Şimdi Ara

Finlandiya'da eğitimde devrim: Tüm dersler kaldırıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
5
Favori
18.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muhafız.

orda yetişen çocuktan bir şey olmaz. bir kere laubali olur. mühendis olur ne iş yapacağını bilmez. eczacı olur ilaçları sayamaz.

herkesi filozof yapmak isterseniz aç kalırsınız
    Evet tabi o yüzden PİSA da 2. oluyor di mi ? Bizede fazla bilgi yığını yükleniyor ama herkes dökülüyor hadi ortaokulu geçtim ama Liselilerin geçen yıl girdiği (benimde girdiğim) sınavda Fen derslerinin netine bakın bizlerden 0.4 Fizik netiyle mühendis olacak ama Finlandiyadan olmayacak ilginç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B5A59FD1 -- 1 Ocak 2019; 22:40:58 >
  • Eğitim sisteminin iyi olması, baştakilerin istediği bir şey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

derslerin kaldırılmasını bende savunuyorum. Tamamen zaman kaybı. Artık teknoloji çok fazla gelişti. Sanatsal vb. İşler hariç nerdeyse tüm işlerde yakın gelecekte makinalar hakim olacak bunu görmemek için kör olmak lazım. Şimdiden bütün hesap kitap işlerini vb bilgisayarlar yapıyor.
    Son cümlenize katılmıyorum. Hesap kitap işlerini bilgisayarlar yapıyor ama temel-orta düzeyde matematik bilgisinin tüm bireylerde olması şart.

• Yazım biraz uzun olmuş, yazının fikrinin kısa özeti için sonraki kalın harflerle yazılmış cümleyi okuyabilirsiniz.

Finlandiya ile Türkiyeyi karşılaştırmak çok sığ bir davranış olur.

Adamların nüfusu hepi topu 5.5 milyon kişi.

Bugün bu sisteme geçip çağcıl manevralar yapabiliyorlarsa bunun nedeni nüfuslarının azlığıdır, bu sayede kolayca reformlar harekete geçebilir.

Mesela; Bakan Ziya Selçuk'a dikkat edin

Geçenlerde bir çıkışı oldu, yabancı dil dersi neden zorunlu ?

Dün yine bir demeç verdi, öğretmen atamalarını Hazine ve Maliye bakanlığı karar veriyor diye..

Açıp okuduysanız adamın bu çarpıcı sözlerinin ne kadar da mantıklı olduğunu görürsünüz.

1- Türkiye'de hiçbir ders ama HİÇBİR DERS ihtiyaç olduğu için okutulmaz, asıl amaç öğretmenlerin işsiz kalmamasıdır.

2- Türkiye'de saçma eğitim politikaları yüzünden haddinden fazla üniversite öğrencisi eğitim görüyor, haddinden fazla sözde 'öğretmen' yetişiyor.

3- Bakan buna değiniyor, 2050'ye kadar projeksiyon belli, her sene 40 bine yakın öğretmen almamız lazım ancak bunun çok üstünde öğretmen çıkıyor piyasaya diyor. E adam haklı abi, ihtiyaçtan fazla arz var.

4- Bugün eğitimde nitelik değil nicelik politikası izlendiği için zaten verilen eğitim vasat, hepimiz senelerce yabancı dil okutulduk, %90'ımız yes no'dan ilerisine gidemiyor. Hatta daha acısı çoğumuz Türkçe konuşamıyor ve yazamıyor.

5- Yabancı dil gibi dersleri kaldırmayı, ya da böyle Finlandiya'daki gibi yapıp tüm dersleri kaldırmaya çalıştığınızda Finlandiya nüfusu kadar insan ayaklanır bir anda.

6- Düşünsenize Yabancı Dil dersinin zorunlu olmadığını, yüzbinlerce ingilizce öğretmeni bir anda ıskartaya çıkacak, bunu yapmaya hükumetin totosu yer mi ? Yemez. Her lisede en iyi bir kaç sınıfta yabancı dil okutulsa yeterli olur ve bu sistemden çok daha fazla insan İngilizce öğrenmiş olarak çıkar, çıkar çünkü eğitimde nitelik artar.

7- Üniversite öğrencisi nüfusu 8 MİLYON insan.

8- Ya hu, 8 milyon insan üniversite okuyor, el insaf ya hu, ben de üniversite okuyorum, dönemimdeki 180 öğrencinin 170'ine 3 koyun emanet edilmez, boş yaşayan çoluk çocuk hepsi.

9- Devletin bu boş yaşayan insanlara üniversite eğitimi vermesi kadar büyük bir israf yok neden mi ?

9.1 - 8 Milyon için devletin ayırdığı kaynak çok çok fazla, vergilerimizin çok büyük bir bölümü eğitime gidiyor ve elde edilen sonuç tam anlamıyla rezalet.

9.2 - Hane halkı gelirinin önemli bir bölümü eğitime gidiyor, bi düşünsenize, normalde bir halt olmayacak çocuk bile mühendislik kazanıyor, bilmem nerenin bilmem lüzumsuz bir mühendisliği(!)

9.3 - Bu çocuğun Türkiye'nin %80'inden gelen dar gelirli bir ailenin mensubu olduğunu düşünün. Babası bunu okutmak için ne kadar çaba sarf edecek, kıt kanaat geçindirdiği ailesinin rızkını 'ileride hiçbir bok olamayacak çocuğunun Anadolu'nun uzak köşesinde 4. sınıf mühendislik eğitimi veren çocuğunun evden uzak bir şekilde geçinmesine ayıracak.'

9.4 - Zaten kendisine zor yeten bir ailenin bir çocuğunu şehir dışında okutması ve bu alınan eğitimin vasat altı olması çok üzücü değil mi ? O çocuk o eğitimi işsiz olmak için alıyor tamamen.

9.5 - O çocuk güzelce mesleki eğitim veren yerlerde okusa 18 yaşında ülkeye katma değer üreten bir insan olur, ailenin otomatik olarak refahı artar, aile tasarruf yapabilir, birikim yapabilir, batıya göç etmek zorunda kalmaz.

9.6 - Bakın bi üst maddede saydığım şeyi yalnızca üniversite kontenjanlarını 1/3'üne düşürerek yapabilirsiniz.

9.7 - Bugün 90 kişi aynı sınıfta eğitim görmeye çalışıyor üniversitede, verimlilik yerlerde, hocanın söylediği zaten sınıfın yarısından sonrasına sirayet etmiyor. Hoca ara veriyor, öğrenciler bi çıkıp geliyor sınıf leş gibi sigara içmiş nefes kokusuna bürünüyor.

9.8 - Bugün ben de ve hiçbirimiz de (ilk 30k hariç) hak ettiğimiz okulda okumuyoruz, bu yüzden de hak ettiğimiz eğitimi alamıyoruz ve potansiyel işsizleriz.

10 - Eğitimde yapılacak nicelikten nitelik politikasına dönüş ile inanın ülke çok kısa bir sürede tekrardan kalkınmaya geçer.

11 - En basit haliyle devletin bütçe yükü hafifler, bu vergilere yansır tüm herkes bundan faydalanır.

12 - Hane halkı daha fazla tasarruf yapabildiği için emekliliğinde rahat eder.

13 - İnsanlar daha erken iş hayatına, emek üretimine, katma değer üretimine katıldığı için daha yetişmiş bir topluma sahip oluruz.

14 - Üniversite sizi asla ama asla meslek sahibi yapmaz, üniversite yalnızca disiplin sahibi yapar, mühendislik bir disiplindir, iktisatçı olmak bir disiplindir.

15 - Meslek sahibi olmak için diplomaya ihtiyaç olmadığı gibi Tıp gibi bir kaç bölüm haricinde çoğu ilim zaten ancak ve ancak sahada sektörün içinde çalışılarak öğrenilir. Ki tıpta da durum böyledir, çok uzun süreler asistanlık yaparlar öğrenmek için işi.

16 - Üniversiteye meslek sahibi olmak için körükörüne giden milyonlarca gencimiz var, maalesef iki gün sonra mühendis bile olsalar ellerinde bir meslek olmadığını, asıl mesleği piyasada 4-5 sene çalıştıktan sonra eline alacağını görecektir.

17 - Çok fazla uzattım, okuduğunuz için teşekkürler, biraz fazla radikal fikirlerim var eğitim konusunda biliyorum ancak şeriatın kestiği parmak acımaz, Almanya'da 3 milyon üniversite öğrencisi varken biz kimiz de 8 milyonu okutmaya çalışıyoruz ? (Almanya ile nüfusumuz neredeyse eşit) tekrar, tekrar ediyorum;
    BUGÜN ÜNİVERSİTELERİN KONTENJANI 1/3'ÜNE İNMEDEN BU MİLLET KALKINAMAZ, BEN DE DAHİL HİÇBİRİMİZ AMA HİÇBİRİMİZ ASIL HAK ETTİĞİMİZ YERDE OKUMUYORUZ, KALİTE AŞIRI DÜŞTÜ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 23 Kasım 2018; 15:34:9 >

• quote:

orda yetişen çocuktan bir şey olmaz. bir kere laubali olur. mühendis olur ne iş yapacağını bilmez. eczacı olur ilaçları sayamaz.

Finlandiyalı oyun firması ülkenin vergisinin 5'te 1'ini ödüyor. Yıllık bir kaç milyar dolarlık geliri var. ve tüm bunları 3 oyun ve ~200 çalışanla yapıyor.
  • Aslinda bu sistemi sizde yapabilirsiniz zorunlu egitimi cocugunuza atlattirip disardan bitirtebilirsin boyle cocugunuz ile farkli alanlarda ilgilenip sadece diplomayi almaya odaklayip cagin gerektirdigi seyleri ogretebilirsiniz.

Zor bir durum degil hatta cok kolay cunku internetin butun nimetlerinden kokune kadar yararlanabilirsiniz.

Cocugunuzun ilgi alanini bulup yetenigini kesfedip o alanda ilerlemesi icin yatiriminizi yaparsiniz

Finlandiyanin yapmak istedigi sey basit herseyi azar azar ver ilgisini bul ve oraya odaklan ve yetenegini kesfet ve oraya odaklan

Basit ve etkili bir metod

Suan egitim sistemi dunyada cok buyuk problemlerle yuzlesiyor z kusagi dedigimiz kusak rahat calisip rahat yasamak istiyor ve ilgisi olmayan bir konuda bilgi sahibi olmak istemiyor.

Ama ilgisi olan konuda sinirlari zorlanmasini istiyor

Finlandiya nufusuda kullanarak bunu yapma pesinde cok mantikli

Cocugunuz ile ilgilenin onun kucuk yaslardab itibaren neye ilgili oldugunu kesfedin bulun cikarin ortaya ve ona bu konuda destek ve firsat verin hata yapmayi bilsin tecrube kazanmasi icin destek olun

Derslere degil hayata bagli olmayi ogretin

• interwap kullanıcısına yanıt
    kaç kişiyi istihdam ediyor? kime ekmek veriyor

• Ne saçma bir başlık ve bu başlık bizde eğitime bakışın ne kadar sığ olduğunun kanıtı.

Dersler kaldırılmadı, kitaplar kaldırıldı. Örneğin matematik dersi derken matematik kitabı anlıyoruz nedense.

• quote:

şaka herhalde
  • ATL mezunu arkadaşlar varsa onlar bilirler günde 10 saat ders işliyorduk.Haftada bir iki gün 8 saat ders vardı gerisi 10 saat tam bir saçmalıktı ya hem bölüm dersleri görüyoruz hemde fizik kimya biyoloji .Merak ettim Şuan ki ders sayısına baktım 44 saat pek bir şey değişmemiş bizde 46 saatti .9 ve 10. saatlerde geometri veya mat olduğu zaman kimse dinlemiyordu hatta hocalar bile 10.saati boş geçiriyordu.

Geçenlerde meb bakanı açıkladı ders sayısını düşürecez diye şimdi mi aklınıza geldi
  • Dünya çapındaki başarılı şirketlerde kaç tane Finli mühendis çalışıyor. Kaç tane ün yapmış doktoru var. Google'da çalışan mühendislerin çoğu ABD'li. Finlandiya'daki eğitim sistemim kriteri nelere göre belirleniyor?
  • Adamlar yaptıkları bu devrimin meyvelerini 20 yıl sonra toplayacaklar. Muhtemelen 20 yıl sonra da Dünya'da eğitimin en iyi olduğu ülke Finlandiya olacak ve bizim yetkililer bu devrimi o yıllarda tartışmaya başlayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Dünya çapındaki başarılı şirketlerde kaç tane Finli mühendis çalışıyor. Kaç tane ün yapmış doktoru var. Google'da çalışan mühendislerin çoğu ABD'li. Finlandiya'daki eğitim sistemim kriteri nelere göre belirleniyor?

5.5 milyon insan var sadece ona göre düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesajı özür diliyerek yazıyorum . Turizmde çalışan birisi olarak hergün yeni finlandiyalı görüyorum (Antalya bölgesi) Gelenlerin %80-90ı ingilizcesi rezil,yavaş anlamakta güçlük çeken tipler ... Bizdede yokmu var! ben çokmu zekiyim hayır! ama gelen şahıslar robotlaşmış,mimikleri alınmış kişiler.. Bu çok iyi eğitim sistemleri var deniliyor. Ben gördükçe şaşırıyorum birgün bu tarz haberlerin dışında gerçek 10-15 tane Finli ile tanışırsınız umarım

• Çok iyi ya adamalr benim hayallerimi orada tek tek hayata geçiyorlar resmen.

Sevindim adlarına. Eğitim ilgi ve yetenekle alakalı olmalı. Her önüne gelene matrix integral öğretmenin anlamı nedir ki?
  • Biz de tüm dersleri kaldırıp dinimize daha çok odaklanacağız inşaAllah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitimde dünya 1.si güney koredir. Finlandiya ile başı çektikleri söylenir fakat Finlandiyanın nüfusu 6 milyon iken g. Korenin 50 milyondur..

Gelelim 80 milyonluk ülkemize. Bizim ülkemizi Finlandiya ve koreden ayıran en önemli özellik etnik çeşitlilik. Bu da birden fazla karakteristik yapı demek. Ülkemize uygun eğitim sistemi yapılmayıp yabancılardan üstelik alakasız ülkelerden sistem örneği getirmek en büyük hata.

Milletimiz gelenek ve göreneklerine bağlı, disiplinli ve vatansever bir millet lakin gelen nesiller ile giderek bozulmakta. Bunun en büyük sebebi aile ve okul eğitimindeki disiplinsizlik. Eğitimi bitirmek adına hersey yapıldı tıpki askeriyeyi bitirdikleri gibi. Tıpki dünyada gıpta edilen köy enstitülerini kapattıları gibi....

Basta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm iyi öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

• 2016 tarihli birgün gazetesi haberini neden kopyalayıp şimdi paylaştın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

2016 tarihli birgün gazetesi haberini neden kopyalayıp şimdi paylaştın ?
    Bir sıkıntı mı var hocam,kopyalayıp paylaşmak suç mu oldu,tarih zaman ayarı şartı mı var veya sizin denetiminizden mi geçmesi gerekiyor?

Bana güzel gelmiş demek ki paylaştım.Merak ettiğiniz birşey varsa:
    https://www.egitimpedia.com/finlandiyada-okula-gitmek-icin-14-neden/

sizde inceleyin,bilgilenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 24 Kasım 2018; 3:23:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.