Arkadaşlar AYT Fizikte ne zaman öncüllü bir soruyla karşılaşsam yanlış yapıyorum, yorum yapamıyorum yani anlayacağınız. Denemelerde her ne kadar 10+ yapsam da genelde direk bilgi sorularını yapıyorum, öncüllü (direk bilgi soran değil de yorum isteyen) veya yorum gerektiren soruları yapamıyorum bunu aşmak için ne yapılması gerek ne önerirsiniz |
Fizikte Yorumlama Sorunu

-
-
kuvvet hareket de mi yorum yapamıyon?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Genel olarak fizikte yapamıyorum mesela elektrik manyetizma, kuvvet hareket, tork gibi
-
formülü yazıp formül üzerinden yorum yap
Sınavda uydu sorusu, manyetizma sorusu , saçak sorusunun 3. öncülünü falan yapamadım mesela
-
elektriği bilemem umut öncül öneririm o konuda ama eger hareket newton enerji atış itme momentum gibi konuları yorumlayamıyorsan tyt fiziğe yanlıs kitaplarla ya da konuyu eksik/yanlış çalışmış olabilirsin.
Hareket konusunu çok iyi ögrenmen lazım bu konuları iyi yapabilmen için,grafik yorumlaman çok iyi olması lazım.
Teşekkürler hocam genelde öyle yapıyorum ama yine de çok yanlış cıkıyo
-
Saçak sorusu bizlik değildi ÖSYM nin soru şekli sıkıntıydi
Onun dışında yorumlama yeteneğinizi geliştirmek için konuya hakim olmak lazım fiziği 3 4 hocadan dinleyin konuyu farklı yerlerden alın elinize derinlemesine düşünün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkürler hocam tavsiyeler için en baştan tekrar bi gözden geçireyim. Bir de sadece böyle yorum soruları içeren çok zor olmayan bir yayın var mı bildiğiniz
-
konuyu tam kavramamış olabilirsin konu anlatımına biraz daha öncelik ver konu anlatımından sonra 1 kere de konuyu meb kitabından oku yardımcı olacaktır
-
Hocam soyle anlatayım fizikte belli mantıklar üzerine kurgulanır soru kalıpları atıyorum h yüksekliginden cisim fırlatayın yatayda x yolunu alarak dursun bu x yolunu ne yaparak daha cok arttırırım der sonra bu soru tipi yok sürtünme yok eylemsizlik momenti yok ıcı dolu bos cısım ayrımı vs. envai çeşit soru tipi türetılır ama hepsinin mantığı aynıdır fizikte soru defteri yapın mutlaka yıl boyunca
Haklısınız hocam o öncül üzerinde ben çok düşündüm. Zaten işaretlerken biliyordum hangi şıkkı işaretlersem işaretleyeyim diğer sorunun doğru cevap olacağını
tavsiyeniz için teşekkürler her konu için yapamam ama zorlandığım konular için farklı hocalardan dinleyeceğim artık , normalde VIP Fizik izliyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 31 Ağustos 2021; 13:14:21 > -
nihat bilgin hem yorum soruları hem sayısal sorular içeriyor tüm soruların da çözümleri var zaten bilindik bir kaynak ama çözmediysen bunu çözebilirsin
-
Bizim fizikçinin çok sevdiğim bir lafı vardı: işlemli soruyu yapan yorumlu soruyu da yapar
Teşekkürler hocam fizik sayısal diye meb kitabını hiç okumamıştım onu da okuyayım o zaman
-
Teşekkürler hocam tavsiye için yapacağım bundan sonra
-
Alakası bile yok işlemli soruda yerine koyuyorsun çıkıyor ama yorum sorusunda formülü değil konuyu çok iyi bilmek gerekiyo bence
-
Hocam zamanınız bol zaten her konu için ard arda yapmayın mesela kuvvet hareket çalıştınız vip ten izlediniz soru bankası cozdunuz denemelere geçince üç deneme yapmissinizdir 2 tane ordan yanlış gelmiştir açın başka hocadan tekrar edin gibi bu tarz
Ve bu işler denemelerde nete bakmaz ben ilk fullu fizikte Ocak veya Şubat ayında sarmal in denemesinde yaptım genelde de 12 13 geliyordu sınava kadar sinavda 10 4 geldi :(
Yapabildiğiniz kadar konuya hakim olun gerisi kısmet
Hocam fizikte ben belli 2 3 kitaptan soru çözdükten sonra yorum sorusu arıyorum çap uzman şampiyon sorularında veya konu testlerinde.Yani kısaca soru seçiyorum.345 ve bilgi sarmal o dediğinize çok uygun,3d de güzel,çap fasikülleri de öneririm.
Ben fiziği vip fizikten dinliyorum orda da çok guzel yorumlar var.Sonra sayısal soruları ve az da olsa yorum soruları görmek için egitim vadisinden çozuyorum sonra 345.Sonra da soru buluyorum.
Çıkmışlar(ygs lys dahil) onlarda çok güzel yorum katıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 31 Ağustos 2021; 13:20:41 >
Hocam onu duydum ama genelde zor diyorlar birkaç kitap bitirdikten sonra çözülmeli denildiği için çözmemiştim
Benzer içerikler
- 25 yaşında üniversiteye başlamak
- goodnotes fiyat
- apotemi maestro ayt 1
- 100 tyt 60 ayt kaç bin sayısal
- bilgi sarmal ayt matematik deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X