Şimdi Ara

Nitro Yakıtlı Motorun Temizliği Nasıl Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 yıldır kullanılmayan nitro yakıtlı bir arabam var. Bozuk ve eksik parçaları onarıp tekrar aktif hale getirmeye çalışıyorum. Buji ısıtıcım ve pull startım bozuk olduğu için motoru deneyemedim ancak motorda bazı tortular görülüyor. Bunları temizleyebilir miyim? Motorda kalıcı bir hasar oluşmuş mudur?



  • Afterburn le bie cevir istersen temiz yakıt dolastır elle cevir rahatca dondukten sonra motoru calıstır dusuk devirde bir iki depo zengin yakıt la calıstır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle aracı wd40 ile komple temizleyin, özellikle motor üst buji kısmında ve karbüratör kısımlarındaki tüm pislikleri temizleyin ardından hava filtresini temizleyin, motoru şasiden ayırın, karbüraatörü söküp temizleyin sonra bujiyi çıkarın motoru ters çevirin bir kaç kez pull startı çekin bırakın motor içerisindeki eski yakıtı atmış olursunuz sonrasında karbüratör deliğinden after run oil denen temizleme yakıtını sıkın motoru yine pull start ile çevirin ki motor bloğuna yapışan yakıtlar da atılsın.

    sonra deposunu söküp içerisini temizleyin eski yakıt kaıntılarını komple temizlemelisiniz ayrıca fırsatınız var ise yakıt hortumlarını değiştirin temizlemesi zordur.

    sonra motor ve yakıt aksamı temiz ise sıra geldi differansiyellere, yakıtlı araçlarda genelde arka ön ve orta olmak üzere 3 differansiyel vardır her birini söküp içerisindeki diff yağını değiştirin. özel yağlar ile doldurulması gerekli.

    sonra hareketli tüm parçaları temizlemelisiniz araç kullanım anında bir yeri takılı kalırsa araç kontrol dışı gider kaza yaşarsınız, aslında en doğrusu aracı komple söküp toplamak ama uğraş vermeniz gerekiyor...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.