Şimdi Ara

İşlemciyi Söküp Taktım Pc Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar msi anakart işlemcisini tam olarak bilmiyorum ama yeni nesil 775 pin.Sadece işlemciyi söktüp tozu fln alındıktan sonra yerine taktım herhangi bir zorlama fln olmadı.Şuanda kasa çalışmıyor düğmeye bastığımda fanlar dönüyor.Herhangi bir uyarı sesi çıkmıyor.Rami değiştirip denedim ama yine olmadı.Sizce sorun nerede arkadaşlar.

• İşlemci yerine tam oturmamış olabilir; çıkartıp tekrar takın. Düzelmezse BIOS'u sıfırlayın.

Bir diğer ihtimal; işlemci, statik elektrikten dolayı yanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 24 Nisan 2008; 21:54:03 >
  • Socket 775'e İşlemci Montajı ALINTIDIR:

Sanırım çoğunuz Socket 775 ve beraberinde gelen korku hikayelerini duymuşsunuzdur. Yeni işlemci soketimizin ne kadar kırılgan olduğu, işlemci montajının ne kadar zor olduğu daha işlemciler piyasaya çıkmadan aylar önce ağızdan ağıza yayılmaya başladı. Gelin beraberce bir işlemci montajı yapalım ve montajın gerçekten zor olup olmadığını görelim
    Soket 775 (Socket T / LGA 775) taşıyan anakartların hepsi işlemci soketinin üzerinde koruyucu bir plastik takılı halde geliyor. Montaj için öncelikle soketin üzerinde takılı gelen plastik koruyucuyu kaldırıyorsunuz. Soketin yanındaki metal yolu yana ve yukarı çekerek soketi açıyorsunuz, serbest kalan metal parçayı da (İşlemciyi aşağı bastıran bu parçaya Pressure Plate deniyor) elinizle açıp, soketi montaja hazır hale getiriyorsunuz. İşlemciyi yerine bastıran bu parçayı kaldırmak için menteşe tarafındaki ufak metal çıkıntıya bastırmanız yeterli ve kolay olacaktır. Soket içindeki pinlere ise kesinlikle parmakla dokunmayın, farkında olmadan pinleri ezebilirsiniz
    Şimdi sıra işlemciyi oturtmaya geliyor ki işte gerilim bu noktada başlıyor. İşlemci üzerinde, yanlarda iki adet yarım daire şeklinde boşluk var, bu boşlukların soket üzerindeki karşılıkları da belirgin. Bu sayede işlemcinin yönünü ayarlayıp, işlemciyi yukarıdan tam dik olarak sokete koymalısınız. Sakın işlemciyi önce bir yanını sokete sokup, soket içinde kaydırarak yerine oturtmayı denemeyin, bunu yaptığınız anda soket içindeki pinlerin bozulacağı kesin. Ayrıca, işlemci yerine oturduktan sonra parmakla bastırarak kontrol etmeye vs. de çalışmayın, yine sokete zarar verebilirsiniz. Soket zaten işlemciyi kenarlarda boşluk kalmadan içine alacak şekilde yapılmış, bu yüzden işlemci yerine oturduysa oturmuştur, oturmadıysa bir kenarından belirgin şekilde kalkık duruyordur. Bu durumda işlemciyi yanlarından tutup yerinden alın ve tekrar monte etmeyi deneyin. Eğer işlemci yerine düzgün oturduysa, önce baskı yapacak parçayı işlemci üzerine kapatıp (tam olarak kapanmayacaktır) sonra yandaki kolu yerine indirerek işlemciyi yerine kilitleyebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi işlemciyi monte ederken dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü soketin içindeki pinler çok hassas ve olası soket arızalarında ne olacak, kartlar garanti kapsamına alınacak mı, hiç belli değil. Montaj sırasında pinleri eğilen anakartların, kullanıcı hatası belirtilerek garanti kapsamına alınmayacağını tahmin etmek kolay, ama bu durum özellikle kullanıcılara satış yapan firmalarla kullanıcılar arasında çok ciddi sürtüşmeler yaratacaktır. Bir de, soketin ortalama 20 kere işlemci sök-tak yapıldıktan sonra aşınması durumu var. Görünene göre soket içindeki pinler ortalama 20 kere işlemci takılıp söküldükten sonra eziliyorlar ve işlemciye temas etmemeye başlıyorlar. Anakart kullanıcıları bu konuda kesin konuşamıyor, ama hepsi anakart kullanım kılavuzlarında soketlere 20 kereden fazla montaj işlemi yapılmamasını önerdiklerini belirtiyorlar

• güzel kardeşim bu işlemcilerin tam yerine oturmaması sorununda işlemciler 1 sn ye içeisinde aşırı ısınırlar... o yüzden bi kaç kez yerine tam oturtmayı denemende fayda var..umarım statik elektrikten etkilenmemek için çaba sarfetmişindir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

İşlemci yerine tam oturmamış olabilir; çıkartıp tekrar takın. Düzelmezse BIOS'u sıfırlayın.

Bir diğer ihtimal; işlemci, statik elektrikten dolayı yanmış olabilir.

arkadaşıma katılıyorum....
  • ya da hiçbiri olmassa benim de en çok karşılaştığım sorunlardan biri bu. bence anakarta elektrik veren power kablosu gevşemiş olabilir.24 pinlik o kabloyu iyice takmayı dene.
  • statik elektrik ihtimaldir ama yerine oturmamış olması daha büyük ihtimal bence. birde arkadaşım işlemciyi söktün temizledin tamam termik macun kullandınmı tekrar takarken. 775 pin işlemciler çok ısınan işlemcilerdir. eğer termik macun yoksa sistem açılsa bile bir süre sonra kilitlenmelerle karşılaşabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerinizi hepsini yaptım yine olmadı kasayı servise götürdüm.
  • Ne oldu peki bendede aynı hata var şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.