Şimdi Ara

Filmlerin Çoğu Neden Tam Ekran Çekilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alt ve üstteki siyah şeritler çok sinir bozucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 8 Haziran 2014; 23:59:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Alt ve üstteki siyah şeritler çok sinir bozucu

Sana bir soru: Dar açıyla mı görmek daha iyi geniş açıyla mı?
  • Intruder kullanıcısına yanıt
    Tabiki geniş açıyla
    Ama siyah olacağına görüntü olursa zararı olacağını düşünmüyorum
  • 1.66:1 - 1.77:1 - 1.78:1 - 1.85:1 yazan filmler tam ekrandır satın alırken bunlara bakara al
  • bu media player ıle hıcbır alakası yoktur.yonetmenın izleyıcıye duyguları daha ıyı gecırebılme ıcın yapılan oynamalardır.son orneklerden açlık oyunları ateşi yakalamakta gorebılırız.12. mıntıkanın basık havası dar acı ıle gorunurken oyunlarda genıs acıya gecılmektedır.
    tabıkı teknık acıdan da genellık 3d nın daha etkıleyıcı olması ıcın yapılan oynamalarda vardı
  • Shadow in the Dark kullanıcısına yanıt
    Akadaş, filmlerin çoğunda üstte ve altta neden siyah bantlar var diye soruyor,soruyu yanlış anlamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Akadaş, filmlerin çoğunda üstte ve altta neden siyah bantlar var diye soruyor,soruyu yanlış anlamışsın.

DOgru anladım.acıklamayı dıkkatlı okursanız sorun cozulecektır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow in the Dark -- 9 Haziran 2014; 2:12:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shadow in the Dark kullanıcısına yanıt
    Filmler ya 4:3 letterbox yada 16:9 geniş ekran formatıyla çekilir yönetmenin bu konuda yapabileceği bir şey yoktur,4:3 son 15 yıldır terk edilen bir format eskiden tv filmleri,diziler ve tv showları için çekilen bir formattı (tüplü tv için)16:9 ise hem sinema perdesine uygun bir format hemde artık herkesin evinde geniş ekran tv'ler var o yüzden son yıllarda maçlar,filmler,diziler,şovlar bu formata döndü,ayrıca 16:9 geniş ekran filmler iki şekilde olur bir sinemaskop denilen altta ve üstte siyah bantların olduğu şekilde birde hiç bantın olmadığı tam ekran şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 9 Haziran 2014; 3:02:29 >
  • Madem 16:9 daha iyi o zaman neden monitörler ve tvler 4:3 formatında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski tüplü tv'ler ve CRT monitörler 4:3 artık bulmak bile mümkün değil şu an satılan bütün LED,LCD,Plazma tv ve monitörler 16:9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 9 Haziran 2014; 3:19:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Eski CRT monitörler 4:3 artık üretiliyor mu bilmiyorum şu an satılan bütün LED,LCD,Plazma tv ve monitörler 16:9

Alrta ve üstte siyah bantlar gösteren ekranlar 4:3 değilmi ? Filmlerde 16:9 formatında. Ben böyle anladım yorumlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 9 Haziran 2014; 3:20:06 >
  • 16.9 daha iyi geniş ekran olduğu için ekrana daha çok şey sığdırılabilir
  • Hayır altta ve üstte siyah bantların olduğu sinemaskoptur 2:35:1 diye geçer o'da geniş ekran(16:9)'dur,hem 16:9 hem bantsız görüntü istiyorsan 1.77:1 - 1.78:1 -1.85:1 filmlere bak bu rakamlar kameranın kadrajıyla alakalı rakamlar.yoksa temelde bantlı olanda bantsız olanda 16:9 geniş ekrandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 9 Haziran 2014; 3:48:15 >
  • Yeni bi tv görmüştüm tam nasıl açıklarım bilmiyom da öyle dediğin fimleri tam ekran gösteriyor, yapısı ona göre ayarlanmış bir tasarımı vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Tabiki geniş açıyla
    Ama siyah olacağına görüntü olursa zararı olacağını düşünmüyorum

O zaman tercihin 16:9'dan yana olmalı.

Tablo göndereyim yararlı olur.
    En:Boy Oranı yönetmen ve ekibinin tercihi doğrultusunda seçilir.
     Filmlerin Çoğu Neden Tam Ekran Çekilmiyor

Filmler çekildikleri açının durumuna göre daha geniş bir açıda görüntü yaratmak için boyuna geniş enine dar olarak çekilir.
    Bu filmler 4:3'e çevrilirken filmin boy kısmının sağ ve sol kısmında kesilme işlemi yapılır.
    Bu da açının daralmasına yol açar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.