Şimdi Ara

Fli marka anfiler hakkında yorum ve tecrübesi olan ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok kanallı (4 veya daha üstü) bir anfi alamk istiyorum ... bunla ilgili daha öncede konu açmıştım ama o baya eski kaldı ...

Fli marka bir anfi buldum 2nci el uygun fiyata .. loaded 800s modeli.. ingiliz malı ... bir kaç olumlu yorum okudum ama yinede pek bilinen bir marka değil ... sanırım Vibe ilede bir akrabalıgı var...

sizin yorumunuz ne olur bu anfiler hakında...

Amacım ilk etapta 2 çift hoparlor yada comp sürmek .. ya da 1 çift comp ve 1 sub beslemek ...

anfi 4ohm de sürekli olarak 4*100w veriyor ...

ne dersiniz

Artık bir tesisatım yok. (Bomba gibi dönecem)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capiton_

Vallahi hiç duymadım bu markayı. Sana nasıl bir amfi lazım ney kullanacaksın ve bütçen nedir?...

bütçe konusu biraz karışık :) .. yani zamana ve cihaza göre değişken ...

tercihim iyi kalite bir anfiyi 2nci el almak ....

4 kanal ve belki daha cok kanallı .. ama 4 kanal yeterli olucak..

aklımda 2nci el Helix db4 veya Audio System f4-380(belki jl audio e4300 yada udison srx4 de olabilir ) gibi modellerin 2nci ellerinden bulup temiz olanını almakta var...

Benim önceligim yüksek bass yerine daha çok ses kalitesi odaklı .. bozulmadan yüksek seslere çıkabiliyim istiyorum ..
  • fli markası dünyanın en iyi baslarından fi nin çakması olarak bilinir genelde... iyi bi marka deil ancak e4300 dersen jl audio nun bi çok ürününü kullandım hala daha kulanıyorum süper bi anfidir verilerine hiç bakma biz o anfi ile jl audio 12w7 çaldırdık düşün olağan üstü bi ses kalitesi var ben kesin olarak en iyi anfiler diyebilirim jl için ancak helixler fiyatları falan hep abartı tr distribitörü krc elektronik re audio larda ki gibi helix leride fiyatlarını kafadan atıp satıyo resmen helix de iyidir ama o paralar etmez sadece çok abartılmakta reklamlarından dolayı...... jl e4300 lerin 2.elini 250 ytl ye falan bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 6 Ocak 2009; 20:33:58 >

Zaten bir markanin üst serileri dişinda çok rms değerlerini göz arda etmeden kullanmakta fayda var.

Jl Audio konusunda daha bilgili bize göre isa-80 arkadasimiz

Bunlar Helix DB4, Audio System f4-380 ve JL audio e4300 olsa bunlardan hangisini tercih edersiniz....

Audio systemin millatan kalma bir anfini ben kullanıyorum .. düm düz anfi ama şiir gibi ses veriyo ... ama digerleri hakkında hiç fikrim yok(kesinlikle 1nci sınıflar... helix de aktif crossover mevcut.. ama dinlemedim hiç).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 6 Ocak 2009; 22:10:54 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2 -- 7 Ocak 2009; 18:54:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

Fli markasi çok ünlüdür. Özellikle Demo araçlari ile . Fli basslarinin çok adini duydum pek anfilerini pek duymadim ama basslarin öte kalmayip düzgünce besliyeceğini saniyorum.

Zaten bir markanin üst serileri dişinda çok rms değerlerini göz arda etmeden kullanmakta fayda var.

Jl Audio konusunda daha bilgili bize göre isa-80 arkadasimiz

gokhan2 bende o bahsettiğin demo araçlarından bahsetim fi nin işte o baslar fli daha farklı bi marka arada sadece (l)harfi var ingiliz vibe ile ortaklığı var fli nin......... fi ye göre çok daha kötü ve ucuz cihazlardır senin dediğin fi zaten özel yapım dünyanın en iyilerindendir zaten fiyatlarıda aşırı uçuk baslar şimdi ben jl in en üst serilerini kullanıyorum düşüklerinide kullandım kullanmadığım ürünü yok diyebilirim ancak ne besliyceğin önemli bas ve mid mesela jl in 300 rms bas ile 75 rms mid beslemiştim ben yıllar evel e4300 ile mükemmel ses alıyodum thd oranları yani gürültü oranı çok düşüktür jl audio ların ancak 400-500 rms bas alıp artı component takarsan verim alamazsın e4300 den tabiki o zaman f-380 yada 150 ytl daha fark verip f4-600 çok daha mantıklı çünkü f4-600 inanılmaz güçlü bi sterio anfi en güçlülerden denebilir.....bu linkten flı markasının baslarını görebilirsiniz neredeyse en ucuz baslarhttp://www.eliftuning.com/index.php?p=list&k_id=1424&kn=FLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 8 Ocak 2009; 3:17:45 >

• FLİ...
    O NE Kİ?
    AZ PİLAV GİBİ BİŞEY Mİ ?
    o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
  • Konuyu canlandırmaya çalışsayım belkı banada yardımcı olan çıkar :)

bende aracıma bir bass ve anfi takmak istiyorum bende son zamanlarda bu FLI 900 serisi anfi lere taktım sizce nasıldır kullanan duyan bilen varmıdır birde bass olarak powerbass var onu nasıl bilirsiniz bu iki cihaz benım işimi görürmü

FLI Loaded 900

Type : 4/3/2 channel
    Class : AB
    Additional DescriptionMore Details
    4 ohm stereo : 4 x 100 watts RMS
    2 ohm stereo : 4 x 115 watts RMS
    4 ohm mono : 2 x 225 watts RMS
    2 ohm mono : N/A
    Max power : 900 watts
    Frequency response : 20Hz – 20KHZ
    SNR : 92dB
    THD : 0.2%
    Bass boost : 0 – 12dB
    HPF : 45hz – 300Hz
    LPF : 45Hz – 300Hz
    Input mode : 2 or 4 channel
    Subsonic filter : N/A
    Remote control : Optional
    Line out : N/A
    Phase switch : N/A
    LED voltage display : N/A
    Height : 55mm
    Width : 400mm
    Depth : 250mm

Powerbas- Power Handling Capacity (Peak) : 700W

• Power Handling Capacity (RMS) : 350W

• Nominal Impedancel : Dual 4 ohm

• Voice Coil Size : 2"

• Frequency Response : 29Hz - 450Hz

• Sensitivity : 92 dB/W/M

• Motor Structure : 148 oz

• Mounting Depth : 5.7"

• 2 si de iş yapar markalar bence ama güç uyumlu değil, çünkü woofer 4+4 yani 2 ohm kullanacaksınız.
    Amfi köprüde 2 ohm çalışmıyor.
    Tek kanalına bağlarsanız da 350 watt RMS wooferı 115 watt ile çaldıracaksınız.
    Ses tatmin edebilir belki ama woofer %30 performansla falan çalar.
  • Peki ne yapmak gerekir bass iş görür sanırım bu anfi olmazsa bunun yerine hangi anfi benım ısımı görür tavsiye edebileceğiniz bir anfi varmı satıcı arkadaş anfinin bu bass ı çok rahat kaldırabıleceğini söylemişti
  • bass+kutu+anfi ye 600 Tl dediler
    sadece bass ı alsam anfi yide sizin dediğiniz Kicker ZX 400.1 alsam ses nasıl olur

http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_141_KICKER_ZX_400_1_OTO_ANFi.html

Size sadece bass ve kutu lazım.
    O bass kutusuyla beraber satılıyordur, 200 tl yi geçmez o da.

bunu göz önüne alırsak bana ne gibi bir sitem önerirsiniz.
  • woofer olarak kıcker cvr 12 olabılır o amfıye 400 rms sızı de tatmın eder dıye dusunuyorum kıckerların sesı de keyf verir dınlemedysenız de begenecegınızden suphem yok ne tur muzıkler dınledıgınıze de bagı
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.