Bildirim
Fizik Momentum Araba Sorusu (Yardım)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam kollar x ise anakol xkök3 olur orayı karıştırmışsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: NRKFL
Hocam kollar x ise anakol xkök3 olur orayı karıştırmışsınız
Sagol cevapladigin icin. Farkettim eksigimi. Aşağı doğru P yükü çektiği için üstten de P çeker dengede olması için dedim. Bileşke P ise ve arada 60 derece açı varsa kollar P kök 3/3 olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni soru koydum arkadaşlar. İlk yorumdaki soru farklıydı. Aklınız karışmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
son hız a olsun
10mv=a.8m+(a+2v)2m 10mv=10ma+4vm 10ma=6mv a=3/5v mutlu son xd -
İkinci durumda araba v ile çocuk da arabanın üzerinde 2v ile gitmiş olsaydı çocuğun yere göre hızı 3v olurdu derdin ama araba ikinci durumda v ile gitmiyor bilinmeyen bir x değeri ile gidiyor(zaten soruda da bize bu soruluyor.) araba aynı yönde x hızıyla giderken çocuğun yere göre hızı 2v+× olur. Çocuktan gelen momentum (2v+×)2m=4mv+2mx Arabadan gelen momemtum ise 8m.x olur. İkisini toplarsak 4mv + 10mx olur. İlk durumdaki 10mv momentumu korunacağı için 10mv=4mv + 10mx buradan 6mv=10mx yani x=(3/5)v olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muaz_35 -- 7 Mayıs 2017; 18:56:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bu da aynı soru hocam mantık aynı. Fırlatıyorsun yani hızı yavaşlatıyor o yüzden aynı mantık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonen -- 7 Mayıs 2017; 19:52:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X