Şimdi Ara

Fizik sorusu lütfen yardım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://sketchtoy.com/65672734

• Uzun islemler sonucu 15 buldum ama emin degilim.Profesyonel arkadaslar daha iyi yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi bileşke torku hangi noktaya göre alıcaz?çubuğun ağırlığı önemsenmekte midir?önemseniyorsa kaç N ağırlığında?bu tip sorunun çözümüne ilişkin bilgiler olmadan direk bu yazdığın şekliyle çözülecekse: o çubuğun sol tarafındaki bağlantı noktasına göre bileşke tork soruluyorsa 5 N luk kuvet bağlantı noktasına olan pozisyon vektörünün uzunluğu 3 birimle vektörel çarpılırsa tork alınan noktaya göre 15 N.br büyüklüğünde bileşke tork bulunur.

yok cevaba başka birşey diyorsa sorunun orijinal halini pm den yada buradan yolla çözüp yollarım buralardaysam.hadi kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: walt09

şimdi bileşke torku hangi noktaya göre alıcaz?çubuğun ağırlığı önemsenmekte midir?önemseniyorsa kaç N ağırlığında?bu tip sorunun çözümüne ilişkin bilgiler olmadan direk bu yazdığın şekliyle çözülecekse: o çubuğun sol tarafındaki bağlantı noktasına göre bileşke tork soruluyorsa 5 N luk kuvet bağlantı noktasına olan pozisyon vektörünün uzunluğu 3 birimle vektörel çarpılırsa tork alınan noktaya göre 15 N.br büyüklüğünde bileşke tork bulunur.

yok cevaba başka birşey diyorsa sorunun orijinal halini pm den yada buradan yolla çözüp yollarım buralardaysam.hadi kolay gelsin.

niye -lemişler anlamadım hocam hiç aklıma gelmemişti ilk bakışta homojenlik ve ağırlık prof olduğunu belli ettin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.