Bildirim
Fizikten özel ders alıcam

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Fizik gerçekten zor bir derstir.Çünkü hem ezber hem yorum gerektirir.Yani soru çözerken sen ortaya bir çözüm yolu çıkarırsın, hele ki soruları ÖSYM hazırlamışsa.Yani alelade bir çalışma ile yapılmaz.Özel ders almaya gelince eğer özel ders verecek kişi gerçekten bu konuda bilgili ise ve senin de durumun "gerçekten çok kötü" ise özel almanda bir sakınca yok senin için faydalı olur.Ama eğer dersaneye gidiyorsan ve azıcık da olsa temelin varsa boşuna zaman ve para kaybetme derim.Hiç olmazsa alırsın çözümlü fizik kitabı (örn:EKİP yayınları, ben gerçekten çok zorlanmıştım çözerken) onu çözersin.Ki zaten daha önünde uzun bir zaman var.Eksiklerini çok rahat kapatabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kadherin
Fizik gerçekten zor bir derstir.Çünkü hem ezber hem yorum gerektirir.Yani soru çözerken sen ortaya bir çözüm yolu çıkarırsın, hele ki soruları ÖSYM hazırlamışsa.Yani alelade bir çalışma ile yapılmaz.Özel ders almaya gelince eğer özel ders verecek kişi gerçekten bu konuda bilgili ise ve senin de durumun "gerçekten çok kötü" ise özel almanda bir sakınca yok senin için faydalı olur.Ama eğer dersaneye gidiyorsan ve azıcık da olsa temelin varsa boşuna zaman ve para kaybetme derim.Hiç olmazsa alırsın çözümlü fizik kitabı (örn:EKİP yayınları, ben gerçekten çok zorlanmıştım çözerken) onu çözersin.Ki zaten daha önünde uzun bir zaman var.Eksiklerini çok rahat kapatabilirsin.
Hoca çok kaliteli bi hoca Çorlu kültür şubede çalışıyor 13 senelik fizik öğretmenliği yapıyormuş bana pek sıkıntı olmucağını söledi inşallah öledir çünkü fizik yapmazsam kazanamam onun için hakkında araştırma da yaptım herkez iyi dedi. Ben yararlı olur mu diye merak ettim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğer hoca çok iyiyse gerçekten ve de fizik gerçekten senin için problemse tabii ki olur.Sonuçta birebir ders anlatılıyor.Sınıf ortamında soramadığın soruları sorarsın.İstediğin konuyu anlattırırsın.Ama hoca iyi olamlı.Yani işi artık öğretmenlik değil de ticaret olarak görenlerden olmamalı.Çünkü onlar kendilerine bir yol tutturmuş biraz soru tipi ezberlemiş geliyor ben hocayım diye.Birazcık orijinal veya zor soru sorunca "Soru hatalı" veya "bu tip sorular sınavda çıkmaz" diye sıyrılıyor ve sen kaybettiğin zaman ve para ile kalıyorsun.Ama başta da söylediğim gibi gerçekten iyi ise ki iyi diyorsun tabii ki faydası olur. -
quote:
Eğer hoca çok iyiyse gerçekten ve de fizik gerçekten senin için problemse tabii ki olur.Sonuçta birebir ders anlatılıyor.Sınıf ortamında soramadığın soruları sorarsın.İstediğin konuyu anlattırırsın.Ama hoca iyi olamlı.Yani işi artık öğretmenlik değil de ticaret olarak görenlerden olmamalı.Çünkü onlar kendilerine bir yol tutturmuş biraz soru tipi ezberlemiş geliyor ben hocayım diye.Birazcık orijinal veya zor soru sorunca "Soru hatalı" veya "bu tip sorular sınavda çıkmaz" diye sıyrılıyor ve sen kaybettiğin zaman ve para ile kalıyorsun.Ama başta da söylediğim gibi gerçekten iyi ise ki iyi diyorsun tabii ki faydası olur.
sen aldın mı usta -
hayır hiç özel ders almadım çokta gerek yok diye düşündüm. -
quote:
hayır hiç özel ders almadım çokta gerek yok diye düşündüm.
hımm güzel usta taktikler falan var mı ya :D -
Benim fiziğim baya kötüydü.Yani çok değildi ama kötüydü.12'ye geçince fizik açısından kendimi hiç kasmadım.Çünkü artık yapamayacağım diyordum.Sonra çıkmış sorulara baktım.Gerçekten çok kolay sorular.Yani ne zaman denemesi ne Fem Öds denemeleri ne Körfez mor testler hiçbiri öyle değil.Önce temeli biraz sağlamlaştırdım.Fiziği iyi olanlarla oturup soru çözdüm.Onların nasıl çözdüğünü izledim.Aynısını hocalara da yaptım.Fizikçiye kim ne sorarsa ben hemen yanında gidiyordum.Böyle böyle önce soru tiplerini ve çözüm yöntemlerini ezberledim(bu yanlıştır ama başka çarem yok diye düşünüyordum) Sonra fizik çözmeye devam ettikçe artık kendimin de çözebildiğini fark ettim.Yani bir soruya farklı açılardan yaklaşabiliyordum.YGS'de 12 LYS'de 27 yaptım.Ama kendimi en zor soruları çözeceğim diye hiçbir zaman zorlamadım.Ama etrafımda çözenler vardı ve ben hep onlara ne yalan söyleyeyim imrenerek baktım.Ama sınavda fark eden bir şey olmadı o çok zor sfizik soruları ile uğraşan arkadaş diğer dersleri yeterince takip edemediği için sınavda süre sıkıntısı çekmiş yetiştirememiş.İlk 10 bindeydi ama benden gerideydi.Yani çok da kasmadan ne yaparsam kârdır mantığıyla hareket et.Ama zor soru çözmek sınav anında da yardımcı olur.Önünde uzun bir zaman var.Bu zmanı iyi değerlendirirsen fizkte zor soruları çözecek kadar ustalaşabilrsin.
-
özel ders çok işe yarayacaktır eğer temelin iyi değilse. Ben kimyadan almıştım ve feci artmıştı netlerim. -
Ben almıştım fizikten baya geliştirdi ama sınavda zor çıkmadı :)))))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Benim fiziğim baya kötüydü.Yani çok değildi ama kötüydü.12'ye geçince fizik açısından kendimi hiç kasmadım.Çünkü artık yapamayacağım diyordum.Sonra çıkmış sorulara baktım.Gerçekten çok kolay sorular.Yani ne zaman denemesi ne Fem Öds denemeleri ne Körfez mor testler hiçbiri öyle değil.Önce temeli biraz sağlamlaştırdım.Fiziği iyi olanlarla oturup soru çözdüm.Onların nasıl çözdüğünü izledim.Aynısını hocalara da yaptım.Fizikçiye kim ne sorarsa ben hemen yanında gidiyordum.Böyle böyle önce soru tiplerini ve çözüm yöntemlerini ezberledim(bu yanlıştır ama başka çarem yok diye düşünüyordum) Sonra fizik çözmeye devam ettikçe artık kendimin de çözebildiğini fark ettim.Yani bir soruya farklı açılardan yaklaşabiliyordum.YGS'de 12 LYS'de 27 yaptım.Ama kendimi en zor soruları çözeceğim diye hiçbir zaman zorlamadım.Ama etrafımda çözenler vardı ve ben hep onlara ne yalan söyleyeyim imrenerek baktım.Ama sınavda fark eden bir şey olmadı o çok zor sfizik soruları ile uğraşan arkadaş diğer dersleri yeterince takip edemediği için sınavda süre sıkıntısı çekmiş yetiştirememiş.İlk 10 bindeydi ama benden gerideydi.Yani çok da kasmadan ne yaparsam kârdır mantığıyla hareket et.Ama zor soru çözmek sınav anında da yardımcı olur.Önünde uzun bir zaman var.Bu zmanı iyi değerlendirirsen fizkte zor soruları çözecek kadar ustalaşabilrsin.
İştahım arttı usta sağol ya valla :-)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
özel ders çok işe yarayacaktır eğer temelin iyi değilse. Ben kimyadan almıştım ve feci artmıştı netlerim.
Bende bu Perşembe başlıcam hocayla anlaştık. Aynı zaman da mat 2 den de alıyorum aşırı derece faydası mı görüyorum ben mat 2 görmemiş yapamam diyen adamdım ama şimdi çatır çatır mat 2 yapıyorum. Çok faydası var. Fizikte de inşallah görücem sizde iyi konuştunuz iştahım arttı şimdi :D
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X