Şimdi Ara

Ziraat Mühendisliği Hakkında Bakar Mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
11.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sene üniversite sınavina gircez.Ziraat mühendisliği düşünüyordum simdi parçalanmış.Bahçe bitkileri ,zootekni ,bitki koruma vb. olmuş.Bu bölümlerden hangisinin iş olanakları fazla şahsen doğa hayvan bitkileri çok seviyorum özelliklerini falan öğrenmek hoşuma gidiyor.Fenden de en çok biyolojiyi severim.Burada ziraat fakültesinde okuyan ya da mezun olan arkadaşlar vardir bana yardımcı olabilirler mi Hangi üniversite hangi bölümü tavsiye edersiniz iş olanağı hakkında da yardımcı olabilirseniz.

• Yardımcı olacak arkadaş yok mu ya ?
  • Kuzenim Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden mezun oldu. Pek anlamam ama o toprak analizi konusunda iyileştirmişti kendisini. Sözleşmeli olarak ziraat odasında çalışıyor. İş ararken sıkıntılar yaşadı, komik ücretlere garip sorular sordular. "C sınıfı ehliyetin var mı? Arada kamyon kullanmaya da adam lazım oluyor" bile demişler. Aydının konumu itibari ile iyi gezdi. Konaklayı tek başına müstakil bir eve çıkarak çözdü.
  • Toprak analizi bölümünü duymuştum bende bitki korumayı düşünüyordum.O bölümde de öyle zorluklar var mi acaba
  • Ziraat daha çok tarım ile ilgili değil mi ? Doğayı hayvanları bitkileri seviyorsan ya KTÜ de yaban hayatı ekolojisi bölümünü oku yada orman mühendisliği.
  • Şu konuyu bir uplayayim ben de bahce bitkileri okumak istiyorum tecrubesi olan hangi universitenin iyi oldugunu soyleyecek var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de aslında ygs lys çalışmaya başlağıdım günden beri biyoloji ile ilgili bir bölümde okuyacağımı biliyordum.bunu kafamda kararlaştırmıştım.fakat aklımda daha çok
    moleküler biyoloji ve genetik/biyoloji bölümleri vardı.Puanımın tuttuğu yerler de vardı.Fakat Ziraat i tercih ettim.Neden?

Ziraat Mühendisliğinin bahçe bitkileri,tarla bitkileri ve zootekni bölümleri genetik gibi konuları kapsamaktadır.bitki ve hayvan ıslahı üzerine vb...
    Örneğin tarla 1.sınıfta bir tanıdığım var.adam biyolojide doktora yapmış.ziraat müh.okuyor.örneğin tarımsal araştırma ve geliştirme genel müdürlüklerinde bitki ıslahı üzerine
    biyologda,moleküler biyologda,ziraat müh.de çalışıyor.fakat müh.3500 civarı alırken biyologlar 2500 civarı alıyor.ben kendi durumum üzerinden gittim.

bitki koruma hakkında söyleyebileceğim millet genelde bunu önerir.ben tek tercih yaptım ve bahçeyi seçtim.bitki koruma biraz daha kimyasal.bu size kalmış bir konu.ilaç dükkanı açmak konusunda herhangi bir avantajları yok.

benim önereceğim bölümler bahçe bitkileri/tarla bitkileri yada zootekni. fiyat/performans gibi düşünürsek = puan/gelecek olarak ziraat iyi bir bölüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LsTupyun9 -- 3 Aralık 2020; 23:2:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her bölümün kendine göre iş bulma kapasitesi olsada burada ziraatçiler için en önemli ihtiyaç ingilizce bilmektir.İngilizce bilen bir ziraat mühendisiyseniz diger ziraat mühendislerine gore cok farkli bir konumdasiniz demektir.Hem maaş hemde sayginlik bakimindan bu böyledir.Okuduğunuz üniversitenizin eğitimi zaten berbat olacaktır.Sakın ve sakın universitenize güvenmeyin .Ben Ankara Üniversitesinde okuyorum ve bu üniversite ziraatin en iyi üniversitesi gözüyle bakılan bir üniversite .Buna rağmen eğitim çöp .Dolayisiyla yapmaniz gereken tek şey ingilizcenizi gelistirmek.Bunun nedeni ingilizce bilirseniz fuarlara yollanacak,anlaşmaları düzenleyen insan olacaksınız firmanın tüm iletişimleri sizin kanallarınız sayenizde açılacak en ufak bir sorun tüm anlaşmayı bozacağından dolayi cok değerli olursunuz.Tabi ki bu kurumsal firmalar için geçerlidir .En fazla iş yapan bölümler Bitki Koruma-Tarla Bitkileri-Bahçe Bitkileri diyebiliriz. Tavsiyem Bahçeyi seçecekler Ege-Çukurova-Akdeniz üniversitesi.Zootekni okuyacaklar Doğuda ki universiteleri .Tarla bitkilerini okuyacaklar iç anadoluyu seçebilir.Gidip Ankara universitesinde bahçe bitkileri okursaniz tamamen teorik ve bir bok gormeden okursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.