Şimdi Ara

Fizik sorusunu denedim (deney)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün bir soruyla uğraşıyordum ve noldu tahmin edin. YAPAMADIM
    El mi yaman bey mi yaman, seni çözeceğim soru dedim. Vee soruyu çözdüm. Soru yorum sorusu olduğu için basit bir soruydu aslında. Sadece hayal etmek gerekiyordu veya denemek.

Ertesi gün işe koyuldum ve evdeki hassas terazinin üzerine bir peçete koyup kalibre ettim. Sonra ağzına kadar su dolu bardağı teraziye koydum.

Tam tamına su ve bardak toplam 509 gram geliyordu. Hemen ardından bir yüzüğe ip bağladım ve suyun içine doğru uğurladım. Noldu sizce ? Tabi ki de sonuç değişmedi. Ben bir anda şok oldum. Neden böyle olacağını düşündüm. Muhtemelen yüzüğün hacmi kadar su bardaktan dışarı çıktı. Ama şöyle bir sıkıntı vardı. Öz kütle farklıydı. Öyle olmasa zaten batmazdı. Büyük ihtimalle onun değerleri küçük olduğu için teraziye yansımayacağını düşündüm.

Soruyu çözdükten sonra deneyi biraz daha sürdürmek istedim. Bu sefer yüzüğü serbest bıraktım ve terazinin bana gözterdiği değer 512 gramdı.

Gösterdiği değer 512 gramdı peki tamam da lan yüzük 4 gram. Ee noldu bu 1 grama.

Bir şey olduğu yoktu aslında o bir gram hep oralarda bir yerdeydi. Orada fazladan olan şey ise kaldırma kuvvetiydi. Tıpkı dünyada farklı ayda farklı kiloda olmamız gibi. (EDİT: O 1 gram taşan suyun miktarıymış. Aşağıda FBNB hocam açıkladı.)

Sonuç olarak ip yüzüğü tuttuğu için terazideki değer değişmedi. He ama ipteki gerilme kuvveti de 1 gram kadar azaldı.

Not: Deneyi yaparken gözden kaçırdığım yerler olabilir. Belirtirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kullanıcı_Adı_ -- 26 Ağustos 2019; 21:25:50 >

• keşke arşiment'in de hassas terazisi olsaydı.
  • Hocam yüzük 4 gramken 3 gramlık artış sağladı demek ki 1 gram su taştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FBNB F kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle olsa ilk soktuğumda yani ip gerginken de su taşardı. Haksız mıyım? Su taşmasın diye yüzük zaten suyun içindeyken yavaşça bıraktım. Şöyle de bir şey var zaten suyun taşması lazım ki yerine yüzük girebilsin. Kafam karıştı.
  • İşte böyle olmalı bizi beş şık içine hapsediyorlar beynimiz köreliyor lisede hocalara hep söylerdik laboratuvara gidelim diye bir kere götürmediler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    İnternette bunu bulabildim

www.fiziktime.com
    Fizik Konu Anlatımları
    http://www.fiziktime.com/tytkaldirmakuvveti.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FBNB F kullanıcısına yanıt
    Hee şimdi anladım hocam eyvallah. Dediğin gibi 1 gram o taşan suyun ağırlığı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Bir geometri sorusu (Benzerlik)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vortigon58 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam çok haklısın. Eğer okulda laboratuvara gitseydik hayal gücümüz de artacaktı. Biz bir soruyu uygulamadan nasıl hayal edelim. Hadi hayal ettik diyelim ne kadar sağlıklı olacak ki.
  • sorunun mantıgıni kavramanain en iyi yolu bu büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuzçekirdegi -- 26 Ağustos 2019; 23:36:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.