Şimdi Ara

Fizik sorularıma bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genellikle atışlarla momentum konusu birleştirdikleri sorularda zorlanıyorum.Bir el atın şunlara.

• 5.soru:

Şekil 1 de v=0 olan cismin yere göre hızı v olduğundan toplam momentum 3mv dir.Şekil 2 de m kütleli cismin kamyona göre hızı 2v ise,yere göre hızı 3v olur.

Momentumun korunumundan:
    3mV=3mV-2m.Vcisim

Vcisim=0 olmalıdır.

2.soru:

F=k.x
    İki yaya uygulanan F kuvveti de mg olur.(R yayına bağlı cismin uyguladığı kuvvet)

x=F/k dan,xP/xR = 2

3.soru:

nK+2F=nL
    nK<nL olduğu için E şıkkı olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biksann -- 7 Temmuz 2011; 17:35:15 >
  • Soru 8 de momentumu korucaksın çapmadan once v v ikisidee vektorel toplarsan v kok 2 olur yonde onemli yonu de guneydogu çarpıştıktan sonrada bunların korunması lazım bi tek a şıkkı koruyor yani cevap a diğerlerine musait vaktim ded bakıcam cozen olmazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBigStar -- 7 Temmuz 2011; 17:56:07 >
  • 7.soruda

max yükseklikte sadece yatay hız olacak, buna Vx dersek max. yüksklikteki momentumu P=mv' den>> 3mVx olur.

2m dusme hareketi yapıyosa hızı sıfırdır. momentum korunumundan m kütleli cismin hızı 3Vx olmalıdır.

m kütleli cisim aynı sürede düşecegi için çıkarken Vx hızıyla x kadr yol gittiyse, 3Vx hızıyla 3x yol gider..

9.soruda

iki cisim de tepe noktasında karsılastıgı için dik hızları eşittir. bunun onemi yok.

aynı anda çarptıkları için yatay hızları aldıgı yollarla orantılı olur. K'nın hızına 2v dersek L'nin hızı 3v olur.

tepe noktasnda sadeve yatay hız olur. O zaman K'nın momentumu P=mv 'den 2VMk olur. L'nin ki 3VMl olur.

serbest düşme yapıyosa bunların momentumlar eşit olmalı 2VMk=3VMl den sadeleştirme yap K/L=3/2 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanenanee -- 7 Temmuz 2011; 18:12:18 >
  • 6.soru
    1)iki cismin arasındaki uzaklık 10 m ve yatay atılan cismin yatay hızı 10 m/sn oyleyse 1 sn sonra carpısacaklar..
    2)çarpıstıkları anda
    atıldıkları andan itibaren 1 sn geçtiği için:
    yatay atılan cismin yata hızı değişmez:10 m/sn
    düşey hızı(aşağı Dğru) :10m/sn

yukarı atılan cismin hızı(yukarı Doğru):10m/sn

yukarı ve şağı yönlü hızlar eşit oldugundan birbirni yokederler...yani elimizde şimdi yalnızca doğuya doğru 10m/sn lik hız vardır..iki cisim çarpıştıklarında toplam kütle iki katına cıkacagından son hız yarıya düşer(momentumun korunumu)...cevap o halde doğuya doğru 5 m/sn hızdır :)
  • Güncel
  • 1.Soru
    Yıldırım + ve - yük etkisiyle oluşur. Rüzgar basınç farklarından oluşur. Gökkuşağı ise ışığın kırılmasıyla oluşur yani cevap C

Son sorunu açıkcası momentum atışlar karışımı yaparak çözdüm
    Atışlarda kütlenin önemi yoktu. 2x yatayda 6y dikey yol alırsa 3x de 9y alır. Aldığı dikey yol hızına eşittir dersek. (h 3h 5h diyip uzatmamak içün)
    Çarpışıp yapıştıklarna göre momentumları birbirine eşittir.
    m1.6y=m2.9y
    2m1=3m2
    m1=3
    m2=2

Bu kadar kasmayıp direk yolları hız olarak oranlayabilirsin yani m1.2x=m2.3x
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.