Şimdi Ara

Fiyat/Performans Server/Biss/Yazılım Destekli En Kullanışlı HD Receiver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir bu konu üzerinde yoğunlaşmaktayım ve şu marka ve modeller ön plana çıkıyor;

Baff 2000 HD
    Next 18500
    HIREMCO FX Turbo HD
    Hiremco X3
    SUNNY ULTIMATE AT-14200 hd

Sizin de fiyat performans ürünlerinizi bu listeye eklemek istiyorum. Bu listenin eleme sonucuna istinaden en kullanışlı ürünün seçilebileceğini düşünüyorum.

Daha fazla fiyatta incelediğimizde ise;

ATLANTA HD BOX
    INPAX X-9100 LINUX HD PVR
    FG Superior Plus HD
    korax full x hd
    AMSTRAD MD-19500 HD PVR HD

Farkettiyseniz dreambox ürünlerini listeye eklemedim. Nedesi ise şunları öğrenerek en iyi ürünü bulmamda bana yardımcı olmasıdır.

Kart paylaşımı için yalnızca eternet girişi yeterli midir? Yoksa aldığımız ürün illa linux işletim sistemine sahip olması gerekmektedir?
    CI modülü bulunan her ürün GBOX paylaşım yapılabilir mi?
    Cı modül ve smart karta sahip olmayan ürünlerle bir server kiralayıp paylaşıma geçebilir miyim?
    Gömülü modülün CI modülünden farkı nedir?
    CI modül ile smart kart birbirlerine yakın şeyler midir? Aralarındaki bağ nedir?
    ccam, newcamd, evocamd, mgcamd, gbox paylaşımlarının farkları nelerdir?

Bu soruların yanında next 18500 hd yazılım desteği için aklımı kurcalıyor, baff 2000 en yakın olduğum receiver, diğer taraftan da hiremce fx turbo var.
    Next18500 de gömülü modül bulunmasından dolayı (nedir gömülü modül bilmiyorum) server paylaşımını engelleyen bir şey var mıdır?

Bu sorular yardımıyla en iyiyi bulmaya çalışıyorum....

Şimdiden teşekkürler...

• cevap arkadaşlar...
  • slm pmnıze cevap olarak fıyatta ekleyıp gonderdım

bagcılar cınar mah 6.sokak

once fıyatmı? performansmı?

suan pıyasada cccam,mgcamd bulursun newcam bulamazsın

ci acılımı :common interface -- ortak arayuz demek modul gırısı kısaca

smart kart gırısı jsc spor,absat,trıng benzerı yasal paketlerı alıp takıp ızlemeye yarar

modul gırısıne dsmart vsvs modul ılede satılan paketlerı alıp ızlemeye yarar

baff2000 yerıne kucuk modelı 2200 ama onlarıda yumatu uretıyor daha ucuza satılıyor !

ustelık baffa yazılım arar durursun forumlarda yumatu yazılım hemen bulursun

uygun yumatu veya mersathd mınık kasa aynı ozellıkler

ozellılerı performansını bılıyorsunuz atlanta h d box

http://www.sanalpazar.com/Atlanta-Hdbox-T-TuSlu+hdmi-Kablo-Hediye-Kampanyali__isp1520931

korax robotla yapılmıyor arıza oranı coktur satmaya gerek duymadım

next 18500 hd (miş?) hd cıhaz degıl ustundekı gırısıne bakın dvı yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 11 Eylül 2011; 1:34:11 >

• Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Atlanta HD Box ve Yumatu Full HD araştırıyorum...
  • Serkan Bey umarım bu mesajı okur...

Giriş seviyesinde hd uydu alıcı almak ve klondan da uzak kalmak isteyen birçok kişi var.

Flash Bellek kapasitesi 4mb üstünde yani en az 8mb ile başlayan f/p ürünü arıyoruz.

En son sunny 14300 receivera baktım fakat çıkış tarihi ve fiyatı belli değil...

Lütfen bahsettiğimiz ölçütlere uyan uydu alıcısı önerilerinizi yazınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Serkan Bey umarım bu mesajı okur...

Giriş seviyesinde hd uydu alıcı almak ve klondan da uzak kalmak isteyen birçok kişi var.

Flash Bellek kapasitesi 4mb üstünde yani en az 8mb ile başlayan f/p ürünü arıyoruz.

En son sunny 14300 receivera baktım fakat çıkış tarihi ve fiyatı belli değil...

Lütfen bahsettiğimiz ölçütlere uyan uydu alıcısı önerilerinizi yazınız...

Klon, orijinal konusuna değineyim !

Sanırım Dreambox ve aynı tabana ait cihazların klonunu edinmekten kaçınıyorsunuz !

Önce temel bilgileri vermeliyim ki, kullanıcı olarak edindiğinizde neye sahip olduğunuzu
    bilirsiniz.

Yüksek frekans elektroniğine(yani sayısal sistemle çalışan) ait üretimleri(products),
    kategorilerine ayıracak olursak;

* Basic (temel) digital üretim parçaları; parçalar normal gözle görülüp, izlenebilip ve
    müdahalesi yapılabilecek türde olanıdır. (Uydu cihazları bu gruptadır.)

* Micro digital üretim parçaları; bu üretim parçaları gözle görülmesine rağmen, izlenmesi ve
    müdahalesi büyüteç yardımı ile yapılabilir. (Cep telefonu, mp3 gibi daha küçük boyutlu
    digital ürünler)

* Nano digital üretim parçaları; parçalar çıplak gözle görülemez yada göz yordamı kabaca
    yeri görülebilir. Hassas büyüteçler yardımıyla görülebilir, izlenebilir ve müdahale edilebilir.
    (Tıbbi alanda kullanılan kulaklıklar ile kameraları örnek verebiliriz.)

Birinci kategorideki parçaların bire bir yığın üretim birimlerince (SKD ve CKD tesisleri)
    üretilmesi, her zaman mümkündür. Temin edilen gerekli parçalar ile standartlaştırılmış
    makinalarla hatasız dizilebilirler.

İkinci ve üçüncü kategorideki ürünlerin çoğu parçaları; kategorisine ait ve kendi içinde
    geliştirilen üretim teknolojisine ait makinalarca gerçekleştirilebilir.

Konunun çerçevesini bu şeklide açıkladıktan sonra;

Uydu cihazları birinci kategori ürünleri olması ve standartlaştırılmış makinalarla imal
    edilebildiği için üretilen her parça üretim tesisi açısan fason ürün niteliğini taşır.

Digital ürünleri kimliklendirilmesinde yazılım yada micro teknoloji parçaları yararlanılabilir.

İşte fason olarak üretilmiş Dreambox'ların orijinalleri diye tanıtılan ürünleri sim card'ları,
    ürün lisansını elinde bulunduran firmaca kimliklendirilir ve ürüne orijinallik kazandırılmış olur.

Klon ürünlerde sim kart bulunmasına rağmen; cihazın sim card'ı lisanslı üretim noktasınca
    kimliklendirilmediği için klon olarak nitelenmiş olur.

Konuyu elimden geldiğince, Türkçe ifade kullanmaya gayret göstererek açıklamaya çalıştım.
    Umarım yeterince anlaşılmıştır. Eğer klon, orijinal konusunda anlayamadığınız bir husus
    olursa, sorunuz... Elimden geldiğince anlatmaya çalışırım.

Bu temel bilgilerden sonra;

Fiyat/performans kriterinizin içerisine görüntü kalitesini almak zorunda olduğumuza göre;
    HD cihaz kategorisinde, ALI, NEC, ARM ( NXP, CSM), CONNEXTTANT çipsetlerin SD/HD
    olarak iyi kalitede video üretemediği, scaling (ölçekleme) ve deinterlacing(bindirme)
    sorunları olduğu gözlemlenmiştir.

HD serisi Dreambox'larda Broadcom marka işlemci kullanılmış olup, çipsete görev olarak
    verilen, çok işlevli komutların hepsini nefasetiyle yerine getirirken, görüntü kalitesinden
    minimum seviyede ödün vermektedir.

Kısaca; fiyat/performans dediğimizde bu kriterin içini doldurmak gerekmektedir.
    Fiyat/performans kriterinden benim anladığımda budur.

SUNNY 14300 serisinde, STi işlemci olmasına rağmen, henüz test edilmemiş bir üründür.
    Yani fiyat/performans kriterine uyup uymadığı şimdilik bilinmemektedir.

Saygılar, sevgiler.

• Saygılar bizlerden Serkan Bey...

Vaktinizi harcayarak bu uzun ve açıklayıcı metni yazmışsınız...

Her ne kadar bu metin beni klon dreambox almaya zorlasada size hak vermemek elde değil...

Klondan endişemiz bir nebze olsun kırıldı...

Teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,
    bende HD receiver almak arifesindeyim ve sizler gibi araştırma yapıyorum...Orta segmentte karşıma 3-4 cihaz çıkıyor.
    Medialink black panter 2 , vu+ solo, giga blue 800HD, dreambox 800HDSe...
    Vu+ solo ile ilgili bir yabancı forumda 300Mhz işlemcinin 220Mhz ile çalıştığı ve bunu Vu+ firmasına rapor ettiklerini ve Vu+ firmasının da Broadcam'a topu attığı yönünde bir yazı okudum ve içime biraz kurt düştü...
    Medialink black panther 2 de SMP 8655-500Mhz işlemci olduğunu güncelleme ve merkezi sistem ayarları gibi herşeyin otomatik alındığını ve kullanımının çok kolay olduğunu, İngiliz menşei (yazılım) olduğunu belirtiyor satıcılar ancak onlara maalesef güvenemiyorum zira 3 saniyede 10 yalan söyleyebilme kabiliyetleri var...
    Gigablue cihazı da sanıyorum genelde Karaköye satoyorlar ve İzmir'de bunun desteğini vermek istemiyorlar..Adamlar gigaya bizi bulaştıram diyor başka birşey demiyorlar...
    dreambox 800hD Se için ise klon bulma sorunu var zira orjinal alarak teknolojiye (max. 3-4 sene ömrü olan) o kadar para yatırmayı düşünmüyorum..

Özellikle Serkan hocamdan Medialink ve 8655 işlemci konusunda yorum rica ediyorum...Ve de giga blue 800Hd için destek durumu nasıldır ?

Teşekkürler...

• Serkan hocam
    Medialink-ML 9700 Full Hd Linux
    dreambox 800 se klon
    vu+uno
    seceneklerini biraz irdeleyip tavsiyede bulunsa cok iyi olur.

Medialink-ML 9700 Full Hd Linux diğer cihazlardan farklı. Broadcom veya sti işlemcileriyle performanf farkı nedir. enigma2 bu cıhazda yok kendi yazılımı mevcut bu avantajmı dezavantajmıdır.

cok başını ağrıtıyoruz hocam kusura bakma.
  • Serkan Beyi sorularla yorduk galiba?
  • @nugget35 arkadaşım,

MediaLink Black Panter'de NEC işlemci var. Yazılımı Atlanta HD box ile aynı...

@sami arkadaşım,

MediaLink ML-9700 cihazda sigma çipset olduğu doğrudur. Cihaz istenilen satış rakamına
    ulaşmadığı için yazılım desteği verilemedi. İlaveten bu cihazda HD görüntü kalitesinin iyi
    olacağı aşikardır. SD görüntüleri iyi ölçekleyemediği (scaling) yönünde bilgiler aldım. Ancak
    test etmediğimide bilmenizi isterim.

Birde SMP 8655 çipset, NMT'ler için üretilmiştir. Bu nedenle uydu yayınlarında düşük
    performans vermesi normaldir. Zaten iyi kalitede görüntü alabilselerdi, cihazı bol bol
    standlarda görürdük.

Bana göre STi işlemcilerle Broadcom işlemciler arasında, görüntü işleme kabiliyeti açısından
    hiç bir fark yoktur. STi işlemcilere özgün yazılımda yapıldığı için görüntü kalitesi
    Broadcom'dan daha iyi sanılıyor. Oysaki Broadcom çipsete şu ana kadar sadece linux'lu
    yazılım yapıldı !!!

Kayıt işleri ile fazla işim olmaz diyenler, GigaBlue 800HD'yi korkmadan alabilirler.

Uzun süre HD cihaz kullanmak isteyenler ie, Dreambox 800HD "SE" cihazı edinmelidir.

Kolay gelsin.

• Serkan Hocam...

Söylediklerini araştırarak, bahsettiğim f/p karşılaştırmasında bazı ürünler öne çıktı.

Mesajlarında Inpax-8100'ün Dreambox 800hd ürününün klonu olarak yazmışsın.

Eğer İşlemcileri de birbirinin tamamen aynı ise aynı yazılımlarla çalışabilirler mi?

Yoksa inpax-8100 kısıtlı bir GPL lisansı altında yazılımsal olarak inpax şirketine mi bağladır? Açık kaynak kodu yetisine sahip değil midir?

Bu sorularımın kaynağı INPAX-9100 ürününe yaptığın yorumlardandır. Buna bakarak konuşursak inpax-8100 9100 ürününden daha bağımsız ve işlevsel diyebilir miyiz?

Önerdiğin diğer bir ürün ise yumatu sti7101 ürünüydü ki nerdebulunacağını tam olarak bilmiyorum!!!
  • Selamlar,

Cihazın üzerine yazılmış markaya aldırmayınız. Cihaz herşeyi ile klon Dreambox 800HD'dir
    ve sim kart durumuna göre, dreambox 800HD için hazırlanmış yazılımları kullanır.

Sizde en az 5.000 adet sipariş verirseniz, marka olarak isminizi bile verebilirsiniz. INPA
    Elkt.in yazılımla ilgili bir tasarrufu söz konusu değildir.

Inpax 9100HD başka bir tabana ait cihazdır. SD ve HD vasattır.

Donanım olarak, Dreambox ana markası, klonları ve başka marka adı altınd satılan klonları,
    açık kaynak kodlu linux enigma yazılımı kullanır. Cihazdaki bu yazılım modüler yapıda
    olduğu için linux bilenlerce rahatlıkla geliştirilebilir. İşte bu nedenledir ki, Dreambox'lara
    yazılım desteği sonsuzdur diyebiliriz.

Yumatu full HD (STi 7101 işlemcili) olan cihazın sıfırı kalmadı. Google'dan ikinci el satanları
    araştırınız.

Son olarak; bu konuları forumda açık açık ve defalarca çok yazdım. Artık tekrar tekrar
    yazmak istemiyorum.

Kolay gelsin.

• Açıkcası sözlerinizden yola çıkarak bunları söyledim...

O kadar araştıma yaptım ki, kullanılabilirlik, görüntü kalitesi her şey beni dreambox 800 hd klona götürdü ve fiyatları inpax 8100 den pahalı, hem sizin bana öneriniz de bu şekilde olmuştu. Şimdi ürünün çıkışlarını bir inceleyip ucuz satan bir satıcı bulduk mu tamamdır. Üründe olmayan bir ci galiba, onada bakarım zaten...

Teşekkürler...
  • Dreambox 800HD "SE" klon satan bir yer biliyor musunuz ? Nette karşıma hep orjinal cihazlar çıkıyor...Klon olduğu için garanti vs.. olmayacağını düşünüyorum, yanılıyorsam lütfen beni düzeltin...Birde fiyatı hakkında bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nugget35

Dreambox 800HD "SE" klon satan bir yer biliyor musunuz ? Nette karşıma hep orjinal cihazlar çıkıyor...Klon olduğu için garanti vs.. olmayacağını düşünüyorum, yanılıyorsam lütfen beni düzeltin...Birde fiyatı hakkında bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

SE cihazın klonunu getirip satan firma yok henüz... Yeni üretilmiş bir cihaz olduğu için.
  • serkan bey meraba 14200 hd aldım tüplü tv de scart tan bağladım gösterdi.dvı lı monitöre bağladım ama görüntü alamadım.yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden tşklr.
  • ARkadaşlar konuyu başlatan kişi olarak dreambox 800 hd aldığımı yinelemek isterim.

Memnunum

Serkan Bey hocama tekrar teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.