Şimdi Ara

Fizik basit harmonik hareket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,lütfen gerçektenbilenler bu soruyu cevaplasın kafamı karıştırmasın.

Sorum şu ,(Bilye olarak ele alacağım),Bu bilyeyi bırakıyoruz ve ters yönde ulaşabileceği maksimum yüksekliğe ulaşıyor, ve bu yüksekliğe ulaştığında hızı sıfır oluyor.
    Formülde ise çıkabildiği en yüksek yerlerde ivmesinin max. olduğu yazıyor.

Soru şu: Hızın 0 olduğu yerde ivme nasıl max. olabilir ?

• Anladığım kadarıyla cizdim ama senin sikintin basit sarkacta sanırım. Sarkac yada iz düşüm farketmez hepsi ayni mantik hocam. Yazım kötüdür umarim okursun:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up !!!
  • Benim yazımdan daha iyi merak etme :)

Konuyu gayet iyi kavradım biliyorum ama ezber yapmak istemiyorum.Nereden geldi sorusu beni dürtüyor adeta :)

Bugün fizik hocama bu soruyu soracağım.Cevabın için teşekkürler :)
  • Hareketin yönü değiştiği için böyle bana kalırsa
    Vikipedi tanımı:Fizikte ivme, hızın zamana göre değişim hızı veya zamana göre türevi olarak tanımlanır. Büyüklüğü uzaklık/zaman2 olan bir vektörel niceliktir ve cismin hem hızının hem de yönünün şiddetlerindeki değişimini gösterir
  • Beyler biri bana şu sorunun mantığını anlatabilir mi? Y nin O noktasına 2.kez gelmesi 9 sn dersek , X k-L noktaları arası çıkmaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çembersel Hareket Zor Mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler sorumu cevaplayacak biri yok mu?

• Burada ivme maksimum olmasının nedeni hep merkeze doğru olmasıdır.Yani denge konumuna doğru olduğu için cisim denge konumunu geçtikten sonra giderek yavaşlamaya başlar ve yavaşlama oranı artar bunu sağlayan da ivmenin artışıdır.Yani 15 10 3 gibi yavaşlamasıdır eşit zaman aralıklarında.Hız 0 olduğunda ivme yine merkeze doğru olduğu için bilye hızlanmaya başlar sonra yine aynı olaylar tekrarlanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.