Şimdi Ara

Fişi takıp çıkarmadan bilgisayarım açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba çok tuhaf bir sorunum var. Bilgisayarımı düğmesine basıp açtığımda fanlar CD-ROM'lar falan herşey çalışıyor, fakat monitör açılmıyor ve anakartımdan normal açılırken gelen bip sesi gelmiyor ve harddisklerdede hiçbir işlem gözükmüyor.
    Ancak bilgisayarın fişini prizden çıkartıp geri taktıktan sonra düğmesine basarak açtığımda bu kez sorunsuz olarak açılıyor.
    Yani her bilgisayarı açmak istediğimde önce fişini çıkartıp geri takmak zorunda kalıyorum.
    Böyle birşeye ne sebep olabilir? Şimdiden teşekkürler.
    Anakartım gigabyte 8IR 2003

Ayrıca aynı zamanda otaya çıkan başka bir sorunum daha var: 4lü CNet router'ım var. ADSL bağlantım kopuyor. gidip telefonu açıp kapatınca tekrar bağlanıyor. 1-2 saat sonra yine kesiliyor. yine telefonu açıp kapatıyorum ve yine hemen bağlanıyor.
    Yardım lütfen...

• birinci sorunun için, fişi takıp çıkarmak yerine güç kaynağının arkasındaki anahtarı kapatıp açmayı öneriyorum, sanırım daha kolay olur senin için. önceleri bende de oluyordu aynı şey, ama kendi kendine düzeldi
  • Bende de 3lü prizin tuşu var onu açıp kapatıyorum. Ama yine de çok sinir bozucu birşey.Sanırım bahsettiğim modemle ilgilide bir başka başlık açmam gerekecek.
  • 1. soru psu sorunu gibi duruyor..yeterli güç veremiyo sanırım psu bu yüzden fi$i takıp cıkarmadan çalı$mıyor..psuyu degi$ sorun kalmaz..

2.sorun sanırım tel hattına çektigin paralel kablodandır..modemle verilen splitteri kullan..ordan tele hat çek..bendede aynı modem war..ve splitter kullanmadan hattan paralel çekmi$tim her telefon açılı$ında kopuyodu..splitteri kulandım sorun kalmadı..

Kolay gelsin..
  • splitter kullanıyorum. İşin ilginç yanı telefonu açıp kapatınca bağlantının gelmesi :)
    yani bağlantı varken bir sebeple kopuyor. Bende telefonu açıp kapıyorum ve tekrar bağlanıyor.

Psu ömrünü mü tüketmiş olabilir? Yani hiç bir sorun yokken birden bu ii sorunla aynı anda karşılaştım. Başka bir şey olabilir mi? yoksa şansa aynı anda oluşmuş iki ayrı sorun mu?
  • iki ayrı sorun tabi..splitter kullanıyorsan kabloları degi$..sonuç olarak baglanan kablolarda bi sakatlık var..
    büyük ihtimal psu sorunudur..pc ye yeni parçalarbagladıysan yeterli güç veremiyordur..
  • Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birinci sorunun bana gore, ekran karti ve board biosu ile alakali. yeni mi cikti bu sorun yazmamissin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.