Şimdi Ara

Fırçasız Motor ESC Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Ben rc uçak yapmak istiyorum ve haliyle ucuza da getirmeye çalışıyorum.Birçok konudan fiyatı oldukça düşürsem de öğrenci haliyle hala cep yakıyor.Bu yüzden bazı parçaları satın almak yerine yapmayı düşünüyorum.Bunlardan biri de ESC. İnternette araştırdım ancak yapımını bulamadım.Transistörler yardımıyla yapabilirsiniz diyorlar ama nasıl yapıldığı belli değil.Nasıl fırçasız motor için ESC yapabilirim,yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

• Şu linkdeki bilgiler sizin için bir başlangıç olabilir.

https://www.instructables.com/id/Make-Your-Own-ESC/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 20 Temmuz 2020; 21:15:49 >
  • Teşekkür ederim.Ancak -muhtemelen çok kaliteli değildir ama olsun :D- 50tl ye esc bulabildim.Ancak burdaki https://www.aliexpress.com/item/32980233292.html?aff_platform=product&sk=_d9ewKMJ&aff_trace_key=68473a5fd5c64fc78b419482c3698983-1595271201626-01353-_d9ewKMJ&terminal_id=7868215171c643dca45ed0b8ddda1921&tmLog=new_Detail&aff_request_id=68473a5fd5c64fc78b419482c3698983-1595271201626-01353-_d9ewKMJ l6234 16 dolar civarı çok pahalı.Bana daha ucuz şeyler lazım.Teşekkür ederim ama yine de.Bir de bildiğiniz maker forumları var mı acaba oralara da sormak isterim.

• Yeterli sayıda PNP ve NPN transistörle ESC yapılabilir ancak burada önemli olan bu transistörlerin motorun çektiği akımını taşıyıp taşıyamacayağıdır. Bu tür hızlı elektronik sistemler Röle yardımlarıyla yapılamayacağından piyasadaki en yüksek akım değerini sağlayan transistörlerden temin etmeye çalış, ve gerekli durumlarda paralel bağlayarak akım taşıma kapasitesini arttır.

ESC'nin çalışma prensibi arudinodan gelecek PWM sinyaline göre, bobin gruplarını farklı zamanlarda açıp kapamak ve aynı zamanda mıknatıssal olarak N veya S kutuplarına sahip olmalarını sağlamak.

Aşağıda paylaşacağım videonun 02:35 'nci dakikasında ESC'nin yaptığı işi teknik olarak göstermiş. Kısaca göz gezdirdikten sonra yapabileceğine inancın varsa, bunu denemenin gelecek projelerinde son derece tecrübe kazandırıcı bir etken olacağına eminim.

Bol şans.
    https://www.youtube.com/watch?v=uOQk8SJso6Q&feature=youtu.be&t=158

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 23 Temmuz 2020; 0:31:11 >

• Bence hiç bulaşma aldığın malzeme ve uğraşın çöpe gider. Ülkemiz de Esc fiyatları fahiş fiyatlarda maşallah ama Aliexpress de motor esc ve yedek parçaları komple set halinde gayet makul fiyatlarda. Sadece 15tl gümrük ödersin o kadar. Oda yerli alışveriş sitelerin kargo ücretlerine takabül ediyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 23 Temmuz 2020; 1:13:38 >
  • Peki ya gümrük vergisi her zaman 15 tl mi olur,değişme gibi bir şey olmaz değil mi?Ayrıca başka ek ücretler ödemem gerekiyor mu?Teşekkürler bu arada önerin için.
    Edit: Bir de şimdi baktım da olcukça ucuza satılıyor.Hem de baya... Güvenli olur mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem Soylu -- 24 Temmuz 2020; 20:19:13 >
  • Açıkçası küçüklükten beri yatkınlığım olsa da bu tür konuları daha yeni yeni araştırmaya başlamış ve öğrenen biriyim.Yani yeni birinin de bunu yapması çok müthiş bir şey olabilir.Ancak yapabilir miyim de onu da araştırdıkça tam bilemiyorum açıkçası :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor nasıl sürülür?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.