Şimdi Ara

Fizikte usta olanlar yahut ilgilenenler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim. Hayatımı fizik bilimine adamaya karar verdim. Bu alanda ustalaşmak istiyorum. Hangi kitapları (bilimsel) okumalıyım? Diğer sorum ise şu: Öklid'in Elemanlar kitabını nerede bulabilirim? Şimdiden teşekkürler.

• 11 ve 12. sınıf fiziği görmediğin çok belli oluyo kardeş
  • Önce klasik fiziği öğren. Seni gayet iyi anlıyorum fiziği sevdiğim için mühendislik istiyorum zaten
    Klasik fiziği kavramaya bak daha 9. Sınıfsın zaten bunu yapınca kalan yolunu kendin çizersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik fizik ne oluyor? Ayrıca bakıyorum da Einstein'a adam benim yaşımda (16) integralleri kendi kendine öğrenmiş. Ben yapamaz mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxihills

Klasik fizik ne oluyor? Ayrıca bakıyorum da Einstein'a adam benim yaşımda (16) integralleri kendi kendine öğrenmiş. Ben yapamaz mıyım?

O aynştayn

• Einstein was here.

• Bak kardeşim çok iyi bir fizikçi olabilirsin. Kim bilir einsteina yakın bile olabilirsin. Bugün cernde çalışan Türk bilim adamları var. Ama hayatını fiziğe adaman gerekecek. Sosyal biri olmayacaksın. Bilimle yatıp bilimle kalkacaksın. Tüm bu zorluklar bana zevk veriyor dersen yolun açık olsun.

Belki integrali kendi kendine öğrenemeyebilirsin ama istisna olup çok çalışarak başarılı bir bilim adamı olmanda engel yok. Tabi ortalama bir zekam var diyorsan bu işten vazgeç

Ek olarak bilmeni isterim ki 9. Sınıf fiziğini yoldan geçen adam da yapıyor. Sakın fizik dersim iyi ben bu işi yaparım düşüncesiyle girme bu işe.

Çünkü senin fizik hocan bile fiziğin f'sini bilmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok çalışırsın çabalarsın bir şey keşfedersin ertesi gün seni evinde öldürürler (ankara da yaşanmış bir olay) burası türkiye
  • Sözümü geri alıyorum senden bir halt olmaz. Aramızda 9-10 yaş var. Sen konuşma üslubunu öğren önce.

• quote:

Lan mal bundan 50- 60 yıl önce yaşasaydın Einstein ismini bilmiyordun. Buraya gelip ahkam kesme. Einstein'ın sözlerine bak sonra gel benimle konuş.

Sen git metin2 öğren.

• Kime bir terbiyesizlik yaptıysam özür dilerim fakat cevaplara bakıyorum da bu cevapları vererek terbiyesizliği siz yapıyorsunuz. Ben size soru yöneltiyorum ve acayip acayip cevaplar alıyorum. Mesela '' o aynştayn'' veya ''Einstein was here''. Şimdi bana senden bir halt olmaz diyen adama şunu söyliyeyim; Hiçbir şey sebepsiz değildir.
  • quote:

Kime bir terbiyesizlik yaptıysam özür dilerim fakat cevaplara bakıyorum da bu cevapları vererek terbiyesizliği siz yapıyorsunuz. Ben size soru yöneltiyorum ve acayip acayip cevaplar alıyorum. Mesela '' o aynştayn'' veya ''Einstein was here''. Şimdi bana senden bir halt olmaz diyen adama şunu söyliyeyim; Hiçbir şey sebepsiz değildir.

Sen de sebepsiz değilsin. Burada dırdır etmek için varsın.

• mustafa tekinay ( ÇÖZÜM DVD'Lİ )
  • quote:

Kime bir terbiyesizlik yaptıysam özür dilerim fakat cevaplara bakıyorum da bu cevapları vererek terbiyesizliği siz yapıyorsunuz. Ben size soru yöneltiyorum ve acayip acayip cevaplar alıyorum. Mesela '' o aynştayn'' veya ''Einstein was here''. Şimdi bana senden bir halt olmaz diyen adama şunu söyliyeyim; Hiçbir şey sebepsiz değildir.

Google'a einstein sözleri yazıp okuyup gaza gelmiş olabilirsin. Git o sözlerini oku gel dediğin sözlerin neredeyse hiç birinin einsteina ait olmadığı, çünkü einsteinin çok konuşkan olmadığı ve o sözlerin ingilizce ve almancasının bulunmadığıyla ilgili tartışma açmıştım başka bir forumda. Ve bahsettiğim zaman dilimi bundan 5 sene öncesi.

50-60 sene diyorsun da sen 5 sene önce biliyor muydun kim olduğunu ?

İki tane başkalarının uydurduğu söz okuyup gaza gelip "integrali kendi başıma öğrenirim ben einstein gibiyim." ukalalığını yapıyorsan, herkesin sana tepkisi "einstein was here" şeklinde olacaktır.

Emin ol sen kendi zekanı burada belli ettin. Ben de bunun sonucunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki sen değil integralin mantığını birinden yardım alarak öğrenmek, ezberle yapılan basit öss integralini bile doğru düzgün yapamayacaksın.

İstediğin kadar sinirlen ama bak gör böyle olacak.

• Fiziğin doğasına çalışıp gaza gelmiş
  • quote:

Kendini fizik bilimine adamak istiyosun gelip foruma konu açıp seni yönlendirecek cevap arıyosun :D gelen hafif mizahlı cevaplara da sinirleniyosun, burası forum isteyen istediğini söylemekte özgürdür (senin yukarıdaki mesajda kullandığın hakaret dışında)

Konuya gelirsek, madem seviyosun bu kadar git işin ehline danış, forumda aldığın cevapla bişey olmaz, bulunduğun ilin üniversitesindeki fizik profosörünü
    bul ona sor

• Bak bence bilginlik taslama. Einstein konuşkan değil diyorsun Russel (vikiye bak koç) ile birlikte manifesto hazırlıyorlar. Einstein konuşkan değil diyorsun adam 2 kere evleniyor bunun üstüne evlilik dışı çocuğu oluyor. Zeka seviyeni belli ediyorsun diyorsun Einstein'ın hocalarından ne farkın kaldı. Kendini bir şey zannetme tamam mı sende HEPİMİZ gibi sıradansın. Kimseye kendi kıt beyninle değerlendiremezsin. Ve ben kendime Einstein gibi integrali öğrenirim de demedim dikkat edersen SIRADAN insan.
  • Doğru kadına gel çocuk yapalım diyorsun yapılıyor zaten.
  • quote:

Klasik fizik ne oluyor? Ayrıca bakıyorum da Einstein'a adam benim yaşımda (16) integralleri kendi kendine öğrenmiş. Ben yapamaz mıyım?

Newton fiziği. Gogula yaz çıkar

• quote:

Bak bence bilginlik taslama. Einstein konuşkan değil diyorsun Russel (vikiye bak koç) ile birlikte manifesto hazırlıyorlar. Einstein konuşkan değil diyorsun adam 2 kere evleniyor bunun üstüne evlilik dışı çocuğu oluyor. Zeka seviyeni belli ediyorsun diyorsun Einstein'ın hocalarından ne farkın kaldı. Kendini bir şey zannetme tamam mı sende HEPİMİZ gibi sıradansın. Kimseye kendi kıt beyninle değerlendiremezsin. Ve ben kendime Einstein gibi integrali öğrenirim de demedim dikkat edersen SIRADAN insan.

Ben sıradan olmaktan şikayetçi değilim.
    kapasitemin ne olduğunu bildiğim ve üstün zekalı olmadığımı kabul edebilecek yaştayım.

Senin gibi anormal olmaktan çok daha iyidir bu. Çocuk yapmakla konuşkanlığı bağdaştıran biri değilim en azından.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.