açıp bir süre ne nerede menüde neler var ögrenin. Hangi dügmenin ne işe yaradıgını anlamak biraz zaman alsada, ayrıca bunları zaten oyun, derslerinde anlatıyor ve assigment bölümünde tuşların ne işe yaradıgıda yazıyor.
    --Sonra ögrenmeniz gereken uçak nedir? nasıl uçar? üzerindeki parçalar neler? ve ne işe yarar?
    --Sonra bu temel bilgileri geliştirmek daha kolay olacaktır. Bu bilgileri bulmak için asagıda verecegim linkler işinize yarayacaktır.

http://www.tutorialturk.com/forum/index.php#10
    Gerekli bir çok egitim ve videoyu bulabilirsiniz tutorialturkte

http://www.ucuyorum.com/
    Bazan gercek pilot ve atco lerinde muhabbete katılıp soruları yanıtladıgı güzel bir forum

Yukarıdaki linkleri inceleyin hatta biraz ögrendikten sonra profesyonel olarakta sanal havacılık egitimi alabilirsiniz.
    http://www.thyva.com/ en iyi egitimi veren olusumdur bence.

Not: Bu kadar uzun yazmamın sebebi ''sanal havacılıgı ögrenmek istiyorum'' demenizdir. Eger ''ILS nasıl inilir? Uçagı kaldıramıyorum? FMC nasıl programlanır? Rota nasıl çizilir'' gibi basit ve yüzeysel sorular sorsaydınız, belki dogru dürüst cevap bile alamazdınız kimseden.
    Yukarıda yazdıgınız gibi Sanal Havacılıgı ögrenmeniz ve sanal Türk Hava sahasında karsılaşmak dilegiyle.

ZEVKLİ UÇUŞLAR... IHY 002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACANNN -- 26 Kasım 2007; 3:45:50 >

• Oyun menüsünde "training" adlı kısımda çeşitli eğitim uçuşları mevcut, hangi tuşları kullanılması gerektiği gibi bilgiler size brifingde veriliyor. Bence eğitimde ilke başlanması gereken yer oyunun kendi eğitim kısmı.
  • Flight Simulator X öneririm.
  • KARACAN arkadaşım ellerinize sağlık. Burada yazdıklarınız tamda ihtiyacım olan konular ve linklerdi.
    2 gün önce logitech force feedback joystick'imi aldım. FSX i kurcalıyarak kalkmayı inmeyi becerebildim. GPS tede havaalanını bulup gidip inebiliyorum.
    Automatic Pilot'ta iken altıtude heading leride kurcalayınca GPS teki yön değerlerini oralara gireceğimi anladım. İlk defa AP yi açtığımda Uçak verdiğim yükseklik ve heading değerlerine göre dönüşe geçince çok heyecanlandım. Resmen ürperdim. Başarmıştım...
    Ama hiç bişey bilmiyorum tabiki. Tüm bunlar deneme yanılma yoluyla öğrendiklerim.
    Elimden geldiğince yazdıklarınızı takip edeceğim.
    İyi uçuşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: KARACANNN

Ne demek tabiki destek oluruz;

Siz böyle güzel bir karar verdikten sonra biz her zaman yanınızda oluruz yeterki gerekli çabayı sarfedin.

Nerden başlayacagınıza gelirsek;

--Sanal Havacılıgı ögrenmek için ilk önce meraklı olmanız gerekiyor. Ayrıca bol zamanda gerekiyor.

İlk cevabı ben vereyim:
    Sanal havacılık nedir?
    Sanal havacılık uçmayı seven insanların gökyüzüne duydukları hasreti pc basında bastırdıkları bir ugrastır (HOBİDİR).
    Ayrıca havada uçarken pilotların neler yaptıgını, bir uçagın zifiri karanlıkta yolunu nasıl buldugunu, uçakların birbirine olan farklarını, nasıl bu kadar güvenle hatasız inip kalktıklarını, dünyadaki en güvenli tasımacılıgın hava tasımacılıgı olmasının sebeplerini merak eden, sonuç olarak bir sanal pilot gözüyle havacılıgı ögrenmek isteyen kişilerin HOBİSİDİR sanal havacılık. Uçmaktan ziyade buna ayrıca ONLİNE UÇUŞLAR için hava kontrolörlügüde (ATCO) eklenebilir.

--İlk olarak simulatörü açıp bir süre ne nerede menüde neler var ögrenin. Hangi dügmenin ne işe yaradıgını anlamak biraz zaman alsada, ayrıca bunları zaten oyun, derslerinde anlatıyor ve assigment bölümünde tuşların ne işe yaradıgıda yazıyor.
    --Sonra ögrenmeniz gereken uçak nedir? nasıl uçar? üzerindeki parçalar neler? ve ne işe yarar?
    --Sonra bu temel bilgileri geliştirmek daha kolay olacaktır. Bu bilgileri bulmak için asagıda verecegim linkler işinize yarayacaktır.

http://www.tutorialturk.com/forum/index.php#10
    Gerekli bir çok egitim ve videoyu bulabilirsiniz tutorialturkte

http://www.ucuyorum.com/
    Bazan gercek pilot ve atco lerinde muhabbete katılıp soruları yanıtladıgı güzel bir forum

Yukarıdaki linkleri inceleyin hatta biraz ögrendikten sonra profesyonel olarakta sanal havacılık egitimi alabilirsiniz.
    http://www.thyva.com/ en iyi egitimi veren olusumdur bence.

Not: Bu kadar uzun yazmamın sebebi ''sanal havacılıgı ögrenmek istiyorum'' demenizdir. Eger ''ILS nasıl inilir? Uçagı kaldıramıyorum? FMC nasıl programlanır? Rota nasıl çizilir'' gibi basit ve yüzeysel sorular sorsaydınız, belki dogru dürüst cevap bile alamazdınız kimseden.
    Yukarıda yazdıgınız gibi Sanal Havacılıgı ögrenmeniz ve sanal Türk Hava sahasında karsılaşmak dilegiyle.

ZEVKLİ UÇUŞLAR... IHY 002

• zamanla olur takmabol bol oyna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Flight Risk (2024)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.