< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
105.000 TL katılım bedeli ödüyorsunuz sisteme girerken. |
|
"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
3 taksit alınır çünkü altın coştu 3 ay sonra bu ne olur allah bilir 1.5 ay önce 20 gram 24 ayar aldım o zaman ki fiyat 4700 dü benim aldığım fiyat gramına 5400 dü şimdi 2. taksiti ödemeden 6000 oldu kar oldu düşünün |
|
|
Teb den kredi çeksen : 100 bin çektin; 3 ay - 110 bin 6 ay - 119 bin 9 ay - 128 bin Baktığımızda kredi kartı 3 taksit geçmek mantıklı durmuyor. AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM haklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 16 Ekim 2025; 15:23:27 > |
| _____________________________ |
kredi kartına fark ne onu öğrenmek lazım ben geçenlerde aldığımda dediğim gibi normalde gramı 4700 civarıydı ama benim alışım 5300-5400 civarlarına geldi ama şimdi 1 ayı geçti daha yeni altın 6022 amortiyi çoktan etti düşün |
|
Arkadaşın attığı linkte 22 ayar ajda gramı 6.242 tl ye geliyor. Kuyumcuda nakit şuan 5400 civarı. O yüzden mantıklı olmuyor zaten. Gramda 800-850 tl fazla ödüyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 16 Ekim 2025; 16:1:42 > |
|
kuyumcudan alırsa gram başına yüzde 10 komisyon koyuyor hocam onuda değerlendirebilir. şöyle de düşünmek lazım yatırım için ise alıp taksite bölecek hem yatırımlık altını önceden alıcak hemde taksitle ödeyecek zaten altın daha düşmez kaybettirmez ama bütçesi varsa nakit tabi direk almak daha mantıklı |
|
|
hocam akıl vermiyorum ben 22 ayar değil 24 alıyorum amacımda alıp bozup kar yapmak değil borcum var ödüyorum ben ne kadar erken ve ne kadar az taksitle alırsam ve bunu en yakın zamanda bitirirsem benim için kardır ben yaptığım işlemi söylüyorum. 7 eylülde o zaman ki kur 4700 iken 20 gram aldım buda tüm komisyon vs ile 107.000 e geldi ve 3 taksit ile aldım o zaman ki gramın bana gelişi 5350 tlydi şimdi aldığım 20 gram 124.000 e dışardan kuyumcudan alabiliyorsun benim anlatmak istediğim bu |
|
mevzu taksitle almak değil. alternatif yöntemle yarı yarıya daha az maliyetle almak vermek, belli bir kitlede kart fantazisi oluşmuş. bu popülerleştikte komisyonlar akıl mantık sınırını aştı. 2021 de falan kart ile alıp direk sattığımda fark max %4-5 di o da en fazla %3e kadar düşüyordu. şimdi ne oldu da %15 lere çıkmış o makas mesela. |
|
işte sorun benim makası takmamam çünkü bozmayıp altın vericem ben kredi çekip 5-10 yılda ödeyeceğime 2-3 yılda bitirip borçsuz hayatıma devam etmek akıl verdiğim yok yani yanlış anladın |
|
|
Kart yerine 3 taksit kredi çeksen 103.000 tl olurdu. 107 bin ödeyeceğim mutlaka deseydin 21 gram alırdın o zaman. Senin 1 gram hediyen oldu satıcıya |
Kesinlikle komisyonlar önceden çok daha azdı,şimdi çok abartıldı,şu son 1 aydaki yükseliş gibi olmadığı müddetçe hiç gereği yok. |
|