Şimdi Ara

Fizik-1 Isı Sıcaklık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar benim bir sorum var daha doğrusu kitaptaki bilgi kafamı karıştırdı o yüzden sorayım dedim.

Ağrı Dağı'nın tepesinde bir yumurtayı daha çabuk pişirmek için
    1.)saf su ile kaynatma
    2.)Alkol ile kaynatma
    3.)Tuzlu su ile kaynatma

işlemlerinden hangileri yapılmalıdır?(nedeninide açıklarsanız sevinirim)

A)yalnız 1
    B)yalnız 2
    C)Yalnız 3
    D)1 ve 2
    E)1 ve 3

Edit:Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 23 Temmuz 2009; 14:38:22 >

• B seçeneği değil mi
    çünkü alkol daha çok buharlaşıyor açık hava basıncına daha çabuk ulaşır.
  • Değil
  • C şıkkı olabilir mi
  • C şıkkı olması lazım. Tuzlu suyun kaynama sıcaklığı daha yüksektir, bu sayede daha yüksek bir sıcaklık elde edilebiliyor. Yüksek sıcaklıkta kaynayınca da daha çabuk pişer.

Bu her yerde böyledir. Ama Ağrı Dağı'nın tepesinden bahsetmesinin nedeni yükseklik arttıkça kaynama noktasının düşmesi olabilir. Bu yüzden saf su da daha düşük sıcaklıklarda kaynamaya başlar, pişme süresi uzar.
  • BEYLER CEVAP YALNIZ BİR OLMALI.AĞRI DAĞININ TEPESİNDE ATMOSFERİN BASINCI DENİZ SEVİYESİNE GÖRE DAHA AZDIR.VE KAYNAMAYI HIZLANDIRMAK İÇİN SAF SU İLE İŞLEM YAPILMALIDIR
  • cevap 1 ve 2 olmalı.. dağ tepesinde basınç daha düşük olduğu için kaynama daha da kolaylaşacaktır.. bu nedenle saf su kullanılır.. alkolün de kaynama noktası düşük olduğu için o da çabuk kaynayacaktır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle d şıkkı yani 1 ve 2 ..
  • Cevap D .
    1. Öncülde ;
    Yükseklik arttıkça basınç azalacağından saf suyun kaynama noktası düşecektir.
    2. Öncülde ;
    Alkol deniz seviyesinde bile suyun kaynama noktasını düşüreceğinden gene kullanılabilir.
  • bence c
  • quote:

Orijinalden alıntı: =burhan=

C şıkkı olması lazım. Tuzlu suyun kaynama sıcaklığı daha yüksektir, bu sayede daha yüksek bir sıcaklık elde edilebiliyor. Yüksek sıcaklıkta kaynayınca da daha çabuk pişer.

Bu her yerde böyledir. Ama Ağrı Dağı'nın tepesinden bahsetmesinin nedeni yükseklik arttıkça kaynama noktasının düşmesi olabilir. Bu yüzden saf su da daha düşük sıcaklıklarda kaynamaya başlar, pişme süresi uzar.

Cevap veren herkese teşekkürler.

@Burhan anladım teşekkür ederim.
  • yükseltiye bağlı değildir kaynama noktası
    şaşırtmacaya takılma
  • yalnız diyorum. çünkü çabuk pişmesi için düdüklü tencereye atarız yemekleri. düdüklü tencerede su 120 C falan kaynar

şıklardan da kaynama noktası en yüksek olan tuzlu sudur. yaklaşık 105 c(atıyorum)
    alkol 78 saf su 100 kaynar

yabiki deniz seviyesinde

ama ağrı dağı olunca su 95 derecede kaynar. yani dış basınç yükseltiyle azalır ve su çabuk kaynar buda işimize gelmez.(ama soruyla tam olarak ilgisi yok)

bu soruda ama kaynama noktasını yükseltip daha sıcak bir su elde etmek.ç cevap kesinlikle C
  • quote:

yükseltiye bağlı değildir kaynama noktası
    şaşırtmacaya takılma

kaynama noktası yükseltiye bağlıdır.yükseldikçe hava basıncı azalır. suyun buhar basıncı hava basıncına daha hızlı eşitlenir. ve sıvılar daha çabuk kaynar. erzurumda 96 derecede kaynar su. yada basıncı arttırsak yani derin bi,r çukurda kaynatsak yada basınçlı düdüklü tencereye atsak bu kez 105-120 Cde falan kaynar
  • kaynama noktası nasıl yüksekliğe bağlı olmuyor asıl sen şaşırtma adamı
    quote:

Orijinalden alıntı: Damacon

yükseltiye bağlı değildir kaynama noktası
    şaşırtmacaya takılma

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.