Şimdi Ara

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Ana Konu ve Oynayacaklar Listesi ( PS3 & PS4 & PC ) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.379
Cevap
15
Favori
68.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 14 günlük denemeyi pc ye indirmeye başladım, ona göre karar vereceğim. seversem ps4e alırım.. ama inmek bilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashina

quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Kötü oldu bu kalsın o zaman.Zamanında Aion da ücretliydi şimdi oynayan yok neyse ücretsiz olduğu zaman deneriz belki.

Sana bir sey söyleyeyim FFXI diye bir oyun var oda mmorpg, çıkalı 11-12 yıl oldu ve hala aylık aboneliği var.XIV'ün ücretsiz olması, önümüzdeki 20 yıl içinde imkansız diyebilirim

Valla doğrudur ben hiç ff online oyunu oynamadım bir tek ps2 de deli gibi saatlerce lvl item kastigim ff12 var tüm karakterleri 99 lvl getirmiştim neredeyse. Sırf o oyun bu seriye bağladı beni .çıkacak olan oyunuda kesin alırım ama bu oyuna aylık 35tl veremem güzeldir kesin ama çok ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar oyunu indirdim, çözebildiğim söylenemez baya karışık geldi.

Oyundaki adım Sevinc Sa

şuan deniyorum, eklerseniz sevinirim
  • Oyunda 20. günüm ama sıkılmaya başladım malesef

ilvlim 105 extreme primallerin hepsini bitirdim, 24 kişilik raidleri bitirdim, hard dungeonları bitirdim. Yapmadığm sadece t5 ve sonrası var. Onlar içinde guildi bekliyorum.

Pvp namına elle tutulur bişi yok. Zaten bu oyuna pvp için başlamamıştım bu yüzden pek detaya girmicem :)

Lvl 50 ye kasmak sıkmıştı önceki mesajlarımda bahsettim. 50 den sonra keyifli olmaya başladı ama beni biraz zorlayan tek fight titan ex oldu. Onun haricindekileri neredeyse ilk girişimde bitirdim hiç pratik yapmadıgım halde. Guildim t5 ve sonrasının zorlu oldugunu söylüyorlar ancak videolarını göz attım standart taktikler dışında bişi göremedim.

Yani açıkcası deneyimli bi oyuncuysanız guildinizde ortalama seviyedeyse bu oyunun pve contenti 0dan başladığınız halde 1, 1.5 ayda bitiyo. Tabi bu demek deilki oyunda yapcak şey bitiyo ancak kalan şeylerde benim ilgimi çekmiyo. Meslek kasmanın karakterin güçlenmesine direk + sı yok. Bı yüzden kasmadım açıkcası fazla. Guildimde bulunan 2 crafter bişi lazım olnca hallettiler. Onlarda genel olarak kozmetik şeyler.

Yanlış anlaşılmasın oyunu kötülemiyorum oyun gerçekten başarılı. Uzun süre wow oynadıktan sonra sıkılıp alternatif aradım ve gözüme en iyi görünen oyun bu oldu. İngilizceniz varsa story gerçekten sizi oynattırıyo. Oyunun role playin tarafı çok başarılı. Kısa zaman içinde pek çok eğlenceli aktivite yaptık. Sahilde ateş başında mayoyla takılp sohbet etmek, evlilik törenleri vb. Kozmetik kıyafetler çok başarılı. Bu tip şeylerle eğlenceli zaman geçirebiliyosunuz.

Ancak dediğim gibi hardcore pve contenti bekleyerek bu oyuna başlamayın aradığınızı bulamazsınız.
    Ama benim zamanım az akşamdan akşama girer bi kaç saat sinirsiz stressiz keyifle oyun oynarım diyosanız bu oyun biçilmiş kaftan.

Oyun başta karışık gelebilir bana öle gelmişti. Ancak hiçte öyle değil aksine herşey çok basit. Sadece oyun herşeyi size hikaye ilerlerken veriyo. Yani 50 olduğunzda bilmediğiniz bişi kalmıyo oyunla ilgili neredeyse. Bu yüzden baslangıcta bişiler öğrenmek için kendinizi paralayıp forumda wikide turlamayın. Hikayeyi takip edip istediğiniz karakteri kasın. Taşlar yerine kısa sürede oturuyo.

Özet geçicek olursak bana göre oyunun artıları;

Hikayesi, role play içeriği, meslek çeşitliliği ve detayları, grafikleri, karakter yaratma kısmı (en çok zaman harcadığım şey buydu sanırım), Dungeonların çizim ve içerikleri, primaller, oyuncu kitlesi ( daha bi hatasından dolayı küfür edilip partiden atılan görmedim , onlarca kez ölenler olmasına rağmen "no problem mate" diyen bi kitle var oyunda. İnsanlar çok hata yapınca kendileri özür dileyip isterseniz partiden cıkabilirim falan diyorlar. 2 guild değiştirdim. Birinden fazla ingilizce konuşmadıkları için ayrılmak zorunda kaldım buna rağmen hiçbi yardımı esirgemediler. Aynı şekilde hali hazırdaki guildimde çok arkadaş canlısı hertürlü yardımı çekinmedin yapıp zamanlarını çekinmeden ayırdılar. Şu ana kadar oynadıgım mmolar içerisinde açık ara en iyi oyuncu kitlesi bu oyunda var. )

Eksileri;

-Skil efektleri patlayan ışık süzmeleri yerine daha detaylı olabilirdi. Kalabalık combatlarda çok göz yoruyo.
    -Mesleklerin kasan kişiye önemli bir + vermesini beklerdim. Bu silaha veya armora özel enchant olabilir yada sadece sizin içeceğiniz bi pot vb.
    -Arcanist haricinde her clasın tek bir job seçme şansı var. Bu oyunun bence en büyük eksiği. Yani 40 yıllık savaşçı warrioru sadece tank olarak oynamamalıydık. Yada archerı sadece bard olarak.
    -Mount çeşitliliği çok az ve 50 den sonra mountların gösteriş dışında hiçbi esprisi yok. zaten heryere tek tıkla ışınlanıyoruz.
    -Harita küçük ve birbirini tekrar ediyo moblarda öyle. Lvl 10 da kuş kesiosanız 30 da kötü kuş 50 de çok kötü kuş kesiyosunuz.
    -Ana hikaye ve yan questler level atlamanıza yetmiyo. Buda sizi fateler veya levequest dediğimiz kendini tekrar eden görevlere yani grinda itio. Bunun yanında yaratıcı quest çok az. Genel olarak standart 5 bundan kes 10 bundan topla mehmetle konuş ayşeyi tokatla şeklinde.

Aklımda kalanlar benim açımdan böyle

Sanırım uzun zamandır yemek yememiş biri gibi boşluktan oyunun ilgimi çeken kısmını çabuk tükettim bu yüzden skldm. 1 hafta ara versem iyi olucak. Sonra tekrar iştahım yerine gelir heralde belki bi gazla yeni class kasarım yada kendimi mesleklere veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 22 Ocak 2015; 8:23:20 >

• Arkadaşlar bir kaç sorum olucak daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Ps4 için

1. Severek wow oynadım konsola geçince sattım wowda hemen hemen herşeyi bilirim bu oyun pve odaklı galiba pvp var mı varsa ne durumda ?

2. Olarak parasını verdik satın aldık konsolda aylık ücret ödüyormuyuz ?

3. Oyunu us psn den aldım diyelim eu sunucularında oynayabiliyormuyum ?

4. Olarak oyun wow gibi leveling ve sonrası için çok fazla zaman harcamamızı istiyor mu ?

5. Çıkan ek paketleri gene para ödeyip mi alıyoruz ? Öyle ise ne sıklıkta çıkıyor ?

6. Wow sevdiğim bir oyundu fakat çok zamanını çalıyor insanın zamanda varsa hayattan koparacak düzeyde başında tutuyor insanı ve yetişemediğin vakit geri kalıyorsun bu oyunda da bu mantık var mı ?
    Mesela wowda ilk karakterimi son levela getirmem yaklaşık 1.5 ay sürmüştü.

Çok soru sordum ve eminimki daha öncede soruldu bu sorular fakat o bilgilere ulaşmak için çok fazla vaktim olmadığından size sormak ve daha net cevaplar almak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 24 Ocak 2015; 2:17:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

Arkadaşlar bir kaç sorum olucak daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Ps4 için

1. Severek wow oynadım konsola geçince sattım wowda hemen hemen herşeyi bilirim bu oyun pve odaklı galiba pvp var mı varsa ne durumda ?

2. Olarak parasını verdik satın aldık konsolda aylık ücret ödüyormuyuz ?

3. Oyunu us psn den aldım diyelim eu sunucularında oynayabiliyormuyum ?

4. Olarak oyun wow gibi leveling ve sonrası için çok fazla zaman harcamamızı istiyor mu ?

5. Çıkan ek paketleri gene para ödeyip mi alıyoruz ? Öyle ise ne sıklıkta çıkıyor ?

6. Wow sevdiğim bir oyundu fakat çok zamanını çalıyor insanın zamanda varsa hayattan koparacak düzeyde başında tutuyor insanı ve yetişemediğin vakit geri kalıyorsun bu oyunda da bu mantık var mı ?
    Mesela wowda ilk karakterimi son levela getirmem yaklaşık 1.5 ay sürmüştü.

Çok soru sordum ve eminimki daha öncede soruldu bu sorular fakat o bilgilere ulaşmak için çok fazla vaktim olmadığından size sormak ve daha net cevaplar almak istedim.

1. Pve oyunu yoğun olarak ancak pvp contentide var. Pvp WoW'daki gibi competitive değil. Daha çok casual bir yapıya sahip. Çok birşey beklemeyin yani pvp oyuncusuysanız. Önermem.

2. Evet ödüyorsunuz.

3. Oynayabilirsiniz.

4. Bu göreceli bir durum bana göre. Çok hardcore oynayan bir insanda zevk alabilir casual oynayan bir insanda.

5. Evet para ödemeniz gerekiyor. İlk ek paketi yazın gelecek. Ancak şöyle bir farklılık var. WoW'un ek paketlerine nazaran çok daha büyük bir içeriğe sahip FFXIV'ün ki şu ana kadar duyurulanlara göre. Bunun yanında FFXIV ücretsiz olarak sıklıkla WoW'un anca ek paket ile elde edebildiği güncellemeleride bize sunuyor. Mesela yakın zamanda ücretsiz bir güncellemeyle rogue classını ve ninja jobunu eklediler oyuna gibi.

6. Bu oyunda da biraz ara versen geri kalırsın. Ancak sürekli diğer oyunculara yetişmeliyim, geride kaldım mantığında oynamak bence gereksiz. Kendi hızında oynayabilirsin. Bir yere kaçmıyor oyun. Ek paket duyurulduğu halde low level content yapan gayet yeterli sayıda oyuncu var aktif olarak oynayan. Eğer 1-100 arası normal levelingden bahsediyorsanız o süre WoW için ciddi anlamda fazla. Normal bir oyuncu 1 haftada en fazla 100 olabilir bana göre. Bilemiyorum. FFXIV'de bu süre daha da kısa. Bide pve konusunda yapabilecekleriniz konusunda da bir özgürlüğünüz var. WoW'da 100 olduktan sonra pve yapmak istiyorsanız yapacaklarınız belli. Ancak levelingi o kadar kolay terketmenize gerek yok FFXIV'de. Ben aylardır bu oyunu oynayan ve hala class sistemi sayesinde karakteri için diğer jobları kasan insanlar biliyorum. Gayette zevk alıyorlar dediğim gibi. Ki bu class sistemi sayesinde low level content sürekli aktif ve oyuncusu var. Veya craftingi WoW'a göre çok çok daha ileri bir seviyede. Çoğunlukla şehirde oturup craftingle uğraşan ve bundan zevk alan insanlarda var. Oyunun story kısmıda sürekli ilerleyen bir yapıya sahip. Her patchle yeni görevlerle birlikte story bir dizi gibi devam ediyor.

Ama şunu tekrar tekrar söylüyorum. Eğer pvp oyuncusuysanız ve sırf konsolda mmo oynamak için alacaksanız hiç bulaşmayın. Pvpsi sadece arada zaman geçirmek için çeşitlilik yaratan hoş bir aktivite halinde o kadar. Ötesi yok.

• denemeyi indirdim Türklerde çoğunluk hangi serverda ona göre seçim yapayım denk geliriz belki. 😊

• Üşenmeyip ayrıntılı şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Oyunda bir kalite olduğu belli wowda sadece pvp odaklı oynuyordum pve sini beğensem onuda oynardım. Cevabınız için tekrar teşekkürler deneme sürümünü biraz oynayayım buna göre karar veririm iyi oyunlar.

• iCb4uC kullanıcısına yanıt
    -PvP'ye yeni mod geldi ve bu açıkçası PvE ağırlıklı MMORPG için fazla bile.Zaten PvP ağırlıklı oyun istiyorsanız gidin CoD ya da Destiny oynayın

-Oyun genel olarak Casual-Midcore-Hardcore diye üçe ayrılmış.
    Casual; Crafter-Gatherer-Dungeon,T1,T2,T4,Her türlü Hard Trial
    Midcore:T5,T6,T7,CT,ST,WoD,Garuda EX,İfrit EX,Shiva EX,Mog EX,Levi EX
    Hardcore:T8,T9,ST6,ST7,ST8,ST9,T10,T11,T12,T13,Ramuh EX,Titan EX,

-Craftingler şu an hardcorelar için çok önemli,Materia enchanted i110'lar şu an bir çok class'ta Best in Slot.

-Oyunun yaş ortalaması 27 olduğu için olgun ve iş sahibi olan bir kitle tarafından oynanıyor oyun. Oyun popülasyonunun %90'ı casual takılıyor.Reddit postları hergün takip ederseniz ne dediğimi anlarsınız.(Hatta Moggle'da 6 tane LGBT Free Company var) Oyunda Role Playing ve Story çok öne çıkıyor.(Klasik FF) Ayrıca bunun üstüne insanlar da role playing yapıyor. Community bir yarış içinde olmadığı için de insanlar son derece friendly.(Hardcore grup içinde istediğiniz gibi yarışabilirsiniz,World First,Server First gibi) Ayrıca Fransızlardan herkes nefret ediyor :)

-Oyunda sadece %4'lük gibi az bir kesim düzenli olarak Hardcore content yapıyor.Bu da oyunun maalesef yanlış anlaşılmasına yol açıyor.Oyun şu anda piyasadaki en fresh ve en zor endgame içeriğine sahip.Bunun bir üstü zaten Darksouls'a giriyor.
    +Hardcore içeriği yapabilmek için de sizin 8 kişiden oluşan sağlam bir grup bulmanız ya da oluşturmanız gerekiyor.Çünkü herkesin yapmak üzere olduğunuz Turn'ün stratejilerini avucunun içi gibi bilmesi ve koordine olması gerekiyor.1 kişinin yapmış olduğu hata %99.9 bütün takıma mal oluyor.
    +BCoB(T1,2,4,5) ve Hard Mode trialler şu anda piece of cake çünkü tam 1 yıldır var bunlar ve haliyle insanlar extrem bir şekilde overgear.Oyun mekaniklerini görmezden gelip DPS'le pushlayabiliyorsunuz ki benim grubum şu an t5 'i 1 Tank 1 Healer 6DPS olarak sadece 1 conflagration görerek temizleyebiliyor.Normalde bu sayı 8.Kendinize challange arıyorsanız i85 w/o echo'yla girip normalde ne kadar zor olduğunu görebilirsiniz.Şu anda oyunun en zor içeriği T13 ve orada aynı anda 5 tane one-shot mekanikle uğraşıyorsunuz ki bunun 5 inden birini yanlış yaparsanız ya da unutursanız direk wiperino
    +1 yıllık içeriği 1 ayda bitirmeniz de Square Enix'in müşteri politikasıyla alakalı.Adamlar yeni gelen oyuncuların eskilere yetişmesini istiyor.(Örnek olarak SCoB'ye echo koymaları ya da tamı tamına 2078 FATE yaparak aldığım Artemis ATMA şu an sadece 20 FATE yaparak alınabiliyor)

-Oyunun grafik kısmı zaten çok üst düzey,(yine Klasik FF) Skill efektlerinin ışık hüzmeleri şeklinde olması oyunun lore'uyla alakalı ve göz yorduğu konusunda katılıyorum.Character Configuration bölümünden efektleri kapatabiliyorsunuz ki 20+ insanın olduğu yerde kapatmanızı şiddetle öneririm.

-Oyunda level grinding gerçekten ilk class için minimal düzeyde.Her leveldeki Main Questler'in yanında 2 ya da 3 tane side quest/FATE yaparsanız kolay bir şekilde level alıyorsunuz.
    +İlk class level 50 olduktan sonra da oyun size %50 armory bonus veriyor ve bu da Rest Bonus'la stackelebiliyor ki bu da level işini oldukça kolaylaştırıyor.
    +End-game grinding için de söylenecek tek söz."Acısını çıkartıyorlar."

• Nepheth kullanıcısına yanıt
    Yazın geleceğini söylediğiniz şu ek paket ile ilgili bir kaynak var mı, içeriğini merak ettim.
  • Silahlara materyal takabilmek için hangi sınıfı, ne kadar geliştirmem gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Silahlara materyal takabilmek için hangi sınıfı, ne kadar geliştirmem gerekiyor?

Silahına göre değişir.Eğer o silahı blacksmith üretebiliyorsa, materyalinide blacksmith takar.
  • Ashina kullanıcısına yanıt
    Dragoon'un 50 lvl görevlerinden birinde silaha materyal takmamı istiyor, bu maksatla sordum.
  • quote:

Yazın geleceğini söylediğiniz şu ek paket ile ilgili bir kaynak var mı, içeriğini merak ettim.

Bir önceki sayfada ek paket ile ilgili duyurulan ilk bilgileri paylaşmıştım
  • quote:

Dragoon'un 50 lvl görevlerinden birinde silaha materyal takmamı istiyor, bu maksatla sordum.

Marketten Champion's Lance ve 2 tane Savage Aim Materia III alın, sonra shouttan carpenterı 50 level olan birini bulun ve ondan sizin silahınızı meldlemesini isteyin.Sağ tıklayıp request meld seçeneği olacak, o yolla halledebilirsiniz.
  • Merhabalar
    Bir soru sormak istiyorum.Öncelikle oyuna dün başladım ve çok beğendim şuan 14 lvl ım fakat job işini anlayamadım.
    Job lara nasıl katılabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogacan7

Merhabalar
    Bir soru sormak istiyorum.Öncelikle oyuna dün başladım ve çok beğendim şuan 14 lvl ım fakat job işini anlayamadım.
    Job lara nasıl katılabilirim?

Joblar 30da başlıyor.Şöyle anlatayım: Mesela archer olarak başladınız ve 30 level oldunuz.Bard olabilmek için pugilist classını 15 level yapmanız gerek.Bundan sonra Bard olabilirsiniz.
  • Peki teşekkür ederim
    Az önce 20 lvl da alchemy le uğraşan birini gördüm bunlar farklı şeyler mi ?
    Biraz detaylı bir şekilde anlatmanız mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogacan7

Peki teşekkür ederim
    Az önce 20 lvl da alchemy le uğraşan birini gördüm bunlar farklı şeyler mi ?
    Biraz detaylı bir şekilde anlatmanız mümkün mü ?

Onlar craft classları.10 level olduktan sonra olmak istediğiniz classin guildine gidin ve ordaki npc ile konuşun.
  • Oyunu suan bende indiriyorum.gecmste bi cok mmorpg oynadik ama ff oynamadm hic bakalm naslmis.suanda hali hazida bir turk guildi varmi?

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.