Şimdi Ara

fitnes salonun kaydoldum.. Ne antranörüm ne programım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ben Türkiye'de değilim. Polonyada çok büyük kaliteli içinde her türlü alet olan bir fitnes salonuna kaydoldum. Ama antranör yok. Var diyorlar ama hiç göremedim. Birkaç tane özel antranör gördüm ama onlar da yardım etmedi kişiye özel antranörler. Gerçi antranör varsa ve onu bulsam ingilizce biliyor mudur mi onu da bilmiyorum.

Daha önce fitnesa falan hiç gitmemiştim. Programa ihtiyacım var. Boyum 1.82 kilom 98 kalıplı bir vücudum var. Vücudumu şekillendirmek istiyorum. Ama öncelikle göğüslerimi eritmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Genellikle o standart ve bileşik egzersizlerden oluşan iskele ilk başlangıç ve orta seviye için en yararlısı

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

Google da fullbody workout ya da tüm vücut program iskeleti yazınca genel iskelet çıkıyor.
    1gün gidip 1 gün dinlenme
    ve her bölge ve tarzdan birer hareket seçiliyor. belli zamanlar ile değiştirirsiniz.

Genellikle o standart ve bileşik egzersizlerden oluşan iskele ilk başlangıç ve orta seviye için en yararlısı

Peki ağırlık olarak kaç kg yapmam gerekir?
    Mesela 3set x 8 tekrar ya ,her set arasinda 45sn-1dk civari dinlenme suresi vererek son set son tekrari ancak yapabilmis agirligi secmeniz lazim. Ya da en son set son tekrar dan sonrs en fazla 1-2yapabilecek agirlik olsun.

Hatta ilk basta bazi hareketler bos agirlik ile yapmak gerekebilir. Suan tam neler var bilmiyorum ama zaten olimpic bar kullanilanlarda bos bar 20kg oluyor.

Agirlik ve set, tekrar sayisi onemli tabi ama asil onemli olan hatta gercek gelisim asla hareketten calmamak. Yani 5kg ile yaptiginiz agirligi 7.5kg gecerim daha iyi calismis olurum diye dusunmeyin. Bir ust seviyede hareketin baslangic ve bitis kisimlarindan calmamak yada momentum kullanmamak gerekiyor.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.