Şimdi Ara

Fizik Momentum Araba Sorusu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
6.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Momentum sorularında hızlar yere göre alınır diye biliyorum. Youtubeda Umut Öncül ve bir hocadan daha dinledim. Onlar böyle söyledi.

Bu sorunun cevabı V/2 olmayacak mı? İkinci durumda çocuğun yere göre hızı 3V olur. Momentumun korunumundan yaptım. Cevap anahtarında C diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 7 Mayıs 2017; 18:39:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kollar x ise anakol xkök3 olur orayı karıştırmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NRKFL

Hocam kollar x ise anakol xkök3 olur orayı karıştırmışsınız

Sagol cevapladigin icin. Farkettim eksigimi. Aşağı doğru P yükü çektiği için üstten de P çeker dengede olması için dedim. Bileşke P ise ve arada 60 derece açı varsa kollar P kök 3/3 olur.

• Yeni soru koydum arkadaşlar. İlk yorumdaki soru farklıydı. Aklınız karışmasın.

• son hız a olsun

10mv=a.8m+(a+2v)2m 10mv=10ma+4vm 10ma=6mv a=3/5v mutlu son xd
  • İkinci durumda araba v ile çocuk da arabanın üzerinde 2v ile gitmiş olsaydı çocuğun yere göre hızı 3v olurdu derdin ama araba ikinci durumda v ile gitmiyor bilinmeyen bir x değeri ile gidiyor(zaten soruda da bize bu soruluyor.) araba aynı yönde x hızıyla giderken çocuğun yere göre hızı 2v+× olur. Çocuktan gelen momentum (2v+×)2m=4mv+2mx Arabadan gelen momemtum ise 8m.x olur. İkisini toplarsak 4mv + 10mx olur. İlk durumdaki 10mv momentumu korunacağı için 10mv=4mv + 10mx buradan 6mv=10mx yani x=(3/5)v olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muaz_35 -- 7 Mayıs 2017; 18:56:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muaz_35 kullanıcısına yanıt
    Peki anladım. Bu da mı aynı şekilde çözülür?
    Bunda direk topun hızına aracın ilk hızını eklememiz gerekmez mi? Çünkü bu arabadan ayrılıyor.

Bu arada teşekkürler arkadaşlar cevapladığınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 7 Mayıs 2017; 19:40:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Bu da aynı soru hocam mantık aynı. Fırlatıyorsun yani hızı yavaşlatıyor o yüzden aynı mantık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonen -- 7 Mayıs 2017; 19:52:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.