Şimdi Ara

FISHMAX balık çağırıcısı hakkında HELP!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yahu arakadaşlar bilmiyorum duydunuzmu FISHMAX diye bişey var balıkları kendine çekiyo bununla ilgili deneme yapan falan varmı normal fiyatı 80$ filan bana kalırsa boktan bişey ama işe yarıyo olabilir yapmak istesek daha ucuza yaparız gibime geliyo 133 milyona denk geliyomuş
    bu kadar paraya hayli hayli yapılır heralde ben zati bunun balık çekiyo kısmıyla ilgileniyorum ama okadar parayıda bu cihaza vermek delilik
    bi el atın bi yardımcı olun araştırın halim kötü balik çıkmıyo boş dönüyom eve hadi bi gayret bi el atın hem yapılıyosa kapış kapış gider...

• yaa bunu bende o kadar cok arastırdım ki sorma ama bir türlü devre filan bulamadim sadece nasil calistigi yaziyor o kadar. deniz kenarina gidip olta sallamak cok hosuma gidiyor ama birde su alet olsa dedigin gibi cok güzel olucak beyler bu konuda yardimlarinizi esirgemeyin lütfen
  • tecrübeme göre yazıyorum,,
    devreyi tam olarak bilmiyorum,belki basitçe bir megafon veya piezo hoparlörlü teyp işinizi görebilir,,,büyük ihtimalle su altına bir ses vererek
    yapılıyordur, kızıldenizde süveyş kanalı sırası beklerken,bizim gemici arkadaşlar,geminin paslarını dökerken yaptıkları gürültüden köpekbalıkları etrafımızı sardı, tuttuğumuz balıklar arttı, bunu daha sonra da gürültü ile denedik, eskimiş kurtarma roketlerini su altına atarak gürültü yaparak geminin altına balıkları çektik,sahilde sakin bir yerde balık tutarken aynı olayı hatırlayarak bir kalasla suyun üstüne gürültü yaparak tuttuğum balık sayısı arttı, ayrıca akvaryumum varken(eskiden)
    bir çubukla ses yaptığım yere balıkların toplaştığını biliyorum,
    suya taş attığınızda önce balıklar ürküyor sonra taşın peşine düşüyorlar,
    balıklar kesinlikle sese duyarlı
    su altında sesler daha uzaklara yayılır,suya komple sokmadan seyyar bir megafon agzını su içine koyarak gürültü yapmayı deneyebilirsiniz,thailand da dalış yapan dalgıçları megafonla çağrırlarken balıkların defalarca etrafta toplandığını gördüm,bu ses ultrasonik olmayabilir ,,, sadece bir fikir.. satın alın yapın demiyorum,elinizde varsa bir deneyin, belki yardımcı olmuşumdur,
    bilginize

selamlar
    orkun

• ya kardseşler bildiniz balıkçılıkla ilgili forum varmı bari işe yarayıp yaramadını sorsak bi tane alabilcek durumdayım balık çıkmıyo anasını satim kıyıcam paraya ensonundada çalışıp calışmadından emin dilim he bu arada balıklar gürültüye geliyorlarsa diyosanız bi onuda denicem tabi fakat suyun altına hoparlörmü koyiim yokasa radyo frekansımı veriim yani suya antenmi sokiim buna ne dersiniz...
  • tabi seste önemli faktor ama bu aletin calisma prensibi yanlis hatirlamiyorsam 1v civarinda suya iyon yayması.. yapilan arastırmalara gore baliklar galiba pozitif iyonlara (negatifte olabilir hatirliyamiyorum simdi) dogru gidiyormus. ve dusuk volt olmasıda onemli. iste adamlar bunun aletini yapmis suya iyon yayiyor ve baliklar iyon kaynagına dogru gidiyorlar.
  • Başka bir araştırmamda rastlamıştım balık çağıran devreye, kaydettiğimi sanıyorum (Malum oltacılık hastalıktır!) ama bir türlü bulamadım.
    O devre sadece ses yayıyordu. (Etkili bir yöntemdir, zıpkıncılar da kullanır) Ama Fishmax hem ses yayınlıyor (Hangi frekans?) hem ışık (Hangi renk? Muhtemel kırmızı) hem elektrik (Kaç V, +,-, veya alternatif?) yayıyor.
    Deneme yanılmayla bulmak çok zor olacak. Hele benim gibi yılda bir balığa çıkabiliyorsanız!
  • sakın ha o kadar para vereyim deme o devreye. parana yazık.

bundan yıllar önce "bilim ve teknik" dergisinde (dergi küçük boy basılıyordu o zamanlar, sonradan a4 boyutlarına getirdiler) "elektronik dünyası" diye bir bölüm vardı. orada yayınlamışlardı devre şemasını. oldukça basit bişeydi (taş çatlasın 1 milyon lira tutar). devreyi yaptıktan sonra su geçirmesin diye bir poşete koyup öyle suya sarkıtıyordun)

tavsiyem şehir kütüphanesine gidip derginin eski tüm sayılarını (1990 - 2000 arası) tara. dediğim gibi "elektronik dünyası" isimli bir bölüm. derginin son sayfalarına doğru koyuyorlardı. bulmak biraz vaktini alır ama 130 milyon vermekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GocebE -- 14 Ocak 2005, 15:18:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gyrocopter bilgi yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende devresi vardı ama çok dandik bişeye benziodu 5ytl etmez malzemelri ama ne kdr işe yarar bilemem bakim bulursam gönderirim istersen
  • Bir ara elektronik sivrisinek kovuculara fazlaca takmis ve nerede bir sema bulsam hemen denerdim. Hepsinin sonucu da fiyaskoyla bitiyordu.

Sivrisinegi canli yakalayip bir kavanoza hapseder devreyide kavanoza koyar ve calistirdim. Sineklerin herhangi bir tepki verdigini gormedim.

Ayni sekilde kopek kovucularlada ilgilendim ve bir tane bile kovek kovamadim.

Yillar sannra bir arkadasimin Amerikadan satin alip getirdigi bir kopek kovucunun gercekten kopekleri kovduguna sahit olunca cihazi beraberce actik, kullanilan piezoyu ve diger malzemeleri gorunce zaten olayin uc kagidini anlamistim. Semasini cikarttigimda ve kritik bazi noktalarin voltajlarini scop ile olctugumde her sey anlasilmis oldu.

Siz de balik cagirici devre semasini bir cok yerde bulacaksiniz. Bunlardan pek cogu ise yaramayacak.
    Eger sozunu ettiginiz balik cagirici gercekten is yapiyorsa 80$ i verin ve satin alin. Acin icini semasini cikartin ve meraginizi toptan giderin.

• Vallaa bunalmıs hocam azına saglıkk ne dıyımm picprojedende tanısıyoruzz burdada dokturmussun aynendedıgın gıbı kesfedılmıs amerıkayı tekrar kesfetmeye gerek yok.....

ama arkadslarda urasacak bunu engelleyemeyız haklılarda bu bır tatmın yoludur genclık var zaman var macera pesınde bır sonuc elde edılırse tabırı yerındeyse bır orgazm varr ve unun verdıgı zevk ve heyacan bence haklılar ama onlarda sora anlıycaklar zaman kaybetmenın anlamı her gecen dakıka bızı alehımıze sonra 80 doları verıp alırlarr ama bu arada bır cok tecrube edınmıs olurlar.........
  • Aslini sorarsaniz her konuda Amerikanin tekrar tekrar kesfedilmesinden yanayim. Zira bu esnada cok sey ogrenilir. Demek istedigim sagdan soldan bulunan semalarla bu is kolay olmaz. Ama labaratuvar kurar, sivrisinegi alir karsina ugrasirsan bir seyler yapilabilir. Bu ugraslara hic girmeden 80$ verilebilir ve merak giderilebilir anlaminda soylemistim.
  • selamlar... Fikirlerinize ben de katılıyorum... Amaç sadece iş görmek ise 80$ ver ve işini gör. Ama olay birşeyleri öğrenip kendinin yapması olunca da en iyiyi örnek alıp kısa sürede daha çok şey öğrenilmesinden yanayım. Bilgi edinmek istediğimiz bir konuda , örnek almam gereken cihazın gücümün yettiği kadar zirvedeki bir cihaz olmasını tercih ederim ki bir çok püf noktasını kısa sürede görebileyim. Zirvedeki bir mamulün bilgisine erişebilen bir kişinin tüm ara kalite ve özellikleri barındıran ürünleri tasarlayabileceğini düşünüyorum. Az zamanda çok iş...
    Saygılarımla.
  • bir arkadaşım balık çağırıcı deveresini yapmıştı. işe de yarıyordu. sanırım 4060 entegresin kullanmıştı. tek sorunu pilinin ağırlığı nedeniyle askıda kalamıyor, batıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: luciferi

bir arkadaşım balık çağırıcı deveresini yapmıştı. işe de yarıyordu. sanırım 4060 entegresin kullanmıştı. tek sorunu pilinin ağırlığı nedeniyle askıda kalamıyor, batıyordu.

dostum devreyi bulabilir misin sana zahmet?
  • bunu yapan izmir'de yolum düşerse bi sorarım. fakat devre pek öyle özellikli bir şey değil. 1-2khz frekans üretiyor. yani basit bir amv ile bile yaparsın ff 'larla frekansa şekil verirsin, olur biter.
  • Luciferi arkadaşım, pm'den isim tel filan gönderebilirsen, arkadaşla bağlantı kurabilirim.
  • Balıkların sese geldiği konusuna katılmıyorum(Bazıları)Mesela tüplü dalışları izleyen bir çok kefal gördüm ama bu yörede karagöz,levrek,işkine türü balıklarda var.Onlar tüplü dalışı çözdülerdemi gelmiyorlar.Olay sadece rezonans eden bir ses değil o kesin...Cihaz işe yarıyor muhakkak(CABELAS bile satıyor)bir çok balıkçılık sitesinde bende gördüm,birçok çeşidi var.Ama profesyoneller için gerekli bence,yoksa balık tutmanın ne anlamı varki....
  • ses cogunlukla tatlı su balıkları icin cünkü tatlı su balıkları su yüzeyindeki titresimleri kontrol ediyorlar böcek filan düser titresimlerini algılar, yada diger balıklar yem yer titresim cıkartır filan ama tuzlu su balıklarında ise iyon önemli, tuzlu su balıkları iyonlara dogru hareket ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.