Şimdi Ara

Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:'Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
1
Favori
31.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulan CHP yaptın yine yapacağını. Hep senin yüzünden ithal ürün kullanmışız demek ki...
  • Ali Babacan'a oynamış. Ali Babacan'ı sevmem, ama ekonomi eğitimi almış, prezantabl, aileden varlıklı ve kibar bir insandır. RTE'nin doymak bilmeyen inşaat hevesini eleştirdiği için boğazını sıktığını biliyorum, ekonomik iflasın sorumlusu olarak da kendi bakanını suçlayan bir kafadan bahsediyoruz.

    Kesin olan bir gerçek var: damad kalibresinde olan tipler ve ana avrat küfreden, sapık aktroller RTE'nin gidişini hızlandırıyor. İlk seçimde yolcu ve bu onu delirtiyor. Delirdikçe saldırganlık gösteriyor ve iyice dibe çöküyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Bunun yolu bu mudur sizce ? İthalatı zorlaştıracağız demek anca zorbalıktır ve dışa bağımlılığı azaltmaz. Dışa bağımlılığı azaltmak için bir rekabet ortamı oluşturman lazım ülkedeki üretilen ürünlere vergi indirimi ve destek vererek bu rekabeti güçlendirirsin. Bunlar olmadan ithalatı zorlaştırmak seçenek sunmamaktır. Eğer düşünceniz son madel bilgisayar da kullanmayın şeklinde ise bu da ülkece geri kalmışlığa bir adımdır. Dijital ortamda çalışan insanlar 1 0 geriden başlar. En basitinden bir çocuğun drone'u olması size saçma gelebilir ama bence gelecekteki bir meslek alanı olacaktır drone pilotluğu ve çocuk onun ele yatkınlığı ile büyüyecektir. Diğer ülkedeki çocuklar bunlara çok kolay ulaşırken bizim çocuklarımız neden ulaşamasın.
  • Sorun burada şu. Ekonomik politikaları yatırımı devlet yönetmekle yükümlüdür. Bir kişi yasal çerçevedeki tam gün çalışma prensiplerini yerine getirince otomatikman birşeyleri tüketebilmelidir.

    En basiti asgari ücret uygulaması. Karı koca çalışıyorsa ve 2 çocuk yapıyorlarsa konut giderleri, yemek giderleri, giyim giderleri, araç giderleri, sosyal ve kültürel faaliyet giderleri asgari şekilde karşılanabilmeli. Türk malı yurdun malı yapsınlar şehrazad işlemcili telefon. Herkesin ihtiyaçlarını karşılasın. Oyun sektörü kızaklıköy 3 yapsın korku oyunu kojima arasın "ekran kartını ısıttım bekliyorum" desin. Bor ile çalışan ultra sonik hızlı ekosisteme yararlı motor yapsın tesla arasın "elektrikli arabayı iptal ettim gel bebeğim bora bula beni" desin.

    Bunları yapacak adama yatırım yapsın devlet. Köylüye yardım etsin benim verdiğim vergilerle ki adam otursun üretsin ürettikçe hem o zengin olsun hem ben ucuza alayım yiyecekleri. Vestel kendi teknolojisini mi yaptı yerli malı yurdun malı diyelim? Bok gibi telefon yapıyorlar. Tutmadı da zaten almıyor kimse. Kaliteyi ucuza getirmezler çünkü. Belirli kriterler var, istekler var, bunları karşılayacak teknolojiyi üretmek zorundasın eğer böyle sınırlamalar getireceksen. Ben yıllardır çalışayım, elime geçen parayla arttırıp kendime güzel bir tv alamayacaksam ne anladım o işten. Sana mı soracağım markasını? Sana soracağım şu, dolar neden bu kadar yüksek? Neden hammadelere de vergi getirdiniz? Neden çalışıp hala fakiriz? Neden şükürcülük zincirlerini kırmamızı istemiyorsunuz? Neden hakkını arayan terörist oluyor? Terör korku demek malum. Aklınız çıkıyor değil mi bir gün devran döner de hak arayanlar başa gelir diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada yapmak istedikleri şu:
    İthal ürüne hayvani vergilerle kısıtlama getirmiş olmak, ancak muadil yerli ürünün fiyatını da bu ithal ürünün hayvani vergili fiyatına eşdeğer tutmak. Yani İthal ürün 10TL yerli 7-8TL iken getirilen vergilerle, ithali 15-20TL ye çekip yerliyi teşvik etmek. Ancak olan şu ki yerli ürün hoooopppp minimum 20TL. Halkın ucuz, vergisi düşük ithali de yerliyi de tüketmesi istenmiyor. Ki piyasaya bakınca bu muadil yerli ürünlerin çoğunun ithal üründen daha pahalı olduğunu görüyorsunuz. Keşke "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" dedirtmeseler bize ama malesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemirror84 -- 22 Mayıs 2020; 10:45:11 >
  • Ee paramiz var ki ithalat ediyoruz diyende onlar degilmiydi;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklınca Ali Babacan'a laf atıyor ama dönemin başbakanı kim, ülkeyi yöneten kim, iktidar kim hiç sorgulama yok.


  • Yeminle bunlardaki kafaya sahip olmak için altın vuruş yapsan yine yetişemezsin. Ne mutlu "aqp oy verdim" diyene, dünya yansa bir bağ otu yanmıyor sanıyor.
  • Bakıyorumda damat gazı sonuna kadar köklemiş uuu yeh.lan oğlum gençliğim heba oldu lan
  • Ya herşeye Birileri deyip duruyorlar. Kim KİM bu birileri. Alay ediyorlar. Bunların hepsi ruh hastası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki zenginlerden vergiler düzgün alınsaydı bu duruma gelmezdik, fakirler zenginlerden çok vergi ödüyor, herkesten söke söke vergisini alacak ilk hükümet bu ekonomiyi rahatlatır, en azından domatesi 1 liraya alırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçacak diye yazılıp uçucak diye okunur diye biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülke uzaya çıktı da , bizim mi haberimiz yok ?
  • 17 senedir betona inşaata yatırım yapan, milletin anasına bacına söven inşaat şirketinin vergi borçlarını silen, arazileri ucuza kapattıran, rezil bir mimariye sahip tokileri her yere diken. Fabrikaları satmayın, aksine daha çok üretim odaklı olalım diyenlere sen sus cahil diyenler. Bizi ithalata alıştırdılar, artık böyle olmayacak diyorlar. Ne güzel ülke ya


    Bu 800 ürüne getirilen ilave gümrük vergisinin kademeli şekilde düşeceğine inanan var mıydı cidden. Teknedeki suyu kovayla boşatıp batmaktan kurtulmaya çalışyoruz işte.
  • Genel mantık doğru ancak eksik bilgi çok,

    Mesela hammade ithal edip yarı mamül veya mamül ihraç edeceksen: dahilde işleme rejimi denilen bir gümrük uygulamasına tabi olursun. (DİİB) buradaki vergide devlet seni muaf tutar.

    Buradaki, kısıtlama ithal ürünün iç piyasaya verilmesidir.

    Amaç doğru, ancak uygulama yanlış. Zaten, mevzu uygulanması, yoksa amacımız şöyle böyle sökmez.

    Muadil yerli ürün ithal ile rekabet etmeli. İthal ile aynı fiyat veya pahalı olursa muadil ürünün amacı ortadan kalkar.

    Neticede boşalan devlet kasasıyşa birlikte yandaş yerli firmaların cebini doldurmaya yönelik bir uygulama.

    Yes be annem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pamuk eller cebe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretmek için gereken hammadde ve yarı işlenmiş maddelere koyulan vergiler ile son ürün fiyatları yükselecek ve yurtdışında rekabet edemeyen ürünlere sahip olacağız.

    Tek zeki akp liler. Onlar herşeyin en iyisini bilir. Birde okumuş olsalardı iyi olurdu.
  • Artık yolda yürürken, yanınıza birinin usulca yanaşıp "elimde çok temiz ekran kartı var abi" diyeceği günler yakındır.

    Ayrıca, 18 senedir ülkeyi kim yönetiyordu? İthalat cennetine kim çevirdi ? gibi sorular da akla gelmiyor değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 22 Mayıs 2020; 15:50:18 >
  • Arkadaşlar dua edin de şu swap vs işleri yolunda gitsin.
    Yoksa yakında bırakın elektroniği yeme içme, ilaç vs den başka birşey alamayacak duruma geleceğiz. Ardından bankadaki varlıklara vergi gelebilir. Maaşlarınıza vergi yoluyla kesintiye gidilir vs.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.