Şimdi Ara

Fitness'a başlayacağım kilo ne kadar olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 yaşındayım yaşıtlarıma bakıyorum iri yarı hayvan gibiler bense cılız güçsüzün tekiyim sınıfımdan 2 arkadaş gidiyor bende onların gittiği yere yazılcam ama kilom yeterlimi sizce ideal kilo nasıl olmalı boy konusunda pek sıkıntım yok 1,80 boyundayım.

Kilo:57

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 10 Aralık 2015; 21:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fitness'a Başlarken İdeal Kilo Aralığı

Fitness yolculuğuna başlamak için ideal kilon, kişisel hedeflerine ve vücut kompozisyonuna bağlıdır. İster kas yapmak ister genel sağlığınızı ve zindeliğinizi geliştirmek istiyor olun, doğru kiloya ulaşmak, antrenmanlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Kas Yapmak için İdeal Kilo

Kas kütlesi geliştirmek istiyorsanız, yeterli bir kiloya sahip olmanız gerekir. Çok düşük bir kiloda olmak, kas büyümesi için gereken enerji ve besinleri sağlamayabilir. Öte yandan, çok fazla kiloya sahip olmak, eklemlere baskı yaparak ve hareket kabiliyetini kısıtlayarak antrenmanları zorlaştırabilir.

Araştırmalar, orta düzeyde vücut yağ yüzdesine sahip olan kişilerin kas kütlesi kazanma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Genel olarak, erkekler için ideal vücut yağ yüzdesi %10-15, kadınlar için ise %15-20'dir. Ancak bu aralıklar bireysel farklılıklara göre değişebilir.

Spor Başlamak için İdeal Kilo

Sadece genel sağlığınızı iyileştirmek ve zindeliğinizi artırmak istiyorsanız, fitness'a başlamak için belirli bir ideal kiloya ulaşmanıza gerek yoktur. Bununla birlikte, kilonuz aşırı düşük veya yüksekse, antrenmanlara başlamadan önce bir doktora danışmanız önerilir.

Aşırı kilolu veya obez kişiler, fitness'a başlamadan önce birkaç kilo vermeyi düşünmelidir. Bu, eklemler üzerindeki stresi azaltmaya ve antrenmanları daha yönetilebilir hale getirmeye yardımcı olacaktır. Öte yandan, çok düşük bir kiloya sahip kişiler, kas kütlesi kaybını önlemek için antrenmanlara başlamadan önce kilo almayı düşünmelidir.

Sonuç

Fitness yolculuğuna başlamak için ideal kilo, kişisel hedeflerinize, vücut kompozisyonunuza ve genel sağlığınıza bağlıdır. Kas yapmak istiyorsanız orta düzeyde vücut yağ yüzdesine sahip olmak önemlidir. Genel sağlığınızı ve zindeliğinizi geliştirmek istiyorsanız, kilonuzun belirli bir aralıkta olması gerekmez. Ancak kilonuz aşırı düşük veya yüksekse, antrenmanlara başlamadan önce bir doktora danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İdeal kilo diye bir şey yok.Zaten kilo almak için gideceksin.Başla hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: serokut

İdeal kilo diye bir şey yok.Zaten kilo almak için gideceksin.Başla hemen

Hocam ben bu konulara biraz fransızım benim anlamadığım arkadaşlar hep konuşuyor göğüs,sırt çalıştım bugün falan gibisinden bu fitness salonuna kas yapmak için gidilmiyormu

• kardiyo ve body kısmı var body kısmı olan kas yapmak için diğeri kardiyo işte

direk başla spor iştah açar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghonzoos

quote:

Hocam ben bu konulara biraz fransızım benim anlamadığım arkadaşlar hep konuşuyor göğüs,sırt çalıştım bugün falan gibisinden bu fitness salonuna kas yapmak için gidilmiyormu

Kas yaparak kilo alırsın zaten.Youtube da Savaş Cebeci isimli çok bilgili bir hoca var.Onun videolarını izle.Antreman örneklerine bak.Zamanla her şey oturacak kafanda.

• quote:

quote:

quote:

Kas yaparak kilo alırsın zaten.Youtube da Savaş Cebeci isimli çok bilgili bir hoca var.Onun videolarını izle.Antreman örneklerine bak.Zamanla her şey oturacak kafanda.

Anladım hocam saolasın zaten giden arkadaşlar bu konuda bilgili onlar yardımcı olurlar ama şöyle bir laf var zayıf insan kendini çok zorlarsa lifleri yırtabilir gibisinden o yüzden soruyum dedim biraz daha kilo alsam mı yazılmadan diye

• Hayvan gibi yemeniz lazim hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam saolasın zaten giden arkadaşlar bu konuda bilgili onlar yardımcı olurlar ama şöyle bir laf var zayıf insan kendini çok zorlarsa lifleri yırtabilir gibisinden o yüzden soruyum dedim biraz daha kilo alsam mı yazılmadan diye

Gelişmek için zorlaman lazım zaten kendini.Hareketleri yapabildiğin en ağır kiloda nizami bir şekilde yap hareketten çalma

• quote:

17 yaşındayım yaşıtlarıma bakıyorum iri yarı hayvan gibiler bense cılız güçsüzün tekiyim sınıfımdan 2 arkadaş gidiyor bende onların gittiği yere yazılcam ama kilom yeterlimi sizce ideal kilo nasıl olmalı boy konusunda pek sıkıntım yok 1,80 boyundayım.

174 üm 62 kiloyum 70 olmaya çalışıyorum seninde 80 olman lazım en az
  • quote:

17 yaşındayım yaşıtlarıma bakıyorum iri yarı hayvan gibiler bense cılız güçsüzün tekiyim sınıfımdan 2 arkadaş gidiyor bende onların gittiği yere yazılcam ama kilom yeterlimi sizce ideal kilo nasıl olmalı boy konusunda pek sıkıntım yok 1,80 boyundayım.

80 kilo olman gerek kardes en az 75 cok zayifsinn

• quote:

Orijinalden alıntı: gereksizzz111

quote:

80 kilo olman gerek kardes en az 75 cok zayifsinn

80 ne hocam yapmayın Allah aşkına benim asıl amacım kas yapmak fit ve kaslı durumu yani

• Kilo olarak hedefin 85-90 arası olmalı.Korkma o düşündüğün göbekli kişiye dönüşmeyeceksin.

Şuan 57 kilo isen temiz karbonhidrat alımını arttırmalısın.Önerim bulgur pilavı.

Myfitnesspal uygulamasını indir aldığın besinleri takip et.Günde yaklaşık 100-120gr protein 500 gr karbonhidrat(belki abartmış olabilirim) 70-80 gram arası yağ alabilirsin.Toplam aldığın kalori 2700-3500 arası olmalı.

İlk ay fullbody dediğimiz tüm vucüdunu çalıştıracak bir program ondan sonra split programlara geçebilirsin.

bodybuilding.com 'da biraz ingilizcen varsa harika programlar var.Akıllı telefonun varsa bu elemanların BodySpace diye bir uygulaması var ordan program bulup body at,kilo,program,kaldırdığın toplam ağırlık vs. herşeyi takip edebiliyorsun + hareketlerin hepsinin videolu anlatımı var.

Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Wrong

Kilo olarak hedefin 85-90 arası olmalı.Korkma o düşündüğün göbekli kişiye dönüşmeyeceksin.

Şuan 57 kilo isen temiz karbonhidrat alımını arttırmalısın.Önerim bulgur pilavı.

Myfitnesspal uygulamasını indir aldığın besinleri takip et.Günde yaklaşık 100-120gr protein 500 gr karbonhidrat(belki abartmış olabilirim) 70-80 gram arası yağ alabilirsin.Toplam aldığın kalori 2700-3500 arası olmalı.

İlk ay fullbody dediğimiz tüm vucüdunu çalıştıracak bir program ondan sonra split programlara geçebilirsin.

bodybuilding.com 'da biraz ingilizcen varsa harika programlar var.Akıllı telefonun varsa bu elemanların BodySpace diye bir uygulaması var ordan program bulup body at,kilo,program,kaldırdığın toplam ağırlık vs. herşeyi takip edebiliyorsun + hareketlerin hepsinin videolu anlatımı var.

Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.

Bütün bilgiler için teşekkür ederim hocam çok saol

Peki kaç aya vücut yaparım sizce hiç kol kasım yok göğüsde yok sadece biraz karın kası var iyi kötü bir vücudu 6 ayda yapabilirmiyim ilk etapta 6 aylığına yazılcam bakalım

• Kaç aya vücut yaparım artık klişeleşmiş bir soru, bu biraz senin genetiğine bağlı, kilondan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki ektomorf bir vücudun var yani genetik yönden biraz şansızsın.6 ayda eğer gerçekten disiplini elden bırakmadan ve oluşturacağın programa harfi harfine uyarak en azından bu noob gains denilen vücuda ulaşabilirsin.O aklındaki six-pack lı 38-40 cm kollu haline ulaşmak için en az 1-1.5 yılını harcaman gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1B6F58693

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Aynen bende merak ediyorum

• 150 kiloyum, senden biraz uzunum, yine de öleceğimi bilsem 90 kg'ın altına düşmem. Zaten herhalde 90 kg'ın altına düşmem demek anoreksi olup ölmem demek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de 150 kg olmak çok zor;

Fitness'a başlayacağım kilo ne kadar olmalı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

180'e 75-76kg cuk diye oturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

quote:

174 üm 62 kiloyum 70 olmaya çalışıyorum seninde 80 olman lazım en az

aynen bende 172 62 70 e zorluyorum senin en az 75 olman gerekıyor kilo aldıkca zaten vucut kendılıgınden gelışıyor kalıplı bi yapı alıyor, yani kalıp için yemek kas için çalışmak lazım

• Spora gidiyorum fitnessa zaten bel ince benim ust genis ucgen vücut var yag olcumu yaptırdım yuzde 12 yag cikti 7.8 kg yani suanda da goguslerim agriyor dun gogus calistim bicepsle :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.