Şimdi Ara

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
25.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende karadelik falan olusur mu diye uc bucuk atmiyor degilim, cahilligimden olsa gerek

Orjinalden alıntı: .:Everlasting:.

belki de bir türlü gelmeyen uzaylıların dünyamıza gelmeyişi bu gibi deneyler yüzünden olmuş olabilir...

şöyle ki ;

uzayda başka gezegenlerde yaşayan bizim gibi akıllı canlılar da bu tür bir deney yapmış ve sonuçta yok olmuş olabilirler. ne demişler olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz.

fikrim ilginç bir fikirdi oysa ki tartışan olmamış. haberle ilgili sadece alıntı yapılıyor webden
  • Belkide şu ana kadar bilimadamlarının görmüş olduğu karadelikler,bizim gibi akıllı varlıkların olduğu gezegenlerde yapılan bilimsel deneyler sonucu oluşanlardır ne dersiniz?Milyonlarca yıl sonra bizim oluşturduğumuz karadeliği görüp ''vay karadeliğe bak,hadi bizde protonları çarpıştırıp küçük bir karadelik yapalım belki evernin sırrını çözebiliriz'' derler ve onlar da karadeliğe gömülüp başka bir akıllı formlara örnek teşkil ederler
    Fantazi bir yana bilimin iyi örneklerle insanlığa ışık tutup Allah'ı görmelerini ve her şeyin O'na ulaşacağını bilmelerini isterim.Çünkü bilim adamı olupta bu gerçeği anlayamayan insanlar var hala.
    Güzel konu olmuş.
    Teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: sorceress

Belkide şu ana kadar bilimadamlarının görmüş olduğu karadelikler,bizim gibi akıllı varlıkların olduğu gezegenlerde yapılan bilimsel deneyler sonucu oluşanlardır ne dersiniz?Milyonlarca yıl sonra bizim oluşturduğumuz karadeliği görüp ''vay karadeliğe bak,hadi bizde protonları çarpıştırıp küçük bir karadelik yapalım belki evernin sırrını çözebiliriz'' derler ve onlar da karadeliğe gömülüp başka bir akıllı formlara örnek teşkil ederler
    Fantazi bir yana bilimin iyi örneklerle insanlığa ışık tutup Allah'ı görmelerini ve her şeyin O'na ulaşacağını bilmelerini isterim.Çünkü bilim adamı olupta bu gerçeği anlayamayan insanlar var hala.
    Güzel konu olmuş.
    Teşekkür ederim

bir yıldız yaklaşık olarak güneşimizin üç katı kütleye sahipse o yıldız ölürken öylece tarih olmaz ve karadeliğe dönüşür (mevcut fizik bilgileri bize bunu kesin bir bilgi olarak veriyor)

dolayısıyla bulduğumuz karadeliklerin böyle oluştuğunu düşünüyoruz
    ama belkide karadeliklerin bazıları böyle oluşmuş olabilir aksini kanıtlayamayız
    ama şahsi görüşüm olarak dünya dışında akıllı bir canlının varlığına inanmıyorum
    dolayısıyla düşüncelerinize katılmıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

Belkide şu ana kadar bilimadamlarının görmüş olduğu karadelikler,bizim gibi akıllı varlıkların olduğu gezegenlerde yapılan bilimsel deneyler sonucu oluşanlardır ne dersiniz?Milyonlarca yıl sonra bizim oluşturduğumuz karadeliği görüp ''vay karadeliğe bak,hadi bizde protonları çarpıştırıp küçük bir karadelik yapalım belki evernin sırrını çözebiliriz'' derler ve onlar da karadeliğe gömülüp başka bir akıllı formlara örnek teşkil ederler
    Güzel konu olmuş.
    Teşekkür ederim

bir yıldız yaklaşık olarak güneşimizin üç katı kütleye sahipse o yıldız ölürken öylece tarih olmaz ve karadeliğe dönüşür (mevcut fizik bilgileri bize bunu kesin bir bilgi olarak veriyor)

dolayısıyla bulduğumuz karadeliklerin böyle oluştuğunu düşünüyoruz
    ama belkide karadeliklerin bazıları böyle oluşmuş olabilir aksini kanıtlayamayız
    ama şahsi görüşüm olarak dünya dışında akıllı bir canlının varlığına inanmıyorum
    dolayısıyla düşüncelerinize katılmıyorum

Benimkisi bir fantezi düşünce idi.Mesela yani hesabı.
    Benim ise koskoca evrende başka canlılar olabileceğine inancım var.
    Olmayabilirde tabi.Olursada insanoğlu olarak onların her şeyinden faydalanmaya kalkacak bir yapımız var ne yazıkki

• haberi okuyunca açıkçası bende uçbuçuk attım sonuçta bir felaket olma olasılığı var değilmi yani dünyanın oluşumunu öğreneceğiz diye birtane olan dünyamızı felakete götürebilecek bir deney niye yapılıyor öğrenebilmiş değilim ; ayrıca herzaman teknolojiye karşı biri olarak atomlarla , genlerle virüslerle yapılan deneylerin ve buluşların herzaman karşısındayım hep iyi birşeyler bulacaz ümidiyle çıkmadık hastalık virüs ve doğal felaket kalmadı Allah akıl fikir versin bu insanoğlu neyin peşinde onuda anlamıyorum birşeyleri iyiyemi götürmeye çalışıyor yoksa felaketemi ?

Bu maskenin ardında etten daha fazlası var
    bu maskenin altında bir fikir var ve fikirlere kurşun islemez."
  • El-Cezeri emekleriniz için teşekkür ederim.
  • https://store.donanimhaber.com/f7/c2/eb/f7c2ebb5bfd4d83a6903279b2aeed0b4.jpg

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 11 Mayıs 2008; 14:25:07 >

⇝FİZİK DEVRİM EŞİĞİNDE⇜ (Cern-LHC Deneyi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 11 Mayıs 2008; 14:25:28 >

bilim teknik'in eski sayılarından birinde öyle diyordu.

Orjinalden alıntı: kitapkurduyerim

açılacak karadelikler bi felakete sebep olmayacakmış. çünkü stephen hawking'in bulduğu hawking radyasyonu diye bir olay yüzünden karadelikler açılsa bile anında kapanacakmış...

bilim teknik'in eski sayılarından birinde öyle diyordu.

Zaten bu karadeliklerin aslında ne olduklarını asla bilemeyecekmişiz gibi geliyor bana. Bir türlü güneş sistemi dışına uydu gönderemedik ki evrenin bir kısmına bakıp ahkam kesiyoruz öylece...

Evrende bizden başka canlı varlık kesinlikle vardır tabi o kadar muzazzam bir alan ve sayısız gezegen yıldız enerji vs. bir hiç için yaratılmamıştır değil mi?
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    KONFÜÇYÜS
  • _____________________________

• Sonuçlar gelmeye başladı mı?Çok merak ediyorum.

Sonuçlar gelmeye başladı mı?Çok merak ediyorum.

Deney temmuz ayında
  • "Higgs Bozonunu bulmak için yapılacak olan deneyin başlamasından önce aslında çarpıştırıcı içinde bir Higgs gözlemlendi. Ancak bu Higgs, bozonunu ortaya atan ve ismini veren Peter Higgs'den başkası değildi."

Epeydir dergiyi ve konu hakkındaki gelişmeleri takip etmiyordum, konu sayesinde son gelişmeleri öğreniyoruz. Teşekkürler El-Cezeri.

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: sey15da25

cok guzel bir konu gercekten tesekkurler
    ama aklima takilan birsey var madem karadelik olusma ihtimali var bu adamlar dunyayi niye tehlikenin altina sokuyorlar

sorun degil karadelik oluşursa kimse hiç bişey hissetmez zaten..

rahat olun, hic acımıycak.

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

@Lacrima
    Amiga'da Another World'ı oynamamışsın demek

o oyunu hiç duymadım. ama Doom gibi olabilir, başka bi boyuttan şeytanlar gelebilir.
    kısmet artık.

süper
    icerisinde ATATURK var mi, yok mu!

• quote:

Orjinalden alıntı: feylesof
    "Higgs Bozonunu bulmak için yapılacak olan deneyin başlamasından önce aslında çarpıştırıcı içinde bir Higgs gözlemlendi. Ancak bu Higgs, bozonunu ortaya atan ve ismini veren Peter Higgs'den başkası değildi."

Orijinal
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.