Şimdi Ara

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Ana Konu ve Oynayacaklar Listesi ( PS3 & PS4 & PC ) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.379
Cevap
15
Favori
68.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Foruma ilk postum o yüzden çok heyecanlıyım. :)

Şaka bir yana bende Phoenix dünyasındayım. Adım Wizard Oz başka arkadaşlarda varsa aynı dünyada güzel olur beraber bir free company tadından yenmeyecektir.

iyi oyunlar.
  • Hocam zevk meselesi tabide, sanki biraz erken karar vermişsiniz gibi. Ben pc'den oynuyorum gayette eğlenceli geliyor. Hele kafa dengi arkadaşlarınız varsa dadından yenmiyor :) fate'lerden bahsetmişsiniz sanırım, vallahi bence onlar oyuna ayrı bi zevk katmış. Bir görevden diğerine giderken yolda hiç canım sıkılmıyor. Onları yapayım derken yol bitiveriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberamente -- 7 Ocak 2015; 18:01:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi teleport vardı keşke kullansaydın.

Çok koşmaya gerek yoktu. Bir kere haritası açıyorsun yeterli oluyor genelde. Bilemedim..
  • Oyunu bir haftadır oynuyorum 32 lvl bard kastım. Şunu söylemeliyimki bu oyunun level kasma sistemi tam bir rezalet. Bi firma grind questlerinden başka birşey bilmezmi ya. Çiçek toplasak arkasından böcek cıkıyor onu kes diyor. Main questler olmasa yemin ederim intahar edicem sıkıntıdan. Aklınıza bişi gelmiyosa diğer oyunların questlerinden araklayın araya bi kaç değişik quest koyun bari. Sırf şu yüzden japon rpglernden geçmişte nefret ettim. Kıç kadar mapi var zaten aynı haritayı her lvl 5 kere turluosunuz mob kesiosunuz lvl kasmak için başka bişi yok. Ancak;

Oyunun rp bölümüne ciddi önem verilmiş hikaye olsun, emotelar olsun, meslek detayları olsun vb. Sadece bunlar oyunu oynattırıyo. Balık tutmak bile çok keyifli. Cross class yaparak diğer classlardan skill almak ta çok hoş. Tabi bi tane class ı kasarken baydıgım için diğerlerini kasacagımı pek düşünmüyorum.

Sözün özü bu oyunda level kasma kısmı bittikten sonra başlıyor wow gibi. Meslek kasmak, raidler, dungeonlar oldukca keyifli ve detaylı gördüğüm kadarıyla bu yüzden oflaya puflaya 50 olmaya çalışıyorum. Arada bi balık tutarak sitres atıyorum

Bugün guildten 2 kişi evlendi. Kiliseye gittik herkez pembe takım elbise kıyafet giydi, tören yapıldı. Oldukca komik ve eğlenceliydi. Anlıcağınız level kasma kısmı hariç oyun gerçekten güzel. 1 Hafta kendimi sıkar 10 milyontane mob keserim max level olurum diyorsanız oynayın. Yok ben zora gelemem diyosanız hiç bulaşmayın

Dipnot: Bu arada ben skill attıktan sonra mobların üzerinde etki etme süresi 0.5 - 1 sn gibi bi süre gecikiyor. Ms im 80 90 civarı. Neden olduğunu anlayamadım. Level kasarken cok rahatsız etmiyor ama raidlerde sıkıntı olacagını düşünüyorum. Eu serverlarının amerikada olmasından kaynaklı gibi geldi bana. Umarım ilerde avrupayada bi server açarlarda düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 9 Ocak 2015; 21:11:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iCb4uC

Oyunu bir haftadır oynuyorum 32 lvl bard kastım. Şunu söylemeliyimki bu oyunun level kasma sistemi tam bir rezalet. Bi firma grind questlerinden başka birşey bilmezmi ya. Çiçek toplasak arkasından böcek cıkıyor onu kes diyor. Main questler olmasa yemin ederim intahar edicem sıkıntıdan. Aklınıza bişi gelmiyosa diğer oyunların questlerinden araklayın araya bi kaç değişik quest koyun bari. Sırf şu yüzden japon rpglernden geçmişte nefret ettim. Kıç kadar mapi var zaten aynı haritayı her lvl 5 kere turluosunuz mob kesiosunuz lvl kasmak için başka bişi yok. Ancak;

Oyunun rp bölümüne ciddi önem verilmiş hikaye olsun, emotelar olsun, meslek detayları olsun vb. Sadece bunlar oyunu oynattırıyo. Balık tutmak bile çok keyifli. Cross class yaparak diğer classlardan skill almak ta çok hoş. Tabi bi tane class ı kasarken baydıgım için diğerlerini kasacagımı pek düşünmüyorum.

Sözün özü bu oyunda level kasma kısmı bittikten sonra başlıyor wow gibi. Meslek kasmak, raidler, dungeonlar oldukca keyifli ve detaylı gördüğüm kadarıyla bu yüzden oflaya puflaya 50 olmaya çalışıyorum. Arada bi balık tutarak sitres atıyorum

Bugün guildten 2 kişi evlendi. Kiliseye gittik herkez pembe takım elbise kıyafet giydi, tören yapıldı. Oldukca komik ve eğlenceliydi. Anlıcağınız level kasma kısmı hariç oyun gerçekten güzel. 1 Hafta kendimi sıkar 10 milyontane mob keserim max level olurum diyorsanız oynayın. Yok ben zora gelemem diyosanız hiç bulaşmayın

Dipnot: Bu arada ben skill attıktan sonra mobların üzerinde etki etme süresi 0.5 - 1 sn gibi bi süre gecikiyor. Ms im 80 90 civarı. Neden olduğunu anlayamadım. Level kasarken cok rahatsız etmiyor ama raidlerde sıkıntı olacagını düşünüyorum. Eu serverlarının amerikada olmasından kaynaklı gibi geldi bana. Umarım ilerde avrupayada bi server açarlarda düzelir.

Serverlar Amerika'da.160-200 arası ping oluyor.Normal kısımlarda çok fark etmezsiniz ama bazı raid ve instancelerde etkililyor.3 saniyede çıkman gerekiyorsan skillin içinden sen onu 2 saniye olarak ayarlaman lazım son anda çıkayım dersen %95 yiyorsun o skilli.

Ayrıca level kasmanın sıkıcı gelmesi 2.5sn global cooldown ve düşük levellarda az skill olmasından kaynaklı.50 contentinde zaten o 2.5 sn'ye şükrediyorsunuz , iyi ayarlamışlar dengeyi Ama level kasma kısmı sıktıysa oyun hakkında biraz daha düşünün derim.Mesela Bard'ım demişsiniz.34 level lancer kasmanız gerek Blood for Blood adlı bir skilli almanız için ki dpsler için çok önemli bir skill.Ne bileyim ilerde başka birşey oynayasınız gelir tekrar level kasacaksınız falan.Gerçi bir kere 50 olduktan sonra daha rahat level alınıyor.Fate , leve falan derken çok sıkmıyor.Yani level kasma sıkıntısı , Relic weapon farmının yanında hiç birşey onu da söyleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 9 Ocak 2015; 21:41:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem3463

quote:

Oyunu bir haftadır oynuyorum 32 lvl bard kastım. Şunu söylemeliyimki bu oyunun level kasma sistemi tam bir rezalet. Bi firma grind questlerinden başka birşey bilmezmi ya. Çiçek toplasak arkasından böcek cıkıyor onu kes diyor. Main questler olmasa yemin ederim intahar edicem sıkıntıdan. Aklınıza bişi gelmiyosa diğer oyunların questlerinden araklayın araya bi kaç değişik quest koyun bari. Sırf şu yüzden japon rpglernden geçmişte nefret ettim. Kıç kadar mapi var zaten aynı haritayı her lvl 5 kere turluosunuz mob kesiosunuz lvl kasmak için başka bişi yok. Ancak;

Serverlar Amerika'da.160-200 arası ping oluyor.Normal kısımlarda çok fark etmezsiniz ama bazı raid ve instancelerde etkililyor.3 saniyede çıkman gerekiyorsan skillin içinden sen onu 2 saniye olarak ayarlaman lazım son anda çıkayım dersen %95 yiyorsun o skilli.

Ayrıca level kasmanın sıkıcı gelmesi 2.5sn global cooldown ve düşük levellarda az skill olmasından kaynaklı.50 contentinde zaten o 2.5 sn'ye şükrediyorsunuz , iyi ayarlamışlar dengeyi Ama level kasma kısmı sıktıysa oyun hakkında biraz daha düşünün derim.Mesela Bard'ım demişsiniz.34 level lancer kasmanız gerek Blood for Blood adlı bir skilli almanız için ki dpsler için çok önemli bir skill.Ne bileyim ilerde başka birşey oynayasınız gelir tekrar level kasacaksınız falan.Gerçi bir kere 50 olduktan sonra daha rahat level alınıyor.Fate , leve falan derken çok sıkmıyor.Yani level kasma sıkıntısı , Relic weapon farmının yanında hiç birşey onu da söyleyim

sıkıntım skillerle alakalı değil. Birbirini tekrar eden 3 tane bundan 5 tane bundan kes görevleri ve hemen hemen 3 görevde bir harıtanın başka bi kısmına göndermesi.Alternatif lvl kasma teknikleride quest içeriği gibi grinde dayalı olması cok sıkıntı. Haritayı neredeyse tamamen actım artık tp le sıkıntı olmyor ama başlangıçta cidden baygınlık getirdi heryere gidip kristalleri aktif etmek. Evet lancerı kasmam gerektiğini biliyorum 15 lvl yaptım. 50 de raid için gear dizerken günde 3-5 lvl kasp yapıcam 34 lvl cok sorun olmaz. Başka karakter ciddi anlamda düşünmüyorum 8 sene wow oynadım kastıgım karakter sayısı 3 tür. Bu tarz oyunlarda ticaret yapmayı severim o yüzden 50 de zamanımın cogunu mesleklere ayıracagımdan başka bişi kasasım gelmez. Şu an gözümü korkutan tek şey dediğiniz gibi ms sorunu. Raidlerde çok sıkıntı olucak pvp se ztn yapılmaz bu şekilde. Serverları eu diye ayırmışlar ama na ya da girsem hemen hemen aynı pingi alıorum. Umarım sene içinde avrupaya data center koyarlar.. Böylesi populer olmş ve oturmuş bi oyun için avrupaya data center koymamaları cok garip.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdem3463

quote:

sıkıntım skillerle alakalı değil. Birbirini tekrar eden 3 tane bundan 5 tane bundan kes görevleri ve hemen hemen 3 görevde bir harıtanın başka bi kısmına göndermesi.Alternatif lvl kasma teknikleride quest içeriği gibi grinde dayalı olması cok sıkıntı. Haritayı neredeyse tamamen actım artık tp le sıkıntı olmyor ama başlangıçta cidden baygınlık getirdi heryere gidip kristalleri aktif etmek. Evet lancerı kasmam gerektiğini biliyorum 15 lvl yaptım. 50 de raid için gear dizerken günde 3-5 lvl kasp yapıcam 34 lvl cok sorun olmaz. Başka karakter ciddi anlamda düşünmüyorum 8 sene wow oynadım kastıgım karakter sayısı 3 tür. Bu tarz oyunlarda ticaret yapmayı severim o yüzden 50 de zamanımın cogunu mesleklere ayıracagımdan başka bişi kasasım gelmez. Şu an gözümü korkutan tek şey dediğiniz gibi ms sorunu. Raidlerde çok sıkıntı olucak pvp se ztn yapılmaz bu şekilde. Serverları eu diye ayırmışlar ama na ya da girsem hemen hemen aynı pingi alıorum. Umarım sene içinde avrupaya data center koyarlar.. Böylesi populer olmş ve oturmuş bi oyun için avrupaya data center koymamaları cok garip.

O tür görevler her oyunda var, katlanmak lazım onlara.İngilizceniz iyi bir seviyedeyse her diyaloğu okuyun derim fena muhabbetler dönüyor çünkü.

Oynayalı neredeyse 1 yıl olacak, lag bakımından yaşadığım sorun çok azdır.Avrupa'da olmamasına rağmen ben öyle aşırı bir fark göremedim açıkçası.Level kasmak içinde en iyi yöntem dungeon veya fate.Hani 2 haftada bir 50 level mümkün her class ile.Challenge Log açmadıysanız açın derim , level olayını inanılmaz kolaylaştırıyor.PvP'de hiç lag olmuyor,bazen 3-4 kişi anında düşebiliyor oyundan, o da 1 dakikalık bir durum.50-60 kişi aynı anda birbirine girerse belki o zaman az biraz lag oluyor tabi.

Ayrıca bende 2-3 classı 50 yaptıktan sonra bir daha asla leveling işine bulaşmam diyordum ki, şimdi neredeyse bütün classlarım 50 level.Endgame içerikte gerekli olan cross-skill olayları, zaten levelinge zorluyor.İlk 50 leveldan sonra işler dahada kolaylaşıyor o konu hakkında sıkıntınız olmasın derim.

Son olarak erdem3463'ün dediği gibi levelingi grind olarak görüyorsanız, bu daha hiçbir şey.Zaten 50 olduğunuz ilk andan sonra birkaç gün kendinize gelemeyeceksiniz ki o ayrı bir durum.Yapacak şeyler bitmiyor.Yeni dungeonlar,primaller,raidler vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 10 Ocak 2015; 2:51:02 >

• Nisan , Mayıs civarı ek paket gelecek o sıralar fiziksel olarak serverları Avrupa'ya alacaklarını söylemişlerdi geçenlerde.Ve çok çok aşırı kafanıza takmanıza gerek yok o konuyu , şu andaki son raid dışında heryeri birden fazla kez bitirmiş olmama rağmen hani lagtan dolayı takım wipe'lattığım veya ilerlemeye engel olacak herhangi bir durum yaşamadım.Zaten alışıyorsunuz bir süre sonra , sadece aoe skillerinden son anda kaçmamaya özen göstericeksiniz ki Bard oynuyorsunuz işiniz kolay olur.Mesela ben monk oynuyorum hem yandan-arkadan vuracağım diye uğraşıyorum , hem 10 saniyeden fazla savaş dışında kalmamam gerekiyor dps devamlılığı için , hem de melee olduğum için olabilecek her türlü atak yakınıma yapılıyor zaten düşmanlar tarafından ama genede sıkıntı olmuyor çok fazla.

50 sonrasını bir görün , görevleri güncel patche getirip dungeonları item levelınız yettikçe yapın.O arada hard primaller ve daha sonrasında extremelere başlarsınız zaten.24 kişilik 2 raid var şu anda 3. geliyor ayın 20'sinde casual oyunculara yönelik ve hardcorelar için de coil of bahamuth var zaten.Gerçi 3-4 aya ek paket çıkacağı için şu andaki ilerlemenizin pek anlamı kalmayacak ama ciddi oynamayı düşünüyorsanız devam etmenizi öneririm.3 ayda bir içerik ve çıkışından 1.5 yıl sonra ek paket çıkıyor.Geri kalan kısımları Ashina açıklamış zaten.Paranızın karşılığını her türlü alıyorsunuz kısaca

• Bu tarz görevlerin her oyunda olduğunun farkındayım ama final fantasy adını almış ve bu kadar populer bi oyunda biraz daha özen gösterilebilirdi görevlere. En basitinden follower görevleri var. Birini bi yerden bi yere götürürken sürekli emote spamlayıp takip etmesini sölemek gerekiyor ki bu da oldukca sıkıcı ve zaman kaybi bi durum. Neyse sonuc olarak oyunun lvling kısmı harici herşeyini çok beğendim. 50 den sonrası çok sıkıntı olmaz wowda aynı raidleri dungeonları 100 lerce kez yaptığım için neyle karşılaşıcağımı tahmin ediyorum az cok. Sadece bu oyunda deil butun mmolarda lvl kasmaktan nefret edioyrum yapıcak bişi yok

Server olayını fc den duydum baya sevindirici oldu. Dediğiniz gibi raidlerde çok sıkıntı olmucaksa o zamana kadar katlanılabilir.

Sormak istediğim bişi var. 24 kişilik raidlerle 8 kişilik raidlerde ilvl farkı var mı? Gene wowdan örnek vermek gerekirse 10 kişilik raidlerle 25 kişilik riadlerin droplarında ilvl aynıydı. Hatta 10 kişilikler daha zordu çünkü 1 kişinin yaptıgı hata takıma wipe yediriyo. End game item dizmek için 24 kişilik raid şart mı? yoksa 8 liklerlede dizilebiliyormu bu itemler.

• quote:

Bu tarz görevlerin her oyunda olduğunun farkındayım ama final fantasy adını almış ve bu kadar populer bi oyunda biraz daha özen gösterilebilirdi görevlere. En basitinden follower görevleri var. Birini bi yerden bi yere götürürken sürekli emote spamlayıp takip etmesini sölemek gerekiyor ki bu da oldukca sıkıcı ve zaman kaybi bi durum. Neyse sonuc olarak oyunun lvling kısmı harici herşeyini çok beğendim. 50 den sonrası çok sıkıntı olmaz wowda aynı raidleri dungeonları 100 lerce kez yaptığım için neyle karşılaşıcağımı tahmin ediyorum az cok. Sadece bu oyunda deil butun mmolarda lvl kasmaktan nefret edioyrum yapıcak bişi yok

Server olayını fc den duydum baya sevindirici oldu. Dediğiniz gibi raidlerde çok sıkıntı olmucaksa o zamana kadar katlanılabilir.

Sormak istediğim bişi var. 24 kişilik raidlerle 8 kişilik raidlerde ilvl farkı var mı? Gene wowdan örnek vermek gerekirse 10 kişilik raidlerle 25 kişilik riadlerin droplarında ilvl aynıydı. Hatta 10 kişilikler daha zordu çünkü 1 kişinin yaptıgı hata takıma wipe yediriyo. End game item dizmek için 24 kişilik raid şart mı? yoksa 8 liklerlede dizilebiliyormu bu itemler.

FF'de önemli olan 8 kişilik raidler.24 kişilik olanlardan ilk raid zaten bir kere yaptıktan sonra bir daha bulaşmayacaksınız.İkincisi ise birkaç upgrade item içeriyor.Dediğim gibi en önemlileri ve en zoru 8 kişilik olanlar.

• quote:

Bu tarz görevlerin her oyunda olduğunun farkındayım ama final fantasy adını almış ve bu kadar populer bi oyunda biraz daha özen gösterilebilirdi görevlere. En basitinden follower görevleri var. Birini bi yerden bi yere götürürken sürekli emote spamlayıp takip etmesini sölemek gerekiyor ki bu da oldukca sıkıcı ve zaman kaybi bi durum. Neyse sonuc olarak oyunun lvling kısmı harici herşeyini çok beğendim. 50 den sonrası çok sıkıntı olmaz wowda aynı raidleri dungeonları 100 lerce kez yaptığım için neyle karşılaşıcağımı tahmin ediyorum az cok. Sadece bu oyunda deil butun mmolarda lvl kasmaktan nefret edioyrum yapıcak bişi yok

Wowdaki az kişilik raidin , çok kişiliğe göre daha zor olma durumu burda da var.Ama 8 kişilik raidin item levelı daha iyi.Şöyle aslında ; şu anda o 8 kişilik raid 3 parça halinde.First/Second/Final Coil of Bahamuth.24 kişilik raidte gene 3 parça ama son parçası ayın 20sinde şu anki 2.x serisinin son patchi ile gelecek.24 kişilik olan biraz daha casual oyunculara yönelik ve item levelı da ona göre.Diğeri biraz daha hardcore ve hata affetmeyen tarzda.Mesela Coil'in ilk 2 kısmına party finder ile girebiliyorsunuz ama sonuncuya 8 kişi ve düzgün bir grup ile girmeniz lazım , sesli iletişim de önemli tabi.24 kişiliklere party finderdan normal dungeon girer gibi girebiliyorsunuz , zaten onda da 8 kişilik 3 tane parti ile giriyorsunuz aslında.Yani boss ve genel raid taktikleri genelde 3 grubun belirli yerlerde farklı şeyleri yapmasından oluşuyor.

Önceki mesajımda dediğim gibi 3 ayda bir patch çıkarıyorlar.Her patchte bu 2 raidin birinin yeni kısmı geliyordu.Ve 24 kişilikteki asıl amaç ; 8 kişilik hardcore raidi sevmeyen veya yapamayan oyuncuların , yapan oyunculara bir sonraki patchte gear olarak yetişme imkanı vermesi.Biraz karışık oldu kusura bakmayın ama genel olarak durum böyle.20'sinde 2.5 patchi geliyor 24 kişiliğin son parçası ile.Haftalık lock olacak muhtemel itemlerde ama 2.5'in sonraki patchlerinde bunun kalkacağını düşünüyorum , zaten kısa bir süre sonra ek paket çıkacak şu andaki geardaki haftalık locku kaldırmamaları saçma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 10 Ocak 2015; 15:16:35 >

• FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn: Patch 2.5 - Before the Fall | PS4, PS3

• Ashina kullanıcısına yanıt
    Lich'te oynadığınızı okuyunca bende bu serverda karakter açtım. Karakterimin adı Arumis Han eklerseniz sevinirim. Görüşmek dileğiyle. Bu arada ps4 te oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arumis_1988 -- 15 Ocak 2015; 17:40:06 >
  • Arkadaşlar Merhaba;

Oyun us psn de 19.90 us dolar almak istiyorum fakat kafama takılan bir kaç soru var?

Us Psnden alıp Tr hesabım üzerinden oynasam herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

Us psn den aldığım için aynı serverlarda olurmuyuz? (Lich de karşılaşırmıyız)

Bu oyun tüm platformlarda aylık ücretli mi?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi downrock -- 15 Ocak 2015; 22:08:33 >
  • Oyunu almak istiyorum ama aylık ücret verildiğini okudum bir incelemede. Ps4 te de var mı acaba bu ücret varsada ne kadar ki? Birde ps ile pc serverlari bir mi acaba?

Cevaplarsanız sevinirim almayı planlıyorum çünkü. 😎

• Not Today! kullanıcısına yanıt
    Pc ve ps serverları birbirine bağlı.Aylık ücret pste de var. @Not Today!

• Voidian kullanıcısına yanıt
    Kötü oldu bu kalsın o zaman.Zamanında Aion da ücretliydi şimdi oynayan yok neyse ücretsiz olduğu zaman deneriz belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Kötü oldu bu kalsın o zaman.Zamanında Aion da ücretliydi şimdi oynayan yok neyse ücretsiz olduğu zaman deneriz belki.

Ücretsiz olmasını beklersen bu oyunun daha çok beklersin söylemiş olayım. Hele ki sakın Aion gibi kıytırık oyunlarla karşılaştırma yanlışına düşme. Arada çok büyük kalite farkı var. Aion her köşede görebileceğin klasik Kore mmolarından biriyken FFXIV hem loreuyla hemde gameplay içeriğiyle çok başka bir seviyede. Ki şuan çok rahat piyasada en çok oynanan bir kaç mmodan biri. WoW'dan sonra f2p olma ihtimali en düşük mmo diyebilirim.
  • Nepheth kullanıcısına yanıt
    http://2p.com/8338858_1/Chinese-FFXIV-Preorder-Number-Hit-1-Million-Release-Conference-on-Aug-20-by-flamedust.htm
    F2p olması yakın gelecekte imkansız gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Sana bir sey söyleyeyim FFXI diye bir oyun var oda mmorpg, çıkalı 11-12 yıl oldu ve hala aylık aboneliği var.XIV'ün ücretsiz olması, önümüzdeki 20 yıl içinde imkansız diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 20 Ocak 2015; 1:12:52 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.