Şimdi Ara

Programlamacılar bi bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimi c++ ta geliştirmek istiyorum ve kitap öneresi istiyorum piyasada kitaplar var ama tavsiye alıp almak daha iyi olur diye düşündüm

• sessizsessiz S kullanıcısına yanıt
    Deitel & Deitel C ve C++
  • kitap almanı tavsiye etmiyorum internette çok daha fazla kaynak var başta videoları izle daha sonra kendi yaratıcılığını kullanarak basit uygulamalar geliştirmeye çalış takıldığın noktalarda yine internetten araştırma yapacağin için her seferinde yeni bir şey öğreneceksin böylelikle kendini geliştirmiş olacaksın kitaptan programlama öğrenebileceğini düşünmüyorum
  • İnternet güzel bi kaynakta ben anlatınca en ince ayrıntısını bile istiyorum bişey anlatırken başka bi yere geçiyorlar
  • furkant1 kullanıcısına yanıt
    saolasın bakacam @furkant1
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsessiz

saolasın bakacam @furkant1

Ben gercek anlamda programlamaya o kitap ile basladim. Internetten gidince daginik oluyor biraz kitap ile tam ders havasinda oluyor. Kesinlille kitap tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkant1 kullanıcısına yanıt
    ya kardeşim alacamda internette bulamadım senin bildiğin varmı yada sen kitabını bana satabilir misin uygun bi fiyata
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Satamam efendim bana lazım.
    Deitel'in kitabina baktimda cidden hic bir yayin evinde bulunmuyor, cok ilginc; ama bu bulamayacagin anlamina gelmez. Mesela son 5 gundur donanim haber ikinci el bolumunde iki kisi bu kitap icin ilan acmis ve bir tanesi hemen bulmus digeri ise bisey yazmamis. Sende sansini deneyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_77204359/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_77414441/tm.htm

Bu arada not olarak duseyim; C veya C++'i keyfi ogrenmek istiyorsan sunu soyliyim ki, bu yola bin kisi cikar, bir iki kisi ileriye goturur. Bu dillerde orta seviye yazilimci bile olmak 1 yilda falan olacak sey degil, artik burdan ne kadar zor oldugunu anlarsin herhalde. Bu is kitapsiz kesinlikle olmaz. Ayrica piyasadaki Turkce C/C++ kitaplarinin %99'u bildigin coptur ve geri kalan %'1 ise (C ve C++ Deitel & Deitel / A'dan Z'ye C Kılavuzu - Kaan Aslan) sadece ve sadece dile giris seviyesinde bilgi verir. Sonrasinda tek basinasin, ya ingilizce ogreneceksin yada cok iyi ingilizce ogreneceksin. O yuzden hemen atlamani tavsiye etmem, diger dilleri arastirmanda fayda var; ancak okul nedeniyle ogrenmen gerekiyorsa bisey diyemem.

• O değil de "programlamacılar" nedir yahu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende zaten dilimi geliştirmek zorundayım ilerde seçebileceğim 3 meslekte en az 2 dil istiyor.Bu yüzden keyfi değil istiyerek yapıyorum. ve programcı yazcaktım :D Aceleden :D
  • Ben de kesinlikle kitap tavsiye etmem. Eğer takıldığında bakacağın referans kaynaklı bir döküman arıyorsanhttp://www.cplusplus.com/ güzel bir sitedir. Bunun gibileri de dolu zaten piyasada Google'a yazsan çıkar.
    Yok ben daha programlamanın mantığını bilmiyorum, while for sting double object function hiç bilmem diyorsan bence başka dillerden başla, adamı küstürebilir C++
    Deitel & Deitel bende de var ve neredeyse hiç kullanmadım, verdiğim 50TL küsür paraya yazık oldu. Ayrıca eski bir kitap, uzmanlık alanım değil ama bildiğim kadarıyla yeni standart C11, ama o kitap C90 standarlarında yazılmış.
    Cidden, internette çok daha güzel eğitim materyalleri var, illa kitap istiyorum diyorsan hatta internetten pdf falan da indirebilirsin.

• xxakkusxx X kullanıcısına yanıt
    Kardeşim site güzel hoşta ben tek başımada çeviririmde bi paragrafa yarım saat ayırırsam istediğim hızda istediğim gelişimi öğrenemem bana türkçe site lazım türkçe kaynakların yetersiz olduğu yerde yabancı kaynakları kullanmak istiyorum
  • quote:

Kardeşim site güzel hoşta ben tek başımada çeviririmde bi paragrafa yarım saat ayırırsam istediğim hızda istediğim gelişimi öğrenemem bana türkçe site lazım türkçe kaynakların yetersiz olduğu yerde yabancı kaynakları kullanmak istiyorum

Yazının çevirisini yapmayacaksın zaten okuduğun anda anlayacaksın. Eğer Ingilizcen yoksa işi gücü bırak ve Ingilizce öğren, ciddi diyorum.

Ayrıca o site zaten eğitim sitesinden çok referans sitesi. Yani mesela diyelim ben 1 yıldır C++ kullanmadım ama 1 yıl sonra lazım oldu, dilin yapısını biraz unuttum diyelim, açıp oraya bakıyorum ve hatırlamış oluyorum. Bazı kitaplar da bu amaçla yazılır. İnternetin kitaptan iyi yanı şu, tıkladığında anda görürsün yazıyı, kitapta ise iki saat fihristten bul sonra o sayfayı aç oku sonra bilgisayara geri dön falan uzun iş.

Türkçe kaynaklar her zaman yetersizdir. Türkçe sadece Türkiye'ye yerel bir dildir ve zaten bu tür teknik işlerle uğraşan, uğraşsa bile Türkçe eğitim materyalleri hazırlayan Türkler pek çıkmaz. Oysa Ingilizce 7 milyar insana hitap eder. Ingilizce artık dünyanın dili olduğu için dünyadan kopuk olursun bilmezsen. O yüzden bırak C++'ı ve Ingilizce öğren. Sadece bir örnek, meselahttp://stackoverflow.com/ gibi müthiş bir siteden mahrum kalmış olursun.

• quote:

İnternet güzel bi kaynakta ben anlatınca en ince ayrıntısını bile istiyorum bişey anlatırken başka bi yere geçiyorlar

ben kitapların da en ince ayrıntısına kadar anlattığını zannetmiyorum. bu tarz ayrıntılar genelde proje içinde ihtiyacın olduğunda internette araştırarak bulduğun konular oluyor bence. diğer türlü en ayrıntısıyla öğrenerek gitmek seni de biraz sıkar sanki
  • sıkarsa sıksın ben zoru her zaman istemişimdir hem 1 kitapla yetinmem ben
  • xxakkusxx X kullanıcısına yanıt
    ben ingi sevmem ama bu tavsiyeni göz önüne alcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.