Şimdi Ara

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
25.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Sıradan vatandaşın ışık hızının %99,9999991 u ile ilgileneceğini sanmam.
    Işık hızı der geçer.

Işık hızına ulaşmak mümkün değildir. Bu yüzden, %99,9999991 denmesi, evrende ulaşılabilecek maksimum hıza çok çok yaklaşılması anlamına gelir. Bu duruma "ışık hızı diyip geçmek", tamamen yanlış olacaktır.

Orjinalden alıntı: junayerturk

acılmıyor bu verdıgız lıng. ben acamadım.

Pdf uzantılı dosyları Acrobat Reader programıyla açabilirsiniz.

onuda burdan indirebilirsiniz :

http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/win/8.x/8.1.2/enu/AdbeRdr812_en_US.exe

Orjinalden alıntı: RedDevil1905

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Sıradan vatandaşın ışık hızının %99,9999991 u ile ilgileneceğini sanmam.
    Işık hızı der geçer.

Işık hızına ulaşmak mümkün değildir. Bu yüzden, %99,9999991 denmesi, evrende ulaşılabilecek maksimum hıza çok çok yaklaşılması anlamına gelir. Bu duruma "ışık hızı diyip geçmek", tamamen yanlış olacaktır.

Tamemen haklısın

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

acılmıyor bu verdıgız lıng. ben acamadım.

Pdf uzantılı dosyları Acrobat Reader programıyla açabilirsiniz.

onuda burdan indirebilirsiniz :

http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/win/8.x/8.1.2/enu/AdbeRdr812_en_US.exe

tesekkur ederım @el_cezeri

dünya bana doğru eğildiğinde...

• ben ışık hızının %99,9999991 inede razıyım yapsınlar deneyi görelim nerede yaşadıımız ı evrenin nası biyer olduunuen önemlisi ışık hızının %99,9999991 i kadar gitmek benim için ayaklarım yoruldu yürümekten
    büyük ihtimalle uçarızda hahahahah oleyy

Almanya'nın Tübingen Üniversitesi profesörü Otto E. Rössler, İsviçre'nin Cenevre kentindeki CERN Araştırma Merkezi'nde bu yılın haziran ayında yapılacak deneyde yaratılacak suni kara deliğin, 50 ay içinde dünyayı yok edeceğini savundu. İsviçreli bilim adamları, 27 kilometre uzunluğunda çember şeklindeki tünelde maddenin yapısını anlamak için proton demetlerini vakum altında ışık hızına yakın bir hızda çarpıştıracaklar. Her saniyede 600 milyon çarpışma meydana gelecek.

EN YÜKSEK ÇARPIŞMA ENERJİSİ
    Sistem, süper iletken teknolojisi kullanarak mutlak sıfırın hemen üstünde -271 derecede çalışacak. Bu, dünyada erişilmiş en yüksek çarpışma enerjisi olacak. Bilim adamları bu sayede, maddeyle ilgili bugüne kadar bilinmeyenleri gün ışığına çıkarmayı umuyor. İşte bu deneyler sırasında oluşacak kara deliklerin kontrolden çıkabileceği iddiasını ortaya atan Prof. Dr. Rössler, bütün insanlığın büyük bir tehlike altında olduğunu söyledi. Bild gazetesine konuşan Rössler, "Eğer kara delik dengede tutulamazsa, hesaplamalarıma göre 50 ay içinde dünyamızı yutacak: Dünyanın ağırlığı minicik bir noktada yoğunlaşacak" dedi.

SABAH

• quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

peki dedikleri gibi olmazsa hadi bir aksilik çıkarda 27km çapında deilk açılırsa ozaman ne olacak?

karadelik oluşması gibi bir ihtimal yok.

güneş sisteminde karadelik oluşturabilecek tek yapı güneşin kendisi, onun da işte patlama falan geçirmesi lazım ondan sonra kütlesinin kendi içine çökmesi lazım ondan sonrası bile şüpheli hala.

kara delikten bahsetmedim farzedelim ki 27km lik bir çukur ozaman ne olacak?yani fizikte imkansız diye birşey yoktu sanırım yani buna dayanarak bir çözüm getirebilmişler mi B planı var mı yani?

quote:

quote:

peki dedikleri gibi olmazsa hadi bir aksilik çıkarda 27km çapında deilk açılırsa ozaman ne olacak?

karadelik oluşması gibi bir ihtimal yok.

güneş sisteminde karadelik oluşturabilecek tek yapı güneşin kendisi, onun da işte patlama falan geçirmesi lazım ondan sonra kütlesinin kendi içine çökmesi lazım ondan sonrası bile şüpheli hala.

kara delikten bahsetmedim farzedelim ki 27km lik bir çukur ozaman ne olacak?yani fizikte imkansız diye birşey yoktu sanırım yani buna dayanarak bir çözüm getirebilmişler mi B planı var mı yani?

fizikte imkansız diye bir şey yoktur ya ordan bir ejderha çıkarsa

"bir aksilik çıkarda 27km çapında deilk açılırsa " diye bir şey olmaz birşeyi beklemek için mantıklı nedenlerimiz olmalı

ayrıca güneşimiz çatlasada patlasada karadelik çıkaramaz
    bir yıldızın ölürken karadelike dönüşmesi için yaklaşık olarak güneşimizin üç katı kütleye sahip olması gerekir

• sürekli yanlış anlaşıldıgımı düşünür oldum bir an

arkadaş ejderi mejderi bırak ben ÇUKUR TARZI birşeyden bahsediyordum vazgeçtim artık birisi karadeilk birisi güneş patla çatla ne oluyor ya 2dk da kainatın altını üstüne getirdiniz vazgeçtim arkadaş açılmaz ya çukur mukur Senet aldık tövbe tövbe
    Kul´a bela gelmez, Hak yazmadıkça.Hak bela yazmaz, kul azmadıkça.
    Körler duyduklarını gerçek sanır,sağırlar gördüklerini,aptallarsa kendi bildiklerini
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Bu çarpıştırıcının amaçlarından biride anti-maddeyi elde etmek diye hatırlıyorum yazılarda böyle bir bilgi varmı ?

evt bnde öyle biliyorum(hatta dan brown ın şeytanlar ve melekler kitabında aynı olay gerçekleşiyo gene cern de)

Orjinalden alıntı: sse

Bu çarpıştırıcının amaçlarından biride anti-maddeyi elde etmek diye hatırlıyorum yazılarda böyle bir bilgi varmı ?

Madde ve antimadde bütünleştirildi

Araştırmacılar, normal şartlarda birbirlerini şiddetli bir patlamayla yok etmesi gereken madde ve antimaddeyi bütünleştirmeyi başardı.

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi)

LONDRA - İsviçre’nin Cenevre kentindeki CERN partikül fizik laboratuvarında yapılan deneyde, madde ve antimaddeyi bütünleştirmenin yeni bir yolunu buldu. Deneyde ortaya çıkan ‘sentez-madde’, proton ve protonyum adı verilen antiprotonlardan oluşuyor.

CERN uzmanları söz konusu deneyin bir benzerini 2002’de gerçekleştirmiş, ancak sonuçları bilimsel kesinlikle anlaşılamamıştı. Antiprotonlar ve positronlar (elektron ile kütlesi aynı olup, zıt yüklü parçacıklar) aynı manyetik kafes içine sıkıştırılmıştı. Bu deneyde açığa bir miktar anti-hidrojen çıkmıştı.

BİRKAÇ MİKROSANİYELİK BARIŞ
    CERN araştırmacıları aynı deneyi tekrar ettiler, ancak bu kez açığa farklı bir hibrit madde çıktı. Deneyi gerçekleştiren İtalya’nın Brescia Üniversitesi’nden Evandro Rizzini’nin yorumuna göre, bazı antiprotonlar hidrojendeki iyonize moleküllerle reaksiyona girdi ve proton çekip çıkardı. Bu proton-antiproton birlikteliği sadece birkaç mikrosaniye boyunca varlığını sürdürdü.

Protonyum üretmek için, normal şartlarda şiddetli patlamalar gerekiyor. Söz konusu deneyde proton-antiproton sistemi, böyle güçlü patlamanın önünü kesiyor. Bilim dergisi Physical Review Letters‘ta (vol 97, no 153401) bir makale yayımlayan araştırmacılar, böylece protonyum çıkarmanın alternatif bir yolunun bulunduğunu yazdı.
    (NTV-MSNBC)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 19 Nisan 2008; 0:33:47 >

• Kara delik senaryolarını olma olasılığı varmı kara delik oluşursa nasıl olarak dünyayı yutar ben merakediyorum bu kara delik nasıl oluşuyo nereye gidiyo bu deliğin sonu içine giren metaryalleri mi parçalıyo yoksa sadece
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

• karadelik madde vs. yutma eğiliminde birşey değil.

güneşin yerine güneşle aynı kütlede bi karedelik in koyulduğunu düşünün. biz canlılar olarak ısı-ışık vs. gibi bi ihtiyacımız olmasa idi farketmezdik bile güneşin kaldırılıp yerine karadelik koyulduğunu. çünkü çekim gücü kütle ve aradaki uzaklıkla alakalı.

bununla ilgili youtube da video vardı bulursam koyarım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tamam buldum videoyu burda anlatmış harvard universitesinden bi adam.
    ingilizce bu arada video.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Samsung Galaxy Z Fold4 (12/256) | M20 Action Cam | Chevrolet Cruze LS AT | NSD Powerball | iPad Pro 11" | LG 49SJ800V | Intel I7 13700k, Noctua NH-D15, MSI MPG Z690 FORCE Wi-Fi, GSkill DDR5 6000MHz CL36 32GB, NZXT H510 Elite (w/ mesh front panel), MSI GeForce RTX 3090 SUPRIM X 24G, ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum

• belki de bir türlü gelmeyen uzaylıların dünyamıza gelmeyişi bu gibi deneyler yüzünden olmuş olabilir...

şöyle ki ;

uzayda başka gezegenlerde yaşayan bizim gibi akıllı canlılar da bu tür bir deney yapmış ve sonuçta yok olmuş olabilirler. ne demişler olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz.

tamam buldum videoyu burda anlatmış harvard universitesinden bi adam.
    ingilizce bu arada video.

bunu ben de izlemistim. super bir enerji. fenomen.

dünya bana doğru eğildiğinde...
  • sadece samanyolu galaksisinden ilginç büyüklükler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Everlasting:. -- 25 Nisan 2008; 4:03:53 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.