Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    9.bölümü bi izle.Keşke bırakmasaydım derdin.
    Bide o amatörlükler benimde canımı sıkıyordu ama bir o mavi suikastçı,birde kidd harici hiç rahatsız etmedi.Hatta hoşumada gidiyordu böyle egzantrik yan karakterler.Mesela kuran hırsızı ve bombacı on numara geldi bana.
    Ama doğru kidd ve o mavi suikastçının sahneleri çok amatördü ve sıkıcıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam çoo güzel -- 22 Nisan 2015; 6:28:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef bu diziyle ilgili söylentiler haberlerde hiç iyi değil.

Bölüm başı maliyetin 5 milyon dolar olduğu söyleniyor yine bu dizilerin arka planlarında çalışanlardan duyduğum kadarıyla, paravan bir şirket tarafından yapılıyor dizi ve paranın büyük kısmı bilal erdoğana aktarılıyormuş.

Bu tabiki söylenti, doğrudur yanlıştır demiyorum.

Soru önergesi verilmiş, cevap gelince anlarız işin doğrusunu.

Güzel çekimler, güzel dekorlar var fakat 5 milyon dolarlık bölüm başı bütçesinin mantığı yok.
  • -Bıçak Ali'nin geri dönmesi çok güzel oldu. Filinta Mustafa ile birlikte çok iyi takımlar.
    -Dizi tamamen ana konuya döndü. Artık her bölüm Borisîn tezgahları şeklinde gidiyor.Başrole Boris geçince bu seferde dizinin polisiye türünü azaltıp mafya türünü artırıyor.
    -Dizideki konuk karakterlede bölümlük geliyordu, şimdi temelli eklenmeye başladı. Bazıları da artık iyice sıkmaya başladı.
    -Özellikle son bölümlerde dizideki her karakter ölümle burun burun geldi. Hele bölüm sonları. Kabak tadı vermeye başladı.

Dizi hala şahane gidiyor. Her bölümü heycanla izliyorum ama bölümlük maceralar daha iyidi. Polisye tadı daha fazlaydı. Çok abartılı olmasada Kid gibi bir karakter çıksa keşke:)
  • Game of Thrones'tan fazla bütçe harcayıp standart Türk dizisi çekmek. Aman ha eleştirmeyin, yukarıdaki arkadaş kızıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKoenig -- 22 Nisan 2015; 14:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-Code

Game of Thrones'tan fazla bütçe harcayıp standart Türk dizisi çekmek. Aman ha eleştirmeyin, yukarıdaki arkadaş kızıyor.

50 DK
    Senede 10 bölüm
    Standart Türk dizisi görmesek sana inanacağız..

Dizi Max 1 saat olsa ve senede 10 bölüm olsa Game of Thrones kalitesinde bir dizi olurdu zaten..
    Tamam dizide amatörlükler var bazı sahneler sırıtıyor lakin bu bunu standart türk dizisi yapmaz. TRT nin şuanda yapmış olduğu diziler Türkiye için üst seviye dizilerdir

Komiksin kıyasladığın diziye bak.. Şartlar eşit mi burada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 22 Nisan 2015; 15:00:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Meraxes.

quote:

Game of Thrones'tan fazla bütçe harcayıp standart Türk dizisi çekmek. Aman ha eleştirmeyin, yukarıdaki arkadaş kızıyor.

50 DK
    Senede 10 bölüm

Dizi Max 1 saat olsa ve senede 10 bölüm olsa Game of Thrones kalitesinde bir dizi olurdu zaten..
    Tamam dizide amatörlükler var bazı sahneler sırıtıyor lakin bu bunu standart türk dizisi yapmaz. TRT nin şuanda yapmış olduğu diziler Türkiye için üst seviye dizilerdir

Bütçeden kastım sezon başı bütçe değil. Bölüm başı bütçe. 1.66 katı bütçe harcıyorsun, sonra kıyaslamaya gelince yok.

• quote:

quote:

quote:

50 DK
    Senede 10 bölüm

Bütçeden kastım sezon başı bütçe değil. Bölüm başı bütçe. 1.66 katı bütçe harcıyorsun, sonra kıyaslamaya gelince yok.

Her şey bütçeyle olmuyor maalesef.. Bütçe isterse 10 katı olsun sen haftada 1 bölüm çekiyor senede 30 bölüm çekiyorsan o dizi zaten çok yüksek standartlara sahip olamaz.

Bilmiyorum arkadaş bende engelli ne yazdı.. Sanırım dizi şikayet mi edilmiş ne olmuş mevzuya tam hakim değilim.. Bütçesinin yüksek olması diziyi şikayet edilmesini haklı mı gösteriyor yani? Bu ülkede ne zaman bir şey yapılmaya çalışılsa çomak sokuluyor sonra vay efenim bizim yabancı diziler çok süper vay efenim bizimkilerden bi cacık olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 22 Nisan 2015; 15:11:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

50 DK
    Senede 10 bölüm

Her şey bütçeyle olmuyor maalesef.. Bütçe isterse 10 katı olsun sen haftada 1 bölüm çekiyor senede 30 bölüm çekiyorsan o dizi zaten çok yüksek standartlara sahip olamaz.

Bilmiyorum arkadaş bende engelli ne yazdı.. Sanırım dizi şikayet mi edilmiş ne olmuş mevzuya tam hakim değilim.. Bütçesinin yüksek olması diziyi şikayet edilmesini haklı mı gösteriyor yani? Bu ülkede ne zaman bir şey yapılmaya çalışılsa çomak sokuluyor sonra vay efenim bizim yabancı diziler çok süper vay efenim bizimkilerden bi cacık olmaz.

Bütçe varsa elinde sağlam insan kaynağı da var demektir. Bak bakalım yabancı dizilere. Atıyorum Sopranos'un son sezonu 21 bölüm, ama kalite konusunda yarışabilecek bir dizi dahi yok. Peki adamlar bu kadar bölüm çıkartıp nasıl kaliteli olabiliyor?
    Bizimkisi gibi 1 tane senariste para vermiyorlar. Adamların 4 tane mi ne senarist ekibi var, hatta isimlerini de yazayım hatırladığım kadarını. Tim Van Patten, Terence Winter, Matthew Weiner vsvs. Mesela bunlar da tek kişi yazmıyor, dizinin oyuncularından birisi olan Michael Imperioli bu kadrolardan birisinde mesela. Written by Tim Van Patten yazıyorsa aslında arkada 4-5 kişilik ekibini kastediyor. Yani yaklaşık 15-20 tane senaristi var.
    Oyunculara gelince, tonla oyuncusu var, yönetmenler de aynı şekilde, bir sürü yönetmeni var. Sezonluk olarak iyi oyuncuları çağırıyorlar. Mesela Steve Buscemi gibi, onun dışında aynı adam bir sezonun 2 bölümünde mi ne yönetmenlik yapıyor.
    Böylelikle elinde hem bolca iş gücü oluyor, hem de çok farklı perspektiflerden işleniyor dizi.

Sadece ilk ve son bölümde yazan yöneten, Created by ile aynı kişi oluyor, yani David Chase. Demek istediğimi anlamışsındır herhalde, o kadar bütçeye yığınla senarist, yönetmen, oyuncu yığarsın. Bizdeki başrol zihniyeti memuriyet gibi olduğu için, 8-5 çalışıyorlar dizide. Ama örneğin The Sopranos'un Long Term Parking bölümünde başrol anca 2-3 dakika oynamış. Esas konu başka kişiler etrafında dönüyor.

Yani mantalitemiz çok yanlış. The Sopranos'tan örnek verdim, arka planlarını da çok incelediğim için, ama diğer başarılı yabancı diziler de aynı bu şekilde emin olabilirsin. Bizim Türk zihniyetinden uzak ve kaliteli. Kaç tane yabancı dizi izledin dersen de cevabım yaklaşık 40, sayısını ben de unuttum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

50 DK
    Senede 10 bölüm

Bütçe varsa elinde sağlam insan kaynağı da var demektir. Bak bakalım yabancı dizilere. Atıyorum Sopranos'un son sezonu 21 bölüm, ama kalite konusunda yarışabilecek bir dizi dahi yok. Peki adamlar bu kadar bölüm çıkartıp nasıl kaliteli olabiliyor?
    Bizimkisi gibi 1 tane senariste para vermiyorlar. Adamların 4 tane mi ne senarist ekibi var, hatta isimlerini de yazayım hatırladığım kadarını. Tim Van Patten, Terence Winter, Matthew Weiner vsvs. Mesela bunlar da tek kişi yazmıyor, dizinin oyuncularından birisi olan Michael Imperioli bu kadrolardan birisinde mesela. Written by Tim Van Patten yazıyorsa aslında arkada 4-5 kişilik ekibini kastediyor. Yani yaklaşık 15-20 tane senaristi var.
    Oyunculara gelince, tonla oyuncusu var, yönetmenler de aynı şekilde, bir sürü yönetmeni var. Sezonluk olarak iyi oyuncuları çağırıyorlar. Mesela Steve Buscemi gibi, onun dışında aynı adam bir sezonun 2 bölümünde mi ne yönetmenlik yapıyor.
    Böylelikle elinde hem bolca iş gücü oluyor, hem de çok farklı perspektiflerden işleniyor dizi.

Sadece ilk ve son bölümde yazan yöneten, Created by ile aynı kişi oluyor, yani David Chase. Demek istediğimi anlamışsındır herhalde, o kadar bütçeye yığınla senarist, yönetmen, oyuncu yığarsın. Bizdeki başrol zihniyeti memuriyet gibi olduğu için, 8-5 çalışıyorlar dizide. Ama örneğin The Sopranos'un Long Term Parking bölümünde başrol anca 2-3 dakika oynamış. Esas konu başka kişiler etrafında dönüyor.

Yani mantalitemiz çok yanlış. The Sopranos'tan örnek verdim, arka planlarını da çok incelediğim için, ama diğer başarılı yabancı diziler de aynı bu şekilde emin olabilirsin. Bizim Türk zihniyetinden uzak ve kaliteli. Kaç tane yabancı dizi izledin dersen de cevabım yaklaşık 40, sayısını ben de unuttum.

Bende anlattığınız zihniyetten uzak bir o kadar yabancı dizi izlemişimdir.. Belli bir yere kadar haklısın ona sözüm yok ama şunu es geçiyorsunuz.. Bizim yapımcılar Game of Thrones tarzı dizilerde ki gibi Sezonu komple çekip bitirip o şekilde yayımlamıyorlar.. Bizimkilerin yaptığı haftalık normal bir film uzunluğunda bölüm çekip bir sonraki haftaya bölümleri sunmak.. Belki 2-3 bölüm stoklu gidiyorlardır bilemeyeceğim..

Keza filinta da izlediğim bir dizi değil sebeplerimi yukarıda saymıştım. Amatörlükler gözüme battığı için bıraktığım dizidir bu.. Benim takıldığım nokta senin kurmuş olduğun cümlede geçen standart türk dizisi cümlesi.. Maalesef Filinta ve Diriliş Ertuğrul adlı dizi standart türk dizisi değil.. Senelerdir türk dizisi izlemem ben lakin şuan diriliş ve Milatı takip ediyorum.. Keza Milat ta aynı şekilde oyunculukların amatörlükleri malum ona da yol verme niyetindeyim lakin o dizi bile standartların üstünde bir dizi..

Bütçe konusuna gelecek olursam tamam o bütçeyle daha üst seviyede bir şey çıkması gerekiyor ortaya orada hemfikirim ben.. Normalde bu tartışmaya müdahil olmayacaktım lakin şikayet diye bir kelime gördüm ve buradan girmek istedim. Yapılan iyi bir şeyi yüksek bütçesi var diye şikayet etmek çok ilginç geldi bana.

Ben bu bütçeyle çok çok üst seviyede bir dizi çıkaramamalarının sebebini dizinin süresine ve bölümlerin senelik değilde haftalık çekilmesine bağlıyorum.. Benim görüşüm bu yöndedir, sizinkine de saygı duyarım

Acaba dirilişin bütçesi ne? Filintadan çok o ilgilendiriyor beni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 22 Nisan 2015; 15:58:00 >

• .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    Laf anlatmaya çalışma anlamazlar.
    Yukarda benim mesajım silinmiş.
    Herhalde siyasi bulunmuş

Yayın yapan gazeteyi eleştirdim.Çünkü yalan haber yapan gazetenin tüm niyeti akla hayale gelmedik komplolar kurup iktidarı eleştirmek.
    İktidarı desteklemiyorum ama bunu yalan ve yanlış olduğunu her şeyi siyasi bir komploya çevirmenin yanlış olduğunu anlatmıştım.Ayrıca o haberi yapan kişininde şizofren olduğu gerçeği değişmez

Birde bir vekilimiz kalkmış konuyu meclise taşıyor.Reytingleri göstererek bu dizinin o kadar etmedigini söylüyor.
    Allah aşkına reytinglerle maliyetin ne ilgisi var.maaliyetle kalitenin ilgisi var.ve kalite olarak tartışılmaz bu dizi.
    Hemde senin dediğin gibi her hafta 2 saatlik bir dizi.

Ama neyse zaten birazdan bu mesajda silinir.Boşa uzatmayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafam çoo güzel

Herhalde siyasi bulunmuş

Yayın yapan gazeteyi eleştirdim.Çünkü yalan haber yapan gazetenin tüm niyeti akla hayale gelmedik komplolar kurup iktidarı eleştirmek.
    İktidarı desteklemiyorum ama bunu yalan ve yanlış olduğunu her şeyi siyasi bir komploya çevirmenin yanlış olduğunu anlatmıştım.Ayrıca o haberi yapan kişininde şizofren olduğu gerçeği değişmez

Birde bir vekilimiz kalkmış konuyu meclise taşıyor.Reytingleri göstererek bu dizinin o kadar etmedigini söylüyor.
    Allah aşkına reytinglerle maliyetin ne ilgisi var.maaliyetle kalitenin ilgisi var.ve kalite olarak tartışılmaz bu dizi.

Dizi çekmeyi de siz biliyorsunuz tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafam çoo güzel

Herhalde siyasi bulunmuş

Silinen mesajını okudum.. Zerre siyaseti sevmem, siyaset yapanı da sevmem. Sırf bu yüzden yukarıda ilk defa bir arkadaşı engellemiştim. Salla siyasete girme gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor zaten bilmeyenlerinde bilmesini sağlamak benim işim değil. Zaten o x şahıslar her şeyi meclise taşıyor.. Yapılan iyi bir şeyi hiç desteklediklerini görmedim ben.

O yüzden sen ve ya ben burada ne kadar söz etsek boş.. Sonucunda biz banlanırız gerek yok banlanmaya

• .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    Bende siyasetten nefret ederim.Ama insanlarımızın bu beş para etmez yazar tayfasına prim vermesini kaldıramıyorum.
    Neyse görüşmek üzere.

• çekimler, mekanlar , kıyafeler olarak üst seviye bir dizi zaten, figuran da baya var , dirilişteki gibi değil yani, sokaklar vs göze çarpan bir şey yok,
    sadece dizide bazı yerlerde amatörlük mevcut , senaryoda bir kaç eksikliği de laf edilebilir ama onun dışında dizinin laf edilecek bir yanı yok kimse kusura bakmasın,
  • Diziye bir beş para etmez yazar bozuntusunun kurduğu bir iftirayla ciddi bir karalama kampanyası başlatıldı.
    Bu durum bana ülkemizde büyük bütceli yapımların hiçbir zaman hakettiği değeri bulamayacağını gösterdi.

Saçma saçma yabancı dizilere tapanlar bu yapımın kıymetini zaten bilemez.
    Sırf entel görünmek için kendi düsünce dünyasına ters yabancı dizileri seyredenler de zaten bu dizinin neyi anlattığını kavrayamaz.

Neyse bu olay sayesinde hiç değilse türk dizilerine önyargı besleyenler merak ederde birkaç bölüm izlerler.

• Boris efendi oldu Emir :) kadı aslanım pelerinle felan batman gibi esti geçirdi. Dizi gayet güzel umarım gün geçtikçe hak ettiği yerlere gelir. Senaryo çok muhteşem hazırlanıyor. Örneğin 3-5 bölüm önce dizideki karakteri yada konuyu tam unuttuk derken hiç ummadığınız bir anda önceki konuyla bağlıyorlar. Genel kültür bilgisi gerektiren tarihi olaylarada çaktırmadan dokunduruyorlar örn: mayer vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoksoy kullanıcısına yanıt
    Digiflame'de mi çalışıyorsunuz?

Eğer o ekiptenseniz donanımlarınızı yazar mısınız? Birde hangi makineleri kullanıyorlar çekimlerde?

Onum dışında dizi tek kelimeyle müthiş, her bakımdan, senaryo olsolsun teknik konular olsun, yok böyle bir şey diyorum ve gidiyorum.

• Filinta gibi bir diziyi dizi sektörü birkaç dizi harici rezil haldeyken eleştirmek en büyük aptallıktır.Diğer dizilerle bu diziyi kıyaslamak bile diziye hakaret sayılır.
  • Son bölümde muhteşemdi. Bir solukda izledim.

• 5. Sıra. Kötü bir reyting sırası değil

mukemmeli kaldırmıyor bizim İnsanımız.
    Para alacak yer kalmadığından olsa gerek ki
    Dizinin kazancının Bir Liderin oğluna gittiğini söyleyen diplomalı aydın görünümlü geri zekalılarla birlikte yaşamak zorundayız, be kadar. Can sıkıcı da olsa bu dünyada onlarında yaşama hakkı var. bu nedenle artık kafa yormuyorum pek

millete 10 kişilik kadro ile bir yalıda gecen aşkı memnu lazım ki reytingler uçsun

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.